Προς το περιεχόμενο

Παρισι


pixies451

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παω Παρισι την τεταρτη.Οποιος εχει παει/παθει και ξερει να μου πει,πλιζ....

επισης θελω να παω ντισνευλαντ κ χωριο αστεριξ.

κυριως με ανησυχουν τα μεταφορικα και το φαγητο...

Δημοσ.

disneyland να πας οπωσδηποτε αλλα το χωριο του αστεριξ δεν αξιζει και τοσο κατα τη γνωμη μου..(βεβαια αν πας παρισι δεν θα θες μετα να φυγεις για να πας disneyland αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα) στο παρισι να πας οπωσδηποτε στο κεντρο, στο νησι απ οπου ξεκινησε το παρισι και επισης στην περιοχη της μονμαρτης..το καλυτερο γενικα που μπορεις να κανεις ειναι να περπατησεις τη πολη γιατι εχει σχεδον παντου πραγματα να δεις..

Δημοσ.

Το Παρίσι έχει πολλά πράγματα να δείς, το περπάτησα 4 ημέρες ασταμάτητα και θέλω και άλλο :ρ

Χρησιμοποίησα μετρό, βέβαια υπάρχουν 2όροφα, κόκκινα λεωφορεία τουριστικά που γυρίζουν την πόλη, και με ένα εισητήριο, όχι πολύ ακριβό, μπορείς να τα χρησιμοποιείς όλη την ημέρα.

Αλλα το περπάτημα ειναι πολύ καλύτερο :ρ

Η μονμάρτη και η Sacre Couer (η εκκλησία της ιερής καρδιάς) είναι πολύ όμορφες, αξίζει να τα δείς.

Στο λούβρο πέρα απο τα ελληνικά και τα ιταλικά δεν αξίζει να κάτσεις να δείς και πολλά άλλα, το παρίσι είναι ποολύ πιο όμορφο :ρ

Ο Σικουάνας έχει διάφορα χρώματα ανα τις εποχές, πες μας τι χρώμα θα συναντήσεις εσυ :ρ εγω τον είδα σε σκατί χρώμα :ρ

Disneyland χαμός, σφαγή, αλλα θα ήθελα λίγα περισσότερα παιχνίδια.

Δημοσ.

ποσες μερες θα μείνεις?

 

για τα μεταφορικά σου μπορεις να βγάλεις καρτα απο το μετρο που ειναι για λεωφορεία, μετρο και RER. ομως το οτι φτάνεις τεταρτη ειναι πακετο γιατι η καρτα ειναι δευτερα με κυριακή.παρολα αυτα θα σου προτεινα να βγάλεις την καρτα ασχετα αν χανεις 2 μερες γιατι βολευει αφανταστα. μπαινεις σε λεωφορεία, μετρο χωρις να περιμενεις ουρες.

 

η disneyland ειναι στην πεμπτη ζωνη οπως και το αεροδρομιο, οποτε αν βγαλεις και για τις 5 ζωνες θα εξυπηρετηθείς. αν θυμαμαι καλά ειναι 8 ευρώ νομιζω το εισητηριο για μια διαδρομη. ρωτησε στο γκισε και θα σου πουν ποσο κάνει.

 

απο πλευρας φαγητού να ξέρεις οτι εχουν περίεργες ωρες και καμμία σχεση με ελλαδα. μεσημερι τρώνε απο τις 12 μιας και εχουν διάλειμα απο την δουλεία τους και αν πας κατα τις 2 - 3 δεν θα εχει πολλά να φάς.

 

ολα τα μαγαζιά εχουν απ εξω καταλόγους που λένε τις τιμες και οτι δεις αυτό θα πληρώσεις.

 

καλυτερη λύση για μένα σακίδιο πλάτης και κολλατσιο μέσα. εχει παρα πολλά παρκα που μπορείς ανετα να κάνεις πικ νικ και δεν σου λεει κανείς τιποτα. λιγο σαλάμι και τυρί και μια μπαγκέτα απο μια boulangerie και εισαι αρχοντας.

 

επίσης νερο, εμφιαλωμένο στο σακίδιο γιατι στο μετρό το κοπανανε, 1.5 ευρώ το μικρό μπουκάλι.

 

μπορει να σου φαίνεται αβολο αλλα πιστεψε με αξιζει να το κουβαλάς.

