Προς το περιεχόμενο

P4,Prescott 3.0Ghz ή Northwood 2.6Ghz??

Vagos_46

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα θέμα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό,εχω εναν pentium 4 prescott στα 3.0 ghz και εχω την ευκαιρία να τον κάνω τράμπα με ενα pentium 4 northwood στα 2.6 ghz.Αξίζει λέτε να κάνω την αλλαγή? Θα έχω πτώση επιδόσεων γενικά? Ο μόνος λόγος για να κάνω την αλλαγή είναι για ευνόητους λόγους,prescott=τζάκι,καλοριφέρ κ.λ.π !!

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη..

ευχαριστώ

Δημοσ.

Έ πως τί? Ο κόσμος πάει μπροστά και εσύ θές να πάς πρός τα πίσω? Μια χαρά είναι ο Prescott ξόδεψε το τεράστιο ποσό τον 50E να πάρεις μια ψύχτρα της προκοπής και μετά θα δείς και μόνος σου τις πτώσεις σε θερμοκρασίες...

Δημοσ.

Kala lei o GReddyRx7...

Ektos kai an den thelis tis endoles SSE3 kai tin parapano taxitita...

Epidi tixeni to 1 apo ta 2 PC pou exo na forai Prescott 3.0E O/C @3750Mhz...

To provlima tis thermotitas to elisa, me 1 Fan 120" pou to topothetisa epano stin Stock Psiktra...

Me clipakia gia kalodia... ( + ligotero thorivo, giati tora i Stock Psiktra den anevazi strofes ) ;-)

Episis 2 FAN 3000RPM mpos - piso sto kouti...

Enalaktika mporis na valis 2 FAN 120" 1500RPM sto kouti gia ligotero thorivo... (arki na tous perni to kouti ) :grin:

Δημοσ.

Εχω ξοδέψει αυτό το τεράστιο ποσό για μια ψύκτρα της zalman εδώ και ένα χρόνο,αλλα εκτός απο το θόρυβο δεν είδα μεγάλη πτώση θερμοκρασίας.Τελος πάντων θα μείνω με τον prescott μέχρι νεοτέρας...

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Δεν αξίζει να τον αλλάξεις. Εμένα ο 2.8 με τη zalman έπεσε 10 C και δουλεύει 55-65 C. Είναι καλύτερα τώρα.

Δημοσ.

Kαι εγω 3,2 prescott εχω και μαλιστα socket 478 (ψησταρια)

Με therlmalright xp90 ψυκτρα και 9cm fan και φτανω μεχρι 52-53 βαθμους σε ζορισμα

Αντι αναβαθμιση θα κανεις υποβαθμιση?

Τι σε νοιαζει πως ζεσταινεται αρκει να μην πιασει τα ορια που ριχνει την ταχυτητα η cpu (αυτο γινεται μετα τους 70-75 νομιζω)

Τι θερμοκρασιες εχεις?

Δημοσ.

Κι εγώ socket 478 έχω,απο θερμοκρασίες εχω δεί μέχρι 59-61 βαθμούς(αυτή την εποχή) με καλό εξαερισμό του κουτιού.Σκέφτομαι να ανοίξω τη ψύκτρα για καθαρισμό και αλλαγή πάστας.Αλήθεια η πάστα κάθε πότε θέλει αλλαγη?

Δημοσ.

ΟΙ θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα για prescott

Απο την στιγμη που δεν πας 75 και πανω για να ριξει την ταχυτητα η cpu εισαι οκ

δεν ξερω αν χρειαζεται να αλλαξεις παστα και αν θα κανει διαφορα

Εκεινο που παιζει μεγαλο ρολο ειναι και το κουτι

Το δικο μου εχει ανοιγμα απο το πλαι (prescott air guide) και ετσι τραβαει πιο

"φρεσκο" αερα η cpu , επισης και στο μερος παου βρισκεται η vga εχει για τον ιδιο λογο (εχω το thermaltake matrix με ενα 120cm fan)

Δημοσ.

Και το κουτί μου εχει κατι τέτοιο,προφανώς μια ρυθμιζόμενη φυσούνα εννοείς που πάει κατευθείαν πάνω στη cpu! Anyway θα αλλάξω πάστα για αρχή και αν δε κάνει τίποτα θα κοιτάξω για καινούργια ψύκτρα+ανεμιστηράκι.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Εγώ έχω ψύχτρα την Gigabyte 3D rocket και με presccott 3.2ghz έχω σε idle 34 βαθμούς και σε full φορτίο το πολύ 48 βαθμούς...

Δημοσ.

exw kai egw enan prescot 3,0 kai me mia psyktra zalman kai me mia pastoula egine h douleia mou mia xara.Epaiza wow kai petage bluescreen apo thermokrasia kai me th zalman ola goot.

Δημοσ.

Αρκει να σου πω οτι ειχα P4 3,4GHz Northwood και τον αλλαξα με P4 3,0EGHz Prescott γιατι απλα: δεν τραβουσε....O Prescott 3,0 τρεχει στα 3,7 ο/c χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα!

Δημοσ.

oi northwood pasxoun apo to gnosto SDNS (sudden death northwood syndrome) pragma pou simenei pos den exeis kai to OC eno o prescott exei kai auto to pleonektima (panta milontas me arketi psiksi).

Δημοσ.

Τελικά με πείσατε και παρήγγειλα αυτή την ψύκτρα.Αύριο θα την έχω...είδωμεν...

Και για να μη ξεχνιόμαστε,για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις/συμβουλές! ;-)

Δημοσ.
Τελικά με πείσατε και παρήγγειλα αυτή την ψύκτρα.Αύριο θα την έχω...είδωμεν...

Και για να μη ξεχνιόμαστε,για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις/συμβουλές! ;-)

Giauto eimaste edo.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...