Προς το περιεχόμενο

Ανάμεσα σε 3 CPU Coolers για O/Ced Core 2 Duo

Cartman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, θέλω να αλλάξω την ψύκτρα της CPU μου (C2D 6400) μιας και έρχεται το καλοκαιράκι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Το σύστημά μου είναι αυτό της υπογραφής μου. Το κουτί μου είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806112

Έχω λοιπόν καταλήξει στις εξής πιθανές λύσεις:

1) SUNBEAM ΤUNIQ TOWER T-120 -->39,85 ? (δεν αναφέρεται εαν έχει ανεμιστήρα, αλλά σε reviews που διάβασα λένε πως έχει έναν 12άρι)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.808715

2) SCYTHE INFINITY --> 45,00 ? (έχει και 12άρι ανεμιστήρα στην τιμή)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922625

3) THERMALRIGHT ULTRA 120 --> 45.51 ? & 46,29 ? (δεν έχει ανεμιστήρα)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650311

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922676

Οι απορίες μου:

A) Έχω διαβάσει ότι από άποψη απόδοσης είναι με της σειρά που τους έχω γράψει δηλαδή:

SUNBEAM ΤUNIQ TOWER T-120>SCYTHE INFINITY>THERMALRIGHT ULTRA 120

Είναι όντως αλήθεια;

B) Η Tuniq Tower περιλαμβάνει τελικά ανεμιστήρα; Αν την έχει αγοράσει κάποιος θα τον παρακαλούσα να με ενημερώσει, μια και το $%# e-shop δεν γράφει απολύτως καμμία πληροφορία.

Γ) Θα έχω προβλήματα στην εγκατάσταση κάποιας απ'αυτές με την συγκεκριμμένη mobo που έχω; Νομίζω ότι η Thermalright θέλει πατέντα για να μπεί στην DS4... Και από ότι έχω δει η Tuniq Tower είναι η ποιο σημαζεμένη λόγω της θέσης του ανεμιστήρα...

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα/άποψη είναι ευπρόσσδεκτη :)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν!!!Καταρχάς ανέβασε μία φωτογραφία με την motherboard σου!!!Την SkyThe Infinity φοράω εγώ στην EVGA nVIDIA 680i SLi και εκτός απο το ένα 12' ανεμηστηράκι έχω βάλει ακόμα ένα 12' στην άλλη πλευρά του!!!Αθόρυβα πάντα στα 18db.. Έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.....

Δημοσ.

Φίλε μου, εκεί που μπαίνει ο επεξεργαστής έχεις διάφορα πυκνωτάκια!!!Ευελπιστώ να χωράνε!!!Με προβληματίζει το DPS απο το MCP..Θέλει ψάξιμο!!!!!

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το κουτί της Sharkoon Rebel9 Value με 25άρη ανεμιστήρα στο πλάι των 600 στροφών με 110 CFM και 2 12άρηδες μπροστά και πίσω των 80 και 86 CFM αντίστοιχα.

Μητρική: Gigabyte 965P-DS4 Rev 1

Μνήμες: Superalent PC6400 T800 με Micron D9 "fatbodys" σε 4-4-3-8

Ψύκτρες δοκιμής

----------------

Coolermaster Hyper TX LGA775 Edition

18 ΕΥΡΩ κόστος

Thermaltake Big Typhoon

41 ΕΥΡΩ κόστος

ZALMAN 9700 NT

61 ΕΥΡΩ κόστος

SUNBEAM TUNIQ TOWER 120

39 EΥΡΩ κόστος

Θερμοκρασία χώρου: 21 C

Θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού: 32 C

--------------------------------------

Θερμοκρασίες Ε[email protected] - 1.325V

---------------idle----------load------

HyperTX------ 41 ---------- 52 -------

Big Typhoon-- 39 ---------- 49 -------

Zalman 9700-- 39 ---------- 48 -------

---------------------------------------

Tuniq Tower-- 38 ---------- 48 -------

(midspeed)----------------------------

Tuniq Tower-- 37 ---------- 47 -------

(full speed)----------------------------

Θερμοκρασίες Ε[email protected] - 1.525V

---------------idle----------load------

HyperTX------ 61 ---------- 78+ -------

Big Typhoon-- 52 ---------- 71 -------

Zalman 9700-- 52 ---------- 69 -------

Tuniq Tower-- 57 ---------- 74 -------

(midspeed)----------------------------

Tuniq Tower-- 51 ---------- 68 -------

(full speed)----------------------------

Στην Tuniq οι δοκιμές όπως βλέπετε έγιναν και σε μεσαία ταχύτητα αλλά και σε πλήρη ταχύτητα. Στις υπόλοιπες ψύκτρες, είχαμε την πλήρη ταχύτητα.

