Dark_Sage Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Το '90 πήρα τον 386 μου, 450 χιλιάδες τότε, ο οποίος είναι ακόμα δίπλα μου και τρέχει Win NT 3.51 +Daytona... (τώρα θα σας βάλω να ψάχνετε τι είναι το Daytona...) pera apo to rallaki me to kokkino autokinito de mou erxetai tpt allo...
spock Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ως γνωστόν, τα Windows NT 3.51 είχαν το ίδιο GUI με τα Windows 3.1. Το Daytona ήταν ένα patch, που έδινε στα NT 3.51 το GUI των Windows 95! Επίσημη ονομασία ήταν κάτι σαν "Shell Technology Preview" αν θυμάμαι καλά, είχε βγει ανεπίσημα τον Μάιο του '95 (μέχρι τότε, το interface των '95 είχε γίνει πασίγνωστο από τις beta leaks). Επίσημα δε βγήκε ποτέ, απλά ενσωματώθηκε στα Windows NT 4.0 μετά από ένα χρόνο.
grigas Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 AgnusDei από τον CPC6128 πήγες στον spectrum 2???δεν ήταν λίγο πισογύρισμα?? πάρτε και κάτι από το προσωπικό μου αρχείο : Οriginal MSDOS 3.30 & GW Basic μαζί με τα original manual
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Με συγχωρείς, αλλά και overclocking υπήρχε, και οι μνήμες ξέραμε πόσο τρέχουν, και ο δίαυλος. Απλά τότε χρειαζόταν να έχεις και λίγα @@δια για να πιάσεις το κολλητήρι και να ξεκολλήσεις τον κρύσταλλο από τη motherboard.Και τα Windows εμφανίστηκαν πολύ αργότερα και μάλιστα στην αρχή τα τρέχαμε για πλάκα, ξέρεις, καμμια ζωγραφίτσα, κανά γραμματάκι, κανα καλό κόλπο στο CorelDraw... και μετά πάλι DOS για σοβαρή δουλειά. Το '90 πήρα τον 386 μου, 450 χιλιάδες τότε, ο οποίος είναι ακόμα δίπλα μου και τρέχει Win NT 3.51 +Daytona... (τώρα θα σας βάλω να ψάχνετε τι είναι το Daytona...) Μην ξεχνάς πως μόνο μαθαίνοντας την ιστορία των PC μπορείς να κατανοήσεις σε βάθος τα σημερινά μηχανήματα, και γιατί είναι έτσι όπως είναι. Οταν λες 90' εννοεις την δεκαετια φυσικα...Ο 386 βγηκε τελη 1992.... Καλες εποχες , Overclocking της ταξεως των 5mhz αλλα και παλι αχρηστα αφου τα 10 παιχνιδια που υπηρχαν δεν ηθελαν κατι καλυτερο... Εγω αρχισα απο τον αρχαιο 8086 μετα 286-386-486 και ας πουμε πως καθε 5-6 μηνες αλλαζα μηχανημα Παντως 1 πραγμα μου ελειψε και αυτο ειναι το DOS....Ψωμοτυρι μας ειχε γινει.......Θεικο και αναντικαταστατο ακομα και σημερα.....
AGNUSDeI Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 AgnusDei από τον CPC6128 πήγες στον spectrum 2???δεν ήταν λίγο πισογύρισμα?? More kseris... na... eixa ena mikro elatoma... Mou arese na ta anigo, kai na ta paspatevo...:razz: Me apotelesma ekini tin epoxi na min litourgi o CPC6128... Kai apo tin alli i proti agapi (Spectrum) Pote den ksegniete... Eksalou o Spectum +2 Itane metagenestero modelo apo ton CPC6128... Telika meta pola paspatefmata pou tous ekana... Katafera na ta vgalo ektos litourgias olla... evgeme mou !!! :twisted:
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Γιατι να ανοιξεις εναν Spectrum ??? Τι περιθωρια ειχες να αλλαξεις κατι ??? Εγω ειχα και τον πρωτο με το πρασινο μονιτορ και το επομενο μοντελο με το εγχρωμο , ουδεποτε ασχοληθηκα περισσοτερο απο το να παιζω double dragon
AGNUSDeI Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Γιατι να ανοιξεις εναν Spectrum ??? Τι περιθωρια ειχες να αλλαξεις κατι ??? Nai alla... Perithoria sto... na xalasis/katastrepsis kati... panta iparxoun... :razz: Kai ego tote (an oxi kai tora) eixa Hobby... na katastrefo oti piano sta xeria mou... :twisted: :twisted:
MrSeanKon Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Emena to proto mou pc itan ena katakaimeno celeron.... Auta me tin apenergopoihmeni cache an thimaste...Αυτος υπερχρονιστηκε πολυ οταν τον πρωτοπηρα πριν 9 χρονια.Αεροψυκτος! Καλως ηρθες απο το Ocforums!
