antosp Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Φίλοι μου έχω το εξής πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου ανοίγει μόνο μια συγκεκριμένη πόρτα (5879) για torrent, dc κλπ.. Παρ'ολο που το firewall είναι ρυθμισμένο να ανοίγει και άλλες πόρτες. Το ίδιο ρυθμισμένο ειναι και το firewall (dnat) του router. Αλλά μηδέν αποτέλεσμα. Υποπτεύομαι ότι κάτι συμβαίνει με τα windows. Απεγκατέστησα τελείως το firewall-antivirus (f-secure) και απενεργοποίησα το firewall των windows και πάλι τίποτα παρ'ολο που από το router οι πόρτες δουλέυουν. Η πόρτα 5879 (tcp και udp) παραμένει ανοιχτή ότι κι αν κάνω, εκτός φυσικά κι αν την κλείσω απο το router. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι, ας με βοηθήσει. Το σύστημα μου είναι Windows XP Professional SP2 F-Secure Client Security 6.02 Router NetRoute D2 της HOL CPU Pentium 4 3GHz με 1GB RAM
myle Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Αυτό είναι πρόβλημα: Έχει μέσα Windows, Ports, fireWalls. Στα ελληνικά: Παράθυρα, Πόρτες (Θύρες) και πυρόΤοιχους. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το προβλημά σου. Θέλεις να χρησιμοποιεί ο torrent client μια άλλη θύρα; Αν ναι, αυτό το ρυθμίζεις μέσα από τον ίδιο τον client. Αν θέλεις να κλείσεις την θύρα, είτε θα το κάνεις από το router (προτεινόμενο) είτε μέσα από ένα software firewall θα απαγορέψεις όλες το traffic από εκεί. To Windows Firewall ελέγχει μόνο τις incoming connections. Τα TCP και UDP είναι προτόκολλα. Η θύρα παραμένει η ίδια. Ο τρόπος χρήσης της αλλάζει.
danaos Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Έχεις ακούσει και για τις κλειστές πόρτες της otenet; Πρέπει να το ζητήσεις για να ανοίξουν...
antosp Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Αυτό είναι πρόβλημα: Έχει μέσα Windows, Ports, fireWalls.Στα ελληνικά: Παράθυρα, Πόρτες (Θύρες) και πυρόΤοιχους. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το προβλημά σου. Θέλεις να χρησιμοποιεί ο torrent client μια άλλη θύρα; Αν ναι, αυτό το ρυθμίζεις μέσα από τον ίδιο τον client. Αν θέλεις να κλείσεις την θύρα, είτε θα το κάνεις από το router (προτεινόμενο) είτε μέσα από ένα software firewall θα απαγορέψεις όλες το traffic από εκεί. To Windows Firewall ελέγχει μόνο τις incoming connections. Τα TCP και UDP είναι προτόκολλα. Η θύρα παραμένει η ίδια. Ο τρόπος χρήσης της αλλάζει. Το ζητούμενο όντως είναι ότι χρειάζομαι 3 διαφορετικές πόρτες ανοιχτές για να δουλεύουν ταυτόχρονα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Το πρόβλημα είναι πως οι πόρτες είναι ήδη ανοιχτές από το router καθώς επίσης και από το software firewall ενώ το windows firewall είναι απενεργοποιημένο και συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να μου κλείνει κάποια σύνδεση. Τα προγράμματα έχουν ρυθμιστεί να χρησιμοποιούν αυτές τις πόρτες αλλα και πάλι δε δουλεύουν εκτός από τη μία που προανέφερα. Είμαι σίγουρος επειδή έκανα έλεγχο συνδεσιμότητας με port scanner. Και το παράξενο της υπόθεσης είναι πως η μια πόρτα που δουλεύει, εξακολουθεί να δουλεύει, ακόμα κι αν επιχειρήσω να την κλείσω μέσα από το software firewall!! Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχω στα windows και με επανεγκατάσταση του firewall, ακόμα και επαναφορά συστήματος που έκανα, το πρόβλημα παραμένει. Οι κλειστές πόρτες της otenet δεν είναι πρόβλημα, καθώς έχω HOL
antosp Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2007 Φίλε iL!as Δυστυχώς δε φταίει το router! Το σύνδεσα σε άλλον υπολογιστή, έβαλα το ίδιο IP και οι πόρτες δουλεύουν κανονικά! Απ' ότι βλέπω δεν θα αποφύγω το Format αφού δεν βλέπω άλλη βοήθεια από κανέναν!
iL!aS Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Φίλε iL!as Δυστυχώς δε φταίει το router! Το σύνδεσα σε άλλον υπολογιστή, έβαλα το ίδιο IP και οι πόρτες δουλεύουν κανονικά! Απ' ότι βλέπω δεν θα αποφύγω το Format αφού δεν βλέπω άλλη βοήθεια από κανέναν! ama inai etsi ,tote dokimase to format. Alla ektos apo to windows firewall tipota den mporei na empodizei tis syndeseis. Prospa8ise na psakseis kapoy alloy mpas kai vreis tipota.
antosp Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2007 Και όμως! Στο δικό μου PC συμβαίνει να φιλτράρονται οι πόρτες ενώ το firewall ρυθμίστηκε να τις επιτρέπει. Αυτό είναι πού με τρελαίνει και δεν έχω που αλλού να ψάξω! Ευχαριστώ πάντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.