Προς το περιεχόμενο

Nηστεύετε?

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδα, ασχετο με το θεμα αλλα σχετικο με τις ημέρες. Απο μικρο παιδι εχω μια απορια. Καθομουνα καθε πασχα και εβλεπα τον Ιησου τον Ναζωραιο....Το κακο με το ολο θεμα ειναι οτι η Εκκλησια που πηγαινα να πεταξω δυναμιτακια ήτανε μακρια και ετσι δεν προλαβαινα να δω το τελος. Μηπως ξερει κανεις τι γινεται?

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το θεμα ειναι ο,τι και να κανεις να μην προσπαθεις να επιβαλλεις την δικη σου αληθεια στον διπλανο σου.

Δεν νηστευω σε θρησκευτικα πλαισια γιατι δεν με εκφραζει. Δεν νηστευω στα πλαισια καποιας διατροφικης αποτοξινωσης γιατι θεωρω οτι το διαιτολογιο μου ειναι αρκετα ισορροπημενο.

Απο εκει και μετα δεν θεωρω πως καποιος ειναι υποχρεωμενος να τρωει το ιδιο με μενα, η να πιστευει τα ιδια με μενα. Αυτη την χρονικη περιοδο με τη διασπαρτη πασχαλινη διαθεση, οπως δεν ελεγχω τι βαζει στο στομαχι του ο καθε πιστος, δεν γουσταρω να τσεκαρει τι κανω κι εγω αντιστοιχως.

Δημοσ.
Ελάτε τώρα, που κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε!

Πες το δίαιτα, διατροφή, vegeterianiarismatron, βίτσιο, αυτοικανοποίηση, μαζική ύπνωση. Αν θες, ντε και καλά, να το ντύσεις ιδεολογικά πεσ'το απεργία πείνας.

Μην το λες "νηστεία"!

Τι παναπεί "νηστεία"?

Είναι όλη αυτή η ορολογία - νηστίσιμο/αρτήσιμο/δεήσιμο/γιαδέσιμο - που προκαλεί την κοινή λογική.

Ίσως γιατί μαζί με τη σωματική είναι και η πνευματική νηστεία. Αλλά μάλλον δεν την υπολογίζει κανείς αυτήν! Στην πλειοψηφία των ποστς θίγεται το θέμα του φαγητού και μόνο!!! Ίσως γιατί είναι πιο εύκολο προς σάτιρα-κοροϊδία μάλλον ;)

Έλα μωρέ δε θα φάμε κρέας για μια βδομάδα - και καλά νηστέψαμε σαν καλοί Χριστιανοί -, θα πάμε και κανα μισάωρο Εκκλησία και το κάναμε και το χρέος μας για φέτος!! Αυτά είναι! :-)

Δημοσ.
Ρε παιδα, ασχετο με το θεμα αλλα σχετικο με τις ημέρες. Απο μικρο παιδι εχω μια απορια. Καθομουνα καθε πασχα και εβλεπα τον Ιησου τον Ναζωραιο....Το κακο με το ολο θεμα ειναι οτι η Εκκλησια που πηγαινα να πεταξω δυναμιτακια ήτανε μακρια και ετσι δεν προλαβαινα να δω το τελος. Μηπως ξερει κανεις τι γινεται?

Πάρε κανα DVD ρε συ! Νομίζω τα δίνουν τώρα στις εφημερίδες. Πουλάει γαρ ;)

Δημοσ.

Μη σε περνει απο κάτω μέρες που ναι

Πηρε τους μαθητές του και ολοι μαζί πηγαν στην ακρογιαλιά

• Super Moderators
Δημοσ.

3 βόδια, 5 κατσίκια/πρόβατα και 8 αγριογούρουνα...με ηρεμία όμως μην μας πέσουν βαριά

Δημοσ.

Προσωπικά νηστεύω απλά και μόνο για λόγους παράδοσης. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά η Μεγαλοβδομάδα στο χωριό είναι από τις πιο έντονες και ωραίες παιδικές μου αναμνήσεις.

Δημοσ.

Κι εγώ νηστεύω και φυσικά δε νοιώθω να με καταπιέζει κανείς, ούτε η θρησκεία ούτε οι γύρω που "και καλά" μου το έχουν επιβάλει.

Δημοσ.

Steven Seagal's Lightning bolt ftw!!Ανυπομονώ να το βρώ Ελλάδα.Επιτέλους θα μπορώ να δέρνω χωρίς να χαλάνε τα μαλιά μου!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...