zazik Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 λοιπον...τιθεται το εξης θεμα. Σπουδάζω αυτή την στιγμή εξωτερικό,τελιώνω τα μαστερ κλπ κλπ Θέλω να δουλέψω στο εξωτερικό,αλλά τελειώνει η αναβολή μου. Τι κάνω? Η λιποταξία από ότι ξέρω τιμωρείται με "φυλακή" , παραπάνω θητεία δηλαδή,η οποία όμως από ότι ξέρω είναι εξαγοράσιμη ( η φυλακή εννοώ) και υπηρετείς κανονικά την θητεία σου όταν επιστρέψεις. Τι ξέρετε εσείς?
dali13gr Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δεν ξέρω τι ισχύει ακριβώς, ξέρω όμως ότι αν ήμουν σε παρόμοια κατάσταση, θα έψαχνα αν μπορώ να πάρω δεύτερη εθνικότητα. Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση, αλλά νομίζω ότι υπάρχει παραθυράκι.
HexStatic Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Φιλε μου μην υπολογίζεις το στρατό. Μαλακίες είναι όλα αυτά και πρόλογος. Έχω πόλους γνωστούς που έχουνε το ίδιο "πρόβλημα" με εσένα.Απλά θα μπορείς να μπεις μονο 30 μέρες τον χρόνο στην ελλάδα η κάτι τέτοιο.Aσε που μπορείς να το τρενάρεις μέχρι τα 35 σου και μετά να κανεις 45μέρες μονο. Σε καμια περίπτωση μην αφήνεις τον στρατό να σου κόψει την καριέρα σου. Δεν αξίζει απολύτως τίποτα. Είναι κατάλοιπο του παρελθόντος .
Neurotic_Fest Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Αλλο ανυποταξια και αλλο λιποταξια με το δευτερο να ειναι πολυ χειροτερο.Εσυ θα βγεις ανυποτακτος εξωτερικου οπου νομιζω δεν παιζει καν 'φυλακη' οπως λες.Παντως για να επιβληθει ποινη γινεται δικη οπου μπορει να επιβληθει και κανονικη φυλακιση αλλα αυτα ειναι τραβηγμενα σεναρια που αφορουν τους λιποτακτες και τους ανυποτακτους εσωτερικου,μιλαω και για την δικη και οχι μονο για την φυλακιση.Φροντισε μονο να στειλεις στους δικους σου καποια αποδεικτικα της παραμονης σου στο εξωτερικο για οταν θα σου ερθει το χαρτι καταταξης.Γενικα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα εφοσον εισαι σε θεση να αποδειξεις οτι ζεις εξω.Φυσικα τις πιο εγκυρες πληροφοριες θα τις παρεις απ'την στρατολογια.
tsakonas Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Και γω το σκέφτομαι σοβαρά, το σεπτέμβριο τελειώνω master και έχω ένα χρόνο ακόμα αναβολή...σε αυτόν τον χρόνο θα βρω μια δουλειά τις προκοπης με τουλάχιστο 20000 ευρώ το χρόνο...γιατί να την παρατήσω για να πάω στρατό?από όλους τα ίδια ακούω...
zazik Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 ναι,ωραία,και τι γινεται οταν γυρίσω στην ελλάδα? ή αμα κατέβω κάποια στιγμή για διακοπες κλπ? θα με τσακώσουνε στο αεροδρόμιο?
Delirium Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 λοιπον...τιθεται το εξης θεμα.Σπουδάζω αυτή την στιγμή εξωτερικό,τελιώνω τα μαστερ κλπ κλπ Θέλω να δουλέψω στο εξωτερικό,αλλά τελειώνει η αναβολή μου. Τι κάνω? Η λιποταξία από ότι ξέρω τιμωρείται με "φυλακή" , παραπάνω θητεία δηλαδή,η οποία όμως από ότι ξέρω είναι εξαγοράσιμη ( η φυλακή εννοώ) και υπηρετείς κανονικά την θητεία σου όταν επιστρέψεις. Τι ξέρετε εσείς? Καλημέρα φίλε, Την λιποταξία, ξέχασε την => θα καταστρέψεις την ζωή σου, δίχως υπερβολή :evil: Η ανυποταξία είναι μια επιλογή, που όμως στοιχίζει: πέραν όλων των προβλημάτων, θα σου βγάλει και οικονομικά: μαζί με πρόστιμα & δικηγόρους για το στρατοδικείο, υπολόγισε περίπου 2.000 ευρώ.... Επίσης ανυποταξία σημαίνει πως -εκτός και έχεις "στόχο" τα 35 έτη!- υπηρετείς σε στρατό ξηράς, ότ(αν) τελικά πας και με τους λοχαγούκους να σε αντιμετωπίζουν τουλάχιστον ως τρισμέγιστο εγκληματία.... Υπάρχει μια ακόμη επιλογή: να μπεις κανονικά και να χτυπήσεις άμεσα ετήσια, ή και 2χρονη αναβολή από μέσα! Εαν το παίξεις/οργανώσεις, σωστά την έχεις σίγουρη => κανέναν δεν κρατάνε με το ζόρι! [Σ' εμένα -επειδή με είχαν κόψει λιγο "παλαβοπερίπτωση" στο ΚΕΝ- μου έδιναν 2χρονη και δεν την έπαιρνα!] Υπολόγισε ακόμη πως και ετήσια να πάρεις μόνο, μέχρι να σε ξανακαλέσουν, ισοδυναμεί με τουλάχιστον 15 μήνες = 1 έτος + επόμενη σειρά :-P
zazik Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Αναβολή λόγω δουλειας δεν παίζει? Βασικά αυτό που θέλω,είναι να πάρω μια παράταση 2 χρονάκια ακόμα ρε σεις....... με το που γυρίσω αμέσως πάω φαντάρος,αλλά να μην χάσω την ευκαιρία να δουλέψω λίγο έξω.....
