Προς το περιεχόμενο

Nηστεύετε?

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ παραδοσιακά κάνω κολασμένη Μ. Εβδομάδα. Φοιτητές γαρ, όλη η παρέα μαζεύετε εκείνη την βδομάδα οπότε...... κόλαση!!!!!!!

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο καλός ο χριστιανός δε φένετε ούτε απο το αν νηστεύει ούτε απο το πόσες φορές κανει το σταυρό του, αλλα απο τις πράξεις του στην ζωή του...
Συμφωνω κι επαυξανω!

Π.χ. ρωταει ενας αρχαριος lammer τι ειναι πολλαπλασιαστης στο Insomnia βοηθηστε τον καλοι μου Σαμαρειτες και μην τον παρετε με τις πετρες!

Να ενα παραδειγμα! ;-)

Δημοσ.
δεν πιστεύω ότι η νηστεία έχει καμία σχέση με την θρησκεία μας και για αυτό δεν νηστεύω.

Aκυρο κατα τη γνωμη μου. Ολα μεσα στη θρησκεια ειναι. Και η νηστεια, γιατι οχι; Δοκιμασια ειναι, την οποια περασε και ο Ιησους για σαραντα μερες στην ερημο αν θυμαμαι καλα. Αν δε θελουμε να τη κανουμε ή αρκουμαστε με αλλα, δικαιωμα μας ειναι, αλλα οχι να μη το αναγνωριζουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.
Aκυρο κατα τη γνωμη μου. Ολα μεσα στη θρησκεια ειναι. Και η νηστεια, γιατι οχι; Δοκιμασια ειναι, την οποια περασε και ο Ιησους για σαραντα μερες στην ερημο αν θυμαμαι καλα. Αν δε θελουμε να τη κανουμε ή αρκουμαστε με αλλα, δικαιωμα μας ειναι, αλλα οχι να μη το αναγνωριζουμε.

Ίσως να τα έχεις μπερδέψει λιγάκι. :)

Τη νηστεία δεν την κάνεις για να περάσεις ό,τι πέρασε ο Ιησούς. Γιατί τότε θα'πρεπε να σε μαστιγώνουν και να σε σταυρώνουν κιόλας. Γιατί κι'αυτά τα πέρασε ο Ιησούς.

Η νηστεία (από κανονικής απόψεως) γίνεται για να στερηθεί ο πιστός τις εγκόσμιες απολαύσεις - όχι για να υποφέρει!

Όσο για το αν είναι μέσα στη θρησκεία, θα διαφωνήσω και πάλι: δείξε μου ένα κείμενο στο ευαγγέλιο που σου επιβάλλει τη νηστεία.

Δημοσ.

Οχι, λαθος μου, δεν εκανα κατανοητο αυτο που ηθελα να πω.

Δε τη κανεις για να περασεις τα ιδια, την κανεις για να επιβαλλεις στον εαυτο σου μια δοκιμασια, σωστα; Μου φαινεται περιεργο να την απορριπτουμε ("δεν ειναι στη θρησκεια μας") αφου το εκανε και ο Χριστος, δε το προσθεσαμε εμεις μετα.

Αυτο εννοουσα. Παντως εννοειται δεν επιβαλλεται, οποιος θελει κανει, οπως νιωθει ο καθενας.

Απλα μου φανηκε περιεργο να λεει δεν εχει καμια σχεση.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] Μου φαινεται περιεργο να την απορριπτουμε ("δεν ειναι στη θρησκεια μας") αφου το εκανε και ο Χριστος, δε το προσθεσαμε εμεις μετα.[...]

Σου θυμίζω ότι ο Ιησούς το έκανε αμέσως μετά τη βάπτισή του (η οποία, αν θυμάμαι καλά, έγινε στο 11ο έτος της ηλικίας του). Σύμφωνα με την παράδοση, πήγε 40 ημέρες στην έρημο και, προφανώς, έζησε ως ερημίτης. Η νηστεία του, δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση χρονικά με τις ημέρες προ της σταύρωσής του.

