Cartman Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Ardov: Καταρχήν σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά για όλες τις πληροφορίες που δίνεις Η αλήθεια είναι πως δεν βιάζομαι τρελά για να αλλάξω την ψύκτρα (η stock του D805 μια χαρά τον ψύχει σ'αυτή τη ταχύτητα μ'αυτά τα ρεύματα, με την Stock του Conroe κατά την εκτέλεση του Orthos σε ελάχιστα λεπτά άρχιζε το Throttling), αλλά λόγω του καλοκαιριού που έρχεται είπα να την αλλάξω για να είμαστε σίγουροι, οπότε λίγο χρόνο τον έχουμε ακόμα θέλω να πιστεύω Ακόμη δεν γνωρίζω εαν έχω προξενήσει βλάβη στη μητρική μου τόσο πολύ που είχε λυγίσει. Ελπίζω πως εννοείς ότι αυτό έγινε στην προσπάθειά σου να βγάλεις το backplate και όχι εξαιτίας κακοσχεδιασμένου backplate που δεν μπορεί να υποστηρίξει το βάρος της ψύκτρας, σωστά; Σίγουρα η ιδέα τοποθέτησης backplate με ότι αυτό συνεπάγεται δεν είναι και η ποιο ελκυστική λύση, αλλά θέλω να πιστεύω πως είναι κάτι που θα κάνω μια φορά στο συγκεκριμένο PC, οπότε δεν προβληματίζομαι και τόσο. Η αλήθεια είναι πως ποιο αναξιόπιστο μου φάνηκε το σύστημα της Intel με τα Push-Pins. Delirium: Όταν πρωτοεμφανίστηκε η Asus Silent Square μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σαν λύση all-in one, ειδικά η έκδοση Pro με τον μεγαλύτερο ανεμιστήρα (8άρι η απλή και 9άρι ή 9,2 η Pro). Αλήθεια η v.2 τι διαφορά έχει από τις προηγούμενες; {TDi}Dj2k..infc: Οι Zalman ομολογώ πως δεν είναι από τις αγαπημένες μου (εμπειρία με την 9500) γιατί έχουν πολύ θόρυβο σε σχέση με την απόδοσή τους (η οποία υπολείπεται από τις αποδόσεις των Tuniq Tower - Scythe Infity - Thermalright 120 Ultra και ίσως και από άλλες). Αν κάνω κάποιο λάθος, διορθώστε με @ ALL: Έχει κανείς βάλει την Scythe Infinity σε DS4 ; Και αν ναι μπόρεσε να βάλει και τους 2 ανεμιστήρες στις "καλές" θέσεις; P.S Η υπόλοιπη ψύξη του συστήματός μου έχει ως εξής: 2x12'' Coolermaster στην πρόσοψη να βάζουν αέρα. 1x12'' Coolermaster στην πίσω να βγάζει αέρα. 1x8'' Coolermaster στο πάνω μέρος στη μέση του κουτιού να βγάζει αέρα. 1x14'' Sharkoon στην αριστερή πλευρά του κουτιού να βάζει αέρα.
