Προς το περιεχόμενο

Προσοχη!!!Τα Τροφοδοτικα δεν εχουν εγγυηση!

mkpk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρωι του Σαββατο στις 31 μαρτιου 2007 πριν καν ετοιμασω τον πρωινο καφε μου ετσι οπως πραττει καθε γνησιος κομπιουτερακιας ανοιξα τον υπολογιστη μου πρωτα..

το pc φορτωνει κανονικοτατα φορτωνω winamp,mp3s και καλυμερα κοσμε παω να φτιαξω καφε στην κουζινα..

το κακο που με περιμενε κανεις δεν το φανταζοταν...

γυρνωντας με τον καφε στο χερι βλεπω το μονιτορ out of signal!!

Ρε παιδια τι εγινε εδω???

reset...tipota...το τροφοδοτικο δειχνει να λειτουργει αλλα ουτε μπιπ ουτε εικονα στο μονιτορ....

εδω ας κανουμε μια παρενθεση....

(το pc μου εχει ηδη παραδοση αλλη μια φορα ζωη και σηγκεκριμενα το M/B... το οποιο ηταν αγορασμενο απο Γραμμη Computers και οι ανθρωποι ευγενεστατοι μου το αλλαξαν μεσα σε 2 μολις μερες!!!ε ειχα υποθεσει και εγω οτι ετυχε ελλατωματικο Μ/Β...)

οταν ομως εχεις εναν επεξεργαστη αξιας ~1000 ευρω (QX6700) δεν αισθανεσαι και τοσο ανετα βλεπωντας την καταραμενη μαυρη οθονη..

οι απεγνωσμενες προσπαθειες να επανελθει το PC δεν αποδωσαν τιποτα..

αγαναχτησμενος λοιπον και καταριοντας την GIGABYTE και το DS4 που πηγα και πηρα περνω τηλεφωνο την Γραμμη Computers και τους εξηγω...

μου λεει το παλικαρι απο το τεχνικο τμημα παλι ρε φιλε!, κατι αλλο φταιει και στο καιει το ΜΒ..του εξηγω και εγω την ολη συνθεση του PC μου και οτι δεν ξερω τι μπορει να ευθυνετε και πως το τροφοδοτικο ειναι καινουριο.

τελος παντων ευγενεστατος και παλι ο τεχνικος μου λεει να το παω απο εκει την τεταρτη να μου το αλλαξει χερι με χερι κατι που δεν το περιμενα!!!

αρχιζω λοιπον και εγω τα ξεμονταρω το PC να βγαλω το ΜΒ να το εχω ετοιμο να το παω την τεταρτη...

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΜΩΣ οτι το τετραπινο ΑΤΧ12 φισ δεν βγαινει πανω απο το ΜΒ.. εκει ειναι που τρελαθηκα...

καθως βγηκε με πολυ προσπαθεια βλεπω τα πλαστικα που περιβαλλουν τα 2 απο τα 4 πιν λειωμενα-καμενα-μαυρισμενα (προφανως ηταν τα 2 πιν των 12V-ΚΙΤΡΙΝΑ).

dsc00119mw9.th.jpg

Τελικα το τροδοτικο ειχε κανει τη Μ@λ@κι@... το τροφοδοτικο αγορασμενο απο Cosmodata(:cry: ) στις 24-2-07 μαρκας JSP 550W συμβατο με ΑΤΧ 2.03ΑΑΑ.

Κοινως μαυρο φιδι που με εφαγε....

καθως ολα τα κακα Σαββατο συμβαινουν τρεχω μεσημεριατικα γυρω στις 13:00 για cosmodata με το τροφοδοτικο παραμασχαλα.

μπαινοντας λοιπον ακολουθησε ο εξεις διαλογος.

πωλητης Α: γεια σας τι θα θελατε?

εγω:να σας δειξω ενα λεπτο....(βγαζοντας το τροφοδοτικο απο την τσαντα και δειχνωντας του το φισ)

το κοιτα ο πωλητης και γουρλωνει τα ματια!

πωλητης Α:καικε?

εγω:μαλλον ναι,εσεις τι λετε?πιθανων μου εκανε ζημια 1000Ε και....ποτε μπορω να εχω αντικατασταση?

πωλητης Β(Μεγαλος σε ηλικια και οπως αποδειχτηκε ιδιοκτητης Cosmodata):τι εγινε εδω(ρωτα μπαινοντας στη συζητηση και διωχνοντας προφανως τον πωλητη Α)

εγω:οριστε, καικε το τροφοδοτικο και θελω αντικατασταση πριν ενα μηνα το αγορασα...

