Chrisxxx Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Επαναφέρω το θέμα Εχω ψηθεί πολύ να κανω τατου το σκεφτόμουν πολλά χρόνια και τώρα το αποφάσισα. Αλλά εχω κάποιες απορίες. 1. Πως ακριβώς γίνεται; Είναι μελάνι το οποίο αναμιγνύεται "κάθεται" μόνιμα στο δέρμα; 2. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στο αίμα; Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που απαγορεύεται για λόγους υγείας να κάνουν τατου; 3. Βγαίνει αν το βαρεθείς; 4. Μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους μόλυνση; 5. Ασχετο αλλά είδα στο House που εκαναν σε εναν τυπο με τατου μαγνητική και ρουφούσε το μελάνι ειναι δυνατον να συμβεί κατι τετοιο;;; Βασικα αυτό που με ενδιαφέρει είναι κατα πόσο μπορεις να κανεις τατου αν εχεις οικογενειακο ιστορικό με ασθενεια στο αιμα * ποιο μαγαζί θα προτείνατε στη Θεσσαλονικη;
peravrexei Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Όταν είμουνα φαντάρος ένας τύπος από Αγρίνιο χτυπούσε τατουάζ σε συναδέλφους φαντάρους με έναν κλασικό στυλό bic στα σωληνάρια του οποίου έιχε προσαρμόσει βελόνες και ένα ηλεκτρικό μοτεράκι (από κάποιο παιδικό παιχνίδι).Ο τύπος έκανε παπάδες δεν μιλάμε για κανόνες υγείας και από πελάτες δεν προλάβανε.
parisb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Όταν είμουνα φαντάρος ένας τύπος από Αγρίνιο χτυπούσε τατουάζ σε συναδέλφους φαντάρους με έναν κλασικό στυλό bic στα σωληνάρια του οποίου έιχε προσαρμόσει βελόνες και ένα ηλεκτρικό μοτεράκι (από κάποιο παιδικό παιχνίδι).Ο τύπος έκανε παπάδες δεν μιλάμε για κανόνες υγείας και από πελάτες δεν προλάβανε. Στη...φυλακη το εμαθε?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Επαναφέρω το θέμα Εχω ψηθεί πολύ να κανω τατου το σκεφτόμουν πολλά χρόνια και τώρα το αποφάσισα. Αλλά εχω κάποιες απορίες. 1. Πως ακριβώς γίνεται; Είναι μελάνι το οποίο αναμιγνύεται "κάθεται" μόνιμα στο δέρμα; 2. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στο αίμα; Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που απαγορεύεται για λόγους υγείας να κάνουν τατου; 3. Βγαίνει αν το βαρεθείς; 4. Μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους μόλυνση; 5. Ασχετο αλλά είδα στο House που εκαναν σε εναν τυπο με τατου μαγνητική και ρουφούσε το μελάνι ειναι δυνατον να συμβεί κατι τετοιο;;; Βασικα αυτό που με ενδιαφέρει είναι κατα πόσο μπορεις να κανεις τατου αν εχεις οικογενειακο ιστορικό με ασθενεια στο αιμα * ποιο μαγαζί θα προτείνατε στη Θεσσαλονικη; 1) Δεν είναι ζωγραφική με λάδι, τα χρώματα μπαίνουν με κάποια καθορισμένη σειρά. Ωστώσο σε περιοχές μπορεί να υπάρξει ανάμιξη επάνω στο δέρμα, αλλά γενικά η ανάμιξη χρωμάτων για δημιουργία αποχρώσεων δεν συνιστάται ως τεχνική. Όμως αρχαία τέχνη είναι, πολλά περίεργα μπορείς να δεις στον χώρο. Το μελάνι κάθεται μόνιμα στην επιδερμίδα σε βάθος ενός χιλιοστού. 2) Ναι, αν και τα χρώματα είναι υποαλλεργικά σήμερα και όχι π.