Hlapatsas Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Το θέμα είναι καθαρά θρησκευτικό,όποιος πιστεύει-νηστεύει.;-)
Sorath Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δεν νηστεύω ποτέ και μάλιστα είχα ρίξει το γέλιο της αρκούδας όταν μεγάλη βδομάδα πιτσιρικάς πήγα και αγόρασα μια τιρόπιτα και ένα milko απο ένα φούρνο. Η κυρία εκεί μέσα με κοίταγε σαν σατανιστή.... lol...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Το θέμα είναι καθαρά θρησκευτικό,όποιος πιστεύει-νηστεύει.;-) Δεν είναι απαραίτητα έτσι: Όποιος νηστεύει μάλλον πιστεύει. Όποιος πιστεύει δεν είναι απαραίτητο να νηστεύει.
NickTheGreek Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Αν δεν κανεις και κατι διαφορετικο την Μ.Εβδομαδα,το Πασχα θα ειναι σαν ολες τις αλλες μερες.Ειμαι αθρησκος, αλλα νυστευω (απο κρεας μονο ετσι?) γιατι το εχω σαν εθιμο και για να "νιωσω" την γιορτη του Πασχα.
Harkon Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δεν είναι απαραίτητα έτσι: Όποιος νηστεύει μάλλον πιστεύει. Όποιος πιστεύει δεν είναι απαραίτητο να νηστεύει. 100% συμφωνώ
glougr Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 και εγώ συμφωνώ επίσης εγώ νηστεύω .... αλλά όχι τις 40 μέρες, μόνο μεγάλη εβδομάδα ! και τα νηστεύω όλα.....πακέτο θα φάω μέχρι την ανάσταση !
aledjo Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 2-3 μερες πριν το Πασχα, δε τρωω κρεας, σουβλακια, πιτσες.... για να εχω ορεξη για τη κυριακη του Πασχα να φαω πολυυυυυ κρεας απο τη σουβλα! (για μη μεινει και το πεταξουμε οχι τιποτα αλλο....)
blueviper Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Το ρήμα "νυστεύω" έχει να κάνει με τον ύπνο; j/k
thes1os Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 -Νηστεύεις? -Ναι. -Γιατί, πιστεύεις? -Ναι. -Πας εκκλησίες δηλαδή, κρατάς όλα τα έθιμα, εξομολογήσεις, προσευχές και όλα τα σχετικά της εκκλησίας? -Όχι μωρέ, δεν ασχολούμαι καθόλου. Στην εκκλησία πατάω κάθε ανάσταση και αυτό γιατί έτσι, να, πάμε όλη η οικογένεια.. Ε, πάω και εγώ. -Άρα πιστεύεις απλά στο θεό και δεν ασχολείσαι με τις εκκλησίες και τα διάφορα ε? -Ε, ναι. -Τότε γιατί νηστεύεις? Ο τρόπος που πιστεύεις σου επιβάλει νηστεία την Μ.Εβδομάδα? -'Οχι. Άλλωστε μόνο το φαγητό, δηλαδή το κρέας δεν τρώω. Έτσι. Να, τώρα που'ναι Πάσχα και νηστεύουν και οι δικοί μου, ευκαιρία είναι να κάνω λίγο αποτοξίνωση και είναι και θέμα εγκράτειας... -Α, ναι? Και γιατί δεν νηστευεις 23 με 30 Σεπτεμβρίου που θα δοκιμάσεις και καλυτερα την εγκράτεια σου? Ή γιατί δεν νηστευεις 40 ημέρες που έχει και νόημα απο άποψη αποτοξίνωσης? Και γιατί δεν την δοκιμάζεις την εγκράτεια σου με κάτι άλλο? -Ε αφού έτσι το κάνω. Να νοιώσω λίγο το πάσχα. Άλλωστε γενικα εφαρμόζω μία διατροφή και δεν το έχω ανάγκη σαν αποτοξίνωση. Περισσότερο σου λέω απο συνήθεια, μιας και το κάνουν όλοι. Έτσι, που 'ναι πάσχα... Αυτό ακριβώς. Μια συνήθεια, αθώα. Συνήθειες της εκκλησιαστικής πίστης, που καθορίζουν λίγο τις πράξεις μας, που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας. Και λίγο απο έδώ λίγο απο εκεί, να σου ο Βησαρίωνας μπορεί και να'ναι άγιος, νά σου ο κωλόΤουρκος και ο παλιοΑλβανός, και να το μπάσταρδο το 'ξώγαμο, και να τα taboo, και καλώς τον συντηριτισμό... Με δυό λόγια: Για εμένα ή πιστευεις ή δεν πιστευεις. Πολλά εν δυνάμει ανοιχτά μυαλά έχουν καεί και έχουν αλλοτριωθεί απο τέτοιες μικροσυνήθειες μεν, που στο τέλος όμως διαμορφώνουν πολλά.
MrSeanKon Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Το θέμα είναι καθαρά θρησκευτικό,όποιος πιστεύει-νηστεύει.;-)Koιτα χωρις να θελω να παει μακρυα η κουβεντα ο Χριστος πηγαινε με τα ποδια ενω οι Δεσποταδες μου εχουν Μερσενταρες.Θα μπορουσαν να εχουν ενα απλο αυτοκινητο να κανουν τη δουλεια τους και να μην προκαλουν. Συνεπως συμφωνω με την απαντηση του paredwse.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 [...]Συνεπως συμφωνω με την απαντηση του paredwse. Ο οποίος paredwse, παρεπιπτόντως, δεν νηστεύει, ξέχασε να το γράψει πιο πάνω. Ζαμαί. Των Ζαμών.
theobabis Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 E ναι, εισαι τυχερος. Τα κοκαλα δεν απαγορευονται
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 E ναι, εισαι τυχερος. Τα κοκαλα δεν απαγορευονται Ε, αυτά που μου πετούν εμένα έχουν και ψαχνό...
__D3mIaN__ Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Για καποιο λογο ολο αυτο με κανει να γελαω... Δηλαδη με τη νυστεια "ακολουθουμε" τον Χριστο, η μαλλον υποτιθεται οτι παραδειγματιζομαστε και κανουμε το ιδιο οπως ειχε κανει εκεινος τοτε? Η "νυστεια" για μενα, εαν κ εφοσον θελεις να εισαι πιστος στη θρησκεια σου και τα οσα αυτη διδαξε, ειναι μια διαδικασια που δεν ειναι εθιμο μονο του Πασχα... ειναι μια διαδικασια που εχεις την δυναμη και την ικανοτητα να την ακολουθεις ανεξαρτητου εορτης. Ο Χριστος δε διδαξε να μη τρωμε κρεας... διδαξε να απεχουμε απο τις "αμαρτιες" μας. Αλλα στην κοινωνια του σημερα αν επρεπε να απεχουμε απο αμαρτιες μικρες κ μεγαλες... ισως ελαχιστα θα ηταν αυτα που μπορουμε να κανουμε τελικα. Για μενα λοιπον πλεον η Θρησκεια ειναι στο μυαλο, στην συμπεριφορα και στην ψυχη του καθε ανθρωπου και δε πρεπει να συνδεεται δογματικα κ μονο με ημερομηνιες, εθιμα και παραδοδεις.
mitsakos13 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Απο Μ.Τεταρτη κατι θα κανω. +1 απο Μ.Τετάρτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.