πωλητης Β(Νικος Οικονομου λεγετε ο κυριος..):κυριε μου δεν μπορω να σας το αντικαταστησω (μου λεει λες και ειναι το προφανες..)

εγω:Οριστε?

Ν.Οικονομου: Τα τροφοδοτικα δεν εχουν εγγυηση..(κοιταζοντας αριστερα και δεξια Ψαχνωντας τον επομενο πελατη προφανως...)

εγω:Για μισο λεπτο τι λετε τωρα?τι δεν εχει εγγυηση ακριβως? κατι που αγορασα πριν ενα μηνα και καικε?κατι που εχει καψει 2 Μ/Β και δεν ξερω και εγω τι αλλο?

Ν.Οικονομου:Μα κυριε σας εξηγησα κανενας κατακευαστης τροφοδοτικων δεν δινει εγγυηση δεν μπορω να σας το αλλαξω....(κοιταζωντας το τροφοδοτικο στα χερια μου)... τι επαθε ακριβως με ρωτα και καλα με ενδιαφερον?

εγω:του εξηγω και του δειχνω το φισ ελπιζωντας για κατανοηση..

Ν.Οικονομου:εκτος αυτου το τροφοδοτικο δουλευει?

εγω: τι να δουλευει!? το οτι γυρναει το ανεμιστηρακι σημαινει οτι λειτουργει θελετε να μου πειτε?

Ν.Οικονομου:εαν θελετε μου λεει το αφηνετε εδω και το κοιταει ενας τεχνικος την δευτερα και εαν δουλευει σας αλλαζει ενα φισ και το περνετε.

εγω (ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ): και εαν το δει ο τεχνικος και δεν δουλευει θα μου το αντικαταστισετε?

Ν.Οικονομου:μα σας ειπα κανενα τροφοδοτικο δεν εχει εγγυηση.

εγω:δηλαδη για να ανακαιφαλαιοσουμε στην καλυτερη το περιπτωσεων θα μου αλλαξετε το φισ και στην χειροτερη θα το παρω χαλασμενο,και ισως σας πληρωση και την εργασια????

Ν.Οικονομου:οχι εργασια δεν θα πληρωσετε.

εγω:Α! μαλιστα μου κανετε και χαρη δηλαδη.

Ν.Οικονομου:θα το πω μια φορα ακομα αλλα δεν λετε να το καταλαβετε τα τροφοδοτικα δεν εχουν εγγυηση.δεν ξερω πως καικε και προφανως ευθηνετε το Μ/Β και δεν ξερω εσεις τι κανατε με το τροφοδοτικο αυτο...

εγω:τι λες να εκανα δηλαδη να το εκαψα μονος μου?και στο κατω κατω σου ξαναλεω ειναι το 2 Μ/Β που μου καιει αυτη η μ@λ@κι@.

Ν.Οικονομου:καταρχην μην υψωνεις τον τονο της φωνης σου και αν θες να ξερεις για να ισχυει η εγγυηση ενος τροφοδοτικου πρεπει να λειτουργει σε 18c θερμοκρασια και να ειναι υπο UPS!

εγω:ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ!?? Μηπως πρεπει να τραβαγα και βιντεο την

ωρα που σκαει το τροφοδοτικο κρατωντας ενα θερμομετρο στο χερι??? φυσικα και εχω UPS.εαν εισασταν εσεις στη θεση μου και σας αλλαζαν ενα φις θα ρισκαρατε να το βαλετε παλι σε λειτουργεια?και στο κατω κατω απο εσενα το αγορασα το τροφοδοτικο και εσυ ησουν που μου το πουλησες και ειπες πως εχει εγγυηση!και ακομα ο προμηθευτης να μην δινει εγγυηση(που δεν γινεται αυτο) εσυ σας μαγαζι τι κανεις για τους πελατες σου?

Ν.Οικονομου:Μα σας ειπα οτι κανενα τροφοδοτικο δεν εχει εγγυηση.ρωτηστε οπου θελετε!(ενω πριν μου ελεγε τους ορους υπο τους οποιους ισχυει μια εγγυηση τροφοδοτικου)..

εγω:καλως μπορω να εχω το ονοματεπωνυμο σας?

Ν.Οικονομου:παρτε μια καρτα..

τελειωνοντας λοιπον τον γολγοθα μου να σας πω οτι

1ον πηρα τροφοδοτικο ζαλμαν απο πλαισιο με 3 χρονια εγγυηση.

2ον ελπιζω να μου αλλαξουν το Μ/Β στη Γραμμη και να ειναι καλα οι ανθρωποι.

