Προς το περιεχόμενο

αισχος, αηδια, απελπισια


lalaki_2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρεις λεξεις, μια ολοκληρη ημερα. Περασε η ζωη του μπροστα απο τα ματια του, ξεψυχησε και εφυγε απο την ζωη σε λιγα δευτερολεπτα. Πριν λιγες ημερες κανονιζε ραντεβου με τον Χαρο χωρις να το ξερει. Ο 25χρονος συνδεσμιτης του Παναθηναικου δεν αντιπροσωπευει την ΠΑΕ ΠΑΟ της οποιας ο προεδρος δηλωσε αηδιασμενος για τα γεγονοτα. Δεν αντιπροσωπευει καν τους ομοϊδεατες του. Ειναι ο καθρεφτης μιας κοινωνιας χωρις υποβαθρο, γεματη οργη, απελπισια και αηδια.

 

Της ελληνικης κοινωνιας. Σιγουρα ολοι πιστεψαν αμεσως οτι προκειται για αθλητικο περιστατικο, ενας ακομη καυγας γηπεδου. Δυστυχως για αυτους πηραμε το Πρωταθλημα στο εκτος γηπεδου Χειζελ. Παλικαρια, εργαζομενοι και ναυτες συγκροτουν ομαδες και ξεσπουν σε πολεμο. Πολεμο μεσα στους δρομους, μπροστα σε παιδια, πολιτες απλους και ησυχους, μπροστα ομως και στην αστυνομια. Οχι για μια ομαδα, οχι για μια ιδεα. Για το παθος που εχουν να επιβληθουν του αλλου...με τον νομο της ζουγκλας. Τον μοναδικο νομο που εφαρμοζεται στο καζανι που βραζει και λεγεται Ελλαδα.

 

Μαλλον ο κ. Πολυδωρας ηθελε να προστατεψει τους πολυτιμους αστυνομικους του για να μπορει να σπαει καθε φοιτητικη κινηση. Ηθελε να τους προστατεψει γιατι το πιο απλο οπλο που κρατουσαν οι ενοχοι της Λεωφορου Λαυριου ηταν μαχαιρι-σιδερογροθια με μηκος σαν αυτο...του Ραμπο!

 

Το ξεραμε, το ειχαμε πει, το ειχαν πει και η ΠΑΕ. Κανεις ομως δεν εκανε τιποτα για να προλαβει το κακο. Η προληψη ειναι μια λεξη ξεχασμενη στην Ελλαδα του 2007. Την Ελλαδα που ανθρωποι ξεψυχουν σαν τα σκυλια στους δρομους, αθωοι ποδοσφαιριστες τραυματιζονται επειδη φορουν πρασινα/κοκκινα/κιτρινα ή οτι αλλο χρωμα εχει η ομαδα που αγωνιζονται. Την Ελλαδα των Ελληνων!

 

Το παραπανω δεν ειναι κατι προσχεδιασμενο. Ειναι το φλεγμα που παραγεται οταν ενας απλος νους σκεφτεται και συλλογιζεται: "Τι συνεβη το μεσημερι της Πεμπτης"?

 

Απαντηση? Πολλες και διαφορες. Το μεδουλι της στιγερης αυτης δολοφονιας ειναι κατι γνωστο σε ολους, απλως φοβομαστε να το παραδεχτουμε: Δεν υπαρχει μεριμνα γιατι δεν υπαρχουν ανθρωποι που νοιαζονται. Δεν υπαρχει Πολιτεια γιατι δεν υπαρχουν πολιτες. Το μονο που υπαρχει ειναι ποιος θα κερδισει την Κυριακη για να κοροιδεψει τον ηττημενο, που θα παμε διακοπες το καλοκαιρι και αν το Σαββατο θα βγουμε σε ταβερνα ή σε κλαμπ.

