Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για διακοπές στη Δυτική Πελοπόννησο

powersky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ένα από τα μέρη που δεν έχω επισκεφτεί στην Ελλάδα και λέγαμε να κάνουμε εκεί τις φετινές μας οικογενειακές (τριμελής εδώ και λίγο καιρό) διακοπές. Κάπου κοντά στον Πύργο ή πιο κάτω έως Κυπαρισσία. Παραλιακά κατά προτίμηση.

Περιμένω τις προτάσεις σας... Δε βάζω κριτήρια για επιλογή, θα ήθελα ο καθένας να εξηγεί τους λόγους προτίμησης για αυτό που προτείνει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :-P

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να το πάρεις όλο, απο Γαστούνη μέχρι Φοινικούντα. Ιδιαίτερα εδώ στα μέρη μας (Γαργαλιάνοι) είναι πολύ όμορφα και απο Πύλο, Μεθώνη και κάτω.

Αν θές βοήθεια, στείλε μου pm

Δημοσ.

Όπου και να πάτε στη δυτική Πελοπόννησο θα απολαύσετε τις καλύτερες παραλίες. Ατελείωτα χιλιόμετρα αμμουδιές. Ειδικά κάποια μέρη σου δίνουν την εντύπωση ότι κάνεις διακοπές σε τροπικό νησί! (πχ Καϊάφας)

Από Πύργο μέχρι Κυπαρισία θα σου πρότεινα Καϊάφα/Ζαχάρω/Κακόβατο. Αν πας λίγο πιο πάνω αξίζει το Αρκούδι, αν πας πιο κάτω πέρνα από Κυπαρισία, Πύλο, Μεθώνη, Φοινικούντα, Κορώνη.

DIMITRISG τα ενοικιαζόμενα του ξαδερφού σου είναι κορυφή (τα έχω δει από κοντά ;-))

Δημοσ.

Αρχίζω να καταλήγω μάλλον κάπου ανάμεσα σε Καϊάφα και Κυπαρισσία. Και γεωγραφικά σε βοηθάει να γυρίσεις να δεις περισσότερα μέρη και απ΄ότι άκουσα (και μου λέτε επίσης) εκεί βρίσκονται και οι καλύτερες παραλίες.

Ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας. Αν κανείς έχει άλλη γνώμη ή κάτι πιο συγκεκριμένο είμαι όλος αυτιά (μάτια στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τους περισσότερους , ειδικά ο Καιάφας είναι φανταστική περιοχή που δυστυχώς δεν έχει τύχει της προσοχής αλλά και της ανάπτυξης που της αξίζει.

Ένα άλλο μέρος που αξίζει να δεις είναι η Νέδα ,δες :

http://domestic.trekking.gr/excursion.php?excursion=ar5

http://www.gianniskofinas.com/far_pot/neda1/neda1.htm

και έπειτα μπορείς να συνεχίσεις προς τον επικούρειο απόλλωνα :

http://www.nailias.gr/tourismos_politismos/mnimia_detail.php?id=11

Μερικές ιδέες για διαδρομές κυρίως όσο αναφορά την Ηλεία που γνωρίζω περισσότερο μπορείς να δεις εδώ:

http://www.nailias.gr/tourismos_politismos/index.html

Δημοσ.

Μην πατε Αύγουστό/ Ιούλιο. Ειδικά τώρα που χεις το μικρό (εκτός και το τρίτο πρόσωπο της οικογένειας είναι η πεθερά σου), είναι γενικά ζεστά και αποπνυκτικά τους θερμούς μήνες του χρόνου. Πήγαινετε ή νωρίς το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβριο... Και γενικά τα μέρη που έχουν ήδη αφερθεί παραπάνω έχουν πολύ κόσμο.

Καλά να περάσετε πάντως και χαλαρά...

Δημοσ.
ειδικά ο Καιάφας είναι φανταστική περιοχή που δυστυχώς δεν έχει τύχει της προσοχής αλλά και της ανάπτυξης που της αξίζει.

Ναι. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να περπατήσεις μεσα στο δάσος για να φτασεις στην παραλία και δεν μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σου πεντε μέτρα από την πετσέτα σου. Υπάρχει φρικτη έλλειψη σεζ λονγκ και δεν εχει ούτε μια ομπρελλα να νοικιάσεις. Επίσης, πρέπει να έχεις προνοήσει για την φραπεδούμπα, γιατί δεν εχει καφετέριες (που τα σπάνε με Τζει Λο και Παπαριζου).

