Προς το περιεχόμενο

ASUS P5B vs ASUS P5B E-Plus

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παντού διαβάζω ότι το chipset της Intel P965 Express δεν υποστηρίζει fsb 1333Mhz και όμως η Asus στο site της στο motherboard P5B (το οποίο έχω και έχει το chipset P695 Express) λέει ότι με το κατάλληλο bios το motherboard υποστηρίζει και fsb 1333Mhz. Πως γίνεται αυτό ? Είναι πατέντα της Asus ?

Καμια πατέντα δεν είναι.Ολες οι μητρικές όλων των εταιριών με 965 (C2 revision),με απλή αναβάθμιση του Bios υποστηρίζουν.Είναι στις προδιαγραφές του.

Ακόμα μερικές εκδόσεις Deluxe (plus,pro ή όπως τις λέει κάθε κατασκευαστής) με C1 revision εχω διαβάσει ότι υποστηρίζουν επίσης FSB1333,λόγω καλύτερης ποιότητας κατασκευής,απλά δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο το C2 revision.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γειά χαρά παίδες,

Ξέρουμε άν η ASUS P5B υποστηρίζει τον 6750 (το λέω επειδή ο επεξεργαστής έχει 1333FSB και η ASUS 1033FSB + οτι έχω διαβάσει οτι το 965 δέν υποστηρίζει 1333FSB )

(Συγνώμη για το ύφος μου αλλα τί να σου πω ρε φίλε Gary_Kokkin η βοήθειά σου ήταν πολυτιμότατη)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

a little offtopic: Εχει δοκιμασει κανεις να κανει overclocking με το P5B σε C2D 6600. Αν ναι θελω να μου πει τις ρυθμισεις που εκανε γιατι εγω δεν μπορω να παω πανω απο 320mhz το bus.

Δημοσ.

Gary_Kokkin το 1604 BIOS της ASUS για την P5B πουθενά δέν αναφέρει οτι κάνει μόνο για της P5B με C2 revision του 965, άρα υποθέτω οτι και η δικιά μου P5B με C1 revision 'παίρνει' και τους νέους C2D.

sotosko άν σε βοηθήσει http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=199725&page=4

Δημοσ.

Παραπάνω αν διαβάσεις αναφερόμουν γενικά για μητρικές με 965chipset με αφορμή την ερώτηση για Asus,όχι για την συγκεκριμένη,για αυτό εξάλλου πόσταρα και link για Bios.

Απλά με C2 revision υπάρχουν λιγότερες ασυμβατότητες με άλλα εξαρτήματα του ΗΥ,όπως και για οc,και από απόψη θερμοκρασίας μητρικής το C2 είναι θεωρητικά τουλάχιστον λιγότερο "καυτό".

Δημοσ.

offtopic (ξανα) : Εχω το P5B και χρησιμοποιω την καρτα ηχου που εχει επανω. Στο San Andreas κολαει ο ηχος και σε αλλα παιχνιδια κανει διαφορους θορυβους. Αντιθετα οταν παιζει μουσικη ακουγεται μια χαρα. Εχω βαλει τους πιο προσφατους drivers. Εχει συμβει και σε καποιον απο εσας αυτο? Τι να κανω?

Δημοσ.

Ρε παιδία, τ'ωρα που μιλάτε για revisions & e-plus, έχω μια deluxe στα χέρια μου που κάτω από το αυτολολητάκι που λέει deluxe γράφει E-PLUS :confused: τί γίνεται... Αλλά μήπως ξέρετε πώς μπορώ να βρώ- δώ τί revision είναι; την πήρα από πλαίσιο πρόσφατα. :-?

Δημοσ.

Άσε φίλε sotosko με αυτήν την .ωλο SoundMax που έχει πάνω η P5B "είναι και HD" κατα τ' άλλα, δέν κοιτάει να είναι μία ικανοποιητική 8κάναλη, το HD την μάρανε.