 

Μπορει ο οχετος ανθελληνισμου να μοιαζει χειραγωγικος ωστοσο ολοι μας ξερουμε οτι κατι δεν παει καλα. Ολοι ομως φοβομαστε να αντισταθουμε...ΕΜΕΙΣ, οι Ελληνες των επαναστασεων και του πνευματος. Οι απογονοι του Σωκρατη και του Περικλη...Οι Ολυμπιακοι, οι Παναθηναικοι...και οι υπολοιποι.

 

Ο θανατος ηταν θεμα χρονου...το να γινει συνηθεια αυτο το μεμονομενο περιστατικο...ειναι θεμα χρονου...

Δημοσ.

Δύσκολο θέμα άνοιξες αδερφέ. Ας μην ξεκινήσω βραδιάτικα και βρεθώ και με κανένα ban για υπερβολική αθυροστομία. Θα συμφωνήσω στα 3 Α σου. Αισχος, Αηδια και Απελπισια.

Δημοσ.

Υπομονή...σε κανένα 15μερο που δε θα είναι και πρώτο θέμα στις ειδήσεις, θα επανέλθουμε στο τρίπτυχο "ησυχία, τάξη κι ασφάλεια" και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας σα να μην πέρασε μια μέρα. Ο κύκλος είναι πάντα συγκεκριμένος: συμβάν - κραυγές αγωνίας από μμε - πολιτικά συλληπητήρια - γκόντζοι, σωκράτηδες και σία εκφράζουν την αγωνία τους - όλοι θεωρούν όλους υπεύθυνους, χωρίς όμως επιπτώσεις - ανεβαίνει η τιμή της ντομάτας - τα μμε αλλάζουν θέμα - και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Δημοσ.
Υπομονή...σε κανένα 15μερο που δε θα είναι και πρώτο θέμα στις ειδήσεις, θα επανέλθουμε στο τρίπτυχο "ησυχία, τάξη κι ασφάλεια" και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας σα να μην πέρασε μια μέρα. Ο κύκλος είναι πάντα συγκεκριμένος: συμβάν - κραυγές αγωνίας από μμε - πολιτικά συλληπητήρια - γκόντζοι, σωκράτηδες και σία εκφράζουν την αγωνία τους - όλοι θεωρούν όλους υπεύθυνους, χωρίς όμως επιπτώσεις - ανεβαίνει η τιμή της ντομάτας - τα μμε αλλάζουν θέμα - και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

 

Σωστό και αυτό. Το 15ήμερο σε περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα σημαντικό γεγονός στην συνέχεια. Διαφορετικά μια εβδομαδούλα και πολύ είναι. Ειδικά αν γίνει πάλι καμιά συμπλοκή φοιτητών - μπάτσων....

Δημοσ.

Έχω γράψει γιά το θέμα καί αλλού.Μόνο δυό παρατηρήσεις μόνο.

Βρέθηκαν κάποιοι να πούν καλά να πάθει ο άνθρωπος πού έφυγε!Την μητέρα τού παιδιού έχουν την δύναμη να την κοιτάξουν στα μάτια?

Άλλοι πάλι στενοχωρήθηκαν πού λόγω τού γεγονότος δεν θα έχει αγωνιστική δράση καί θα είναι άδειο το Σαββατοκύριακό τους(όπως μάλλον άδεια είναι η ίδια τούς η ζωή) καί άλλοι πάλι το πρώτο πού ρώτησαν μόλις έμαθαν γιά το τραγικό συμβάν ήταν τί ομάδα υποστήριζε ο άνθρωπος πού έφυγε!

Δυστυχώς μιά σειρά από αιτίες δημιουργούν αυτές τις νοσηρές καταστάσεις.Πού οι υπεύθυνοι είναι ανίκανοι να θεραπεύσουν.

Πολύ χαρακτηριστικές οι λέξεις στον τίτλο.

Δημοσ.

Δυστυχως τυχαινει να δουλευω σε ΜΜΕ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ η διαρκεια που αναφερει ο blueviper ειναι μια πικρη αληθεια. Ευχαριστω που ανοιγετε συζητηση και παρακαλω να εκφραστειτε ελευθερα οσο γινεται χωρις βρισιες. Ας κανουμε μια συζητηση επι του θεματος της ελληνικης κοινωνιας με περιστατικα, προσωπικα βιωματα και αναφορες σε παλαιοτερα γεγονοτα. Σας περιμενω να συμμετασχετε :)

Δημοσ.