Αδερ δαν δατ, πρόκειται για ενα ονειρεμένο μερος. Περυσι το δεκαπενταυγουστο, υπήρχαν άλλες δύο παρέες, απ οσο μπορουσαμε να δουμε και αυτές ήταν τουλαχιστον 100 μετρα απο μας.

Απο την αλλή, αν το να περπατας στην καυτη αμμο κουβαλωντας το παιδικο δωματιο στα χέρια, μπορει να μην ειναι αυτο που είχες στο νου σου για καλες διακοπες. Υπάρχουν κατα μηκος της ακτης αλλα μέρη πιο ευκολα προσβασιμα.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι ακριβώς ζητάς...

Στην Κουρούτα, υπάρχουν μαγαζιά που έχει κόσμο το βράδυ, ομπρέλλες, καφετέριες και γενικά κίνηση.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Κατάκολο. Ειναι λιμάνι, έχει μαγαζιά και κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλες σχεδόν οι παραλίες με εξαίρεση την παραλία δίπλα στο λιμάνι του Κατακόλου είναι αμμουδιά. Στον Καιάφα είναι επιλογή τους να μην χαλούν την παραλία και γενικά την περιοχή που έχει βουνά από άμμο...

Φοινικούντα είναι από τα πολύ όμορφα μέρη.

Αν ζητάς ησυχία και ξεκούραση, μπορείς να διαλέξεις ένα μέρος από αυτά που διαφημίζονται και να ψάξεις στα διπλανά χωριά για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή bungalows ή ακόμα και σπίτια. Έτσι θα έχεις και την ησυχία που θέλεις και δεν θα είσαι σε απόσταση από μέρη που θα μπορούσες να διασκεδάσεις.

Πχ το Παλούκι είναι μια έκταση που εξυπηρετεί δύο κάμπινγκ. Υπάρχουν και σπίτια που ενοικιάζονται και είσαι 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Αμαλιάδας και 14 από την Πόλη του Πύργου. Μπορείς να επισκεφθείς τα Ολύμπια αν σου αρέσουν τα αρχαία , το μουσείο, να φτάσεις μέχρι Κατάκολο, σε μία ώρα και κάτι μπορείς να κάνεις την εκδρομή σου Καλαμάτα, Πύλο, Μεθώνη κι ίσως να βρεις και κάποιο άλλο μέρος όπου θα ήθελες να μείνεις. :ο)

Δημοσ.

εγώ είμαι από Πύργο. Ότι θες στείλε pm. αν πας καλοκαίρι να πας οπωσδήποτε στο κάστρο του Αγ. Αντρέα. όλοι οι προηγούμενοι ανέφεραν πολύ καλά πράγματα. Μην χάσεις με τίποτα τη Νέδα.,

Δημοσ.

Thanks guys για τις προτάσεις σας, νομίζω πως μαζέψαμε αρκετό υλικό για να φτιάξουμε ένα γεμάτο επταήμερο. Εύχομαι καλές διακοπές σε όλους σας.

Δημοσ.

Πηγαινε Δάφνη, Κέραμιδια, Δαφνιώτισσα, Τραγανό, Εφύρα και Μαμουτσαούση !!! Πλακα κανω αυτα ειναι χωρια εκει κοντα το δευτερο ειναι το χωριο μου, η Κουρουτα τα 2 τελευταια χρονια εχει γινει πολυ ωραια και τα αλλα μερη που λενε τα παιδια πιο πανω τζαμι ειναι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Πηγαινε Δάφνη, Κέραμιδια, Δαφνιώτισσα, Τραγανό, Εφύρα και Μαμουτσαούση !!! Πλακα κανω αυτα ειναι χωρια εκει κοντα το δευτερο ειναι το χωριο μου, η Κουρουτα τα 2 τελευταια χρονια εχει γινει πολυ ωραια και τα αλλα μερη που λενε τα παιδια πιο πανω τζαμι ειναι.

Μη ξεχνάμε και το Κούλουγλι έτσι? Όλο στην απέξω μας έχετε!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...