Προς το περιεχόμενο

Προσοχη!!!Τα Τροφοδοτικα δεν εχουν εγγυηση!

mkpk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε mkpk,

είναι προφανές ότι αναφέρεσαι στο πρώτο και παλαιότερο κατάστημα Cosmomapa της οδού Στουρνάρη, και αν δεν κάνω λάθος για τον "Κύριο" Οικονόμου, εννοείς ένα μελαμψό κοντόχοντρο παχύδερμο ή κάνω λάθος?

Από πάντα στο συγκεκριμένο κατάστημα στης Στουρνάρη (γιατί για το κατάστημα της Γλυφάδας μόνο καλά λόγια έχω να πω) ήταν μέσα κάτι λαμόγια του κερατά. Έχω ακούσει για περίπτωση πριν από χρόνια για μια χαλασμένη κάρτα δικτίου που αρνούνταν να αντικαταστήσουν.

Αφού το παιδί επέστρεψε στο μαγαζί με κάποιο γνωστό του (γομάρι) που πήγε να σπάσει το μαγαζί και τον είχαν ακούσει μέχρι πάνω στα Εξάρχεια, τελικά την άλλαξαν.

Φυσικά να μιλήσω και για την δική μου εμπειρία από αυτους τους λωποδήτες που μόνο να σου πουλήσουν ενδιαφέρονται και μετά... ο θεός μαζί σου να πάνε όλα καλά.

Επί εποχής 486 80Mhz είχα μαζέψει κάτι λεφτάκια για να πάρω έναν AMD486 στα 80mhz που φύσαγε... πήγα λοιπόν και όντως ο cosmomapa είχε την καλύτερη τιμή (ακριβά τα πράγματα τότε).... πήρα λοιπόν τον επεξεργαστή και μια mobo και απο εκεί αρχίζει ο γολγοθάς....

Τον βάζω επάνω και τα φτιάχνω όλα. Το μηχάνημα λειτουργούσε οκ σε χαμηλή ταχύτητα αλλά σε υψηλή (για όσους θυμούνται τα μηχανήματα τότε είχαν κουμπί hi-low speed) έβγαζε πρόβλημα όταν έλεγχε τη μνήμη.

Να μην τα πολυλογώ αφού αυτός ο ίδιος μάλλον (Οικονόμου) υποστίριζε ότι φταιεί που έχω διαφορετικές μνήμες και αφού βρήκα ίδιες μνήμες και αφού είχα ανεβοκατέβει Γλυφαδα-Κέντρο με τα λεωφορεία και το tower παραμασχαλα τουλάχιστον 4 φορές, την τελευταία μου είπε ότι ήταν ελαττωματικός ο επεξεργαστής (το είχα αφήσει στο τεχνικό τμήμα...) τον άλλαξαν και ότι τώρα είναι οκ.

Πάω σπίτι, ανοίγω το κουτί και βλέπω μέσα επεξεργαστή Cyrix 80mhz (καμια σχέση ούτε σε ταχύτητα ούτε σε τιμή με τον AMD 80).

Τι να κάνω όμως που είχα κουραστεί τόσο πολύ ψυχολογικά με όλη αυτή την ιστορία που έμεινα με τον Cyrix παρόλο που είχα πληρώσει (αρκετά) παραπάνω για AMD.

Mια συμβουλή προς όλους,

ΜΑΚΡΥΑ από το cosmodata της Στουρνάρη, μην σας δελεάζει που έχει τις χαμηλώτερες τιμές... θα το μετανιώσετε πικρά.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αρκετα παλαιοτερα, στο pc master ειχαν γινει καποιες αναφορες για τους απατεωνες εκει, αλλα δυστηχως δεν θυμαμαι τι διαστασεις πηρε τελικα το θεμα..

Στη θεση σου παντος, θα εστελνα ενα σοβαρο email με πληρες στοιχεια για το περιστατικο σε ολα τα μεγαλα περιοδικα / websites του χωρου.

Δυο πραγματακια που θελω να κλεισω το μυνημα μου:

Α) ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα προιοντα εχουν τουλαχιστον 2 χρονια εγκυηση χωρις καμια εξερεση (παντα Ελλαδα - Ευρωπαικη ενωση).

Β) Εφοσων ενα ηλεκτρονικο προιον, ειναι ελωτοματικο, δεν εισαι υποχρεωμενος να παρεις ενα αλλο ολοιδιο, αλλα να ζητησεις ενα αλλο / καλυτερο η και ακομα να παρεις τα χρηματα σου πισω.

Δημοσ.

Kαταγγελία στο ΙΝΚΑ τώρα, δημοσίευσε το κείμενο αυτό σε όλα τα φόρουμ της Ελλάδος και επικοινώνησε με την αντιπροσωπία της JSP στην Ελλάδα να τους τακτοποιήσει...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΤΣΙ !!!! Ντροπή στην Cosmodata!