Cartman Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Ardov: Άντε τυχερέ, η δικιά σου ήρθε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650535 Ομολογώ πως για λίγο μπήκα στον πειρασμό
Ardov Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Δημοσ. 5 Απριλίου 2007 Cartman, εαν έχεις ανεμιστήρα στο πλαϊνό του κουτιού σου, η Big Typhoon VX θα λειτουργήσει καλύτερα απο την Tuniq. Εως και 2-3 βαθμούς καλύτερη η Big Typhoon VX. Αρκεί να έχεις ισχυρό πλαϊνό ανεμιστήρα πάνω απο 45 CFM. Όταν λέω πλαϊνό, εννοώ στο καπάκι του tower, περίπου στο κέντρο. Και το καλύτερο είναι οτι η Big Typhoon VX βγαίνει και μπαίνει σαν παιδικό παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύεις να τραυματίσεις τη μητρική κατα το ξεκόλλημα του backplate και χωρίς να χρειάζεται αποσυναρμολόγηση. Εγώ στη θέση σου θα την έπαιρνα τη Big Typhoon VX. Αν μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα σε Tuniq και σε Big Typhoon VX θα διάλεγα την τελευταία. Ωστόσο, τα παράτησα με τις αερόψυκτρες. Πήρα το Thermaltake Kandalf LCS με ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης. Επιβεβαιωμένα, με Ε6400 στα 3.6GHz 1.5V χτυπάει full load μέγιστο τους 53 C βαθμούς. Οπότε και είναι η καλύτερη λύση. Αλλά πονάει το έξοδο φίλε μου, 239 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ. Χρειαζόμουν είναι η αλήθεια ενα γερό και καλό κουτί και ήμουν έτοιμος να δώσω μια 120άρα ΕΥΡΩ. Αλλά είδα αυτό με την υδρόψυξη και βρήκα και πηγές να επιβεβαιώσουν τις επιδόσεις του και το προτίμησα. Να τελειώνω μια και καλή. Και εαν μου κάτσει, γιατί όχι και να πάω στα 3.8GHz μόνιμα με μέγιστο τους 58-60 C που είναι θαυμάσια.
Cartman Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Κατ'αρχήν με 'γεια το καινούριο tower Σου εύχομαι να φτάσεις στα 3,8 και από εκεί βλέπεις. Στο πλαϊνό ο ανεμιστήρας που έχω είναι αυτός SHARKOON 140MM SILENT 900RPM στα specs του οποίου κάνει λόγο για 48.7 cfm. Τώρα για την Big Typhoon VX... δεν ξέρω, με προβληματίζει η τόσο θετική άποψη που έχεις γι'αυτήν.. Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα την κοιτούσα καν... Είδωμεν.
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Εγω με infinity εχω 40 βαθμους load με orthos@3400 αλλα εχω κανει αρκετες πατεντες στο κουτι...
Cartman Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Εγω με infinity εχω 40 βαθμους load με orthos@3400 αλλα εχω κανει αρκετες πατεντες στο κουτι... 1)Είχες πρόβλημα με την τοποθέτησή της σε σχέση με την DS4; 2)Την έβαλες με 1 ή 2 ανεμιστήρες ;
HellasVagabond Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 2 ανεμιστηρες push&pull. Οχι προβλημα κανενα απλα πρεπει πρωτα να τοποθετησεις την ψυκτρα και μετα να βαλεις τους ανεμιστηρες πανω γιατι αλλιως ΔΕΝ θα μπορεσεις να την κουμπωσεις.
Cartman Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2007 Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες HellasVagabond
Cartman Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Τελικά παιδιά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα Η τελική επιλογή μου είναι: ΨΥΚΤΡΑ: Thermalright 120 Ultra @ 45.51? (αν και πολύ θα ήθελα την Thermalright Ultra 120 Extreme αλλά ακόμα δεν έχει βγεί στην αγορά) ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ: Scythe 12cm S-Flex SSF21F (1600rpm) @ 12.50? Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι: 1) Η απόδοση του εν λόγω συνδυασμού. Ίδια επίδοση με την επίσης κορυφαία Sunbeam Tuniq Tower 120 αλλά με λιγότερά Decibel. