zazik Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 ρε Delirium κουλάρησε λίγο......ακου ψαρωμενος και ανενημέρωτος..σίγουρα δεν έχω ασχοληθει,αλλα δεν είμαι και κανα ψαρωμένο 18χρονο......... Όσο για την παιρετέρω αναβολή λόγω σπουδών, πρέπει να τους πάς δικαιολογητικά από την σχολή,αλλιώς δεν στην δίνουνε........ Οπότε , δεν ξέρω , θα πάω να ρωτήσω και θα δω....... Ρε παίδες μερικές πληροφορίες ζήτησα και το γ@αμησ@τε......χαλαρώστε λιγάκι........ Και ρωτάω......εκτός από σπουδές , υπάρχει άλλος τρόποσ να πάρεις αναβολή?δηλαδή να πάω μετά το πάσχα,και να τους πω κάτι που ίσως μου παράσχει μια αναβολή.....απλά ρώτησα.....
xpapias Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Για μεταπτυχιακά, η αναβολή πόσο είναι τελικά;;;
Delirium Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 ρε Delirium κουλάρησε λίγο......ακου ψαρωμενος και ανενημέρωτος..σίγουρα δεν έχω ασχοληθει,αλλα δεν είμαι και κανα ψαρωμένο 18χρονο.........Όσο για την παιρετέρω αναβολή λόγω σπουδών, πρέπει να τους πάς δικαιολογητικά από την σχολή,αλλιώς δεν στην δίνουνε........ Οπότε , δεν ξέρω , θα πάω να ρωτήσω και θα δω....... Ρε παίδες μερικές πληροφορίες ζήτησα και το γ@αμησ@τε......χαλαρώστε λιγάκι........ Και ρωτάω......εκτός από σπουδές , υπάρχει άλλος τρόποσ να πάρεις αναβολή?δηλαδή να πάω μετά το πάσχα,και να τους πω κάτι που ίσως μου παράσχει μια αναβολή.....απλά ρώτησα..... Φίλε μου, σου έχω ήδη απαντήσει, εάν βεβαίως θέλεις να ακούσεις τα ίδια ακριβώς, από το στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκεις, be my guest :-P Αναβολή τόσο μεγάλη > 1 έτος όπως θέλεις, δεν παίρνεις διαφορετικά, παρά μόνο τη "νόμιμη" για σπουδές, ή από μέσα => την επίσης "νόμιμη", [ψυχ]ιατρική! SOS: μπορείς να τσιμπήσεις -μέσω φρουραρχείου- μια αναστολή κατάταξης [ναι, το έχω κάνει και αυτό!] για την επόμενη ΕΣΣΟ (σειρά). Δεν λογίζεται ως αναβολή, είναι "αναστολή". Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μια φορά και το κέρδος είναι μικρό = λίγοι μήνες Δικαιολογητικά, από την σχολή σου [πως και] δεν έχεις? Οσο για την αναβολή για μεταπτυχιακά [Master] -που ρώτησε ο xpapias- είναι σήμερα, στα 27 έτη μάξιμουμ. Ξεχάστε τα κάποτε 29 έτη.... η πατρίς σας χρειάζεται!
panagos Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Εγώ πήγα στα 28 και προσωπικά ούτε κανέναν 30αρη είδα να κλαίει, ούτε και να χωλοσκάει ιδιαίτερα. Αντίθετα μερικοί 30αρηδες τα είχαν όλα γραμμένα ξέρεις που, και ότι και να τους έλεγαν.... να!Αν μου ερχόταν εμένα κανένα 19χρονο και μου το έπαιζε παλιός, θα έτρωγε σφαλιάρα που θα ξέχναγε πότε απολύεται... Εξαρτάται που ήσουν
Hamurabi Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Eννοειται οτι "εξαρταται που ησουν". Δεν μου αρεσει οταν λεμε στρατος να εννοουμε πεζικο που ειναι κατασκηνωση. Θα μου φαινοταν πιο λογικο οταν λεμε 'στρατος' να εννοουμε τις ειδικες δυναμεις που ειναι πιο.... "στρατος".