χ σινικές μελάνες, καλό είναι να γίνει ένα μικρό τεστ για τυχόν αντίδραση του δέρματος, πράγμα πολύ σπάνιο. Όσο για το αίμα, οι έγγυες και θηλάζουσες γυναίκες είναι ομάδες που πρέπει να αποφύγουν το τατουάζ για ένα διάστημα. Είναι λογικό να υπάρχουν κι άλλες εξαιρέσεις όπως στις περιπτώσεις κάποιων ασθενειών και λήψεως φαρμάκων αλλά και η λήψη αλκοόλ για παράδειγμα πριν το χτύπημα δεν συνιστάται. Ρώτα το γιατρό σου, αλλά άμα είσαι μια χαρά δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα. 3) Με λέιζερ υποτίθεται. Τα αποτελέσματα δεν τα έχω δει με τα μάτια μου να σου πω την αλήθεια. Τώρα τελευταία γίνεται και το αντίστροφο με λέιζερ, αλλά νομίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις που η παράδοση θα επικρατήσει της τεχνολογίας. Η βελόνα και ο πόνος είναι ένα είδος τελετουργικής-πνευματικής πράξης. 4) Ναι, όχι καθαυτό το τατουάζ, αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να προσέξεις έχοντας στο μυαλό σου ότι ουσιαστικά πρέπει να φροντίσεις μία πληγή για ένα διάστημα. Οι συνθήκες υγιεινής κάτα την διάρκεια του χτυπήματος είναι κι αυτές ένα σοβαρό ζήτημα. 5) Αυτό ανήκει στην βιομηχανία του Χουντίνι. Δε ξέρω. Αυτός όμως δεν κολλάει επάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα;
Praetorianos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 5. Ασχετο αλλά είδα στο House που εκαναν σε εναν τυπο με τατου μαγνητική και ρουφούσε το μελάνι ειναι δυνατον να συμβεί κατι τετοιο;;; Αυτό νομίζω είχε αποδειχτεί μούφα στους Mythbusters:p
Chrisxxx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Αυτό νομίζω είχε αποδειχτεί μούφα στους Mythbusters:p Και εμενα μου φανηκε τρελό γιατί το 90% των αθλητων δεν θα μπορουσαν να περασουν απο μαγνητική αλλα είπα να το ρωτησω περισσοτερο για να μου λυθει η απορια σχετικα με το επεισόδιο. 1) 2) Ναι, αν και τα χρώματα είναι υποαλλεργικά σήμερα και όχι π.χ σινικές μελάνες, καλό είναι να γίνει ένα μικρό τεστ για τυχόν αντίδραση του δέρματος, πράγμα πολύ σπάνιο. Όσο για το αίμα, οι έγγυες και θηλάζουσες γυναίκες είναι ομάδες που πρέπει να αποφύγουν το τατουάζ για ένα διάστημα. Είναι λογικό να υπάρχουν κι άλλες εξαιρέσεις όπως στις περιπτώσεις κάποιων ασθενειών και λήψεως φαρμάκων αλλά και η λήψη αλκοόλ για παράδειγμα πριν το χτύπημα δεν συνιστάται. Ρώτα το γιατρό σου, αλλά άμα είσαι μια χαρά δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα. Δυσκολο να ψάξω να βρω αιματολογο για να μου απαντησει οποτε είπα να ριξω εδω μηπως υπάρχει κάποιος (γιατρος κατα προτιμηση) που γνωρίζει.
anterovgaltis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 5. Ασχετο αλλά είδα στο House που εκαναν σε εναν τυπο με τατου μαγνητική και ρουφούσε το μελάνι ειναι δυνατον να συμβεί κατι τετοιο;;; Βασικα στο σηριαλ υποτιθεται οτι στη φυλακη εκανε το τατουαζ με χρωμα το οποιο περιειχε μεταλλο. Στην μαγνητικη λοιπον ελκεται για αυτο και οταν κανεις δεν φορας βραχιολια και αλλα συναφη.