Το αν το έκανε πράγματι ή προστέθηκε αργότερα από τους γνωστούς-αγνώστους συγγραφείς των ευαγγελίων είναι άλλο ζήτημα. :)

Δημοσ.
Σου θυμίζω ότι ο Ιησούς το έκανε αμέσως μετά τη βάπτισή του (η οποία, αν θυμάμαι καλά, έγινε στο 11ο έτος της ηλικίας του).

στο 30 ετος της ηλικιας του

Δημοσ.

E οτι εγινε μετα την βαπτιση στα 11 του δε το ειχα προσεξει. Ειχα την εντυπωση οτι ηταν καποια χρονικη περιοδος μετα την βαπτιση απο τον Ιωαννη. Αχταρμα τα εχω κανει. Τεσπα. Παντως και στα 11 να το εκανε, ενταξει, εμενα δε μου κανει διαφορα, μια ακομα απο τις αξιοθαυμαστες πραξεις του ειναι. Μα και να μην το εκανε, ενταξει, η νηστεια ειναι ο ορισμος της δοκιμασιας, δοκιμασιες πρεπει να περασουμε (; ) αρα οποιος θελει αυτοτρικλοποδιζεται - αυτοδοκιμαζεται να δει πως θα τα παει.

Οσον αφορα αν το προσθεσαν μετα, τι να πω και εγω τα σκεφτομαι καποιες φορες και βιδωνω, αλλες λεω μπα ο πειρασμος ειναι, την εχω την εσωτερικη μου συγχιση σε αυτο το θεμα.

Μη παρεξηγηθω, δε προσπαθω να πεισω καποιον να νηστεψει, ποσο μαλλον αφου ουτε εγω το κανω (το λεω και στις πρωτες σελιδες). :)

Δημοσ.

Freakster ,ερώτηση,καταρχήν για το τι σημαίνει νηστεία:

εγώ, τρώω 4 πιάτα μακαρόνια...

εσύ,ένα μπιφτέκι.

Ποιος νηστεύει απο τους 2?

Επίσης, νηστεία σημαίνει όχι κακές σκέψεις,όχι βρισιές,όχι σεξ,κλπ κλπ,σωστά?

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ? (όποιος τα κάνει,μπραβο του !)!

• Super Moderators
Δημοσ.
στο 30 ετος της ηλικιας του

Όντως, mea culpa.

Την μπέρδεψα, κάκιστα, με την επίσκεψη του Ιησού στο Ναό του Σολομώντος. :(

Δημοσ.

@ antreaslam

Ρε συ, μιλαμε για τον ορισμο της νηστειας, για μενα αυτα που γραφεις ειναι ακατορθωτα, αλλα ο ορισμος της νηστειας ειναι αυτος.

Απο εκει και περα ο καθε ενας τα ερμηνευει - εφαρμοζει οπως μπορει και οπως τα θελει, σωστα;

@paredwse, poscaman δηλαδη στα τριαντα του, μετα την βαπτιση απο τον Ιωαννη?

Δημοσ.
:lol: :lol: :lol: πλάκα έχετε !

(πάει η Σαρακοστή, το Πάσχα .... Άντε καλό καλοκαίρι !)

Ετοιμαζομαστε ψυχολογικα για την επομενη Σαρακοστη :mrgreen:

Δημοσ.

Η πραγματική νηστεία είναι χωρίς καθόλου φαί και δε γίνεται για δοκιμασία όπως πιστεύετε...

Εάν βρεθείς χωρίς φαί για μία δυο μέρες ή και παραπάνω,η σκέψη αλλάζει σε τεράστιο βαθμό..

Παύεις να νοιάζεσαι για υλικά αγαθά,και σκέφτεσαι ανώτερα..

Αυτός είναι ο σκοπός της.

Είναι όπως όταν βρεθείς μπροστά σε μια συμφορά που για λίγο καιρό σκέφτεσαι διαφορετικά..

Και μη βιαστείτε να απορρίψετε τα λεγόμενα..

Είναι θέμα εμπειρίας και αν δεν το έχετε ζήσει δε μπορείτε να ξέρετε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...