Προς το περιεχόμενο

Ανάμεσα σε 3 CPU Coolers για O/Ced Core 2 Duo

Cartman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας αλουμινενιος 12αρης να βαζει αερα απο τα πλαγια ειναι μια καλη λυση για την θερμοκρασια στο υπολοιπο συστημα. Στον CPU δεν θα δεις καμια τρομερη διαφορα αλλα σε ολα τα αλλα ναι :)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χρησιμοποιώ το κουτί της Sharkoon Rebel9 Value με 25άρη ανεμιστήρα στο πλάι των 600 στροφών με 110 CFM και 2 12άρηδες μπροστά και πίσω των 80 και 86 CFM αντίστοιχα.

Sorry για το offtopic αλλά θέλω να ρωτήσω τον Ardov αν ήταν ευχαριστημένος από αυτό το κουτί. Και οι στροφές του 25άρη ανεμιστήρα είναι οι κανονικές ή τις είχες μειώσει?

Δημοσ.

Δεν είσαι καθόλου off-topic. Το κουτί ήταν πραγματικά άριστο. Δεν έχω κανένα παράπονο. Ίσως να ήταν καλύτερα εαν είχε πλαστικά κουμπώματα για τα drives 5.25" αλλά πιστεύω οτι ο κλασσικός τρόπος στερέωσης με τις βίδες είναι πιο σωστός. Η εργονομία του είναι άψογη και με 4 USB μπροστά με βόλεψε πολύ. Ο αερισμός του κουτιού με τον μπροστινό 12άρη και τον πλαϊνό 25άρη μαζί με εναν extra πίσω 12άρη στα 86 CFM, ήταν άψογος. Οι χώροι του κουτιού ήταν οι αρκετά μεγάλοι. Τον 25άρη τον δούλευα σε full ταχύτητα και πραγματικά έδινε περίπου 80 CFM πάνω στον επεξεργαστή, στο northbridge, στις μνήμες και στην κάρτα γραφικών, ρίχνοντας 10 βαθμούς κάτω τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού. Τώρα με το Kandalf LCS, το σύστημα αναφέρει 44 βαθμούς στη μητρική και το chipset καίγεται στην κυριολεξία. Με το Sharkoon είχα 32 βαθμούς στη μητρική και το chipset ήταν απλά ζεστό. Πραγματικά μου λείπει ο ανεμιστήρας αυτός. Ίσως αγοράσω το πλαϊνό της Thermaltake για το Kandalf με 25άρη ανεμιστήρα αλλά 32 ΕΥΡΩ δεν είναι και λίγα για κάτι που έπρεπε να είχε ήδη πάνω το Kandalf LCS. Πέρα απο το σύστημα υδρόψυξης, το Sharkoon Rebel9 Value δεν έχει να ζηλέψει τίποτε για τα λεφτά που κοστίζει. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Απο την άλλη, το Kandalf LCS είναι βράχος απο άποψη κατασκευής και υπάρχει λεπτομέρεια παντού. Προσεγμένο κουτί και αρκετά καλή η υδρόψυξη αλλά τίποτε περισσότερο.

Δημοσ.

Η ατυχία είναι ότι δεν υπάρχει πλέον στην αγορά(ή τουλάχιστον σε καλή τιμή). Το δικό σου αλήθεια τι έγινε :). Πάντως νομίζω ότι το configuration που είχες με όλα αυτά τα CFM εκτός από καλές θερμοκρασίες πρέπει να είχε και αρκετό θόρυβο.

Δημοσ.

SV1EOD,

Όχι φίλε μου, το σύστημα ήταν αθόρυβο για το συγκεκριμένο configuration και τη ζημιά την έκανε η Tuniq Tower 120 πάνω στον επεξεργαστή. Αυτή η ψύκτρα για να αποδώσει στο full έπρεπε να δουλεύει με τέρμα στροφές και δυστυχώς ήταν θορυβώδης.

Το Sharkoon δυστυχώς το πούλησα πριν μερικές μέρες και πραγματικά το λυπήθηκα που το έδινα. Αν το βρείς οπουδήποτε, πάρ'το και θα με θυμηθείς. Φοβερό κουτί και αθόρυβο. Έχει φίλτρα σκόνης μπροστά σε όλη την πρόσοψη. Έχει διακριτικό φωτισμό και είναι πολύ καλός ο αερισμός του απο κάθε άποψη.

Δημοσ.

Σήμερα τελικά αξιώθηκα να βάλω την ψύκτρα. Τα αποτελέσματα με αφήσαν ΥΠΕΡ-ικανοποιημένο...

ΠΡΙΝ

ΙDLE:

MOTHERBOARD: 36c CPU: 34c HD1: 30c HD2: 31c CORE1: 42c CORE2: 44c

100% CPU USAGE:

MOTHERBOARD: 36c CPU: 57c HD1: 30c HD2: 31c CORE1: 64c CORE2: 64c

ΜΕΤΑ

ΙDLE:

MOTHERBOARD: 36c CPU: 22c HD1: 27c HD2: 28c CORE1: 31c CORE2: 33c

100% CPU USAGE:

MOTHERBOARD: 36c CPU: 38c HD1: 27c HD2: 28c CORE1: 46c CORE2: 46c

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Στο αρχικό setup (ΠΡΙΝ) υπήρχε ένας 140mm Sharkoon στο πλαϊνό παράθυρο, ο οποίος αφαιρέθηκε αναγκαστικά με την εγκατάσταση της Thermalright γιατί δεν έκλεινε το κουτί. Επίσης το αρχικό σύστημα ψύξης προερχόταν από Pentium D805 και όχι το κανονικό του E6400, μια και με εκείνο στα 3,2Ghz κατά την εκτέλεση ORTHOS έκανε throttling μέσα σε 2 λεπτά max. Η διαφορά ανάμεσα στα 2 είναι οι rpm του ανεμιστήρα: 1.200 του Ε6400 και 1.700 του D805 (αν θυμάμαι καλά ;) )

2. Η κατάσταση IDLE αφορά μπουτάρισμα του PC και λήψη θερμοκρασιών 30min μετά, χωρίς να έχει τρέξει καμμία εφαρμογή.