Οι μετρήσεις πάρθηκαν απο το Coretemp 0.94 beta

idle: Μετά απο 30 λεπτά απο την αρχική ενεργοποίηση του συστήματος

full load: Μετά απο 12 ώρες 8 ORTHOS + 1 Prime95 ταυτόχρονα, 2 εκ των ORTHOS σε priority 5.

Η μόνη ψύκτρα που δεν άντεξε στο overclocking ήταν η HyperTX όπου και μόλις είδαμε να πλησιάζει τους 78 το θερμόμετρο, τα κλείσαμε όλα.

Θερμοαγώγιμη πάστα χρησιμοποιήσαμε την AKASA Prograde+ 5022, την θεωρώ κορυφή.

Λογικά η Tuniq είναι η καλύτερη επιλογή, όπως φαίνεται απο τα νούμερα αλλά οι συνθήκες απο κουτί σε κουτί διαφοροποιούνται. Να τονίσω οτι με την Tuniq κατάφερα να είμαι 24/7 στα 3.6GHz. Εξαιρετική ψύκτρα. Ωστόσο αν σκοπεύετε για μεγαλύτερο ακόμα overclocking τότε πρέπει να στραφείτε σε κάποια λύση υδρόψυξης που σαφώς είναι πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική λύση.

Δημοσ.

Α και κάτι άλλο, στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απο τα reviews.

Παρατηρήσεις για τον Cartman:

1) Όπως είδες όλες οι ψύκτρες της δοκιμής μπήκαν χωρίς πρόβλημα.

2) Όλες οι ψύκτρες περιλαμβάνουν ανεμιστήρα στη συσκευασία.

3) Την Thermalright δεν την δοκίμασα, αλλά απο διάφορα reviews υπολείπεται των προαναφερθέντων.

4) Οι μνήμες σου τρέχουν στα 4-4-3-9 λόγω του προβληματικού F6 bios. Στο F8 οι μνήμες μου τρέχουν πλέον στα 4-4-3-8. Αν τις τρέχεις σε 1:1 αναλογία και στα 1.9V λειτουργούν άψογα χωρίς προβλήματα στα 800MHz με 72 ώρες 8πλων ORTHOS + 1 Prime95, τουλάχιστον οι δικές μου.

Δημοσ.

Παιδιά χίλια ευχαριστώ :)

Ardov:

Βλέπω πως πραγματικά το έψαξες το θέμα (και ναι έχω το F6 bios !, άρα πάμε για το F8, o λόγος που δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα ήταν πως μου έβγαλε την παναγία η DS4 για να την κάνω να βλέπει και τους 2 HD όταν το σύστημα είναι o/ced, αναγκάστηκα να βάλω τον καθένα σε ξεχωριστό controller!!).

Συμπεράσματα:

1) Η Thermalright αποκλείεται γιατί έχει την χαμηλότερη απόδοση απο τις τρεις, μπαίνει μόνο με πατέντα στην DS4 και στο ήδη υψηλότερο κόστος της δεν συμπεριλαμβάνει κανένα ανεμιστήρα.

2) Η Scythe είναι ο.k αλλά υπάρχει η περίπτωση να μην μπεί σωστά στην συγκεκριμένη mobo (να βρίσκει είτε στους conductors είτε στην Ram, οπότε μπορεί να χρειαστεί την τοποθέτηση των ανεμιστήρων στις μικρές πλευρές της, κάτι που λογικά θα επηρεάσει και την απόδοσή της) αλλά πρέπει να συμπεριληφθεί πιθανότατα και το extra κόστος 2ου ανεμιστήρα + clips για την συγκράτησή του.

3) Η Sunbeam κάνει τα πάντα, έχει την καλύτερη απόδοση & την χαμηλότερη τιμή (!!!!)

Tώρα το μόνο που μένει είναι να βρεθεί, γιατί μέχρι να το αποφασίσω εξαντλήθηκε από το e-shop :(

Δημοσ.

Η πιο σωστή επιλογή είναι η Sunbeam Tuniq. Ξέρεις ποια είναι η τραγική ειρωνία? Οτι την είχα βάλει πριν 3 μέρες στο Insomnia αγγελία στα 30 ΕΥΡΩ και σήμερα το πρωί την παρέδωσα στον αγοραστή. Αν το ήξερα νωρίτερα θα σου την έδινα. Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Tuniq tower 120, εξαιρετική επιλογή όπως είπαν τα παιδιά και σε καλή τιμή. Την έχω 3 μέρες στο σύστημα μου και επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ καλή. Λίγη προσοχή στην τοποθέτηση θέλει μόνο, εγώ την είχα βάλει λάθος αρχικά και δεν πάταγε καλά στη cpu.