 

 

στο μετρο επίσης μπορεις να ρωτησεις για μια κάρτα για τα μουσεια, 1 3 και 5 ημερων. με αυτη την κάρτα μπορείς να μπεις σε 70 μουσεία, χωρις να περιμένεις ουρες και να πληρώσεις εισιτήριο. οι ουρές ειναι το χειρότερο μιας και τωρα που θα πας θα εχει πολλούς τουρίστες και θα εχεις αναμονη μεχρι να μπεις μεσα τρελλή.

 

ασχετο γαλλικά ξέρεις?

 

αξίζει τρελά να περπατήσεις και να τα δεις απο κοντα. ειναι πανεμορφο.

 

 

φτηνο φαγητο μπορείς να φας στο saint michel που ειναι τιγκα στα ελληνικα σουβλατζίδικα. υπόψην δεν υπάρχει χοιρινος γυρος αλλα ενα μιγμα περίεργο με αρωματικά. τρώγεται ευχάριστα και κάνει 5 ευρω και σε μέγεθος ειναι αραβικης πιτας αλλα με το κλασικο κρεας, πατατες ντοματα κλπ, τζατζικι δυσκολα θα φας.

 

μακρυα απο εντρεκοτ, ταρταρ και ζητας παντα να στο ψήσουν καλα γιατι το αιμα παει συνεφο.

 

απο μουσεια ανάλογα τα γούστα σου. δεν ξέρω τι τύπος εισαι. προσωπικα΄εντυπωσιάστηκα με τα

 

http://www.arts-et-metiers.net/

http://www.cite-sciences.fr/

http://www.palais-decouverte.fr/

 

μιας και ειμαι των θετικών επιστημων

 

 

disneyland να πας πρωι πρωι και να βγάλεις εισητήριο και για τα δυο παρκα, κανονικα θελει 2 μερες αλλα με λίγο τρέξιμο μπορείς να τα προλάβεις και σε μια μιας και εχει αλλάξει η ώρα και ειναι περισσοτερο μέρα.

 

χρησιμο λινκ

 

http://www.ratp.fr

 

ο χαρτης με τις συγκοινωνίες και οι ωρες που λέει τηρούνται.

 

οτι αλλο θες ρώτα με

Δημοσ.

το site des sciences τοχω υποψιν!!

πω,παω τεταρτη και φευγω τριτη,ποσο θα με βολεψει αυτη η καρτα?

θα μενω στο laplace που ειναι 2i ζωνη.

βρηκα αυτο το site για την καρτα με τις attraction που λες αλλα η τιμη ειναι τρελη..http://www.paris-pass.com/prices.asp

οσο για μουσεια δε θα παω σε πανω απο 5,μετα τα κλασσικα αξιοθεατα ειναι που θελω να δω.

γαλλικα μπορω να καταλαβω αν διαβασω αλλα να μιλησω πολυ δυσκολο..θαναι προβλημα λες?

ντισνευλαντ 2 παρκα τι εννοεις?στουντιο ντισνευ και λουνα παρκ?:confused:

ω θεε μου ειμαι ασχετη!

ειναι αληθεια οτι ο λουβρος μετα τις 4 ειναι δωρεαν αλλα 6 κλεινει?

vatraxopedila,για εξηγησε γτ δε σαρεσε το χωριο του αστεριξ γτ ειναι ακριβο μεν αλλα απτο σιτε που ειδα μαρεσε καπωσ...

ευχαριστω πολυ παιδια!!

Δημοσ.

γραψε με ελληνικα για να μην στο σβησουν το μυνημα

 

τιμες τσεκαρε απο εδω

 

http://www.ratp.info/informer/tarif.php

 

κοιτα για carte orenge και Paris Visite, και για τις ζωνες που σε ενδιαφερουν

 

οταν ειχα παρει την visite δεν περιελαμβανε μεσα και εισιτήριο ηταν μονο για τις εισοδους. τσεκαρε το απο το site επιτοπου οταν πας στο αεροδρομιο.αν ειναι διαφορετικο τωρα,

 

δυστηχως τα γαλλικα μου ειναι απαραδεκτα και δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο.