Δημοσ.
Kαταγγελία στο ΙΝΚΑ τώρα, δημοσίευσε το κείμενο αυτό σε όλα τα φόρουμ της Ελλάδος και επικοινώνησε με την αντιπροσωπία της JSP στην Ελλάδα να τους τακτοποιήσει...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΤΣΙ !!!! Ντροπή στην Cosmodata!

Αν διαβάσεις πιο πίσω τους τακτοποίησε το παιδί. Χαίρομαι, γιατί ενώ ακούω πολλούς απλά να παραπονιούντε και να γκρινιάζουν, κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν δράση και βρίσκουν το δίκιο τους. Αυτό είναι το σωστό.

Candyman® κάναμε εγγραφή την ίδια μέρα. Μόλις το παρατήρησα.

Δημοσ.
Αρκετα παλαιοτερα, στο pc master ειχαν γινει καποιες αναφορες για τους απατεωνες εκει, αλλα δυστηχως δεν θυμαμαι τι διαστασεις πηρε τελικα το θεμα..

Στη θεση σου παντος, θα εστελνα ενα σοβαρο email με πληρες στοιχεια για το περιστατικο σε ολα τα μεγαλα περιοδικα / websites του χωρου.

Δυο πραγματακια που θελω να κλεισω το μυνημα μου:

Α) ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα προιοντα εχουν τουλαχιστον 2 χρονια εγκυηση χωρις καμια εξερεση (παντα Ελλαδα - Ευρωπαικη ενωση).

Β) Εφοσων ενα ηλεκτρονικο προιον, ειναι ελωτοματικο, δεν εισαι υποχρεωμενος να παρεις ενα αλλο ολοιδιο, αλλα να ζητησεις ενα αλλο / καλυτερο η και ακομα να παρεις τα χρηματα σου πισω.

Αυτο ακριβως ηθελα να τονισω και εγω. ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα προιοντα εχουν 2 χρονια εγγυηση λογω Ε.Ε. τωρα γιατι μας πουλανε τετοια φουμαρα δε μπορω να καταλαβω...

Δημοσ.

Να απαιτούμε τα δικαιώματά μας όπως νόμιμα αρμόζει :http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/03.htm και να μην παρασυρόμαστε μόνο από το δέλεαρ της τιμής και να θησαυρίζουν οι όποιοι το παιζουν εισαγωγείς ή έμποροι :mrgreen:

Μια σημείωση: H JSP φτιάχνει τροφοδοτικά της πλάκας. Αυτό προς γνώσιν και ενημέρωση.

Δεν εχουν αντοχές για Οc ,ούτε είναι πραγματικά τα Watt που αναφέρονται,παρόλα αυτά διαφωνώ ότι δεν είναι αρκετά αξιόπιστα για καθημερινή απλή χρήση για τα χρήματά τους,και πολυ καλύτερα από κάτι Qtec ,Xpower κλπ.

Παλαιότερα πάντως η cosmodata έδινε 2 έτη εγγύηση για τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά οταν τα έφταχνε η archer USA:confused:

Δημοσ.

αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί τον εν λόγο καταστηματάρχη.... τόσο είχε/ήθελε το παιδί τόσο πλήρωσε η υποστήριξη από εκεί και πέρα είναι αλουνού παπά ευαγγέλιο

οτι πληρωσεις παιρνεις
Δημοσ.
Δεν εχουν αντοχές για Οc ,ούτε είναι πραγματικά τα Watt που αναφέρονται,παρόλα αυτά διαφωνώ ότι δεν είναι αρκετά αξιόπιστα για καθημερινή απλή χρήση για τα χρήματά τους,και πολυ καλύτερα από κάτι Qtec ,Xpower κλπ.

Παλαιότερα πάντως η cosmodata έδινε 2 έτη εγγύηση για τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά οταν τα έφταχνε η archer USA

Είναι για τα σκουπίδια. Όσο για τα Qtec που αναφέρεις, τουλάχιστον έχουν πυκνωτές Teapo, τα JSP τι έχουν; Κινέζικους μήπως; Τα JSP είναι για πέ-τα-μα!

Δεν πιστεύω να την θεωρείς σοβαρή εταιρία επειδή έβγαλε watercooled PSU? Το μοντέλο της Coolance είναι rebranded και modified και σε άλλα watt (βλεπεις η Coolance δεν πέτυχε διάνα με αυτό το μοντέλο και πουλάει τις πατέντες πλέον)!

