Προς το περιεχόμενο

τιμές πλαίσιο

lukes1960

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχουμε ξεφύγει εντελώς.

διευκρίνηση: ο lukes1960, αναφέρεται στο Sony Vaio VGN-AR31S και όχι στο 21S. και στο Acornshop ( e-acorn.com ) έχει σήμερα 2830.99 ? και όχι 2.801.

και το Π εκανε τιμή, οπως λέει, 2975 απο 3099.

Δηλαδη ζήτημα 144 ευρώ, (αν το acorn δεν κανει κι άλλη έκπτωση).

το 4,8% απο το σύνολο των χρημάτων που ήθελες σώνει και καλά να ξοδέψεις. για αυτό μιλάμε.

Λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα φίλε, πολύ κακώς, την ωρα που βρηκες την τιμή στο scroutz δεν πάτησες και προσθήκη στο καλάθι του Acorn, και πήγες για παζάρια στο Πλαίσιο. Θα μπορούσες ακόμα καλύτερα να πάς για παζάρι στη Νέα Μάκρη, αφου θα ξεκινούσες απο ακόμη χαμηλότερα.

γιατι όχι και 2801 - 5%= 2660 !!! Τσάμπα θα το έπαιρνες.

Νομιζω οτι υπάρχουν και e-shop εξωτερικού με πραγματικές ευκαιρείες. μηπως σε ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ θα μπορουσα να βρώ ακριβώς το ίδιο με 2 χιλιάρικα; :-o :razz:

Εκτός αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πήγαμε πρώτα στο Π.

λογους που γνωρίζουν φυσικά τόσοι λίγοι πιά γνωρίζουν, αφου μονο εκεί δεν πατάνε, μονο προτιμούν και ψωνίζουν απο όλα τα άλλα εκτός απο εκεί. λογοι που σε καμία περίπτωση δεν αξιζουν 144 ολόκληρα ευρώ.

ειναι και τα φορουμ ενα μέτρο σύγκρισης, δεν ειναι; χιλιάδες παράπονα ειναι γεμάτα για συγκεκριμένα καταστήματα, ενω για άλλα δεν ακούγεται τίποτα. Ενα μυστήριο πράγμα... :?

εχουμε ξεφύγει εντελώς. (δις). για τους εμπόρους λέω, ξερεις, τωρα, μας πίνουν το αίμα..... Αίσχος!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτά που λέτε περί after sales του Πλαισίου δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί μιλάμε για Sony Vaio που το service είναι στο Βέλγιο, οπότε δε μπορεί να μεσολαβήσει σε τίποτα το Πλαίσιο!

Επίσης για να μην επαναλάβω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1421801&postcount=54

@lukes1960: Εκτός από το skroutz μπορείς να κάνεις και μια βόλτα στα υπόλοιπα καταστήματα της Στουρνάρη και να κάνεις παζάρι όπου κάνουν (υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 που κάνουν)...

Τέλος θέλω να πω ότι θα είναι κατάντια της αγοράς των υπολογιστών αν δεν υποστηρίζουμε τα μαγαζιά που μας συμφέρουν οικονομικά και θα οδηγήσει στην "κωτσοβολοποίηση" της... Η έρευνα αγοράς είναι κρίσιμη ειδικά για μικρές κλειστές αγορές όπως η δικιά μας... Μακάρι να είχαμε 10 skroutz...

Δημοσ.

Φίλε random μπορείς να τα κάνεις λίγο πιο λιανά γιατί δεν έβγαλα άκρη από το ποστ σου; Εννοείς ότι η διαφορά είναι μικρή (~145? στα 3 χιλιάρικα) δεδομένου και του after sales του Πλαισίου ή ότι το Acorn λόγω κάποιων αρνητικών (κυρίως τοποθεσία) έχει πολύ καλή τιμή και έπρεπε να το πάρει αμέσως από εκεί;

Δημοσ.

Χώρια που στα μικρά καταστήματα ελωχεύει ο κίνδυνος παραεισαγωγής με αποτέλεσμα να μην μπορείς να στείλεις το προιόν σου στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Δημοσ.