Fidelio Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Την παράνοια του ελληνικού πεζικού δεν την συναγωνίζεται κανένα όπλο , σώμα ή οποιοσδήποτε στρατός ανα τον κόσμο. Ποια βατράχια τώρα και ποιες φώκιες . . . (όσοι δεν έχουν πάει στρατό να μην ψαρώνουν με το ζήτημα , τζάμπα άγχος... )
fanpan Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Ε όχι και κατσκήνωση το πεζικό ρε παιδιά μην τρελαθούμε τελείως.Ότι να ναι λέει ο καθενας.Σε λίγο θας μας πεις ότι βάζουνε μέσον για να πάνε στο πεζικό......
BLISS Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Ε όχι και κατσκήνωση το πεζικό..... Ε όχι και κατσκήνωση, η παιδική χαρά! θυμάμαι που μας πέρνανε από Αυλώνα με τα ΡΕΟ να φυλάξουμε σκοπιές κάπου στο Μενίδι... Οι τύποι εκεί κυκλοφορούσαν με βερμούδες(!) και με ένα φραπέ στο χέρι, και ήταν πολύ απασχολημένοι παίζοντας τάβλι με τον διοικητή τους(!). Μέσα στη βρώμα ο χώρος, σκέτη διάλυση... :-? Από την άλλη οι μαυροσκούφηδες να πηγαίνουν με βήμα ακόμα και για φαγητό. Είχε δημιουργηθεί μάλιστα και θέμα, όταν κάποιος μαύρος αρνήθηκε να εκτελέσει διαταγή του διοικητή με τη βερμούδα και το φανελάκι... Φυσικά γύρισε αναφερόμενος και με Φ, και στην αναφορά του είπαν ότι πολύ καλά έκανε και δεν εκτέλεσε, και στο εξής οι μαύροι θα παίρνουν εντολές μόνο από τον μαύρο δόκιμο και όχι άλλον, ανεξαρτήτως βαθμού (τάδε έφη, Ίλαρχος). Επειδή έχω κάνει και κατσκήνωση μικρός, μπορώ να πω ότι ήταν πιο δύσκολα, από τη λούφα των Πεζ. στο Μενίδι. Και αυτές είναι σκηνές προ 20ετίας σχεδόν... Μαύροι και φυσικά πράσινοι καταλάβαιναν τι ήταν στρατός. Τότε τουλάχιστον.
R.H.C.P. Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς, ξέρω όμως ότι αν ήμουν σε παρόμοια κατάσταση, θα έψαχνα αν μπορώ να πάρω δεύτερη εθνικότητα. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση, αλλά νομίζω ότι υπάρχει παραθυράκι. εγώ έχω καναδική υπηκότητα. ξέρετε αν μπορώ να γλιτώσω το στρατό με κάποιο τρόπο?