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει αυτό. Σημείωση: Στο συγκεκριμένο συγκριτικό χρησιμοποιείται πάνω στην ψύκτρα ο ίδιος ανεμιστήρας με αυτόν που θα βάλω και εγώ 2) Η ασφάλεια που παρέχει η εγκατάστασή της με την χρήση backpanel. Ναι, σίγουρα σε κάποιους δεν θα αρέσει η ιδέα της αφαίρεσης της motherboard αλλά καλύτερα αυτό παρά να σου φύγει καμμιά ψύκτρα Και ειδικά όταν μιλάμε για ψύκτρες που αγγίζουν σε βάρος το 1kgr. Σε σχέση με τις άλλες, η Sunbeam έχει επίσης backpanel αλλά αν λάβουμε υπόψην και τα λεγόμενα του Ardov, δεν είναι και από τα ποιο εύχρηστα. Αντίθετα η επίσης πολύ καλή Scythe Infinity χρησιμοποιεί πλαστικά push-pins (όπως και οι original της Intel) κάτι που πέραν από το επικίνδυνο του πράγματος (βέβαια δεν χρειάζεται τουλάχιστον το ξύλωμα της motherboard) κόβει και τις επιδόσεις της ψύκτρας τελικά γιατί δεν έχει καλή επαφή με την CPU... Αυτό οδήγησε κάποιους χρήστες να κάνουν αλλάγη των πλαστικών push-pins με βίδες & ελατήρια για καλύτερη επαφή και περισότερη ασφάλεια. Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάτι τέτοιο στην δικιά του Scythe μπορεί να διαβάσει αυτόν τον οδηγό. Σίγουρα το συνολικό κόστος είναι αυξημένο (η μόνη αερόψυξη που την περνάει είναι η ZALMAN CNPS9700 NT LED, η οπόια μένει πίσω τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε θόρυβο) αλλά θέλω να πιστεύω πως τελικά έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τις απόψεις σας - εμπειρίες σας με βοηθήσατε στο να καταλήξω κάπου
FocusX Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Δημοσ. 9 Απριλίου 2007 Πολύ καλές οι επιλογές σου. Ο S-Flex είναι πολύ καλός ανεμιστήρας, έχω έναν κι εγώ. Τα decibel της tuniq πάντως δε μπορώ να πω ότι ενοχλούν, ο ανεμιστήρας που δίνει είναι ήσυχος μέχρι τις 1800 στροφές περίπου. Παραπάνω δε χρειάζεται. Για τη thermalright δεν έχω άποψη πέρα από τα reviews που είχα διαβάσει κι εγώ, τα οποία ήταν πολύ θετικά. Μεγειές
HellasVagabond Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Αν και δεν υπηρχε περιπτωση να "ξεκολησει" η ψυκτρα ο συνδιασμος που εκανες ειναι αρκετα ως πολυ καλος.
parsifal Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Cartman, τη «χτύπησα» κι εγώ την Ultra 120 για έναν E6400 που αναμένεται. Μόνος ενδοιασμός που έχω: Τρίβοντας με το νύχι το σημείο επαφής με CPU, αισθάνομαι ανωμαλίες στην επιφάνεια :sad: Μάλλον το θέλει το γυαλοχαρτάρισμά της...
Ardov Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Δημοσ. 10 Απριλίου 2007 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Εύχομαι να δείς καλά αποτελέσματα φίλε μου Cartman. Λοιπόν, μόλις έστησα το Thermaltake Kandalf LCS. Αγόρασα την έκδοση των 230 ΕΥΡΩ που είναι ολόκληρο αλουμίνιο. Το Kandalf μου άρεσε πάντα και σκέφτηκα αφού θα έδινα τα χρήματα γιατί να μην πάρω το LCS. Λοιπόν, οι διαφορές είναι τεράστιες σε ταχύτητες stock 2.13GHz με εναν Ε6400 (για όσους πρωτοδιαβάζουν). 29 βαθμοί idle, 38-40 full load. Πηγαίνοντας όμως στα 3.6GHz και δίνοντας 1.525V στον επεξεργαστή, χτύπησε 48 βαθμούς idle και δυστυχώς 63 full load. Δεν είναι άσχημα, αν αναλογιστούμε οτι με την Sunbeam Tuniq Tower 120 είχα δει και 71 βαθμούς με 8 ORTHOS ταυτόχρονα. Ωστόσο είναι αισθητή η έλλειψη του πλαϊνού 25άρη ανεμιστήρα του προηγούμενου Sharkoon μου. Το σύστημα υδρόψυξης για τα χρήματά του είναι άψογο. Αν αναλογιστούμε οτι μόνο το 3Χ12 ψυγείο που έχει στο μπροστινό τμήμα του κουτιού, κοστίζει περι τα 50-60 ΕΥΡΩ και το Kandalf σκέτο περίπου 140 ΕΥΡΩ, τότε το waterblock, η αντλία και τα συνοδευτικά έρχονται με το κουτί "δωρεάν". Ωστόσο η λύση της υδρόψυξης θεωρείται μέτρια και κάποιος με ενα καλό κουτί, καλύτερα να προσανατολιστεί σε μια λύση custom υδρόψυξης. Θα πετύχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα με λίγα περισσότερα χρήματα. Πάντως το Kandalf LCS είναι τεράστιο κουτί και η εργονομία του είναι άψογη. Είμαι ευχαριστημένος απο την αγορά μου αλλά περίμενα περισσότερα απο την ενσωματωμένη υδρόψυξη.