3ον και κυριοτερον!!!!! σημερα το πρωι 2-4-07 πηρα τηλεφωνο στο καταστημα της Cosmodata στο περιστερι και ρωτωντας -δηθεν πως ενδιαφερομαι για το τροφοδοτικο JSP 550W - εαν εχει εγγυηση μου ειπαν φυσικα εχει 1 ΧΡΟΝΟ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!! και απο τον προμηθευτη ΜΑΛΙΣΤΑ Συγκεκριμενα!!!!!

τα συμπερασματα δικα σας και μην ξεχνατε.... ΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ COSMODATA ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!

(στο καταστημα του περιστεριου ισως εχουν.....τι να πω...Ξεφτιλα)

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

βαλτου φωτια και καφ΄τον τον κυριο...αν κανε μια καταγγελια στο ΙΝΚΑ και θα σου πω εγω αν θα στο αντικαταστησει

Δημοσ.

Καθαρα τσαμπουκας και μαλακιες του μαγαζιου. Πηγαινε και πες του να σου γραψει τις μαλακιες που ισχυριζεται... αν αρχισει να σου τα μασαει, βγαλε τηλεφωνο και πες "καλω αστυνομια και το Υπ. Αναπτυξης εδω και τωρα".... και αν δεν μασησει ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ.

Δημοσ.

φιλε τι να σου πω θελει πολυ κουραγιο η ολη κατασταση.το σιγουρο παντως ειναι οτι αν δε θελει ο αλλος να βοηθησει δε βγαζεις ακρη.

και αν θες και την ταπεινη γνωμη μου 1000 ευρω για οτιδηποτε πανω σε ενα η/υ δε τα εδινα με τπτ.(ασχετο αλλα μου εκανε εντυπωση :D)

Δημοσ.

Καταγγελία αμέσως.Και η εγγύηση είναι 2 χρόνια υποχρεωτικά σε όλη την Ε.Ε. Αυτά να τα πεί αλλού ο μπακάλης της Στουρνάρη

Δημοσ.

το ίδιο μου είχαν κάνει στο e-shop και μάλιστα με επώνυμο τροφοδοτικό (tagan) αλλά εκεί καθάρισε η μαμά εταιρία και τους έβαλε τα δύο παπούτσια σε ένα.

Δημοσ.
na kano mia erotisi oso anafora ta trofodotika? mporei na doylepsi ena trofodotiko xoris na einai sindemeno me tin mitriki?

παλιοτερα γινοταν,τωρα για να γινει πρεπει να βραχυκυκλωσεις pin

Δημοσ.
τι ειναι το ΙΝΚΑ?

ΙΝστιτουτο ΚΑταναλωτων

diladi poia pin? giati mou fenete tsampa lefta edosa xaxa

originally posted by billpepas

Αυτό το κάνεις για να δείς αν το τροφοδοτικό σου δουλεύει.

Το αν δουλεύει και σωστά θα πρέπει να πολυμετρήσεις τις εξόδους.

Αν έχεις και πολύμετρο σου λέω πως να το κάνεις και αυτό.

Για να το κάνεις jumpstart, δηλαδή να ανοίξει χωρίς να είναι συνδεδεμένο πουθενά, παίρνεις ένα καλωδιάκι ή έναν συνδετήρα ( κανονικό...για τα χαρτιά, αρκεί να είναι μεταλλικός...αγώγιμος ) και βραχυκυκλώνεις το πράσινο pin του ATX 20/24 pin με ένα από τα μαύρα ( όλα τα μαύρα είναι γειώσεις ).

[ με τον συνδετήρα βραχυκυκλώνεις άνετα το πράσινο με το ακριβώς δίπλα του μαύρο ]

Έπειτα αφού τα βραχυκυκλώσεις ( μόνιμα, όσο είναι βραχυκυκλωμένα το PSU μένει ανοιχτό ) βάζεις το καλώδιο του ρεύματος στην πρίζα και γυρνάς ( αν υπάρχει ) το διακοπτάκι στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού στο On / 1.

Δημοσ.

Den yparxei trofodotiko pou na min exei estw kai 1 xrono eggyisi, auta poy soy eipan stin Cosmodata einai @@.

Kai den to syzitame gia eponyma trofodotika pou exoun 2 kai 3 xronia eggyisi.

Auto to oti sou kollise to tetrapino stin M/B einai problima tou trofodotikou kai to exw pa8ei polles fores, alla to kako einai oti den mou allazoun tin mitriki giati exei kaei kai den einai problimatiki i idia. An exeis ypomony kai den exei katastrafi i ypodoxi stin M/B mporeis na to ka8ariseis me oinopneuma gia na min fainetai.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...