Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με super-user και συνθηματικο


johnyboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια δεν μπορω να μπω σαν super-user.Μπαινω μια χαρα σαν admin αλλα σαν super-user θελει συνθηματικο.Που μπορω να το βρω αυτο?Δεν εχω ορισει κατι εγω.Τον κωδικο του admin μονο εχω βαλει εγω.pls οποιος μπορει ας βοηθησει.

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα την εγκατασταση του openSuSE σου ζητηθηκε καποια στιγμη (μετα το reboot) να βαλεις εναν κωδικο υπερ-χρηστη (super-user). Στο Linux ο χρηστης αυτος αποκαλειται απλως root και με το ονομα αυτο κανεις login ειτε σε κονσολα ειτε στο γραφικο μενου συνδεσης. Το admin που αναφερεις δεν λεει απολυτως τιποτα, εκτος εαν εσυ ορισες καποιον απλο χρηστη (στην αμεσως επομενη οθονη μετα τον ορισμο του κωδικου του υπεχρηστη) δινοντας του το ονομα admin και αυτο σε μπερδευει. Εαν ειναι ετσι, τοτε ο χρηστης admin ειναι ενας απλος χρηστης χωρις κανενα επιπλεον δικαιωμα στην διαχειρηση του συστηματος. Οποτε, οταν προσπαθεις να μπεις σε περιβαλλον διαχειρησης του συστηματος (πχ Yast) σου ζηταει τον κωδικο υπερχρηστη (δηλαδη του root).

Εαν επιπλεον εχεις κανει την ρυθμιση της αυτοματης εκκινησης σε περιβαλλον χρηστη (πχ admin) παρακαμπτωντας την οθονη συνδεσης τοτε μπερδευεσαι ακομα περισσοτερο νομιζωντας οτι μπαινεις με ενα ονομα admin που ειναι ταυτοχρονα και διαχειριστης.

Κανε μια δοκιμη...

Πατα Alt+Ctrl+F1 οποτε θα σου ανοιξει ενα τερματικο (ας πουμε κονσολα) ζητωντας σου να κανεις login. Δωσε εκει root και αμεσως θα σου ζητησει password. Δωσε εκει το password που εχεις βαλει κατα την εγκατασταση και δες εαν το δεχεται. (Σημειωση: Για να επιστρεψεις στο γραφικο περιβαλλον πατα Alt+Ctrl+F7)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...