 

τα δυο παρκα που σου ειπα ειναι αυτα που λες και συ, το studio και τα παιχνιδια. μπρορεις να παρεις ενα πασο και για τα δυο και να μπεις και στα δυο. απλα πρεπει να εισαι πρωι εκει να προλαβεις τις ξεναγήσεις στα studio αλλα και να ανεβεις στα τρενακια. στο asterix δεν εχω παει να σου πω την αληθεια αλλα ειναι κατι αντιστοιχο, τρενακια. αν δεν φοβασε πας, εγω προσωπικα μονο σε δυο ανεβηκα και στο space mountain που ηταν το ποιο περιεργο δεν τολμησα.

 

αφου καταλαβαίνεις γαλλικα δεν θα χεις προβλημα, αν δε προσπαθησεις να τους μιλήσεις κιολας θα σε εξυπηρετήσουν παρολο που δεν θα τα λες σωστα. ειναι περήφανος λαος και το εκτιμούν.

 

 

επισης σημαντικο, αν χρησιμοποιήσεις πιστωτική καρτα θα εχεις προβλημα μιας και εκει συνδιάζουν την καρτα με ενα τετραψήφιο κωδικο που τον περνας στο μηχανημα, με visa electron που προσπαθησα να ψωνίσω εφαγα πορτα μιας και δεν ηξερα τον κωδικό. αν σκοπευεις να παρεις πιστωτικές μιλα με την τράπεζα και ζητα να σου βγάλουν τετραψήφιο κωδικό. πιστεψε με θα παθεις πλακα οταν πιεις καφέ και σου σκασει μυτη ο σερβιτόρος με το μηχάνημα να πληρώσεις. μπορεις και με μετρητα βέβαια αλλα θα εισαι η εξαίρεση :-)

 

απλα κάτσε σκέψου και βγάλε ενα προγραμμα και προσπαθησε να το ακολουθήσεις.

 

επισης, στο μετρο εχει pocket maps σε μεγεθος λιγο μεγαλύτερο απο ενα εισιτήριο που εχει το μετρο και το λεωφορείο. σε ολες τις στασεις εχει χαρτες που σου δείχνουν που εισαι και που πας. θα σε βοηθησει να καταστρώσεις σχεδια και δρομολογια΄.

 

 

 

ps. για να μην σε παρω στο λαιμό μου το art et metier ειναι καθαρα τεχνολογικό. εχει μεσα απο τα προτυπα μετρα και σταθμα, βαρος, μηκος κλπ και δειχνει την εξέλιξη της τεχνολογίας μεχρι σημερα, θα δεις πχ ενα απο τα πρωτα αυτοκινητα μεχρι ενα μοτερ απο formula 1, ειναι αρκετα ενδιαφέρον αρκει να σου αρέσει το αντικείμενο.

στο palai de la decouverte εχει μεσα διαφορα πειράματα πχ, πως δημιουργείται ο κεραυνος, ηλεκτρομαγνήτες, υγρό αζωτο, δηλαδή πολλα πράγματα που διαβάζαμε στα σχολικα βιβλία να τα βλέπεις πειραματικά.

 

αν σου αρεσει η συγχρονη τεχνη πομπιντου, κλασικά λουβρο και ορσε, να δεις τον πυργο του αιφελ οχι απο μπιρ χακιμ αλλα απο την πανω μερια απο το τροκαντερο, ειναι εντυπωσιακό.

 

 

αναλογα τι ανθρωπος εισαι εχει και τα αντιστοιχα μερη. πχ εγω την ειχα καταβρεί το καλοκαίρι στα σκαλια της μονμάρτης οπου επαιζαν μουσικη Live με την μπυρίτσα μου.

 

ψωνια αν θες να κάνεις chatelet τετραοροφο υπόγειο εμπορικό κεντρο, στο monparnasse εχει παλι εμπορικό και γκαλερί λαφαγιετ οπου θα βρεις και ελληνικους οδηγούς. η γκαλερι ειναι αισθητα ακριβότερη.

επισης και στον δρομο μπροστα απο την οπερα εχει παρα πολλα μαγαζια.

Δημοσ.

μπιρ χακιμ?τροκαντερο?

αυτο που θελω να μου πεις και θα σευγνομωνω για παντα,που μπορω να βρω σε ποιες στασεισ μετρο κ rer αντιστοιχει το καθε αξιοθεατο.εχει απειρες στασεις και αν δεν εχεις ιδεα που ειναι καθετι λιγο δυσκολο να τα ψαχνεις ενα ενα.