Αφου οι περισσοτεροι επωνυμοι κανουν παραεισαγωγες μην γελιομαστε και μετα μειωνουν σε 1 χρονο την εγγυηση. Κοιταξτε κατω απο τις συσκευες απο που made in .....ειναι και θα καταλαβετε. Αφηστε τους φορτιστες. Ολοι απο Κινα παρακαλω...

Δημοσ.

Τουλάχιστον οι μεγάλοι όταν κάνουν παραεισαγωγή ξέρουν να τη στηρίζουν όπως το πλαίσιο. Ενώ ο άλλος με την οθόνη, ακόμα τραβιέται.

Δημοσ.

δεν ήθελα να επανέλθω πια στο θέμα, αλλά προκλήθηκα.........

φίλε moderatora random, δεν καταλαβαίνω καθόλου την ειρωνεία με την οποία μιλάς, δεν σου έδωσα τέτοιο δικαίωμα, έχω αρκετούς υφιστάμενους και υπαλλήλους και αρκετό μυαλό για να μπορώ να λογομαχήσω με τον οποιονδήποτε, αλλά πάντα με σεβασμό και πολιτισμένα παρακαλώ, και όταν προκαλείς δύο φορές, παρακαλώ να εξηγήσεις:

[δές πρώτα τι βγάζει το http://www.skroutzit.gr με search key "sony vaio AR31S"]

1/ τι θα πει ακριβώς "σόνι και καλά" να μην πληρώσω 145? υπάρχει λόγος να τα πληρώσω?, 4,5% είναι λίγα? από ένα εκατ. δρχ.?θα με κατηγορήσεις για τσιγκουνιά μήπως? την δική ΜΟΥ τζέπη? εδώ συζητάμε φίλοι με κοινό ενδιαφέρον γύρο από την πληροφορική και νόμιζα ότι γνώμες είναι καλό να ακουστούν όλες! Ε, λοιπόν επιμένω, ότι αφού είμαι τακτικός πελάτης, πληρώνω μετρητά ένα εκατομήριο δραχμές μπαμ και κάτω, χωρίς να τους κουράζω, απαιτώ την χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ημουνα διατεθημένος να πληρώσω τόσα λεφτά, θα έλεγα όμως να μου έπαιρναν στην τιμή αυτή και ένα δώρο [για να αγοράζω σε 300 ψηλότερα], π.χ. δώρο η επέκταση εγγύησης, δώρο κανένα συνοδευτικό πρόγραμα κτλ., τρόποι υπάρχουνε. Αλλά αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προσφέρουνε τίποτε after sale, τότε όντως όλα τα μαγαζιά είναι το ίδιο και πρέπει να απαιτούμε την χαμηλότερη τιμή. Και όσον αφορά έκπτωση γενικώς, συνηθίζεται, όπου και να πάς [Ραδιο-Αθήναι, Κορασίδης, Κοτσόβολος, MediaMarket....σε ρωτάει ο πωλητής: "μετρητοίς?" και βγάζει το κομπουτεράκι και σου κάνει καλήτερη τιμή. Είθισται ακόμα και στα μεγάλα καταστήματα. Δεν πήγα να διαπραγματευτώ τιμή στο περίπτερο. Δηλαδή όταν πάς να αγοράσεις ακριβό προϊόν μετρητοίς δεν απαιτείς έκπτωση ή δώρο? Ενα μηχανάκι κάνει λιγότερο από αυτό το ΝΒ και όμως απαιτείς να σου βάλει κάποια αξεσουάρ κτλ. Το ίδιο είναι.

2/ τι υπονοείς με το αν "υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που πήγα κατευτείαν στο Πλαίσιο"......εξηγήσου γιατί τότε είσαι άνθρωπος με μαγικές μεταφυσικές ικανότητες. Και εξηγώ: ταλαντεύομαι εδώ και μία εβδομάδα όσον αφορά την συγκεκριμένη αγορά [μεταξύ διάφορων μοντέλων], και καθώς πήγαινα δίπλα από το κατάστημα στην Αλίμου, απλώς σταμάτησα και μπήκα.΄Και αν το είχανε ετοιμοπαράδωτο και ήταν παρόν ο προϊστάμενος να κάνει την σωστή τιμή, το αγόραζα επί τόπου.

