netmask Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 To parelthon ton cpu me liga logia...Giati einai spastiko na koitame olo to mellon as doume kai ligo to parelthon... http://www.pcmech.com/show/processors/35/
ANEMOS-V Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 pios eipe oti ksexname? opios ta exei zisi de ta ksexanei..itan apisteutes epoxes. http://www.cpu-collector.com/menu/list.htm
netmask Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 se osous ksexasan anaferome den tous evala olous sto idio tsouvali....
nik00ss Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 δεν τα ξεχναμε netmask.αλλα δεν βλεπω και τον λογο να τα θυμομαστε.ακομα εχω το πρωτο μου pc....1992,286 και του εκανα αναβαθμιση με παρα πολλα χρηματα τοτε (300.000) δρχ σε 386.και τωρα ο καθενας φτιαχει μονος του ενα hi end pc.windows 3.1 kai 3.11 τα ελλινικα.τοτε δεν ξεραμε τ o/c,ουτε καν σε τι συχνοτητες ετρεχαν οι μνημες.Συμφωνομε τον ανεμο.απιστευτες εποχες.αλλα πιστευωοτι τωρα ειναι πολυ καλυτερα,οσο αφορα τα pc.
spock Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Με συγχωρείς, αλλά και overclocking υπήρχε, και οι μνήμες ξέραμε πόσο τρέχουν, και ο δίαυλος. Απλά τότε χρειαζόταν να έχεις και λίγα @@δια για να πιάσεις το κολλητήρι και να ξεκολλήσεις τον κρύσταλλο από τη motherboard. Και τα Windows εμφανίστηκαν πολύ αργότερα και μάλιστα στην αρχή τα τρέχαμε για πλάκα, ξέρεις, καμμια ζωγραφίτσα, κανά γραμματάκι, κανα καλό κόλπο στο CorelDraw... και μετά πάλι DOS για σοβαρή δουλειά. Το '90 πήρα τον 386 μου, 450 χιλιάδες τότε, ο οποίος είναι ακόμα δίπλα μου και τρέχει Win NT 3.51 +Daytona... (τώρα θα σας βάλω να ψάχνετε τι είναι το Daytona...) Μην ξεχνάς πως μόνο μαθαίνοντας την ιστορία των PC μπορείς να κατανοήσεις σε βάθος τα σημερινά μηχανήματα, και γιατί είναι έτσι όπως είναι.
kostasSTi Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Τι να ξεχάσουμε αδερφέ? Τις κίντρινες οθόνες (μιας και οι ασπρόμαυρες ήταν πανάκριβες)?? Τα 2 drive 5 1/4??? Το σκληρο?? Ποιο σκληρό???? Ένα παιχνίδι θέλαμε να παίξουμε και ήταν 3, 5 και 12 πολλές φορές δισκέτες... DOS!!! Το πρώτο μου μηχάνημα, ήταν κάτι σαν αυτό που περιγράφω παραπάνω, ένα Samsung SPC3000V. 220000 δραχμές κόστισε το 1986. Ωραίες εποχές...
slim_shady Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Ευτυχως εγω δεν περασα αυτα τα δυσκολα χρονια!Απο pentium III ξεκινησα!!Με 64ΜΒ μνημη και 16ΜΒ καρτα γραφικων.. :D
harrys23 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 ο δικος μου πρωτος ηταν παντος ενας 8086 βεβαια πριν 17 χρονια,ειμουν και πιτσιρικας τοτε τον ειχα αλλαξει τα φωτα τα ειχα σβησει ολα απο μεσα οτι εβλεπα στην αρχη delete και γι΄αυτο δεν θελω να θυμαμαι τιποτα.
dpolal Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Και εμένα ο πρώτος μου ήταν ο C64 με κασέτες, so what???? Περίμενες και περίμενες και περίμενες να φορτώσει το πρόγραμμα για να καταλάβεις στο τέλος ότι η κασέτα ήταν χαλασμένη. Φόρτωνες τον κώδικα στη δισκέττα και στο τέλος χάλαγε η δισκέττα. Καμμία δυνατότητα διασύνδεσης με άλλα συστήματα, μόντεμ με ταχύτητες 2400bps, λειτουργικά σε μερικές δεκάδες δισκέττες, καραπανάκριβα εξαρτήματα... (και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα) Δεν μπορώ να πώ ότι αναπολώ εκείνη την εποχή ιδιαίτερα.
tzoykas Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δεν μπορώ να πώ ότι αναπολώ εκείνη την εποχή ιδιαίτερα. Δεν εννοούμε να επιστρέψουμε σε εκείνη την εποχή. Αλλά δεν υπάρχει κάποια νοσταλγία που ήσουν κομμάτι της εξέλιξης, ή τουλάχιστον παρών; εγώ πάντως με θεωρώ πολύ τυχερό που έζησα και ζω αυτή την εξέλιξη. Και να φανταστείτε ότι ξεκίνησα με ένα Heathkit/Zenith με 8ιντσα drives, οθόνη χωρίς γραφικά (μόνο αλφανουμερική) και επεξεργαστή Ζ80 με CP/M για λειτουργικό ... (για τους ακόμα πιο παλιούς )
danaos Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Αν είχα χώρο, θα ήθελα να είχα σε λειτουργία και τον 286 και τον 386 και τον 486...
ANEMOS-V Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 emena akoma douleuei akatapaysta ena 486 AMD pano se SOYO m/b ,me 80 (mb) HD , dos 6.22..to therio.. molis fetos xriastike moding i ensomatomeni mpataria tou bios,giati ta eftise me ta xronia. alithia to link pou egrapsa to eidate? : http://www.cpu-collector.com/menu/list.htm
firewalker Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δείτε και και αυτό. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=139915
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Yia sas paidia... Kai ego thimame tis protes mou empiries me Computer...me kapia nostalgia... Ta prota mou Computer itane ta legomena Home Computer... Kai ta xrisimopiousa panta gia Gaming... Den tha ksexaso gia paradigma to proto mou RTS (Real time Strategy)..."DUNE 2"... Kai ta ateliota ksenixtia stin poly argi gia ta simerina dedomena Amiga 600 ~ To 1o mou Home Computer,Sinclair ZX Spectum +, peripou to 1984~1985 To 2o Amstrad CPC6128, peripou to 1985~1986 To 3o Amstrad-Sinclair ZX Spectrum + 2, Peripou to 1988~1989 To 3o Commodore Amiga 600, To 1993 Kai to proto mou PC, me Intel Pentium 2 400Mhz, To 1998
netmask Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Orea kouventoula anoiksame, eidate? Emena to proto mou pc itan ena katakaimeno celeron.... Auta me tin apenergopoihmeni cache an thimaste...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.