Cartman Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2007 για νερό σκεφτήκατε τίποτα ? Δυστυχώς φίλε μου προσωπικά δεν έχω καμμιά σχέση με το άθλημα Και δύσκολα θα ασχοληθώ με την υδρόψυξη. Αν και δεν υπηρχε περιπτωση να "ξεκολησει" η ψυκτρα ο συνδιασμος που εκανες ειναι αρκετα ως πολυ καλος. Και εγώ θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο, αλλά και πάλι δεν μου εμπνέει ασφάλεια (ειδικά όταν έχουν φτάσει στο σημείο να μοντάρουν το σύστημα στήριξης οι χρήστες γιατί το κρίναν ανεπαρκές). Τώρα για την δικιά μου επιλογή θα δείξει πόσο καλά θα ανταποκριθεί στις προσωπικές μου απαιτήσεις Με βάση τα προσωπικά μου -καθαρά- κριτήρια θέλω να πιστεύω πως έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά αν δεν το δώ σε λειτουργία είναι αδύνατον να πώ ότι όντος είναι έτσι. Cartman, τη «χτύπησα» κι εγώ την Ultra 120 για έναν E6400 που αναμένεται. Μόνος ενδοιασμός που έχω: Τρίβοντας με το νύχι το σημείο επαφής με CPU, αισθάνομαι ανωμαλίες στην επιφάνεια Μάλλον το θέλει το γυαλοχαρτάρισμά της... Αυτό είναι κάτι γνωστό, αλλά οι απόψεις διύστανται για το αν χρειάζεται κάτι τέτοιο πραγματικά.. Κάποιοι κάνουν lapping ακόμη και στην cpu, κάποιοι άλλοι όχι. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι κάτι το απαραίτητο, γιατί στην τελική ανάμεσα στην ψύκτρα και στην cpu παρεμβάλεται η θερμοαγώγιμη η οποία άλλωστε αυτό το σκοπό έχει. Άλλωστε στα συγκριτικά test που δημοσιεύονται (χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο πως λένε την αλήθεια και γι'αυτό αλλά και για πολλά άλλα πράγματα) δεν κάνουν lapping στις ψύκτρες, την χρησιμοποιούν όπως έρχονται. Με όση βάση μπορεί να δώσει κανείς σ'αυτά, το γεγονός ότι η Tuniq Tower χρείαζεται να δουλεύει τον μαμά ανεμιστήρα στις 2.100 rpm για να έχει την ίδια απόδοση με τον συνδυασμό Thermalright & Scythe στις 1.600 rpm (και βέβαια με την αντίστοιχη διαφορά στα db(a)) εμένα μου φαντάζει υπερ-αρκετό. Αρκεί βέβαια να μην ισχύει μόνο στην φαντασία των αρθρογράφων. Προσωπικά αν αποδειχθεί πως η Thermalright 120 Ultra, σε συνδιασμό με τoν ανεμιστήρα της Scythe καταφέρει να μου δώσει χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς αύξηση του θορύβου του συστήματος, ανεξάρτητα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, θα είμαι ικανοποιημένος. Το μέγεθος της ικανοποίησης μου θα είναι βέβαια ανάλογο με το μέγεθος της μείωσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.