Τόσο απλό ήτανε, κανένας άλλος λόγος. Αν εσύ ξέρεις και πριν από εμένα τι θα κάνω εγώ.......συγχαρητήρια

Αυτά προς εσένα moderator random

Προς τους υπόλοιπους θέλω να πώ, ότι συμφωνώ απολύτως ότι η αγορά πρέπει να ψάχνεται, να μη αγοράζουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για την σωστή τιμή. Εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να συμφωνήσω με οτιδήποτε. Πολλοί υπάλληλοι σήμερα πληρώνονται μεταξύ 700 και 1000, άρα αρχική διαφορά 300 είναι κοντά 10-15 ημέρες εργασία για αυτούς! Δεν είναι σεβαστό ποσόν? ΟΚ, μειώθηκε στα 175 , και πάλι.....τι προσφέρει το Πλαίσιο παρανάνω? [ξαναλέω, θα έπαιρνα Sony, όχι TurboX να πείς ότι θα έχω άλλο after sale].

Και πράγματι σοβαρά σκέφτομαι την αγορά από εξωτερικό, που βρίσκω κάτω από 2700. Είπαμε, διαφορά θα εκτοξευτεί στα 400+ , λίγα είναι?

Και τέλος, αφήστε το φόβο περί αντιπροσώπου, περί παραεισαγωγής. Αυτό ήτανε παλαιά, έχει ρυθμιστεί με νόμο εδώ και πολύ καιρό. Και εδώ, και λόγω ΕΕ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως, αφού αγοράζεις ελεύθερα, απολαμβάνεις και ελεύθερες πανευρωπαϊκές εγγυήσεις.

Συγνώμη που σας κούρασα με το μακροσκελές ποστ.

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνεις την αγορά από acornshop. Δηλαδή επειδή είσαι πελάτης σε κάποιο κατάστημα πρέπει να διαμορφώνεις τις τιμές του? Πιστεύω το 4% που σου έκοψαν είναι αρκετό και ενδεικτικό ότι σε αναγνωρίζουν ώς καλό πελάτη. Είμαι σίγουρος που αν σου έκοβαν 50% θα ήσουνα ευχαριστημένος. Δέξου κ μια διαφορετική άποψη. Το ότι επιβάλλεσαι στου υφισταμένους σου είναι λογικό. Μη το θεωρείς σαν επίτευγμα!!! :-)

Δημοσ.
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνεις την αγορά από acornshop. Δηλαδή επειδή είσαι πελάτης σε κάποιο κατάστημα πρέπει να διαμορφώνεις τις τιμές του? Πιστεύω το 4% που σου έκοψαν είναι αρκετό και ενδεικτικό ότι σε αναγνωρίζουν ώς καλό πελάτη. Είμαι σίγουρος που αν σου έκοβαν 50% θα ήσουνα ευχαριστημένος. Δέξου κ μια διαφορετική άποψη. Το ότι επιβάλλεσαι στου υφισταμένους σου είναι λογικό. Μη το θεωρείς σαν επίτευγμα!!! :-)

όχι aspirin, ξέρεις για την αλήθεια δεν θα με πείραζε μία λογική διαφορά τιμής, ειλικρινά. Βασικά άφησαν αν εννοηθεί ότι αυτή είναι η αναγραφόμενη τιμή, και μετά πέφτουμε, κάπως λέγανε "θα τα βρούμε"........κάπου στα 2900 θα έλεγα ΟΚ, θα αγόραζα μετά και εγγύηση και software και όλα ήρεμα. Και θα τους άφηνα περίπου 3.500 σύνολο ούτως ή άλλως. Σίγουρα στην Νέα Μάκρη δεν έχει το κατάστημα το ίδιο ενοίκιο, προσωπικό κτλ. και το κατανοώ. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε μαζί μου ότι διαφορά 175 από το άλλο είναι μεγάλη. Πάντως να ξέρετε, ότι στο σκρουτζ το πλαίσιο τελικά στο συγκεκριμένο προϊόν βγήκε προτελευταίο από 14

Τα συμπράσματα και αποφάσεις δικές σας

Δημοσ.

Το πιο φθηνό δεν ειναι παντα και το πιο καλό ....

Αγόρασα ενα vaio (vgn-n11m) πριν μια εβδομάδα από το πλαισιο..

Ο πώλητης μου κατεβασε την τιμή 100? δηλ. στα 700? γιατι οπως μου ειπαι ηταν το τελευταίο κοματι που ειχαν.