Tώρα το μόνο που μένει είναι να βρεθεί, γιατί μέχρι να το αποφασίσω εξαντλήθηκε από το e-shop :(

lol, υπάρχει πιθανότητα να πήρα την τελευταία εγώ :)

Δημοσ.

Ardov: Σήμερα γυρνώντας από την δουλειά άνοιξα τον PC και μου έκανε bios reset στα default!! (πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες). Οπότε ευκαιρίας δωθήσεις άλλαξα το bios σε F8 και είδα φώς (βλέπε υπογραφή). Αλλά για παραπάνω δεν είμαι με την ψύκτρα που έχω (από Pentium D805)..

Ardov & FocusX: Ρε παιδιά ποιος με μούτζωσε ?!?! :)

Δημοσ.

Είσαι λίγο γκαντέμης είναι η αλήθεια... Εγώ την παρήγγειλα την Πέμπτη και το Σάββατο την είχα. Αν κοίταξες στο e-shop χθες (αν κρίνω από την ημερομηνία έναρξης του thread), τότε ή αλλος την τσέπωσε την τελευταία, ή άργησαν να ενημερώσουν το site... Πιστεύω ότι θα ξαναφέρουν σύντομα, υπομονή ;)

Δημοσ.

Φίλε Cartman, το E-shop είχε κάποτε την Thermaltake Big Typhoon VX, που είναι λίγο καλύτερη απο την απλή. Εδω και ενα μήνα την περιμένω να την ξαναφέρουν αλλά μάταια. Η Big Typhoon VX έχει πολύ πιο απλό σύστημα που δεν απαιτεί να αποσυναρμολογήσεις τη μητρική. Ίδιο σύστημα με τα κλιπς της Stock ψύκτρας της Intel. Ενώ η απλή Big Typhoon απαιτεί αποσυναρμολόγηση. Πολύ φοβάμαι οτι θα αργήσει και η Tuniq να έρθει. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, απλά να σε ενημερώσω για το πώς δουλεύει το σύστημα τους.

Επίσης να σου πώ οτι έτσι και μπεί το backplate της Tuniq στο πίσω μέρος της μητρικής, ξέχασέ το. Για να το βγάλω απο τη δικιά μου χρειάστηκα 2 ώρες, προσπάθησα με ταυτότητες με πιστωτικές κάρτες, με οδοντογλυφίδες, αλλά θέλει πολύ δύναμη και πίεση για να βγεί σε περίπτωση που αποφασίσεις να αφαιρέσεις την Tuniq στο μέλλον. Το αυτοκόλλητο που είχε ήταν ελεεινό και δεν ξεκόλλαγε με τίποτα. Ακόμη δεν γνωρίζω εαν έχω προξενήσει βλάβη στη μητρική μου τόσο πολύ που είχε λυγίσει. Ελπίζω όχι όμως αφού δεν άκουσα κάποιο "κρατς". Εαν μπεί το backplate να ξέρεις οτι καλύτερα να μείνει εκεί.

F8 BIOS

--------

Καλύτερη διαχείριση στα timings των μνημών, αλλά ασύμβατο με αρκετές μνήμες σε κατάσταση overclocked. Αυτό φαίνεται απο συνεχόμενα power cycles χωρίς να μπορεί τελικά να ανοίξει και να ξεκινήσει. Ανάβει-κλείνει-ανάβει-κλείνει... κ.ο.κ. Αυτό το είχα παρατηρήσει με τις OCZ PC6400 Gold Edition. Όταν τελικά κατάφερε να μπουτάρει είχα πρόβλημα και κολλήματα σε παιχνίδια 3D. Κυρίως κοψίματα στα γραφικά. Αναγκάστηκα να κάνω backup απο το dual bios. Με τις Supertalent όμως πετάει και είναι μακράν το καλύτερο BIOS για τη συγκεκριμένη μητρική. Τα 2.1V που τους είχες βάλει ήταν πάρα πολύ για τα timings και τη συχνότητα (800) που τις έτρεχες. Στα 900, απαιτούν ρεύμα 2.1V ή και 2.2. Για timings 4-4-4-8 στα 950 θέλουν οπωσδήποτε 2.325V ή και παραπάνω. Τι να κάνουμε, "λατρεύουν" το ρεύμα αυτές οι μνημούλες αρκεί μόνο να τις overclockάρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...