Προς το περιεχόμενο

Nηστεύετε?

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι πολυ δυνατον να λεω τη γνωμη μου για καποια θρησκεια...δεν ειπα τιποτα γιαυτους που πιστευουν σε αυτη.

Τυψη = εργαλειο υποταγης.Αλλα δεν πρεπει να εισαι και γαιδουρι, παντα ανθρωπος

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
[/b]

psss εχεις χασει τελειως τη μπαλα....

μάλλον τα βλέπω με μια διαφορετική ματιά.. το αν έχω χάσει τη μπάλα,μην είσαι και τόσο σίγουρος... ;) η αμαρτία ερμηνεύεται διαφορετικά απο τον καθέναν και ο ρόλος της νηστείας οπότε...

Δημοσ.

το σχολιο μου αναφεροταν στην ομολογια σου οτι δεν εχεις κανει αμαρτιες....

στην λεξη δε αμαρτια βαλε οποιον ορισμο θελεις, ειτε εκκλησιαστικο,ειτε χριστιανικο ειτε κοσμικο....

Δημοσ.

Καλά ας μην πιάσουμε τις αμαρτίες τώρα, το 'χε πει καλά ο Ιησούς τότε.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική της νηστείας θρησκευτικά? Δλδ, γιατί όχι κρέας αλλά φακές, γτ ψάρια αλλά όχι βόδια, δλδ πως το αιτιολογεί αυτό η θρησκεία?

Δημοσ.

Προς Lucifer κυριως: με το οτι οι φτωχοι (παλια χρονια) που δεν ειχαν να φανε κρεας, ενιωθαν καλα αφου νηστευαν θελοντας και μη οποτε δεν ξεσηκωνοντουσαν.Αληθεια εχετε δει παπαδες να νηστευουν?Με καλαμαρακια,χταποδια και γαριδες νηστευω και εγω ολοκληρο χρονο.

Δημοσ.
Καλά ας μην πιάσουμε τις αμαρτίες τώρα, το 'χε πει καλά ο Ιησούς τότε.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική της νηστείας θρησκευτικά? Δλδ, γιατί όχι κρέας αλλά φακές, γτ ψάρια αλλά όχι βόδια, δλδ πως το αιτιολογεί αυτό η θρησκεία?

Πιστεύω ότι είναι ορμονικό το θέμα.

Οτι το κρέας σου "αρρωσταίνει" το μυαλό.

Κάτι σαν την αντίληψη των χορτοφάγων.

Δεν ξέρω και πάλι...

Προσωπικά περισσότερη "διάυγεια" νιώθω όταν έχω φάει χόρτα, μέλι, κτλ. παρά γουρουνόπουλα, μπριζόλες κ σία.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω πως δν ρωτάω ειρωνικά, εγώ προβάρω κάθε μεγάλη παρασκευή τη σούβλα με κοντοσούβλια και ας κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. απλώς είμαι πραγματικά περίεργος πως δικαιολογεί η θρησκεία την απαγόρευση του κρέατος γιατί μου φέρνει σε εβραϊκό κατάλοιπο η όλη φάση.

σωτήρη, αυτό με τη διαύγεια δν ξέρω πως το εννοείς. προσωπικά τρώω σχεδόν 6 μέρες την εβδομάδα κρέας (και επίπεδα κακής χοληστερόλης κάτω από τα κατώτατα όρια παρακαλώ) και μάγκα μου, τα σπάει. ειδικά με ρίγανη και κάρρυ στις πατάτες και λίγο δενδρολίβανο και ελάχιστο κρεμμυδάκι να γλυκάνει τη μπριζόλα. αχμ. οφτοπικ.

Δημοσ.

Η νηστεια αντιπροσωπευει πολλα αλλα σημερα εχει χασει κατα πολυ το νοημα γιατι :

Βλεπουμε πολλους να νηστευουν μεν αλλα να ξεσκιζονται σε : αστακους , γαριδες , καραβιδες και αλλα πανακριβα ειδη , κατα τα αλλα η νηστεια αντιπροσωπευει την ταπεινοτητα κτλ

Απο την αλλη αυτο που δειχνουν πολλοι οτι εγω νυστευω , ειμαι καλος χριστιανος -η ,ουτε λαδι δεν τρωγω και το επιδυκνειουν λες και κανουν κανενα κατορθωμα μου τη σπαει.

Και τελος να μην ξεχασουμε το ολο τριπακι της εμπορευματοποιησης που απο την μια : κιτς λαμπαδες , βεγγαλικα , κτλ και απο την αλλη η συμπεριφορα μερικων ιερεων που την εχουν δει επιχειρηματικα με το χρημα να ρεει ...αν κατεβαινε παλι ο Ιησους θα τους εδιωχνει κλωτσιδων οπως εκανε με τους γραματεις κ φαρισαιους

Δημοσ.