3. Η κατάσταση 100% CPU USAGE, αφορά την λήψη θερμοκρασίας κατά την εκτέλεση ORTHOS μετά από 2 ώρες.

4. Οι θερμοκρασίες λήφθηκαν με την χρήση των SpeedFan 4.32 και CoreTemp 0.95

5. Στην κατάσταση "ΠΡΙΝ" χρησιμοποιήθηκε Artic Silver 5, ενώ στην κατάσταση "ΜΕΤΑ" χρησιμκοποιήθηκε η θερμοαγώγιμη που ήρθε μαζί με την ψύκτρα.

6. Και κάτι τελευταίο... αν και το όλο σύστημα ήταν αρκετά ήσυχο πριν, τώρα έχει γίνει σχεδόν αθόρυβο :mrgreen:

Δημοσ.

Τελικά έχω την αίσθηση οτι ο δικός μου επεξεργαστής για κάποιο λόγο βγάζει περισσότερη θερμοκρασία. Φταίει το IHS του που ίσως είναι ελαφρώς στραβό, φταίει οτι το συγκεκριμένο κομμάτι βγάζει πιο πολλή θερμότητα. Δεν ξέρω. Πάντως εντυπωσιακά αποτελέσματα Cartman. Καλορίζικα όλα τα καινούρια σου πραγματάκια. Ωστόσο, αν μπορείς και θέλεις βέβαια κάνε μου μια χάρη:

Δώσε 450 Χ 8 =3600 MHz σε 1.525V και 2.3V στις μνήμες 4-4-4-12 timings (CTRL-F1 στην κύρια οθόνη του BIOS και μετά στο overclocking menu ξεκλειδώνουν και οι ρυθμίσεις timings) σε 1:1 φυσικά.

Να δούμε πώς θα πάει. Τρέξε καμια 10αριά ORTHOS ταυτόχρονα για κανα 2ωρο. Και ανέφερε μας θερμοκρασίες. Έχω την αίσθηση οτι θα είσαι κοντά στους 55-58 βαθμούς. Αν θέλεις βέβαια το κάνεις. :smile:

Δημοσ.

Φίλε Ardov, θα το προσπαθήσω όταν με το καλό βρώ τον απαραίτητο χρόνο :)

(Ελπίζω αύριο-μεθαύριο να κάνω κάτι, αν θυμάμαι καλά οι Supertalent με το F6 πηγαίναν περίπου 970 με 4-4-4-9 (με dividers πάντα και τα ανάλογα ρεύματα), απ'την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος... για τα άλλα όρια δεν ξέρω... άλλωστε η ψύξη που είχα δεν ήταν για πολλά-πολλά, πάντως μέχρι τα 3,6 η CPU πρέπει να είχε κάνει post...)

Αχ, αυτό το CTRL-F1... Παλία ιστορία...(Πλάκα-πλάκα είναι η τρίτη μητρική Gigabyte που περνάει από τα χέρια μου :ο )

Τώρα έχω και δεύτερο project... να ησυχάσω το κατεβαστήρι μου ;)

Δημοσ.

Δεν θα αντεξει ο 6400 στα 3600 και ΑΝ αντεχε θα χτυπουσε χαλαρα 65 με orthos.

Το λεω γιατι εγω τωρα εχω 48 σε 100% Load και οταν το πηγα 3600 με 1.55 μου ανεβηκε 67 σε 100% load.

Δημοσ.

Εμένα πάντως άντεξε ο Ε6400 και τον έχω 24/7 stable στα 3.6GHz. Αλλά έχεις δίκιο με τις θερμοκρασίες. 65 βαθμούς full load μετά απο 24 ώρες 10 ORTHOS ταυτόχρονα σε κουτί Thermaltake Kandalf LCS με αυτόνομο σύστημα υδρόψυξης. Όλα αυτά με 1.525V ρεύμα. Δεν μπορώ όμως να τον σταθεροποιήσω στα 3.8 GHz. Ίσως χρειάζομαι vfsb και vmch, αλλά δεν έχω κάτσει να το ψάξω κι άλλο.

Δημοσ.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά δυστυχώς για τις εφαρμογές που τρέχω και τα 100 MHz παραπάνω τα χρειάζομαι. Θα μου πείς γιατί δεν έπαιρνα εναν Ε6700 τότε. Δίκιο θα έχεις αλλά δυστυχώς αυτός κοστίζει μια περιουσία.

Δημοσ.

Αν σου κανει ενα πραφ και καει και η μητρικη ( Την ειχα και καηκε μετα απο OC ) και ο επεξεργαστης δεν νομιζω να δικαιολογησεις τα 100-200mhz παραπανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...