 

λοιπον,

http://www.ratp.info/informer/tarif_abonnements_o.php?partenaire=

αν εδω το hebdo σημαινει εβδομαδιαιο για 7 μερες και κανει οντως 31 ευρο για 1-5 με βολευει αφανταστα αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις

''οταν ειχα παρει την visite δεν περιελαμβανε μεσα και εισιτήριο ηταν μονο για τις εισοδους. τσεκαρε το απο το site επιτοπου οταν πας στο αεροδρομιο.αν ειναι διαφορετικο τωρα''

το paris-visite αν ειναι για αξιοθεατα και οχι για μεταφορες γτ εχει ζωνες?

ποια η διαφορα των 2 καρτων?

 

ακομα,γιαυτο που λες για την βιζα ηλεκτρον,στην ελλαδα νομιζω το ιδιο ισχυει.αν πας να ψωνισεις θελει κωδικο.

εγω μενω ολλανδια τωρα και δεν το χρησιμοποιω γτ ολα εδω ειναι πολυ free αλλα σε καθε περιπτωση ειναι ο ιδιος κωδικος που χρησιμοποιεις οταν σηκωνεις λεφτα απτο ατμ!

 

AAA!Ειμαι 21 χρονων και εχω πασο σταγγλικα και μια ευρωπαικη φοιττητικη καρτα.

θα με βοηθησουν καθολου ή μπα?

υγ:χιλια ευχαριστω,ηδη κραταω σημειωσεις!

Δημοσ.

http://www.parisinfo.com/

 

http://www.ratp.fr

 

δεν χρειαζεται κατι αλλο.

 

απο το 1 λινκ εντοπιζεις που ειναι τι σε ενδιαφέρει και απο το δευτερο φτιαχνεις τις διαδρομες. αν πας στις λεπτομερειες καθε χωρου που σε ενδιαφέρει λεει ποια σταση σε εξυπηρετει

 

επειτα ειναι πολυ απλο βαζεις στα κεντρικα κουτακια ειτε το σταθμο που εισαι και σε βολευει και που θες να πας και στα υπολογίζει αυτοματα. εχει και τον χρονο που πρεπει να περπατησεις για να αλλαξεις γραμμη.

 

αυτος ειναι ο χαρτης

http://www.ratp.info/orienter/cv/carteparis.php

 

η disneyland Πχ ειναι στην γραμμη Α rer στην σταση marne le vale δεξια οπως το βλέπεις.

 

και κατι αλλο.

το μετρο τους ειναι οι γραμμες 1-14 αυτες ειναι πρωτη και δευτερη ζώνη. οι γραμμες που εχουν γράμματα ειναι ο προαστειακός τους το RER. αυτα πανε εξω απο τις ζώνες 1 και 2 αν και περνανε και απο κεντρο.

ta noctilien Που λεει ειναι τα νυκτερινα που δεν λειτουργουν την μερα αλλα μονο το βράδυ και δεν περνάνε απο παντου.

 

ps να πω οτι ζηλευω, δεν θα πω δεν θα πω δεν θα πω

 

Ps2 η καρτα που σου ελεγα ειναι αυτη

http://www.parisinfo.com/guide_paris/rub5974.html&id_article=6430

 

απλα οταν την ειχα παρει ηταν 1-3-5 μερες ενω τωρα την εκαναν 2-4-6. η εισοδος στο μουσείο εχει 7 ευρώ περίπου οποτε με 5 επισκεψεις σε δυο μερες εχεις βγαλει τα εξοδα και το κυριοτερο εχεις κερδισει χρονο απο τις ουρες. πχ στο λουβρο οταν πηγα ειχε τουλαχιστον μιση ωρα αναμονη να κόψεις εισητιριο.

τσεκαρε τα μερη που ειναι ελεύθερα να μπεις απο την λιστα και σκεψου το.

Δημοσ.

Να ανέβεις στον πυργο του Μοντπαρνες αν θες να δεις μια πανοραμική θέα της πόλης, το φαι δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό στα εστιατόρια αρκεί να μην πας στα πολύ κυριλέ. Εγώ ψώνισα με έλεκτρον βίζα μια χαρά χωρίς πρόβλημα. Την μονμάρτη την προσυπογράφω, εκεί έχει και σχετικά φτηνά εστιατόρια, επίσης είναι και η "πονηρή" πλευρά της πόλης εκεί κοντά. Ελπίζω να είσαι γυμνασμένος γιατί η πόλη απαιτεί πολύ περπάτημα... Καλά να περάσεις!!!