Delirium Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Αναβολή λόγω δουλειας δεν παίζει? Βασικά αυτό που θέλω,είναι να πάρω μια παράταση 2 χρονάκια ακόμα ρε σεις....... με το που γυρίσω αμέσως πάω φαντάρος,αλλά να μην χάσω την ευκαιρία να δουλέψω λίγο έξω..... Αφου εξαντλήσεις μέχρι τέρμα την αναβολή σπουδών σου, παρουσιάζεσαι όπου σε καλέσουν, αλλά ως "ψιλοτρελαμένος", ήτοι αξύριστος, ακούρευτος, προβληματισμένος και προβληματικός :razz: Εφευρίσκεις κάποιο πρόβλημα που δήθεν σε ταλανίζει, το οποίο να μπορείς να αναπτύξεις πειστικότατα [οικογενειακό, οικονομικό, κ.λπ.] Αρνείσαι να "στρατιωτικοποιηθείς" και σε βάζουν να κοιμηθείς, το πρώτο βράδυ, στο αναρρωτήριο του στρατοπέδου. Την επομένη το πρωί είσαι, με παραπεμπτικό τους, στον νευρολόγο/ψυχίατρο, του λες τα ίδια και σου υπογράφει την αναβολή σου :idea: Φιλική συμβουλή: εαν τα παραπάνω σου φαίνονται δύσκολα, επ' ουδενί μην μπλέξεις με ανυποταξίες.....
zazik Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 χεχεχεχεχε ρε συ,ελικρινα....αν πάω στο Ρουφ και τους πω να μου βάλουνε άλλα δυο χρονάκια λέτε να μου αρνηθούνε?
Delirium Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 χεχεχεχεχε ρε συ,ελικρινα....αν πάω στο Ρουφ και τους πω να μου βάλουνε άλλα δυο χρονάκια λέτε να μου αρνηθούνε? Και γιατί να το κάνουν αυτό δηλαδή, για εσένα? Εκτός αν τα δικαιούσαι, οπότε τα έχεις σίγουρα! Επαναλαμβάνω: μεταξύ της παρανομίας = ανυποταξία και της νόμιμης οδού = αναβολή, είναι τουλάχιστον ηλίθιο -για 2 χρονάκια μόνο!- να βρεθείς σε καθεστώς παρανομίας, για κάτι που μπορείς να εξασφαλίσεις κανονικότατα, μέσω νόμιμων διαδικασιών.... :idea: Η ανυποταξία φίλε, έχει νόημα, μόνο εάν το πας μέχρι τέρμα => 35 έτη + εξαγορά υπολοίπου θητείας!
gtsamour Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Εγώ θα έλεγα να πάρεις μόνιμη ξένη υπηκοότητα να ξενοιάσεις, και αν είναι δυνατόν να μην ξαναπατήσεις και Ελλάδα.
grigas Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Zazik από όσο βλέπω είσαι μόλις 25 χρονών. Χαλαρότατα μπορείς με πρόσχημα κάποιο μεταπτυχιακό να πάρεις άλλα 4 χρόνια αναβολή. Μέχρι τα 29 στη δίνουν για πλάκα.
panagos Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Ξέρεις τί είναι να πας στα 29 φαντάρος; Δεν παλεύεται με τίποτα...
adi32 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 γιατι ? ισα ισα σε βλεπουν μεγαλο και δε σε τρεχουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.