(Τουλάχιστον με την τελευταία έκδοση οδηγών 5.10.01.6240 έφτιαξε ένα ενοχλιτικό "σκάσιμο" που έκανε στην φόρτωση των Windows, οπότε κάπου παρακάτω (άν και δέν το πολυ-πιστέυω) μπορεί να διορθώσει και τον ήχο στα παιχνίδια (άρε αναπολώ την παλιά μου MSI με την 8κάναλη Realtek))

Όμως πρέπει να κατάλαβε και η ίδια η ASUS την πατατιά της, και στις καινούριες της, βάζει την άπεκτη σε όλα της Realtek.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που λές:confused:

-Εγώ βλέπω στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις η Asus βάζει το ADΙ 1988Α (ή B) που είναι από τα κορυφαία αν ψάξεις (ex codenamed Azalia)

Ρε παιδία, τ'ωρα που μιλάτε για revisions & e-plus, έχω μια deluxe στα χέρια μου που κάτω από το αυτολολητάκι που λέει deluxe γράφει E-PLUS :confused: τί γίνεται... Αλλά μήπως ξέρετε πώς μπορώ να βρώ- δώ τί revision είναι; την πήρα από πλαίσιο πρόσφατα. :-?

H E-plus είναι lite έκδοση της P5B deluxe δεν εχει crossfire και 2ο LAN.

Βγήκε εξάρχής C2 revision-Δες το με το CPUZ

Δημοσ.

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1694&modelmenu=1 (και με χοντρά γράμματα κιόλας, οτι προσφέρει 8κάναλη Realtek)

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1637&modelmenu=1 (και με χοντρά γράμματα κιόλας, οτι προσφέρει 8κάναλη Realtek)

Μάλλον Gary_Kokkin δέν είσαι κάτοχος SoundMAX

Δημοσ.

Λες να μην έχω δοκιμάσει....απλά το realtek είναι εύκολο στο συντονισμό με τα γραφικά που έχει:-D

Tο συγκεκριμένο ΑDI είναι καλύτερο αυτή την περιοδο και γι'αυτό το βάζει η Asus στις ακριβές εκδόσεις,δες στα specification http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1646&l1=3&l2=11&l3=534&l4=0 (Ακόμα και η E-plus με το 965,την καλή έκδοση ήχου έχει αν κοιτάξεις συγκριτικά με την P5B που αναφέρεις ως παράδειγμα)

Πάντως το προβλημα που αναφέρεις,άλλοι το έλυσαν ξαναβάζοντας τους αρχικούς drivers του CD.Oτι νέο βγαίνει από drivers,δεν είναι πάντα και καλύτερο γιατί παιζουν και άλλα ρόλο για 100% απόδοση,όπως η revision της PCB.

Δημοσ.

Φίλε Gary_Kokkin ίσως να μήν διάβασες σωστα,

Με την πρόσφατη έκδοση των οδηγών έλυσα 1 απο τα προβλήματα που δημιουργεί η SoundMAX (το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω).

Με τους αρχικούς οδηγούς έχει περισσότερα ανεξήγητα προβλήματα/παρεμβολές(σκασίματα)

Δημοσ.

ΟΚ σας ευχαριστω εως τωρα ! Μαλλον θα βαλλω την pci Creative Audigy 2 που εχω και καθεται. Εκτος και αν αξιωθουν και βγαλουν καλους drivers...

Δημοσ.
Καμια πατέντα δεν είναι.Ολες οι μητρικές όλων των εταιριών με 965 (C2 revision),με απλή αναβάθμιση του Bios υποστηρίζουν.Είναι στις προδιαγραφές του.

Ακόμα μερικές εκδόσεις Deluxe (plus,pro ή όπως τις λέει κάθε κατασκευαστής) με C1 revision εχω διαβάσει ότι υποστηρίζουν επίσης FSB1333,λόγω καλύτερης ποιότητας κατασκευής,απλά δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο το C2 revision.

Επισης υποστηριζουν και τους νεους επεξεργαστες στα 45nm. Κοιταξτε αυτο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...