Εκινη την στηγμη δεχτηκα ευχαριστημένος για την καλήτερη τιμή που μου εκαναν.

ΟτΑΝ πηγα να κάνω registration απο το serial nr. το μηχανηματος εμαθα οτι εχω αγοράσει μεταχειρισμένο vaio!!!!(το notebook ειχε χρησημοποιηθεί αρκετα πιθανότατα απο καποιον εντός του καταστήματος) kai τωρα θα το πληρώσω σε τηλεφωνο στο help desk tis vaio για την αλλάγή του ονοματος χρήστη του υπολογιστή.

θα προτιμούσα να ειχα πληρώσει αυτά τα 100? και να εχω παρει κατι πραγματικά καινούριο.

Παντος θα συμφωνήσω μαζί σου εαν δεν υπάρχει aftersales εξυπηρέτηση καλό ειναι να επιλέγεις το πιο φθηνό ή να ζητάς μια καλήτερη τίμη.

σκρουτζ και παλι σκρουτζ εως το τελευταίο σεντ.

Δημοσ.
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνεις την αγορά από acornshop. Δηλαδή επειδή είσαι πελάτης σε κάποιο κατάστημα πρέπει να διαμορφώνεις τις τιμές του? Πιστεύω το 4% που σου έκοψαν είναι αρκετό και ενδεικτικό ότι σε αναγνωρίζουν ώς καλό πελάτη.

τα ειπε όλα.

αλλα δεν μας φτάνει :) θελουμε κι άλλο..

Φίλε εύθικτε επιχειρηματία και διευθυντή με τις ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές...

[δές πρώτα τι βγάζει το www.skroutzit.gr με search key "sony vaio AR31S"]
εσυ τι λές; οτι δεν το έκανα; AR31S φτάνει να βαλεις και βγάζει το acorn me 2801, αλλα αν μπεις στη σελίδα του acorn εχει 2830. Αμφισβήτισα εγω οτι υπάρχει αυτη η τιμή που ειπες (270-300 χαμηλοτερη του Π ) ????

1/ τι θα πει ακριβώς "σόνι και καλά" να μην πληρώσω 145?

σώνει και καλά ήθελες να δώσεις 3.000. αυτο γράφτηκε σε αλλο τόπικ.

δεν πηγαινε στα 145.

υπάρχει λόγος να τα πληρώσω?, 4,5% είναι λίγα? από ένα εκατ. δρχ.?θα με κατηγορήσεις για τσιγκουνιά μήπως? την δική ΜΟΥ τζέπη? Ε, λοιπόν επιμένω, ότι αφού είμαι τακτικός πελάτης, πληρώνω μετρητά ένα εκατομήριο δραχμές μπαμ και κάτω, χωρίς να τους κουράζω, απαιτώ την χαμηλότερη δυνατή τιμή.

τα 145 φυσικα και δεν ειναι ΛΙΓΑ. μια περιουσία ειναι. αγοράζεις ενα δισκο 500 γιγα. πρώτα η τζέπη μας.

Κανε την παραγγελία σου στο Ακορν λοιπον για να μην τα χάσεις.

Ημουνα διατεθημένος να πληρώσω τόσα λεφτά, θα έλεγα όμως να μου έπαιρναν στην τιμή αυτή και ένα δώρο [για να αγοράζω σε 300 ψηλότερα]
ελα μου ντέ;;;;

Κανε την παραγγελία σου στο Ακορν λοιπον για να μην τα χάσεις.

2/ τι υπονοείς με το αν "υπάρχουν και άλλοι λόγοι, που πήγα κατευτείαν στο Πλαίσιο"
δεν υπονοώ κατι "ύποπτο".

Εννοώ αυτό που ξέρουν οι περισσότεροι τακτικοί θαμώνες εδώ.

Αν το Π πουλαγε με ιδιες τιμες με οποιοδήποτε μεγαλοσουπερμάρκετ, ή e-περιπτερο, θα τους είχε κλείσει όλους. γιατί;

κανε μια έρευνα σε σχετικά ποστ.

πριν φυγεις απο το σπίτι, ανοιγεις το σκρούτζη, και βλέπεις....

Π 3099,

και Ακ. 2800.

