Προς το περιεχόμενο

antivir vs avs ?

Charis_75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

επανέρχομαι σε ένα πολυσυζητημένο θέμα σχετικά με τα antivirus software...Απλά θα ήθελα τα φώτα σας σε μια εξειδικευμένη σύγκριση ανάμεσα σε δύο προγράμματα που πιστεύω ότι είναι τα πιο αξιόπιστα στην κατηγορία freeware.

Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το antivir της avira : http://www.avira.com και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...

Παρόλα αυτά είπα να δοκιμάσω και το avs (active virus shield) : http://www.activevirusshield.com αφού άκουσα τα καλύτερα λόγια...

Η μόνη διαφορά που έχω αντιληφθεί έως τώρα έιναι ότι το avs σκανάρει για πολύ περισσότερη ώρα και μεγαλύτερο αριθμό αρχείων ?

Υπάρχουν άλλες βασικές/ ουσιαστικές διαφορές στα δύο παραπάνω προγράμματα ?

Δημοσ.

Το τελευταίο σχετικό συγκριτικό τεστ του AV-Comparatives, θα το βρεις εδώ. Το AVS δεν περιλαμβάνεται, αλλά δεν έχει πολύ σημασία..."φοράει" την engine του Kaspersky.

Μια παράμετρος που δεν την έχω τσεκάρει...τα αποτελέσματα αφορούν τις Pro εκδόσεις. Δε θυμάμαι αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές από τις free, κυρίως αναφορικά με το malware.

Δημοσ.
τα αποτελέσματα αφορούν τις Pro εκδόσεις. Δε θυμάμαι αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές από τις free, κυρίως αναφορικά με το malware.

sxetika me to avira i full ekdosi se sxesi me tin classic periexei prostasia e-mail...auti einai i diafora...proswpika de tha ti xreiazomoun tin pro sto avira giati de xrisimopoiw kanena programa mail

Δημοσ.

Έπειτα από τρεις μέρες χρήσης του avs έχω να παρατηρήσω τα εξής :

α) τρώει πόρους (συμφωνώ με τον ekeinos)

β) είναι λιγάκι περίεργο με τα updates (=όποτε ζητήσεις, πάντα έχει να σου κατεβάσει...ακόμη και σε διάστημα 10")

Τελικά θα επιστρέψω στο δοκιμασμένο antivir, αφού (όπως και ο dimitris2006) δεν χρησιμοποιώ πρόγραμμα email. Κατά τη γνώμη μου είναι το μακράν καλύτερο free antivirus software που κυκλοφορεί.

Νάσται όλοι καλά για τις απόψεις σας

Δημοσ.

Μια ερώτηση για το Avira/AntiVir:

Αυτό το διαφημιστικό παράθυρο που πετάει όταν κάνει ενημέρωση και μας προτρέπει να αναβαθμίσουμε στην pro έκδοση, το βγάζει ακόμα;

Όταν το πρωτοείδα, πριν κανα-δυο χρόνια, παράτησα το AntiVir και γύρισα στο AVG. Το κάνει ακόμα;

Δημοσ.
Μια ερώτηση για το Avira/AntiVir:

Αυτό το διαφημιστικό παράθυρο που πετάει όταν κάνει ενημέρωση και μας προτρέπει να αναβαθμίσουμε στην pro έκδοση, το βγάζει ακόμα;

Όταν το πρωτοείδα, πριν κανα-δυο χρόνια, παράτησα το AntiVir και γύρισα στο AVG. Το κάνει ακόμα;

Ναι το κάνει, αλλά δε βλέπω το λόγο γιατί να ενοχλεί...

Δημοσ.

Διότι, αν θυμάμαι καλά:

1. Σου πεταγόταν μες στα μούτρα κι έπρεπε να το κλείσεις. Δεν έκλεινε μόνο του.

2. Υπήρχε μια έξτρα υπηρεσία που έτρεχε ειδικά γιʼ αυτή τη δουλειά.

Αλλά δεν θυμάμαι καλά πόσο ενοχλητικά ήταν όλʼ αυτά. Πρέπει να το ξαναβάλω σε κάνα μηχάνημα να το ξαναδώ...

Δημοσ.
Διότι, αν θυμάμαι καλά:

1. Σου πεταγόταν μες στα μούτρα κι έπρεπε να το κλείσεις. Δεν έκλεινε μόνο του.

2. Υπήρχε μια έξτρα υπηρεσία που έτρεχε ειδικά γιʼ αυτή τη δουλειά.

Αλλά δεν θυμάμαι καλά πόσο ενοχλητικά ήταν όλʼ αυτά. Πρέπει να το ξαναβάλω σε κάνα μηχάνημα να το ξαναδώ...

Πιστεύω πως αξίζει να συγχωρέσουμε ένα τόσο καλό και δωρεάν πρόγραμμα στην προσπάθεια του να διαφημίσει την επί χρήμασι έκδοσή του.

Επίσης, δε θεωρώ ότι είναι ενοχλητικό να επιλέγεις ok και να εξαφανίζεται το διαφημιστικό παράθυρο...Ίσως μάλιστα το συγκεκριμένο παράθυρο να αποτελεί αφενός απόδειξη και της γνησιότητας του προγράμματος και αφετέρου στοιχείο πως όλα πήγαν καλά με το update (πρβλ. updates άλλων προγραμμάτων π.χ. peerguardian)

Βέβαια υπάρχει και η λύση της απενεργοποιήσης του αυτόματου update, oπότε έχεις τη δυνατότητα να μην αφήνεις ένα "αθώο παραθυράκι" για πολύ στο desktop του υπολογιστή..αν και πάλι δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...