Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με στήσιμο ad hoc δικτύου..

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Έχω 2 laptop με ασύρματες κάρτες.. Μετά από κάποιο κόπο τελικά "καταφέρνω" να στήσω το δίκτυο και να βλέπει ο ένας τον άλλο πατώντας στην "προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας".. Όλα καλα ως εδώ.. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνω διπλό κλικ στο εικονίδιο του άλλου υπολογιστή πεταγεται ένα παραθυράκι από τα windows και λέει :

connecting to 'other computer's name'

Username : other computer's name/Guest (είναι γκρι, δεν μπορω να το αλλάξω)

Password :

και περιμένει να δώσω password. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι αν ο λογαριασμος guest του άλλου υπολογιστή είναι απενεργοποιημένος τότε ότι password και να βαλω απλά έιναι λάθος. Αν όμως είναι ενεργοποιημένος τότε δεν μου βγάζει καθόλου αυτο το παραθυράκι με το username - password. Πετάει ένα άλλο παράθυρο που λέει (δεν το θυμαμαι καλα) "δεν μπορείτε να μπείτε εδω.. δεν έχετε δικαιωμα πρόσβασης κλπ"..

Τί μπορω να κάνω για να λειτουργησει το δίκτυο;;

Δημοσ.

vale ston quest user apo to administrative tools ena password, i alliws otan thes na sindetheis se ena pc vale ena account opou kaneis boot sto pc. px

laptop1:account: acc1 pass:1

laptop2: account acc2 pass:2

otan thes na mpeis loipon apo to laptop2 sto laptop1 tha valeis username: acc1 kai password pass1 kai eisai komple

Δημοσ.

Όπως είπα στο παραθυρακι που πετάγεται δεν μπορω να αλλάξω το username.. Είναι απο μόνο το "other computer's name/Guest"..

Να συμπληρώσω ότι και στα 2 laptop υπάρχει από ένας μονο χρηστης ο οποίος είναι administrator χωρις password..

Δημοσ.

start -> settings -> control panel -> administrative tools -> computer management -> local users and groups -> users

και θα δεις τον user Guest (λογικά θα είναι disable).Δεξί click στον user guest και properties.Κάνεις uncheck την επιλογή account is diasable και πατάς apply.

Τέλος δεξί click στον user guest και πατάς set password θα σου βγάλει ενα window και θα πατήσεις proceed και θα βάλεις ότι password θέλεις.

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα να δημιουργείται από το "Use simple file sharing (Recommended)" (τρομάρα του).

My Computer --> Menu Tools --> Folder Options --> Tab View --> κάτω χαμηλά απενεργοποίησε το "Use simple file sharing"

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καμια απο τις λυσεις των t.chris & vagpap δεν μπορει να εφαρμοστεί.. Οι επιλογες αυτες δεν εμφανιζονται στα laptop μαλλον επειδη εχουν τα XP home πανω τους..

Έχουμε κανει ό,τι μπορουσαμε για να στησουμε αυτο το δικτυο κ δεν καταφεραμε τπτ.. Μπορει καποιος να γραψει αναλυτικοτατα βημα-βημα την διαδικασια δημιουργιας ενος ad hoc δικτυου σε windows XP home;; Μην μου πειτε google it γιατι το εχω ψαξει αλλα δεν εγινε κατι..

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

δοκιμασε να κανεις κοινοχρηστο καποιο δισκο η φακελο.το ιδιο μηνυμα επαιρνα και εγω μεχρι που εκανα κοινοχρηστο ενα δισκο και απο τοτε ολα ειναι ενταξει

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορουμε να φτασουμε ξανα στο σημειο που ήμασταν!! Τωρα δεν μπορω να δω απο το ενα laptop το αλλο..

Είναι δυνατον καποιος να γραψει αναλυτικοτατα βημα-βημα την διαδικασια δημιουργιας ενος ad hoc δικτυου σε windows XP home;; Θα βοηθουσε πολυ..

Δημοσ.

Δεν μπορει καποιος να γραψει την ολη διαδικασια;; Είναι αναγκη..

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

εδώ βλέπεις την αρχική διαδικασία στησίματος του ad-hoc

Αφού οι υπολογιστές βλέπουν ο ένας τον άλλον, δοκίμασε να δημιουργήσεις δύο όμοια accounts (ίδιο username, password) και στους δύο υπολογιστές. Επίσης φρόντισε να ενεργοποιήσεις την Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων στον c:\ αλλά και στον φάκελο Τα έγγραφά μου αν θες να έχεις πρόσβαση και εκεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...