Καλα μην τα μεγαλοποιουμε τα πραγματα με τραγικους λογους.Αυτα τα φαινομενα ειναι αναποφευκτα και συμβαινουν σε πολλες χωρες με διαφορες μορφες.Στην Αγγλια τους εχουν διωξει απ'τα γηπεδα και πανε και πλακωνονται σε αλλους χωρους.Εκει βεβαια οι οργανωμενες ομαδες φροντιζουν να μην προκαλουν τοσο βρισκοντας πιο απομονωμενες αρενες.Αδειες ζωες, θα συμφωνησω, αλλα καθαρα σε ατομικο επιπεδο ειναι πολυ πιο υγιες γι'αυτα τα ατομα να βγαινουν εξω να σφαζονται και να τα σπανε παρα να καθονται μεσα και να παιρνουν την ημερησια 8ωρη, 6ωρη 4ωρη δοση τηλεοπτικης πρεζας που τους αναλογει ας πουμε.Με δεδομενο βεβαια οτι δεν υπαρχουν ή αυτοι δεν βλεπουν αλλες επιλογες.Για μας βεβαια που εχουμε μια καποια ζωη ειναι προτιμοτερο να μην ξεφευγει κανεις απο την καταστολη των νομιμων ναρκωτικων.

Δημοσ.

εμενα αυτο που με αηδιαζει ακομα περισοτερο ειναι τα εξωφυλα των βαμμενων εφημεριδων και των μεν και των δε αυτες τις μερες. για μενα περα απο την κατρακυλα της ελληνικης κοινωνιας στο συγκεκριμενο θεμα αυτες οι κωλοφυλαδες εχουν παιξει μεγαλο ρολο στο να υπαρχει αυτο το δηλητηριο στις φλεβες αυτων των ανθρωπων.και επισης υπαρχει ενα καναλι που λεγετε t..v magic που ο παρουσιαστης οπαδος εφτασε σε σημειο να βριζει την μανα και τον πατερα του αλλου οπαδου με τον οποιο ηρθε στα χερια στον αερα και το καναλι αυτο εκπεμπει ακομα. στην τελικη ολοι συνενοχοι ειμαστε για τον θανατο αυτου του παιδιου μεσα στο δικο μου μυαλο ακομα και εγω που πληρωσα εισητηριο για να δω τον παναθηναικο η αγορασα δυο τρεις φορες την αθλητικη ηχω για να κανω καζουρα σε φιλο μου.

  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παλι τα ίδια....Ενας νεκρός κι ένας που χαροπαλεύει....Στην Λούτσα μετά τον αγώνα συνεπλάκησαν οπαδοί των δυο αιωνίων αντιπάλων....

Δημοσ.

Μόλις το άκουσα στην τηλεόραση...

 

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην Αρτέμιδα, άγνωστοι, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες "φίλαθλοι" του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν δυο φίλαθλους του Ολυμπιακού να βγούν σε καφετέρια στην οποία βρισκόντουσαν, και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με αυτοσχέδια ρόπαλα και μαχαίρια, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να χάσει τη ζωή του και ο 28χρονος να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

 

Τι να πω...

Δημοσ.
Παλι τα ίδια....Ενας νεκρός κι ένας που χαροπαλεύει....Στην Λούτσα μετά τον αγώνα συνεπλάκησαν οπαδοί των δυο αιωνίων αντιπάλων....

 

Να συληφθούν όλοι οι εμπλακόμενοι οπαδοί, και να λιθοβολισθούν δημόσια για παραδειγματισμό.

Δημοσ.

για να τελειωνει το θεμα σχετικα με χθες το θυμα και ο θυτης ειχανε καποιες διαφορες δικαστικες.αρα δεν ειναι οπαδικο το χθεσινο.αυτα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...