Προς το περιεχόμενο

Nηστεύετε?

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κάποτε στο σχολείο μας είχε πεί ο θεολόγος πως η νηστεία δεν είναι όπως εμείς την νομίζουμε π.χ. κρέας, γάλα, αυγά κλπ ........... αλλά πως γενικότερα τρώμε και κάνουμε πράγματα που δεν μας ευχαριστούν, ας πούμε ο χορτοφάγος θα φάει κρέας την μεγάλη εβδομάδα! Κάτι άλλο που κάνουν πολλοί είναι πως ας πούμε τρώνε καλαμαράκια τηγανιτά σε καλαμποκέλαιο (το οποίο θεωρείται νυστήσιμο) και παίζουν στο PC ή κάνουν πραγματα που τους ευχαριστούν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Δημοσ.

δεν κλεβω, δεν σκοτώνω, ναρκωτικά δεν πουλάω ούτε παίρνω. θέλω να πω πως κατα την δική μου γνώμη είμαι καλος άνθρωπος. αλλα με θρησκείες κτλ δεν ασχολούμε. έχω δει άνθρωπο ο οποίος κατέστρεψε οικογένια να κουβαλαει τον επιταφιο και να κλαιει (ΈΛΕΟΣ) τωρα θα μου πείτε τα γνωστα οτι μπορει να μετάνιωσε κτλ. δεν τα πιστευω. θεωρω οτι ειμαι πολυ καλυτερος ανθρωπος απο πολλους και πολλες που πανε στις εκκλησιες και σχολιαζουν το τι φοραει ο ταδε και ουτω καθ' εξής. ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν τρως λαδι στη νηστια τι το κακο εχει η ελια. η αληθεια ειναι πως λογω της προπαγανδας που μου εχει γινει και σε μενα αναρωτιεμαι μηπως ο χριστιανισμος ειναι η αληθεια αλλα απο την αλλη (κατα ενα 98%)λεω τι δουλεια εχω εγω με την μυθολογια των εβραιων. αυτα για το πως σκεφτομαι. βαριεμαι να το αναλυσω αλλο.

Δημοσ.
θεωρω οτι ειμαι πολυ καλυτερος ανθρωπος απο πολλους και πολλες που πανε στις εκκλησιες και σχολιαζουν το τι φοραει ο ταδε και ουτω καθ' εξής. ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν τρως λαδι στη νηστια τι το κακο εχει η ελια. η αληθεια ειναι πως λογω της προπαγανδας που μου εχει γινει και σε μενα αναρωτιεμαι μηπως ο χριστιανισμος ειναι η αληθεια αλλα απο την αλλη (κατα ενα 98%)λεω τι δουλεια εχω εγω με την μυθολογια των εβραιων. αυτα για το πως σκεφτομαι. βαριεμαι να το αναλυσω αλλο.

Πολύ σωστό

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επικαιρο το θρεντ και παλι!

Για να μιλησουν και τα υπολοιπα μελη να διαβασουμε αποψεις.

Παντως χθες τηγανισα αυγα (κατευθειαν απο το πριβε κοτετσι μου) αλλα για σημερα το προγραμμα εχει μπαρμπουνι κι αυριο μπακαλιαρακια.

Το Σαββατο μια μακαροναδα ενω την Κυριακη κοκκορας βαλιβάτος! :-)

Δημοσ.

από την Βαλιβία?

Ναι, ξεκινάς απο Λα Παζ, το παίρνεις όλο ευθεία προς Κούβα και όταν φτάσεις το Σαν Κριστομπαλ, κάνεις αριστερά και μετά από 10 λεπτά έφτασες!

Δημοσ.

4η χρονιά που νηστεύω και τις 40 ημέρες, επειδή με σταυρώσανε πολύ νωρίτερα παραλείπω τα θρησκευτικά αίτια:

- Ω, ναι, τελικά μπορώ να ζήσω χωρίς καθόλου αίμα. Τι πονηρές μαϊμούδες που είμαστε! Για κάθε μ@λακία ένα σωρό δικαιολογίες...

- Αισθάνομαι δυνατότερος και στον ψυχολογικό και στον σωματικό τομέα.

- Θα το επαναλαμβάνω εφ' όρου ζωής με την ελπίδα να το καθιερώσω και τις 365 ημέρες.

Δημοσ.

Απλά τα πράγματα:

Νηστεία είναι σωματική και ψυχική. Απέχεις από πειρασμούς για το σώμα (φαγητά) και για την ψυχή (πονηρία, ψέμματα, βρισιές κτλ κτλ κτλ).

Προετοιμάζεις τον εαυτό σου για να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Πάνω απ'όλα το θέμα είναι να φέρεσαι σωστά. Τι έχει περισσότερο νόημα;

Το θεαθήναι της σωματικής νηστείας και πράξεις αντίθετες με το νόημα της (ψυχικής) νηστείας ή το ανάποδο;

Η νηστεία δεν είναι μόδα. Αααα πρέπει να νηστέψω γιατί είναι Πάσχα.

Αν δεν το αισθάνεσαι, καλύτερα να μην το κάνεις.

Ακούω μερικούς που λένε ότι θα φάνε κρέας Μεγάλη Παρασκευή και το λένε με τέτοιο πάθος, λες και εκδικούνται για κάτι ή ότι και καλά κοροϊδεύουν όλους τους άλλους!! Ήμαρτον δηλαδή...

Αυτά! Άντε και καλή Ανάσταση! :)

Δημοσ.

εγώ φέτος νηστεύω μετά από πολλά πολλά χρόνια. Από τότε που ήμουν μικρός και με νήστευε η μάνα με το ζόρι. Δεν άντεξα όμως ο αμαρτωλός και δοκίμασα λίγο από τα τσουρέκια που έκανα με τα χεράκια μου. Δεν την γλιτώνω την κόλαση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...