Fidelio Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δεν μου αρεσει οταν λεμε στρατος να εννοουμε πεζικο που ειναι κατασκηνωση. Αν ήταν κατασκήνωση το ένδοξο πεζικό στο οποίο και υπηρέτησα θα ήταν καλά. Μπορώ να σας πω ότι μόνο κατασκήνωση δεν θύμιζε το στρατόπεδο , κάτι σε σανατόριο – φρενοκομείο έμοιαζε περισσότερο , για προσπαθήστε να επιβιώσετε μέσα σε ένα τέτοιο χώρο για 9 μήνες !! Καλύτερα να είχα πάει στα ΟΥΚ!! Και για να χαλαρώσουμε λίγο τους μικρούς και να ψαρώσουμε τους παλαιότερους , ας κάνουμε λίγο πλάκα . . . Να μην στα πολυλογώ όπως βλέπετε και εσείς στο στρατιωτικό χάρτη το τάγμα μου επανδρώνει το μοναδικό χερσαίο τμήμα της συνοριακής γραμμής του έβρου! (περιοχή καστανιών –τριεθνές) Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ε; Σεις των εδικών δυνάμεων δεν ξέρετε την τύφλα σας , μόνο κάμψεις ξέρετε να παίρνετε και σεις οι μαύροι μόνο να γυαλίζετε τα κονσερβοκούτια σας με την οδοντόβουρτσα !!!! Η αποστολή του τάγματος είναι να καθυστερήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει τον εχθρό , μέχρι να επανδρωθεί η εφεδρεία , με στόχο να κρατήσουμε την γραμμή (γραμμή μπλέ χρώματος ) . Οι δυνάμεις του εχθρού στην περιοχή πληροφορούμεθα από την ΚΥΠ ότι υπερτερεί σε δύναμη 3 προς 1 ! (είναι ακόμα περισσότερο αλλά δεν μας το λένε ). Η δε δύναμη πυρός του πυροβολικού τους υπολογίζεται ότι μπορεί να μας αφανίσει εκεί στην γραμμή μέσα σε χρόνο... μηδέν ! ..δεν θα προλάβουμε καν να πάμε στις θέσεις μας !!!! Κύριοι , έχω την τιμή να σας αναφέρω ότι το ένδοξο 5.. τάγμα μηχανοκίνητου πεζικού δεν είναι παρά ένα τάγμα αυτοκτονίας!!! ( Τι Λεωνίδας και πράσινα άλογα !! ) Λοιπόν ΨΑΡΑΚΕΣ !!! ????? ποιος μίλησε ρε για το πεζικό!!!! Μοδίστρες, ε μοδίστρες !!!!! Υπόμνημα - Στοιχεία χάρτη: Τρικολόρε κύκλος =τριεθνες , μπλέ κύκλος το καμουφλαρισμένο με σύννεφα στρατόπεδο ΜΟΥ, μπλε βελάκια μπλε ουρανός, μπλε μπούμπλε μπλε ,το χρώμα της πατρίδος, κόκκινα βελάκια, κόκκινο, το χρώμα του εχθρού, οι γραμμές προέλασης του εχθρού! (οι Τούρκοι έτσι; )
BLISS Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Η διαφορά είναι, ότι οι ELIT, δε χρειάζονται θεωρητικά σενάρια, επί χάρτου, για να εξιστορήσουν τη σκληρή καθημερινότητά τους.... Τη ζουν. pfff...... αναλώσιμες ΤυροΠίτες.....
Neurotic_Fest Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 εγώ έχω καναδική υπηκότητα. ξέρετε αν μπορώ να γλιτώσω το στρατό με κάποιο τρόπο? Aμα εισαι μονιμος κατοικος Ελλαδας ξερουμε εναν τροπο, παρε Ι5 οπως ολοι οι μη κατοχοι δευτερης υπηκοοτητας που θελουν να γλιτωσουν.Αν θες μεσω υπηκοοτητας διαβασε ολα τα ΦΕΚ εδω : http://www.stratologia.gr μηπως βρεις κατι να σου ταιριαζει.Νομιζω μονιμες απαλλαγες δεν παιζουνε, ισως να μπορεις να παιζεις με επ'αοριστον αναβολες.Αν ειχες ευρωπαικη υπηκοοτητα θα ηταν καλυτερα.Αυτα παντως ειναι εξειδικευμενα ζητηματα , μην περιμενεις πληροφοριες λεπτομερεις εδω περα εκτος αν βρεθει καποιος αλλος που να ηταν στην θεση σου.Ρωτα στην στρατολογια, καποιον δικηγορο ισως που ασχολειται με αυτα, στην καναδικη πρεσβεια επισης μηπως υπαρχει καμια διμερης συμφωνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.