Προς το περιεχόμενο

Ανάλυση DVD 720x576

johnyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να γράψω σε ένα DVD ενα αρχείο βίντεο. Το θέμα είναι ότι ρύθμισα την ανάλυση στο PAL αλλά στην τηλεορασή μου "κόβει" λίγα πράματα που φαίνονται δεξιά. Τι φταίει; Σε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένα στο ROXIO easy media creator 9 υπάρχει μόνο επιλογή για 720x572. Μήπως αυτή είναι η σωστή ανάλυση;

Δημοσ.

Είναι λογικό η TV σου να κόβει μέρος της ταινίας μιας και KAMIA tv δεν είναι απόλυτα ρυθμισμένη έτσι ώστε να προβάλει ολόκληρο το εύρος της.

Γι' αυτό και τα περισσότερα αν όχι όλα προγράμματα επεξεργασίας video (π.χ. Premiere κ.τ.λ.) εμφανίζουν κάποια πλαίσια-οδηγούς έτσι ώστε να τοποθετούμε τις βασικές "πληροφορίες" μιας σκηνής μέσα σε αυτά τα πλαίσια για να είμαστε σίγουροι ότι θα προβληθούν σωστά στις TVs.

untitled1qe4.gif

Κάτι που δεν υπάρχει στους μετατροπείς-converters.

Ποιο απλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω.

Δημοσ.

To φαινόμενο αυτό λέγεται Overscan και είναι ίδιον των τηλεοράσεων τεχνολογίας CRT. Στις ψηφιακές συσκευές (LCD-TV, TFT PC monitors κλπ) δεν υπάρχει...

Δημοσ.
ΑΑΑ κατάλαβα! Άρα φταίει η τηλεόρασή μου!!!

Δε φταίει η τηλεόρασή σου αλλά έτσι γενικά φταίει το σύστημα που επικρατεί.

Αλλη ανάλυση έχουν τα DVDs άλλη ανάλυση έχουν τα προγράμματα των διαφόρων καναλιών κ.τ.λ.

Επρεπε να βρεθεί μια μέση λύση για να μπορέσουν να προβληθούν όλα από την άμοιρη αναλογική τηλεόραση.

Η ποιότητα κατασκευής του σαφώς παίζει ρόλο μιας και δεν είναι και καλά ρυθμισμένες (εργοστασιακά).

Για το τελευταίο κάνε ένα πείραμα πήγαινε σε ένα κατάστημα που πουλάει τηλεοράσεις και τις έχει αραδιασμένες στη σειρά προβάλλοντας το ίδιο κανάλι.

Παρατήρησε το λογότυπο του καναλιού που έχει στο πάνω δεξιά ή αριστερά μέρος, θα δεις ότι σε πολλές τηλεοράσεις το λογότυπο σχεδόν εξαφανίζεται ενώ σε άλλες βρίσκεται ποιο μέσα προς το κέντρο.

Είναι καθαρά θέμα ρύθμισης της δέσμης του καθοδικού σωλήνα.

Αυτό αφορά τις αναλογικές τηλεοράσεις και όχι τις ψηφιακές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...