Δημοσ.

πολυ ωραιο το Παρισι

ξαναπηγαινα ανετα

το φαγητο πανακριβο στα εστιατορια ομως

ουτε στον πυργο του Αιφελ επανω να μη φας

Απλα ξεχνας το φαι

υπαρχουν καποια ελληνικα εστιατορια και οι προχειρες λυσεις του δρομου

 

Κατα τα αλλα εχεις να δεις παρα πολλα λουβρο πυργο βολτα στο ποταμι μονμαρτη βερσαλιες νοτρνταμ και φυσικα Eurodisney (μη χασεις το 3d σινεμα)

Το moulin rouge παιζει 9-11 καθημερινες αλλα δεν αξιζει τα πολλα λεφτα

 

Το μετρο ειναι τελειο και πας οπου θες σε ελαχιστο χρονο

Επισις γκαλερι λαφαγιετ για ψωνια

1000αδες μπρασερι (καφετεριες)

Και μην ξεχασεις να φας κρεμ μπρουλε

Δημοσ.

Να αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι τις τουριστικές ατραξιόν, γίνεται το έλα να δεις. Ή προσπάθησε να πας περίεργες ώρες.

 

Το Παρίσι θέλει περπάτημα. Αυτό αξίζει. Μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών σου. Οτιδήποτε άλλο σου τρώει χρόνο από την απόλαυση της πόλης.

 

Η Disneyland είναι θέμα γούστου, εγώ επειδή παλιμπαιδίζω τρομερά :P μου αρέσει, πάω κάθε φορά που πηγαίνω Παρίσι - αρκεί να πας κάποια καθημερινή γιατί π/σ/κ δε θες να δεις ΤΙ ουρές έχει στα παιχνίδια. Το πάρκο του Asterix είναι επίσης εξαιρετικό, ίσως καλύτερο και από τη Disneyland. Τα roller-coaster που έχει είναι το κάτι άλλο. Όμως το πάρκο ανοίγει μόνο κάποιους καλοκαιρινούς μήνες, από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, οπότε δε νομίζω ότι θα το βρεις ανοιχτό τώρα. Επίσης, συμπαθητικό είναι το δεύτερο πάρκο της Disney, τα Disney Studios, δίπλα ακριβώς στη Disneyland. Είναι πολύ μικρό βέβαια, και δεν αξίζει να σου φάει μια μέρα από την πόλη του Παρισιού.

 

Αυτό με τη Visa Electron ούτε τόχω ξανακούσει. Εγώ τις 2 τελευταίες φορές με τέτοια κάρτα πλήρωνα τα πάντα εκεί, από φαί μέχρι ψώνια κλπ.

 

Εξαιρετικές περιοχές για ατελείωτο περπάτημα και εισπνοές από την ατμόσφαιρα της πόλης είναι η αγορά της Les Halles, το Marais, ενώ την τελευταία μου φορά πήγα για πρώτη φορά και στο πάρκο Monceau, μια όμορφη και διαμορφωμένη περιοχή για περπάτημα.

 

Μπορείς να δεις φωτογραφίες από το Παρίσι που έχω βγάλει εδώ, ίσως σε βοηθήσουν να πάρεις μια ιδέα, καθώς έχω και λεζάντες με περιγραφές στις φωτογραφίες.

Δημοσ.

Στο φόρουμ του ίντερνετ δεν ήταν αυτό κάπου? Ή βρίσκεται χαμένο μέσα στο τόπικ "ενδιαφέροντα sites" ? Κάπου κει πρέπει νάναι, ένα ποστ της Paschalias ήταν αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Παιδια εψαχνα και γω μπας και βρω τπτ φθηνα εισητηρια για παρισι και βρηκα οτι στην easyjet σε στελνουν παρισι με 50 ευρω.με επιστροφη παει στα 85 περιπου.

αυτα τωρα λετε να ισχυουν?ξερει κανεις παραπανω πληροφοριες?

Σας ευχαριστω πολυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...