Προς το περιεχόμενο

shutdown ή hibernate;

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να λειτουργήσουν σωστά οι λειτουργίες αυτές, πρέπει να τις υποστηρίζουν και όλες οι συσκευές usb, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια περιφεριακά που δεν επανέρχονται χωρίς reboot.

Δημοσ.

Πρώτα πρεπει να είναι ενεργή η επιλογή για hibernate. στην οθονη των ρυθμισεων για screen saver, εχει ενα πληκτρο power/ενέργεια για να τσεκαρεις το hibernation enabled.

Οταν επιλεγεις shutdown, στις 3 επιλογές, πατάς Shift, και το standby γινεται hibernate.

σε standby, κανονικά, τα μοτέρ των δίσκων πρέπει να σταματάνε, αρα δεν μπορει να γινεται κανενα γράψε-διάβασε, αλλα δεν καινε και 0 ρευμα σαν να ειναι Off. ειναι standby. αλλα και να μην σταματαγαν, δεν προκειται να γίνει κανενα read-write, αφου κανεις δεν θα το ζητήσει. η μητρική και το λειτουργικό ειναι σε φάση ύπνου.

--------------------------------------------------------

Για κατεβαστήρι, ολες οι επιλογές οικονομίας (εκτός της οθονης) δεν μας κάνουν. πρεπει να επιλέξεις ενα προφίλ με

turn off disks, standby, kai hibernate = Never

αν σταματήσουν οι δίσκοι, τέρμα τα downloads. (actualy ο δίσκος. δεν βλέπω το λογο ενα κατεβαστήρι να εχει πάνω απο 1 δισκο για os kai data)

και μονο στο turn off monitor βαλε after x minutes. έτσι κι αλλιώς οταν φευγω απο το κατεβαστηρι κλεινω την οθονη απο το Off της, αλλα λέμε..., μπας και καταναλώνει κάποιο ελάχιστο η vga και το γλυτώσουμε :)

Mάλιστα στο utorrent, εχει μια επιλογή, στα downloads, "prevent standby if there are active torrents",

όπως και το Autoshutdown windows, sto menu options, για να επιλεξεις

"shut/standby/hibernate when downloads/everything completes".

Δημοσ.

Malista .... ευχαριστω για τις απαντησεις κυριοι.

(random το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ξεχωριστο κατεβαστηρι. Ενα ειναι το pc, και δυστυχως δουλευουν 5 δισκοι μονο και μονο για να ανεβει κανα ratio ... :( )

Δημοσ.

Γεια σας.Να ρωτησω και εγω κατι;

Αφου διαβασα το παραπανω ποστ αρχισα πριν μια βδομαδα και εγω να κανω αδρανοποιηση.Ολα μια χαρα το μηχανημα ξεκιναει ταχιστα (μου αργει γενικως στην εκκινηση μαλλον λογω norton...οταν κανω κανονικο σβησιμο)ομως μου εχει πετυχει τις μισες φορες δηλαδη 5 στις 10.Οταν δεν πετυχαινει σβυνει η οθονη και μετα απο ενα δευτερολεπτο αναβει και μου εμφανιζει ενα κιτρινο τριγωνο στο ρολοι με ενα μπαλονακι που λεει οτι οι ποροι του συστηματος δεν φτανουν για να γινει το ΑΡΙ (καπως ετσι), και πλεον στο σβησιμο εχει χαθει η επιλογη της αδρανοποιησης.

Το μηχανημα ειναι ενας core 2 6600 με 3 γιγα μνημη οποτε μαλλον εχω πορους.

Καμια προταση;

Δημοσ.

Μαλλον και παλι ο Νορτονας κεανε το θαυμα του και προτιενω να το αφαιρεσεις και να το αντικαταστησεις με ενα καλο δωρεαν προγραμμα, ευτυχως στο Ιντερνετ υπαρχουν παρα πολλα...

Δημοσ.

χρειάζεσαι ένα add-on (hotfix) για να τρέξει σε pc με πάνω από 1 gb ram,

βάλε το μήνυμα που σου βγάζει στο google και θα το βρεις

Δημοσ.

2. hybernate, resume :

- σχετικά αργό κλείσιμο. πιο αργό απο shutdown, πολύ πιο αργό απο standby. αλλα ετσι κι αλλιως, παταω το hibernate button, και φευγω, δεν το περιμενω να κλεισει.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες (για κάποιους λόγους που δεν ξέρω) δεν κλείνει... Εμένα μου έχει τύχει 2-3 φορές.

2. hybernate, resume :

+ ασφάλεια δεδομένων: 8/10.

Σωστό διότι μου έχει τύχει να χάσω αρχεία pdf απο το desktop

Δημοσ.

φιλε μου δουλεψε το αφοβα....το δουλευω σε ολα τα pc που διαχειριζομαι και δεν υπαρχει προβλημα κανενα.Ακομα και να σου κρασαρει σε καποια εκκινηση βγαινει μηνυμα που σου λεει για νεα εκκινηση.

ποτε ποτε βεβαια να του κανεις και κανενα restart .

να σε ενημερωσω οτι εδω και χρονια επαψε να με απασχολει σε ποση ωρα θα ανοιξει το μηχανημα , μιας και ανοιγει σε 4 δευτερολεπτα περιπου. :-)

αρχεια δεν εχω χασει ποτε και γενικα δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα το οποιο να φταιει το hibernation.

Δημοσ.

Συνήθως τα προβλήματα σε standby/hibernate οφείλονται σε drivers.

Πάντως το hibernation είναι πολύ χρήσιμο και σε φορητούς. Εγώ το χρησιμοποιώ για να βάζω/βγάζω την μπαταρία χωρίς να κλείνω τα windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...