Προς το περιεχόμενο

Άκυρο πρόβλημα, βοήθεια

AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή με ένα SATA δίσκο.

Πάω και του βάζω έναν IDE για backup χθες. Όλα ΟΚ.

Πάω σήμερα να ανοίξω τον υπολογιστή, κολλάει στην εκκίνηση και επανεκκινεί μόνο του, χωρίς μήνυμα χωρίς τίποτα.

Το βάζω να μπουτάρει από τον IDE, πάω να του εγκαταστήσω windows (ώστε μετά να έχω πλέον τον SATA ως δεύτερο δίσκο), μου πετάει μπλε οθόνη και μήνυμα λάθους που λέει κάτι για ntfs.sys

Φόρτωσα και τους RAID drivers στο windows setup μπας και φταίει αυτό, πάλι τα ίδια.

Τον αποσυνδέω τον SATA, εγκαθιστώ windows ston IDE, όλα ΟΚ. Με τον SATA αποσυνδεμένο. Τον συνδέω, ΠΑΛΙ κολλάει στην εκκίνηση.

Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει. ΤΟ κακό είναι ότι στον sata έχω πράγματα που δε θέλω να χάσω. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά για να τον δει; Γιατί αυτό το πράγμα; Είναι τυχαίο;

Οι δίσκοι είναι WD 200GB (SATA) & 250(EIDE) και η μητρική μια Gigabyte που φοράει το Via K8M800.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Καιγόμαι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Από όσα μπορώ να καταλάβω μάλλον έχει κτυπήσει το ntfs στον SATA δίσκο. Μπορείς να δοκιμάσεις να μπεις με Recovery console και να κανεις τα γνωστά fixboot και fixmbr για ξαναδημιουργήσει το boot record και mbr table.

Αν τώρα δεν σε βοηθήσει αυτό δυστυχώς η μόνη λύση είναι να τον βάλεις σε άλλο μηχάνημα και να δοκιμάσεις κάποιο από τα εργαλεία ανακτησης (π.χ Norton Disk Doctor) ή να βρεις κάποιο e-sata κουτί και να τον κανεις προσωρινα εξωτερικό.

Δημοσ.

Το έβαλα σε άλλο pc, ευτυχώς βρήκα ένα που δεχόταν SATA αλλά πάλι τα ίδια, στην εκκίνηση του λειτουργικού έκανε αυτόματα επανεκκίνηση. Παράγγειλα αυτό σήμερα : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806554, είναι η τελευταία μου ελπίδα. Αν δε δουλέψει ούτε έτσι τι κάνω;;

Σημειωτέον, τα περιεχόμενα του δίσκου τα' χω δει από μια διανομή linux που εκκίνησα (freespire, ubuntu κόλλαγαν) και από κάτι εργαλεία διαγνωστικά που μπούταρα. Επίσης έκανα κ ένα τεστάκι κ ο δίσκος βγήκε ΟΚ...

:(

Δημοσ.

ο sata μονος του μπουταρει? αν οχι αστον μονο του και κανε αφτο που λεει ο Nikos ποιο πανω. σαν μαστερ καλο θα ειναι να εχεις τον sata λογο ταχυτητας.

Δημοσ.

O sata όταν είναι συνδεμένος, είτε να μπουτάρει αυτός είτε ο IDE, όταν εκκινεί και βγάζει εκείνη τη μπάρα στα windows που δείχνει ότι ξεκινάνε, κάνει επανεκκίνηση μόνος του. Το δοκίμασα και σε άλλο PC και πάλι τα ίδια.

Δε μπορώ να μπω στο recovery console, γιατί μου πετάει αυτό :

hpim0069hm5.th.jpg

Αυτό γίνεται όταν πάει να διαβάσει το δίσκο ουσιαστικά. Κ στην εγκατάσταση το ίδιο γίνεται.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μου κάνει τα ίδια κ με το usb ? Θα έχω μπουτάρει ήδη και θα τον βάλω όσο είμαι στα windows, ελπίζω να μην έχω τίποτα ιστορίες πάλι...

Επίσης αν τελικά γίνει η δουλειά και τον δω κανονικά μέσα από windows, επειδή αυτός ουσιαστικά έχει ολόκληρη εγκατάσταση μέσα, πως θα γίνει να κρατήσω ό,τι θέλω και να σβήσω Ό,ΤΙ άλλο έχει; Γιατί υπάρχουν και πράγματα που δε βλέπουμε, πχ boot-manager. Ρωτάω για να αποφύγω να μεταφέρω πράγματα στον άλλο σκληρό, να φορμάρω τον sata και μετά να τα ξαναβάλω πίσω.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να δουλέψει η λύση του USB.

Και κάτι τελευταίο και ψιλοάσχετο: αν δε δουλέψει πάλι και το πάω σε κανα service, θα μου το φτιάξουν ή θα πάνε να κάνουν ό,τι κ εγώ και θα μου πάρουν λεφτά ίσα ίσα για να μου πουν ότι δε φτιάχνεται;

Δημοσ.

Έχουν γίνει corrupt αρχεία των ΧΡ οπότε η γρηγορότερη λύση είναι με το CD των Windows να κάνεις repair την εγκτάσταση των Windows. Μέχρι να διορθώσεις το πρόβλημα δεν θα μπορεις να μπουτάρεις με τον δίσκο σου.

Δημοσ.

Το έβαλα σε USB και πάλι τα ίδια. Το βλέπει κανονικά ως συσκευή, πάει να το εγκαταστήσει και ως disk drive και επανεκκινεί. Έλεος.

Ξέρετε κάποιο τρόπο να τον διαβάσω το δίσκο και να μπορέσω να γράψω σε αυτόν;

Σκέφτομαι να τον βάλω σε Windows 98 και να φορτώσω κάποιο πρόγραμμα που θα διαβάζει/γράφει NTFS. Δοκίμασα σε Freespire αλλά δε γράφει σε NTFS γαμώτο (τον διαβάζω κανονικά). Θέλω να αντικαταστήσω το NTFS.sys.

Καμιά ιδέα κανείς;;

Δημοσ.

Λοιπόν το έλυσα. Πως;

Εκκίνησα με Knoppix. Όταν πήγα να διαβάσω το σκληρό, μου' πε ότι το NTFS του είναι χαλασμένο και να τρέξω ένα utility, to ntfsfix. Το έτρεξα, το έφτιαξε και όλα μια χαρά. Αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε προφανώς από απότομο κλείσιμο του υπολογιστή.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...