Μάλλον έχει να κάνει με το αίμα, το λέω τελείως πανηγυριώτικα , και για αυτό απαγορεύονται τροφές και προϊόντα ζωικής προέλευσης . Στα ψάρια τώρα δεν τρέχει αίμα στις φλέβες τους ; όχι σε όλα ε; :P Το λάδι τι σχέση να χει ; .. .το εντυπωσιακό είναι ότι το σπορέλαιο θεωρείται νηστίσιμο , ενώ το ελαιόλαδο όχι ! ? Δεν ξέρω τι συμβολισμοί είναι αυτοί.

Πάντως η νηστεία δεν είναι χριστιανική συνήθεια μόνο ενώ υπάρχει σαν δοκιμασία κατά περίπτωση πάνω από 2χιλ. χρόνια. Αρχαίοι έλληνες, εβραίοι , βραχμάνοι, βουδιστές, κινέζοι, ιάπωνες , όλοι.

Κάπως σχετικό με την νηστεία είναι και η φυτοφαγία, -vegetarianism - ! Θα το έχετε ακούσει πολύ τελευταία ...

Δημοσ.

Ναι, αλλά δεν είναι σε συγκεκριμένες μέρες και δεν είναι θρησκευτικού χαρακτήρα. Επίσης οκ, Εβραίοι, χο-χο-χο.

Δημοσ.

μερικοί φυτοφάγοι νηστεύουν εσαεί :P οι ινδουιστές πχ φρονούν οτι το υπέρτατο ον δεν μπορεί να επιτρέπει την αφαίρεση της ζωής των πιο αδύναμων πλασμάτων , και κάτι τέτοια ...

Δημοσ.
Η νηστεια αντιπροσωπευει πολλα αλλα σημερα εχει χασει κατα πολυ το νοημα γιατι :

Βλεπουμε πολλους να νηστευουν μεν αλλα να ξεσκιζονται σε : αστακους ' date=' γαριδες , καραβιδες και αλλα πανακριβα ειδη , κατα τα αλλα η νηστεια αντιπροσωπευει την ταπεινοτητα κτλ

Απο την αλλη αυτο που δειχνουν πολλοι οτι εγω νυστευω , ειμαι καλος χριστιανος -η ,ουτε λαδι δεν τρωγω και το επιδυκνειουν λες και κανουν κανενα κατορθωμα μου τη σπαει.

Και τελος να μην ξεχασουμε το ολο τριπακι της εμπορευματοποιησης που απο την μια : κιτς λαμπαδες , βεγγαλικα , κτλ και απο την αλλη η συμπεριφορα μερικων ιερεων που την εχουν δει επιχειρηματικα με το χρημα να ρεει ...αν κατεβαινε παλι ο Ιησους θα τους εδιωχνει κλωτσιδων οπως εκανε με τους γραματεις κ φαρισαιους[/quote']

O άνθρωπος που αυτοπροβάλλεται στους άλλους οτι νηστεύει τάχα γιατί είναι πιστός χριστιανός, και 365 μέρες τον χρόνο εκμεταλεύεται με τον χειρότερο τρόπο με κάθε μέσο τον διπλανό του μουτζώνει και με τα δύο χέρια τον εαυτό του, και τον θεό του:mad:

Άν η νηστεία γίνεται για λόγους υγιεινής διατροφής, το να νηστέψεις 2 μέρες και την τρίτη ένα ολόκληρο αρνί κάθε άλλο παρά υγιεινό φαίνεται. Πολύ καλύτερα να ακολουθήσεις ένα καλύτερο πρόγραμμα στο φαγητό όλο τον χρόνο έστω και με κρέας.

Δημοσ.

Συνήθιζα να νηστεύω τη Μεγάλη Εβδομάδα, κυρίως λόγω συνήθειας, νηστίσιμα φαγητά είχαμε σπίτι, όλα οκ, έτρωγα. Πέρσυ τη Μεγάλη Εβδομάδα πήγα ταξίδι... φάγαμε κάτι ωραιότατα νηστίσιμα παϊδάκια!!! Αλλά είχα τύψεις, τις οποιες βέβαια ξεπέρασα αμέσως... Φέτος αποφεύγω το κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά αν τύχει, οκ, θα το τιμήσω!

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι αν είχαν φωνή και ούρλιαζαν τα ψάρια λίγοι θα ασχολούνταν με το ψάρεμα, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι ούτε και αυτός ο λόγος. Στην ινδουϊστική θρησκεία πάλι θεωρείται πως επειδή μια αγελάδα σου δίνει το γάλα, προϊόν που μπορείς και μόνο με αυτό να ζήσεις, είναι κάπως χαζό να τρως την ίδια. Αλλά έχει κι αυτό μία συμβολική σημασία παρά είναι το ζώο τόσο ιερό όσο εμείς οι δυτικοί θεωρούμε ότι είναι, προς χάρην της ισοπέδωσης. Συμβολικά είναι όλα αυτά φίλε μου και με βαθύτερα ηθικά διδάγματα. Κι εμείς αντί να κοιτάμε το δάσος κοιτάμε το δέντρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...