Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση RAM σε φορητό

nnnick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σας απασχόλησα νωρίτερα με ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με το κληρό δίσκο του φορητου μου (HP Pavilion zt3300) και μιας και θα πάω για καινούριο σκληρό αύριο σκέφτηκα να πάω για γενικότερη αναβάθμιση! Σκέφτηκα λοιπόν να του αυξήσω την ταπεινή του RAM μνήμη!

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 512MB RAM. Ωστόσο όταν άνοιξα πίσω με κατσαβιδάκι το καπάκι της μνήμη είδα μόνο ένα board το οποίο έλεγε 256ΜΒ. Διάβασα σε διάφορες σελίδες ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι 2GB.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει; Τα 256 είναι στάνταρ μέσα στο μηχάνημα (τα οποίαδε μπορώ να ακουμπήσω) και μπορώ να προσθέσω μόνο μια επιπλέον RAM εγώ; Και πώς μπορεί η RAM να γίνει 2GB αφού μπορώ να προσθέσω μόνο σε ένα slot???

Στα διάφορα specification του συγκεκριμένου μοντέλου βλέπω ότι έχει 2 sockets ωστόσο όταν ανοίγω εγώ το μηχάνημα βλέπω μόνο μια θέση!

Please Βοηθήστε! :|

Δημοσ.

Τώρα είδα και αυτό: http://www.memoryx.net/hepapanoztme217.htm

και μπερδεύτηκα λίγο παραπάνω. Αυτό που μπορώ να αφαιρέσω εγώ απο το λάπτοπ είναι παρόμοιο με το πρώτο τσιπάκι το 256.(DDR333 SODIMM).

Όμως αν δείτε λέει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει ''2 banks of 1 '' memory slot.

Τι γίνεται;!

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Σας απασχόλησα νωρίτερα με ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με το κληρό δίσκο του φορητου μου (HP Pavilion zt3300) και μιας και θα πάω για καινούριο σκληρό αύριο σκέφτηκα να πάω για γενικότερη αναβάθμιση! Σκέφτηκα λοιπόν να του αυξήσω την ταπεινή του RAM μνήμη!

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει 512MB RAM. Ωστόσο όταν άνοιξα πίσω με κατσαβιδάκι το καπάκι της μνήμη είδα μόνο ένα board το οποίο έλεγε 256ΜΒ. Διάβασα σε διάφορες σελίδες ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι 2GB.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει; Τα 256 είναι στάνταρ μέσα στο μηχάνημα (τα οποίαδε μπορώ να ακουμπήσω) και μπορώ να προσθέσω μόνο μια επιπλέον RAM εγώ; Και πώς μπορεί η RAM να γίνει 2GB αφού μπορώ να προσθέσω μόνο σε ένα slot???

Στα διάφορα specification του συγκεκριμένου μοντέλου βλέπω ότι έχει 2 sockets ωστόσο όταν ανοίγω εγώ το μηχάνημα βλέπω μόνο μια θέση!

Please Βοηθήστε! :|

Θα σου μιλησω με βασει το δικο μου αρχαιο λαπτοπ ΙΒΜ R40.Eμενα εχει 2 slots.Kαταρχας, για να λες πως εχεις ενα chipακι με 256ΜΒ, προφανως τα υπολοιπα 256ΜΒ θα ειναι page file.Mηπως εχει και σε εσενα 2 slots, απλα το ενα δεν το βλεπεις αδειο αφου εχει ηδη μεσα ενα chipακι RAM?

Για να εχεις 2GB RAM δε σου μενει αλλη λυση απο το να βγαλεις το 256 και να βαλεις 2 sticks του 1GB εκαστο, σε καθε slot.Φυσικα θα σου κοστισει ο κουκος αηδονι!

Δεν καταλαβαινω τι σε μπερδεψε στο λινκ.Απλα σου λεει πως εχει 2 slots(δεν ξερω τι θελει να πει με το ''banks'')

Edit:Αν βαλεις μια φωτο απο το πισω μερος με το καπακι ξεβιδωμενο, θα μας βοηθησεις αρκετα.

Δημοσ.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00262554&lc=en&cc=us&dlc=en&product=427905&rule=7468&lang=en

Το λαπτοπ μου είναι έτσι ακριβώς από πίσω. Δηλαδή μπορείς να αφαιρέσεις μόνο μια καρτούλα. Και αυτή που βγάζω έχει ένα αυτοκόλλητο που λέει ότι είναι 256μέγαμπάιτ. Ωστόσο, το σύστημα μου αναγνωρίζει 512. Και αναρωτιέμαι πού είναι η υπόλοιπη. Ή μηπως αυτή η καρτούλα (ίδια με του βίντεο) είναι 2 256αρες σε μία;

Γενικά, τι θα μου συνιστούσατε να κάνω; Βοηθήστε ρε παίδες λιγάκι...Please

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...