spock Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Όταν λέω '90 εννοώ 1990 φυσικά. Ο 386 εννοείται πως ΔΕΝ βγήκε στην αγορά τέλη '92 αλλά το 1986. Μάλιστα, η πρώτη εταιρία που παρουσίασε PC με τον 386 δεν ήταν η IBM αλλά η... Compaq! Το Μάιο του '91 η AMD παρουσίασε τους Am386 ενώ κάπου Ιούλιο-Αύγουστο βγήκε ο Am386DX-40, που έγινε best seller! Μάλιστα, αναβαθμίστηκα κι εγώ. Το overclocking δε γινόταν για τα παιχνίδια, φίλε μου. Εξ'άλλου, τα περισσότερα δεν είχαν ρουτίνες ελέγχου ταχύτητας, και μόλις έτρεχαν σε γρήγορο υπολογιστή, τα έπαιζες σε fast forward. Μάλιστα, υπήρχαν μερικά που σε ρώταγαν στην αρχή τι ταχύτητας PC έχεις! Αντίθετα, compilers και προγράμματα μαθηματικών και φυσικών υπολογισμών τα πήγαιναν μιά χαρά, ακόμη και με +5MHz. Στο κάτω κάτω, η Intel γιατί πούλαγε τον 386-33 σε σχεδόν διπλάσια τιμή από τον 386-25; Μην συγχέεις τα 5ΜΗz τώρα, με τότε. Τώρα, είναι στο εύρος στατιστικού λάθους, τότε ήταν +10% σε επιδόσεις. Το να ανοίγεις έναν υπολογιστή είναι κάτι σαν hobby. Θυμάμαι, όταν άνοιξα τον πρώτο μου υπολογιστή, έτρεμα... ...πλέον, μόλις πιάνω κατσαβίδι, τρέμουν αυτοί... ...για να μη μιλήσω για κολλητήρι...
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Αποτι φαινεται η Ελλαδα ηταν οντως πισω αφου τον 286 τον αγορασα το 90 και ειχε παρουσιαστει τελη 82΄.... Ο 386 που αγορασα το 92 παρουσιαστηκε τελη 86.... Ο 486 παρουσιαστηκε τελη 89 και εγω τον αγορασα τελη 93... O Pentium βγηκε τελη 93 και εγω τον πηρα τελη 95.... Παλι καλα που τωρα δεν εχουμε τετοια προβληματα..... Τι ηθελα και το εψαξα, χαλαστηκα
spock Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μιλάμε για τελείως διαφορετικές εποχές. Τότε, παρουσίαση νέου επεξεργαστή ήταν κάτι το κοσμοϊστορικό. Η αγορά ήταν τάξεις μεγέθους μικρότερη. Κανείς δε βιαζόταν ιδιέταιρα. Επί πλέον, η τεχνογνωσία στην πλατφόρμα x86 ήταν σαφώς μικρότερη. Καμμία εταιρία δεν επρόκειτο να επενδύσει σε μαζική αγορά νέων μηχανημάτων, αν δεν υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος. Η ίδια η IBM είναι παράδειγμα, που δεν έβγαλε πρώτη PC με τον 386. Στην Ελλάδα είναι λογικό να υπάρχει τόση διαφορά. Προσωπικά θυμάμαι, όταν είχα παραγγείλει τον 386 μου, σε νεαρή ηλικία, η πωλήτρια στο Cat Computers (γωνία Στουρνάρη και Πατησίων) με κοίταζε σαν εξωγήινο. Σύνθεση για το '90: 386-33, 64kB cache, 2MB RAM, Super VGA με 512kB video RAM, 80MB σκληρό δίσκο, floppy 5.25" και 3.5", έγχρωμη οθόνη και ποντίκι. Την ίδια στιγμή, το best seller ήταν... ο 286 στα 16MHz! Ποντίκια και τοιαύτα δεν υπήρχαν στα PCs. Ακόμη και studios, τότε χρησιμοποιούσαν ως workstations μηχανήματα 386! Αντίθετα, οι 386 της AMD βγήκαν στο κατάλληλο σημείο, μιας και τότε η αρχιτεκτονική 386 άρχισε να διαδίδεται, ενώ η τιμή τους καταδίκασε σε θάνατο τους 286 και προγενέστερους.
AGNUSDeI Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Ποντίκια και τοιαύτα δεν υπήρχαν στα PC I Amiga omos eixe...:razz: since 1985... gia na min miliso kai gia ta grafika tis ~ :-P
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Τωρα που το σκεφτομαι απο την εποχη του 8088 που ηταν το πρωτο μου καθεαυτο PC ( Χωρια η AMIGA , Spectrum κτλ κτλ ) το 88 δεν μου εχει ξεφυγει ουτε μια γεννια επεξεργαστων... Δεν τα μαζευα τα χρηματα και να αγοραζα τωρα μια SL55 ?
AGNUSDeI Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δεν τα μαζευα τα χρηματα και να αγοραζα τωρα μια SL55 ? :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.