Προς το περιεχόμενο

Nηστεύετε?

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ νηστεύω το κρέας, όχι γιατί πιστεύω. Απλά αυτό το πιάτο μου σερβίρετε, τώρα στις διακοπές μου. Δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα. Και εκεί που σπουδάζω, μπορεί να περάσουν εβδομάδες ολόκληρες και να μην έχω φάει κρέας γιατί έχω μπουχτίσει κάπως και γιατί είναι γενικά ανθυγιεινό για τον οργανισμό.

Lucifer όσον αφορά τα επίπεδα χοληστερίνης , εσύ μπορεί να έχεις καλό μεταβολισμό, ή να γυμνάζεσαι ή πόσοι άλλοι λόγοι που δεν τους ξέρω… Πίστεψε με ένα σωρό συμφοιτητές μου, νέα παιδιά είχανε κάνει εξετάσει, και με την διατροφή που κάνουν , λέσχη και πιτόγυρα είχανε από τώρα χοληστερίνη!

Προς Lucifer κυριως: με το οτι οι φτωχοι (παλια χρονια) που δεν ειχαν να φανε κρεας, ενιωθαν καλα αφου νηστευαν θελοντας και μη οποτε δεν ξεσηκωνοντουσαν.Αληθεια εχετε δει παπαδες να νηστευουν?Με καλαμαρακια,χταποδια και γαριδες νηστευω και εγω ολοκληρο χρονο.

Παίζει να ξεκίνησε και κάπως έτσι η όλη υπόθεση…

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

H συζητηση επεκταθηκε παρα πολυ.

Τhanks all for posting here. :)

Καλο Πασχα σε ολους λακαω για καποιες μερες και καλα να περασετε ειτε νηστευετε ειτε οχι.

Δημοσ.

Παδια ακουστε τι επαθα χτες..

Κατσαμε με την κοπελα μου να φαμε και πηραμε κοτοπουλο..Οταν λοιπον ηρθε η σερβιτορα-την οποια και γνωριζουμε-και ειδε τα πιατα , με απορρημενο υφακι αναφωνησε "μα καλα,τρωτε κρεας??? " ...Ειλικρινα για λιγα δευτερολετα ενιωσα σαν να εκανα εγκλημα..Ενιωσα οτι αυτο που ετρωγα ηταν πολυ κακο..Σαν να εκανα κακο σε καποιον..

Οταν τη ρωτησα γιατι το λεει αυτο,απαντησε "η πιστευεις η δεν πιστευεις"..Και αυτο ειναι μια απο τις μεγαλυτερες μαλ***ς που εχω ακουσει τις τελευταιες μερες..

Αν ειναι ετσι τοτε

-Γιατι βριζουμε? Αφου ειναι αμαρτια..

-Γιατι κανουμε σεξ? Αφου ειναι αμαρτια..

-Γιατι κατεβαζουμε "παρανομο" λογισμικο? Αφου ειναι αμαρτια..

-Γιατι υπαρχει βια και φανατισμος κλπ? Αφου ειναι αμαρτια..

Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει,αλλα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κανουμε πολλες "αμαρτιες"...Γιατι ομως ολοι μας τη Μεγαλη Εβδομαδα τα ξεχναμε ολα αυτα και για να δειξουμε οτι ειμαστε καλοι Χριστιανοι λεμε οτι και καλα νηστευουμε και πλακωνουμε τις αστακομακαροναδες και τις βραστες πατατες?

Ο Χριστος ειπε μην φατε κρεας η γαλα?

Παιδια συγγνωμη αλλα αυτα ειναι βλακειες...Ναι στην πιστη γιατι σιγουρα υπαρχει μια ανωτερη δυναμη..Οχι στην υπερβολη ομως..

Νηστεια ειναι η εγκρατεια..Και πρεπει να γινεται που-και-που και οχι μονο τη Μεγαλη Εβδομαδα..

Εγω ειμαι της αποψης οτι δεν πρεπει να αποδεχομαστε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ "εκπεμπει" η καθε θρησκεια(και οχι μονο ο Χριστιανισμος)..Πρεπει να φιλτραρουμε το καθε τι και να αποδεχομαστε αυτα που θελουμε..Γι'αυτο εξ'αλλου και ο Θεος εκανε τον ανθρωπο το εξυπνοτερο δημιουργημα του..Και για αυτο του εδωσε την κριτικη ικανοτητα..

Καλη μας Ανασταση..

Δημοσ.

Σημερα μονο -για το χατηρι τις μαμάς-, αλλά λαδακι εφαγα ομως..

Συμφωνώ με οσους ειπαν οτι η νηστεία φαγητού ειναι επιφανειακή και ανούσια και οτι χριστιανισμός δεν ειναι οι εκκλησίες, οι παπάδες και ολο το κύκλωμα που τους διέπει (μαυρο χρημα σε βαφτίσεις, γαμους κλπ).

Δημοσ.

οι νηστειες εχουν καποιο σκοπο

1) ειναι ενας τροπος (και ενα προγραμμα) να ακολουθεις μια ισοροπημενη διατροφη

δεν μπορεις να τρως 365 μερες σουβλακια πιτσες παστες ....... θα πας στον ταφο

2) χανουν και την αξια τους αυτα οταν τα εχεις καθε μερα

φαντασου να τρως καθε μερα τουρτες αρνια.......

θα φας 10 μερες θα τα σιχαθεις

3) ειναι ενας τροπος να δοκιμασεις τον εαυτο σου κατα ποσο μπορεις να αντισταθεις σε καποιες συνηθειες που εχεις (βρισιες τσακωμους κακιες λαιμαργια σεξ καταχρησεις ..........)

και φυσικα αυτοι που λενε οτι νηστευουν και πανε και τσακιζουν σημερα μπυρες ουζα χταποδια αστακους ........ ειναι για τα πανηγυρια

Δημοσ.
Επίκαιρο thread κι ερώτηση!

Εγώ όταν ημουνα μικρος (κι οχι ζωηρος) εξαρτημενος απο τη μαμα ναι.

Τωρα πλεον οχι.

Ακολουθω ενα συγκεκριμενο προγραμμα διατροφης ειτε ειναι Πασχα ή Xmas.

δεν πιστεύω ότι η νηστεία έχει καμία σχέση με την θρησκεία μας και για αυτό δεν νηστεύω.

Ο καλός ο χριστιανός δε φένετε ούτε απο το αν νηστεύει ούτε απο το πόσες φορές κανει το σταυρό του, αλλα απο τις πράξεις του στην ζωή του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...