πάρ' αυτα, πάς στο Π. Τρελός δεν είσαι. κάτι ξέρεις. το ίδιο που ξέρω κι εγώ, και πολλοί άλλοι. οτι η τιμη, σε απόλυτο νουμερο, δεν ειναι το παν.

πας λοιπον και σου κάνουν και έκπτωση,

και... η αντίδρασή σου λογικότατη: βγαινεις σε ενα δημόσιο φορουμ και τους τα χώνεις!

και σ επιασε ο πόνος για τους χαμηλόμισθους των 700 ε.

προφανώς δεν εχουν αλλη δουλειά να κάνουν οι καημένοι, ψαχνουν να αγοράσουν λαπτοπ των 3 χιλ.

Αν εγώ σου φαίνομαι είρωνας, έχεις δίκιο, ομολογώ την αμαρτία μου, ειρωνεύομαι οποιον υποτιμάει τη νοημοσύνη μου. Πρέπει να περνάς τον κόσμο για πάαααααααρα πολύ ηλίθιο για να ανοίγεις τέτοιο θέμα, σε αυτό το φόρουμ.

Συγνώμη αν σας χάλασα τα κέφια με το μακροσκελές ποστ.

Thanocaster, δεν ξερω τιποτα αρνητικό για το Acornshop. βασικά δεν ξέρω εντελώς τίποτα. το ονομα του μπήκε εντελώς τυχαία στο θεμα επειδη ειναι το 1ο λινκ που βγαζει ο σκρουτζ, βάση τιμής.

Δημοσ.

νομιζω ειχε παρει το ματι μου σε καποιο φορουμ που καποιος ανεφερε οτι τα καινουρια online καταστηματα τεχνολογιας εχουν καποιες φορολογικες ελαφρυνσεις που εχουν το δικαιωμα να τις περασουν στα προιοντα που πουλανε αυτο για να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα τους !

δεν ειμαι σιγουρος ομως εχει περασει καιρος απο τοτε :)

Δημοσ.
Thanocaster, δεν ξερω τιποτα αρνητικό για το Acornshop. βασικά δεν ξέρω εντελώς τίποτα. το ονομα του μπήκε εντελώς τυχαία στο θεμα επειδη ειναι το 1ο λινκ που βγαζει ο σκρουτζ, βάση τιμής.

Ok, άκυρο. Εγώ δεν είχα διαβάσει καλά αυτό που έγραψες αρχικά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω random αλλά παραμένεις είρωνας. Δεν είπα για τις αμοιβές μου για άλλον λόγο, παρά να πώ ότι θυμάμαι πολύ καλά, όταν δεν τις είχα και πράγματι έπρεπε να σεβαστώ τέτοια διαφορά. Και πολλοί άλλοι την αισθάνονται αρκετά μεγάλη. Εύθικτος? Ναι, όταν μου την μπαίνουν όπως εσύ. Τρελός ότι περνάω τον κόσμο για πάρα πολύ ηλίθιο να ανοίγω τέτοια ποστ εδώ? Δεν νομίζω να στέκει, αν τον έπαιρνα έτσι, δεν θα ρώταγα εδώ για βοήθεια. Και βεβαίως η απόλυτη τιμή δεν είναι το παν, το απάντησα ήδη παραπάνω. Ποτέ δεν απαίτησα η διαφορά να μηδενιστεί. Και εσύ φαντάζομαι θα προσπαθούσεςνα ρίξεις την τιμή. Η ψαλίδα όμως δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Πάντως προσπαθώ να αντιδρώ με ήπιους τόνους, για σένα δεν μπορώ να το πώ.

Συμπόνια στο άλλο παιδί που του κατέβασαν την τιμή του ΝΒ -του χρησημοποιημένου, και του πούλησαν σαν καιμνούργιο. Από το Πλαίσιο. Για αυτό πρέπει να γράφονται οι εντυπώσεις και εμπειρίες.

Το θέμα τελειώνει εδώ. Have a nice day.

Δημοσ.

Το να ζητησεις καποια εκπτωση, σε οποιοδηποτε μαγαζι, ειναι δικαιωμα σου, αλλα δεν μπορεις να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ το ποσοστο της εκπτωσης για ψωνισεις.

Επελεξε απο που θα αγορασεις απο πριν, κανε την ερευνα σου και συγκρινε σε ολους τους τομεις (before sale & after sale).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...