Προς το περιεχόμενο

TPL Files - Web Site with Templates

mixalis8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... βασικά δεν ξέρω πως ακριβώς να το ζητήσω...

Αρχικά πρόσεξα έναν διαφορετικό τρόπο προγραμματισμού απ'αυτόν που ήξερα στο forum phpbb. Προγραμματισμός με διαφορετικά templates.... Έτσι και εγώ άρχισα να αναπτύσω site μόνο με layers και css...

Έως εδώ τα κατάφερα... μέσα όμως στον κώδικα του phpbb πρόσεξα ότι ο κώδικας php δεν είναι γραμμένος στο ίδιο αρχείο... Πολύ λογικό.... Χρησιμοποιεί κάτι άγκιστρα {Source} έτσι ώστε να φέρει των κώδικα που είναι γραμμένος σε άλλο αρχείο, στο tpl αρχείο. Προσπαθω εγώ να βρω πληροφορίες γι'αυτήν την τεχνική αλλά δεν βρίσκω... Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει έτσι ώστε να βρω site, βιβλία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται?

Δημοσ.

Όπως πολύ σωστά παρατήρησες τα άγκριστα αυτά είναι ο διαχωρισμός που γίνεται ο διαχωρισμός της html με την php. Για αυτή την τεχνική χρησιμοποιείται το smarty php.Αν και στο site θα βρεις όλα τα εργαλεία για να ξεκινήσεις, θα σου προτείνω και ένα βιβλίο που το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο στο ξεκίνημα μου:Smarty PHP Template.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.... Πολύ χρήσιμα... Πριν το διαβάσω λύσε μου την απορία... το tpl αρχείο είναι ένα απλό html???

Δημοσ.

Ακριβώς. Τα αρχεία .tpl έχουν μόνο κώδικα html και μέσα από {} δίνουμε τις 'μεταβλητές' που θέλουμε να εμφανίσουμε.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...