Προς το περιεχόμενο

C2 1.4 VTR 3d vs Getz 1.4 Effort 3d

kattistt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ηρθε η στιγμη να παρω αμαξακι... :-P

Και ειμαι σε ενα μικρο διλημμα... :-?

Citroen C2 VTR 1.4 75Ps 3d

ή

Hyundai Getz Effort 1.4 97 Ps 3d

Και θα ηθελα τις γνωμες σας και τις εμπειριες σας!!! ;)

Ευχαριστω!!!

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

VTR και 75 αλογα??

Δεν ειναι λιγα για 1400ρι??

(τοσα ειχε το Tipo πριν 15 χρονια στα 1400cc)...

Δημοσ.

Getz κι εγώ. Το έχει η φίλη μου (το προηγούμενο, 1300cc με 80-κάτι ίππους) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι (λέω είμαστε γιατί πιο πολύ το οδηγώ εγώ παρά αυτή). Το μόνο μου παράπονο είναι πως η θέση του οδηγού δε βολεύει για μακρινά ταξίδια αν είσαι πάνω από 1.8m :)

Δημοσ.

το c2 το εχει η αδερφη μου και για κοπελα ειναι οτι πρεπει. και μου εκαναν εντυπωση οι χωροι του πολυ καλο.

Δημοσ.

Βασικά από πλευράς χρηστικότητας το Getz είναι πολύ καλύτερο. Εμφανισιακά πιστεύω το c2 είναι σαφώς πιο όμορφο βέβαια. Βασικά, από τα δύο μάλλον το Getz θα έπερνα (αν χωρούσα καλά, γιατί δεν μπορώ γενικά να οδηγήσω αμάξια αυτής της κατηγορίας άνετα), έχει και πολύ καλύτερη εγγύηση...

Δημοσ.

Το μονο αρνητικο που εχει το Getz ειναι ότι τριζουν "πραγματα" όχι τπτ το σοβαρό αλλά όταν στριβεις ας πουμε ακουγονται κατι ηχοι.Γενικα τα χιουνται έχουν αυτο το προβλημα κατα τάλλα δεν το συζητω to C2 ειναι πατος κουβα

Δημοσ.

Eγω επειδη ειμαι φαν της σπορ οδηγησης, θα επαιρνα το C2.Βεβαια με 14αρι μοτερ δεν κανει και πολλα, αλλα στριβει καλα.

Ειναι θεμα γουστου καθαρα...

Δημοσ.

Το Σιτροέν VTR το έχω οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα (το έχει ένας πολύ φίλος) και έχω να σου πω ότι μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση η συμπεριφορά του στα όρια γιατί είναι πολύ προβλέψιμο. Έχει πολύ καλό κράτημα (όντος στρίβει σε σχέση με άλλα της ίδιας κατηγορίας) με σχετικά σφιχτές αναρτήσεις και είναι αρκετά στιβαρό σαν κατασκευή.

Από επιδώσεις τα πάει και εκεί αρκετά καλά και έχει σβελτάδα για τα κυβικά του. Από χώρους, ότι χειρότερο, ειδικά πολύ κλειστοφοβικό για τους πίσω επιβαίνοντες που δυο άτομα φιλοξενούνται σχετικά άνετα, αλλά τρίτος ενήλικας δεν χωράει... Στον χώρο αποσκευών και εκεί δύσκολα τα πράγματα και στο παρκάρισμα θα ζοριστείς λίγο στην αρχή...

Α! Αν τύχει ταξιδάκι, το κάνεις άνετα, αν και δε βοηθάνε τα καθίσματα που είναι κάπως σπορ (όλα συνήθεια είναι). Τέλος δεν είναι "ζημιάρικο" αμάξι και έχει αποτελεσματικά φρένα.

Το Getz πάλι είναι ευρύχωρο παντού, είναι πιο "χαλαρό" σε ανάρτηση και με υψηλό κέντρο βάρους (σε σχέση με το Σιτροέν) και το θεωρώ καθαρά αυτοκίνητο πόλης. Από επιδόσεις τα πάει καλά (δεν είναι και κανένα βαρύ αμάξι), για κανένα λόγο δεν προσφέρεται για σπορ συγκινήσεις και λογικά έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Είναι πιο "ξενέρωτο" και "καλοκαιρινό" σαν αυτοκίνητο μεταξύ των δυο, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι δεν κάνει τη δουλειά του.

Άμα δε σε ενδιαφέρουν οι χώροι το Σιτροέν είναι πάρα πολύ καλό σύνολο παρά τα αρνητικά που σου είπα. Και όπως και να το κάνεις άλλος ο Κορεάτης και άλλος ο Γάλλος...

Ελπίζω να βοήθησα παρά να σε έμπλεξα... :)

Υ.Γ. Πήγαινε μια βόλτα από τις αντιπροσωπίες και κάνε ένα "τεστ ντράιβ", εκεί θα καταλάβεις πολλά πράγματα. Ψάξτο το θέμα παντού και μη φοβάσαι να το ζορίσεις, γιαυτό το λόγο στο δίνουν, τα όμορφα και ζεστά λεφτά σου θέλουν...

Καλή τύχη στην επιλογή σου και μη βιαστείς να αποφασίσεις για κανένα λόγο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες απαντησεις σας!!!!

εμφανισιακα μου αρεσει πολυ το c2 και ελαχιστα το getz...

οσον αφορα μηχανικα τωρα... ο κινητηρας του Hyundai ειναι πιο δυνατος για 1.4...

και οσον αφορα εγγυηση εχει παραπανω ο ιαπωνας και δωρεαν service...

Ακομα ειμαι σε διλημμα... αρκει να ειχε τον κινητηρα του hyundai to C2...

Επειδη εως 12.000 μπορω να δωσω... για τυο καποια αλλα μοντελα που μου αρεσουν δεν ειναι τοσο προσιτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...