Προς το περιεχόμενο

Basic drawing software with image cropping

Komet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω ένα πρόγραμμα για σχεδίαση βασικών πραγμάτων (π.χ. απλά σχήματα, γραμμές, τόξα κλπ) που να έχει την δυνατότητα να κάνει crop τις εικόνες που εισάγω. Χρησιμοποιούσα παλιά το Microsoft Visio, το οποίο κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες μου. Δουλεύοντας εδώ και μισό περίπου χρόνο σε Mac OS X, δεν έχω καταφέρει να βρω ένα πρόγραμμα που να επιτρέπει να κάνω crop τις εικόνες που εισάγω μέσα!!! Έχω δοκιμάσει τα ConceptDraw Pro, OmniGraffle Pro και κανένα από τα δύο δεν με αφήνει να κάνω crop μια εικόνα που έχω εισάγει!!! Νομίζω ότι είναι ένα πολύ απλό πράγμα αυτο που ζητάω, αλλά ΔΕΝ μπορώ να το βρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω οτι το preview εχει τις δυνατότητες σχεδίασης που θέλω. Θα ήθελα να ειχα κάτι αντίστοιχο του visio. Να μπορείς δηλαδή να κάνει 5-10 βασικά σχήματα χωρίς να ενώνεις γραμμές...

How do you crop an image in OmniGraffle? Thanks.

It's somewhat cumbersome' date=' but worthwhile. Drop the image into OG, then go to the image inspector (from menu, Inspectors-->Image, or Command-4). Then, from the drag down menu, change the "stretched" option to "natural size". Then use the percentages to change the size of the image and use the sizing handles to resize the shape to crop. You can also use the little guide in the inspector to move the masking shape about on the image. It's difficult to explain, but you'll see what I mean.

I forget if this is an OG Pro feature.

If you want to drop an image into a shape, first create the shape in OG, then drag the image from finder onto the shape. Proceed as described above.[/quote']

from http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=1696

Δεν ξέρω αν δουλεύει ή αν θα δουλέψει, απλά αυτό βρήκα λίγο που googlισα, δοκίμασε το και πες μας:)

Δούλευει μια χαρά το crop με τον παραπάνω τρόπο, με μια μικρή λεπτομέρεια. Αν επιλέξεις natural size, τότε κάνεις crop ανά άξονα (x,y). Οπότε αν πας να κανεις crop από τα δεξιά μόνο, σου κάνει crop αντίστοιχα και απο τα αριστερά. Αυτό το έλυσα επιλέγοντας tiled αντί για natural size, όπου σου επιτρέπει να κάνεις crop ξεχωριστά κάθε πλευρά.

Καλό ειναι το omnigrafle! Μάλλον πρέπει να το συνηθίσω (για παράδειγμα ακόμα δεν μπορώ να κάνω zoom out με ένα κλικ, οπως π.χ. με το zoom in, και πρέπει ή να το κανω με το μενού, ή με το συνδυασμό 3 πλήκτρων...)

Ευχαριστώ πολύ!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Για απλές τροποποιήσεις σε φωτογραφίες με έχει βολέψει το Seashore (είναι και open source). :)

Κι εγώ μια από τα ίδια, αν και χρειάστηκα μια καλή περιήγηση στα Μενού γιατί δεν έβρισκα τίποτα:)

Εγώ για απλές μετατροπές σε φωτογραφίες χρησιμοποιώ τούτο.

Μήπως το gimp σε βολέψει;

Μην ακουω @@ !!!

Tο gimp ειναι κακασχημο, αγαρμπο και το κυριοτερο buggy.

Όπως έγραψα από την αρχή, ψάχνω κάτι ανίστοιχο του visio, και όχι του photoshop. Δηλαδή δεν θέλω μόνο να επεξεργάζομαι φωτογραφίες, αλλά και να μπορώ να σχεδιάζω κάποια σχήματα κλπ.

Νομίζω ότι το Omnigraffle Pro είναι απλά τέλειο!!!

Κι αντί να προσβάλεις εμένα, γιατί δεν το λες σε αυτούς που το έφτιαξαν;

Δεν σε προσεβαλλα, (τουλαχιστον δεν ειχα αυτη την προθεση).

Αν προσβληθηκες, σου ζητω συγγνωμη.

Ωστοσο οταν προτεινεις σε καποιον να τρεξει gimp σε mac os x ειναι σαν

να του προτεινεις να κρεμασει διπλα σ' εναν rembrandt, φειγ βολαν απο rave party.

Για πολλους κατι τετοιο ειναι προσβολη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...