darious Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 σκευτομε και εγο ενα ταττοο αλλα δεν ξετω τι επιδραση εχει η μεταβολη του υψους στην εμφανιση του.ειμαι μόλις 17 και υποθετω δεν θα εχω το ιδιο υψος στα 25.ενας φιλος μου ειπε πως αν ψηλώσεις πολυ χαλαει το σχήμα.αναφερομε σε ενα που θα καλυπτει ενα μεγάλο μέρος των ώμων και της μέσης! ειναι κακή ιδέα να κάνεις ενα τέτοιο ενώ δεν έχεις ψηλώσει αρκετα?? *δεν σκεύτομαι να το κάνω τώρα αλλά σε κανα χρόνο!!
marantonis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μη κανεις τατουαζ με το ονομα της κοπελας σου... Θα το μετανιωσεις...
De@th L0rd Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 σκευτομε και εγο ενα ταττοο αλλα δεν ξετω τι επιδραση εχει η μεταβολη του υψους στην εμφανιση του.ειμαι μόλις 17 και υποθετω δεν θα εχω το ιδιο υψος στα 25.ενας φιλος μου ειπε πως αν ψηλώσεις πολυ χαλαει το σχήμα.αναφερομε σε ενα που θα καλυπτει ενα μεγάλο μέρος των ώμων και της μέσης!ειναι κακή ιδέα να κάνεις ενα τέτοιο ενώ δεν έχεις ψηλώσει αρκετα?? *δεν σκεύτομαι να το κάνω τώρα αλλά σε κανα χρόνο!! Να καλύπτει μεγάλο μέρος; Αν το μετανιώσεις αργότερα την που***σες.
archsatan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 @chrisxx Πάνε στον Νίκο μακράν το καλύτερο μαγαζί στη σαλούγκα.(Ναυαρίνου)
darious Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Να καλύπτει μεγάλο μέρος; Αν το μετανιώσεις αργότερα την που***σες. ναι θα καλύπτει ενα μεγαλο μερος.
margaritagr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 καλησπερα Σκεφτομουν εδω και αρκετο καιρό να κανω τατου αλλα δε το αποφασιζα. Μια ο φοβος του πονου(ελεγα μηπως ποναω τοσο που δεν αντέξω μεχρι να ολοκληρωθει..) μια το θεμα "υγεια" , δε το επαιρνα αποφαση. Σήμερα πηγα με μια φιλη σε στουντιο, να κανει piercing, και το ειδα με λιγο πιο ζεστο ματι. Βασικα ήταν μια κοπελια εκει που χτυπαγε το δικο της και μ αρεσε πολυ οπως το ειδα. Διαβασα το θεμα, μου λύθηκαν καμποσες απορίες. Μονο να ρωτησω.. 1)Θα πρεπει να ζητησω απο το παιδι να ανοιξει μπροστα μου καινουργιο δοχειο με μελανι? 2)Λεω να το κανω κοντά στον καρπο(λιγο πιο πανω), στην εξωτερική πλευρα του χεριου. Ως περιοχή πονάει περισσοτερο απο αλλου? 3)Θα πρέπει να παω μια φορα, να μου κάνουν ενα μικρο σημαδακι και να περιμενω καποιες μέρες για να δω αν ειμαι οκ με αλλεργιες? (το στουντιο που πηγα ηταν το barcodetattoo)
apd453 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο τόπικ Απλά να ενημερώσω πως όλα τα χρώματα για tattoo έχουν άδεια κυκλοφορίας καλλυντικών χρωμάτων ή χρωμάτων καλλιτεχνίας. Τα δεύτερα βέβαια δεν τα δείχνουν αλλά αν ψάξετε λίγο τα βρείτε και τις μάρκες και τους τύπους της μελάνης. Τα πρώτα έχουν άδεια για να μπαίνουν πάνω από το δέρμα. Δεν εμπίπτουν κανονικά στην κατηγορία των καλλυντικών γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε εμφύτευση στο ανθρώπινο σώμα. Να ξέρετε πως πολλά χρώματα είναι άκρος καρκινογόνα όταν χορηγούνται κάτω από δέρμα! Δεν φταίνε μόνο οι επαγγελματίες, υπάρχει νομοθετικό κενό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.