Προς το περιεχόμενο

Linouxades βοήθεια για Knoppix


com_hs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια εχω κατεβασει (ακριβως οπως το γραφει KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN).Ηθελα να ρωτησω πως θα το γραψω σε σιντι να κανει βοοτ οπως ειναι?Εχει κατι αρχεια που δεν τα αναγνωριζει το γουιντους εκει σε ραρ το κνοπιξ μεσα εχει ενα φακελο κνοπιξ και ενα βοοτ.

Τι να κανω?Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να έχεις κατεβάσει ένα αρχείο με κατάληξη .iso, σωστά;

 

Αυτό είναι image file, περιέχει την πλήρη δομή ενός CD-Rom και κάποιες πληροφορίες που χρειάζονται για να είναι bootable το cd. Οπότε θα πρέπει να μεταφέρεις το image σε ένα cd/dvd με την αντίστοιχη επιλογή του προγράμματος εγγραφής που χρησιμοποιείς. Προσοχή: δεν το γράφεις απλά σαν αρχείο, αλλά το μεταφέρεις σαν image. Λογικά το πρόγραμμα θα έχει κάποια επιλογή με σχετικό όνομα για εγγραφή images.

 

Κάποια προγράμματα όπως το Winrar που ανέφερες στο 1ο post, μπορούν να ανοίξουν .iso images και να προσπελάσουν τα αρχεία που περιέχουν, αλλά στην προκειμένη, επειδή θέλεις να είναι bootable το cd, δεν έχει νόημα να ξεζιπάρεις τα περιεχόμενά του, θα πρέπει να μεταφέρεις αυτούσιο το image στο CD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και προχωράς στην εγκατάσταση ;)

 

το knoppix ειναι linux LIVE distribution.δεν κανεις εγκατασταση δηλαδη,αλλα τρεχει εξ ολοκληρου τo λειτουργικο απ'το cd,χωρις να χρειαστει να πειραξεις αρχεια απ'το σκληρο δισκο

 

κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα με τον nske

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογικά με διπλό κλικ στο iso αρχείο(εφόσων δεν έχεις περάσει μετα το nero κάποιο αλλο προγραμμα που να διαχειρίζεται iso) θα στο ανοιξει με to nero και απλά θα χρειαστεις να πατησεις κανα δυο οκ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...