Να στο θέσω αλλιώς. Το παληκάρι που το είχε στο thread αυτό, ούτε overclocking έκανε ούτε τίποτα. Φαντάζομαι ο άνθρωπος που το είχε του έκανε απλή καθημερινή χρήση και δεν πήγαινε με το pc για.. safari! :D

Αμα το PSU δεν έχει καν overcurrent protection λογικό είναι να ρίξει π.χ. 22v στην 12βολτη, να μην κάνει shutdown (λόγω ανεπαρκούς προστασίας) και φυσικά με τα ανάλογα αποτελέσματα. Δηλαδή μιλάει μέσα στο φόρουμ αυτό άνθρωπος που κόντεψε να πάρει φωτιά το pc του εξαιτίας του JSP και εσύ βγαίνεις και λες επί λέξει αυτό: "παρόλα αυτά διαφωνώ ότι δεν είναι αρκετά αξιόπιστα για καθημερινή απλή χρήση για τα χρήματά τους".

Και επίσης τι πάει να πει "για τα χρήματα τους"; Δηλαδή ένα φθηνό τροφοδοτικό "ε ας το κάψει το pc δεν βαριέσαι..."! Αυτό εννοεις ή ότι η αξιοπιστία στα τροφοδοτικά δεν έχει σχέση με το κόστος; Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό σου.

Επίσης με 71 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλό στα λεφτά του όταν ένα HEC Windmill Pro 500w κάνει 81 euros ενώ ταυτόχρονα είναι και περίπου 1000 φορές καλύτερο.

http://www.cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=2&cicid=116&cid=99&mid=32&pid=8421

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700143

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με τα τροφοδοτικά (με καλύτερα φυσικά αυτά που έχω γράψει εγώ). Οι πληροφορίες υπάρχουν, στο χέρι σας είναι να ψαχτείτε πριν αγοράσετε ώστε να μην έχετε παρατράγουδα όπως ο φίλος που ξεκίνησε το thread.

Απλά θα πω αυτό και τέλος: "Τα JSP είναι χειρότερα ακόμα και από qtec (τα έχω ανοιξει και τα έχω μελετήσει εσωτερικά), είναι κινέζικα ΟΕΜ της συμφοράς, δεν ακολουθούν ΚΑΝ προδιαγραφές ΑΤΧ, και το να λιώσει το βύσμα της 12βολτης δείχνει power spike βαρβάτο που πέρασε στο board χωρίς να πάρει χαμπάρι τίποτα κανένα σύστημα προστασίας που όυτως η άλλως το JSP δεν έχει (και ας λένε ότι θέλουνε στο site τους)!

Όποιος θέλει ακούει τον Garry και το αγοράζει! Εγώ πάντως δεν θα έβαζα τέτοιο πράγμα στο pc μου ούτε με πιστόλι στον κρόταφο!

Τα παραπάνω προφανώς είναι προσωπικές απόψεις... και ο νοών νοείτω.

Υ.Γ. H Archer USA δεν έχει καμία σχέση με τροφοδοτικά. http://www.archerusa.com/

Aν εννοείς την Archer power, είναι Αγγλική εταιρία και όχι Αμερικάνικη. Κατασκευάζει UPS και όχι PSU. Ποτέ δεν έφτιαχνε PSU, τα δικά της ήταν rebranded.

http://www.archerpower.com/

Δημοσ.
Aναφέρομαι στα PSU http://img233.imageshack.us/img233/268/untitledne1.jpg

που τα έβγαζε η "archer-america" (δεν βρίσκω site,ίσως πουλήθηκε ή συγχωνεύτηκε) και έδινε 2 έτη εγγύηση (box) ακόμα και από την Cosmodata.

Aν αυτό δεν είναι Q-tec dual fan (rebranded) να μου κοπούν τα χέρια.... :)

post-63779-129062949444_thumb.jpg

post-63779-129062949445_thumb.jpg

Δημοσ.

Μαλλον το αντίθετο μπορεί να γινόταν,γιατί στον κατάλογό της Qtec δεν υπήρχε μέχρι πέρσι αντίστοιχο μοντέλο με ιn-out ρεύματος ,διακόπτη οn- off,ίδια χαρακτηριστικά ,και οι ανεμιστήρες να είναι χρωματιστοί.Και μιλάμε με ονομασία πώλησης JSP με 2 έτη εγγύηση box.

Δημοσ.

Σημερα το απογευμα εσκασε ενας πυκνωτης-μαλον μεγαλο το μπαμ- απο το EZcool 550w(λεει) αγορασμενο απο το εν λογο μαγαζι στης 11-7-06 την Δευτερα τα νεοτερα. Δεν δουλευει και η μητρικη βλεπουμε

Δημοσ.

παντως,η πιο πιθανη αιτια καταστροφης mobo+psu ισως να ειναι και μια χαλαρη επαφη τροφοδοτικου και mobo με αποτελεσμα να σπινθηριζει και ετσι να καουν και τα δυο.

και ουτε η δεη ουτε τιποτα αλλο δεν φταιει,το οποιον σημαινει οχι καλη ποιοτητα τροφοδοτικου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...