balander10 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Περιμένω μέσα στην εβδομάδα νέο pc. Θα βάλω πάνω τα windows xp, ενώ ένα φιλαράκι μου πέρασε σε cd τα Νorton 2007 kai MacAfee 2007 (με τα παραλλειπόμενα για να έχω updates κλπ). Ποια να προτιμήσω; Μου έδωσε και ένα Zonealarm Pro 7; Είναι καλό; Αν περάσω ένα από τα antivirus και το παραπάνω χρειάζομαι κάτι άλλο; Επιπλέον προσπαθώ να κατεβάσω το Rock XP. Εχω το γνωστό πρόβλημα με ένα αρχείο που το αναγνωρίζει παράξενα. Σκέφτομαι να απενεργοποιήσω για λίγο το norton. Υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το κατεβάσω; Το firewall των windows, ανεξάρτητα από τα antivirus, πρέπει να είναι ανοικτό ή όχι;
blueviper Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Να προτιμήσεις το Kaspersky Suite (τα παραλειπόμενα μόνο μην ξεχάσεις).
mitsakos13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 το firewall των windows αν έχεις άλλο μπορείς να το κλείσεις (εγώ κλειστό το έχω) Πάντως να ξέρεις το Norton είναι αρκετά ''βαρυ'' εώς πολυ αν θες κοίτα και το NOD32.
EndlessNameless Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Μεταξύ Norton και McAffee, θα προτιμούσα το δεύτερο. Το Norton όντως είναι βαρύ. Πάντως μεγαλύτερη δημοτικότητα νομίζω ότι έχουν το Kaspersky και το NOD32. Για πλήρη κάλυψη καλό είναι να συνδυάσεις ένα εμπορικό πρόγραμμα με κάποιο freeware όπως το AVG ή το Avira. Και φυσικά κάποιο anti-spyware αν και η σουίτα του McAfee περιλαμβάνει, νομίζω. Για on-line scans: http://housecall.trendmicro.com/ Από κει και πέρα, προσωπικά χρησιμοποιώ τη δωρεάν έκδοση του Zone Alarm από την οποία και είμαι υπέρ ευχαριστημένη, φαντάσου πώς θα είναι η Pro έκδοση. Κάτι που με ξένισε όμως είναι οι εκατοντάδες υποτιθέμενες επιθέσεις που μπλόκαρει κάθε μέρα. Δε νομίζω όλα αυτά πια να είναι "ύποπτα". Πολύ καλό δωρεάν firewall είναι και το Comodo, αυτό μάλλον θα χρησιμοποιήσω στο νέο μου υπολογιστή. Τέλος, ένα άλλο προγραμματάκι που μπορεί να βοηθήσει είναι το Winsonar, σου δείχνει τι τρέχει στο background και σε ειδοποιεί για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως υποθέτω ότι καλύπτεσαι με McAffee και ΖoneAlarm (και ένα antispyware).
IMMORTALFRANK Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Μεταξύ μας, το norton έχει καταντήσει πια antivarious και όχι antivirus. Το nod3 είναι μια πολύ καλή (αν και εμπορική) λύση για όσους ζητούν ένα ελαφρύ και αξιόπιστο antivirus. Το έχω 1 χρόνο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος :idea:
gagarin Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Ενα εκ των Nod32 & Κaspersky... To πρωτο ειναι μονο antivirus. Aρα θα πρεπει να βαλεις κ ενα firewall...Kοιτα για μενα ενα εκ των Comodo,Jetico,Zone Alarm Pro...αν κ με των windows firewall + router αν εισαι ηρεμο παιδι θα εισαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ... To δευτερο εχει κ Κaspersky version με firewall(Suite)... Καλο ειναι να βαλεις κ τα δυο κ να δεις τι σου κανει...
iL!aS Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 KASPERSKi internet Security kai tipota allo! an 8es, vale zoneAlarm...
balander10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μόλις είδα πως εκτός από Norton και MacAfee έχω και το NOD 32 διαθέσιμο. Από ότι διάβασα σε άλλα θέματα οι περισσότεροι το εκτιμάτε πολύ περισσότερο από τα άλλα δυο. Πάντως το Norton protection center (δεν ξέρω αν είναι άλλο το απλό antivirus) δεν είναι και τόσο βαρύ. Αυτή τη στιγμή το τρέχω σε ένα pentium 3 στα 667 με 192 ram πάνω και windows xp. Βέβαια είχα κάνει format και δεν έχω καν δοκιμάσει να τρέξω παιχνίδια, αλλά δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Κάνει κανά δεκάλεπτο να μπει στο desktop και να το φορτώσει αλλά μετά δεν έχω πρόβλημα. Επιπλέον μου έκανε εντύπωση πως σε διάφορα reviews περιοδικών το norton 2007 έχει πάρει εκπληκτικές βαθμολογίες. Οι readers πάντως το βαθμολόγησαν σαφώς χαμηλότερα. Ισως βάλω το nod 32. Λένε πως είναι αρκετά πιο δύσκολο σε χρήση από το Norton, αλλά όλοι το χαρακτηρίζουν εξαιρετικό. Θα το συνδιάσω και με Zonealarm Pro 7 και λογικά θα είμαι κομπλέ.
gagarin Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Ισως βάλω το nod 32. Λένε πως είναι αρκετά πιο δύσκολο σε χρήση από το Norton, αλλά όλοι το χαρακτηρίζουν εξαιρετικό. Θα το συνδιάσω και με Zonealarm Pro 7 και λογικά θα είμαι κομπλέ. Kανε download το παρακατω αρχειο ειναι ενας οδηγος για το nod32 http://rapidshare.com/files/20212236/Nod32_Settings.zip.html Ελπιζω να σε βοηθησει...
balander10 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Αρχοντας είσαι!!!! Ευχαριστώ. Κατεβαίνει ήδη...
Freakster Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=183853 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=76899&highlight=firewall :-|
GiannisMetal Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 Δημοσ. 3 Απριλίου 2007 γιατί να πληρώσεις? Avira antivir PersonalEdition Classic ZoneAlarm Avg antispyware Spybot Search & destroy με αυτά θα είσαι μια χαρά, αν βέβαια είσαι "ήρεμος"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.