Προς το περιεχόμενο

Yay έχω 64bit cpu?

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λολ τι στο καλο;

Πριν δυο χρονια ειχα αγορασει ενα υπολογιστη απο το πλαισιο, πακετο, ενα με τεχνολογια turbocache οπως ελεγε ( :P ) ο οποιος, ως ασχετος απο hardware, μου ειχε φανει αρκετα καλος.

Σημερα επαιζα με το tune up utilities και μου βγαζει μηνυμα να αναβαθμισω τα xp. Λεω, τι στο καλο, χτες τα αναβαθμισα. Διβαζω αναλυτικα και μου λεει πως ο επεξεργαστης μου ειναι 64 bit και να βαλω τα καταλληλα xp να εκμεταλλευτω πληρως τον επεξεργαστη μου. :shock:

Επειδη περασαν δυο χρονια και ακομα ασχετος ειμαι στο hardware :oops: μπορειτε να μου πειτε αν ισχυει;

Αν ισχυει ειναι αληθεια οτι τα xp64 ειναι καλυτερα απο αυτα που εχω; Να κανω τη μεταβαση;

Παρακατω τα στοιχεια απο το everest home edition:

CPU Type Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (14 x 214)

Motherboard Name Albatron PX915P Series / Chaintech V915P

Motherboard Chipset Intel Grantsdale i915P

System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

BIOS Type Award (05/12/05)

Δημοσ.

Ωπ αν παιζει εστω και η παραμικρη υποψια ασυμβατοτητας με τα προγραμματα μου, να λειπει, ευχαριστω για την προειδοποιηση Donacgr.

Eδω αποφευγω τα vista για αυτο το λογο.

Αλλα ισχυει οτι εχω 64bit επεξεργαστη; Και γιατι μου τον εβαλαν στον υπολογιστη; Για να τον χρεωσουν παραπανω;

Δημοσ.

Παντως ειναι 64bit. Λολ τι ανακαλυπτει κανεις..

Προφανως δε με ωφελει πουθενα, ουτε στα παιχνιδια λογω windows.

Λες να στραφω σε τιποτα linux 64 bit? :P

Δημοσ.

Ego pantos den ksero apo Linux... kai etsi den eime se thesi na ekfero gnomi... :oops:

Mipos paidia... kapios pou kseri apo Linux na mas pei...???

Arage posa programata einai simvata me Linux...??? :confused:

Δημοσ.
Παντως ειναι 64bit. Λολ τι ανακαλυπτει κανεις..

Προφανως δε με ωφελει πουθενα, ουτε στα παιχνιδια λογω windows.

Λες να στραφω σε τιποτα linux 64 bit? :P

αν παίζεις παιχνίδια το ξεχνάς το linux. πάντως τα xp τα 64bit δεν λένε μια γιατ;i παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα. aν θες να δοκιμάσεις 64bit λειτουργικό τότε βάλε Vista, είναι προτιμώτερο.

Δημοσ.

Οχι οχι δε παιζω παιχνιδια στο πισι. Απλα λεω τι τον εβαλαν τον 64bit επεξεργαστη, αφου δεν ωφελει πουθενα., ουτε στα παιχνιδια.

Υπαρχει λινουξ 64bit? Για βιστα, θα αργησω ακομα, να λυθουν τα πρωτα προβληματα δε βιαζομαι καθολου.

Δημοσ.
[...] Απλα λεω τι τον εβαλαν τον 64bit επεξεργαστη [...] Υπαρχει λινουξ 64bit?[...]

Γιατί πιθανόν να μην υπήρχε κάποιος 32bit επεξεργαστής αντίστοιχης ισχύος τότε (δε θυμάμαι τι κυκλοφορούσε πριν 2 χρόνια). Σήμερα δε νομίζω να κυκλοφορεί κάποιος @32bit. Επίσης για μια πιθανή μελλοντική αναβάθμιση σε 64bit λειτουργικό.

Ναι, υπάρχει linux 64bit.

Δημοσ.

Δικιο εχεις, τελικα θα μου φανει χρησιμος, εστω και με τα βιστα. Θα γλυτωσω τον επεξεργαστη (αν και θα ζηλευω τους dual core, τεσπα) οταν αναβαθμισω κατι ψιλα (μνημη ram βασικα)

Δημοσ.

2 χρόνια πρίν δεν νομίζω να υπήρχε επεξεργαστής 32bit, ίσως ότι είχε μείνει σε stock. ήταν, αν θυμάμαι καλά, η εποχή που έβγαιναν οι πρώτοι Athon 64 σε socket 939 δλδ 64bit "δεύτερης γενιάς".

Δημοσ.

re paidia mipos milame gia tous simvatous me 64??? ipirxan kapote simvatoi kai me 64-bit mono pou itan 32 (intel marketing)...giati parakseno mou akougete prin 2 xronia intel 64-bit.

Freakster oso gia to thema epidoseon ta 64-bit einai to cpu x 2 se epidoseis (enow rithmoapodosi). Alla me tin simvatotita kalitera arakse sta 32-bit. Ase pou kai na valeis ta 64bit den iparxoun kai polles efarmoges...

Δημοσ.
re paidia mipos milame gia tous simvatous me 64??? ipirxan kapote simvatoi kai me 64-bit mono pou itan 32 (intel marketing)...giati parakseno mou akougete prin 2 xronia intel 64-bit.

[...]

Ποια μοντέλα επεξεργαστών ήταν/είναι οι «συμβατοί με 64» και δεν ήταν/είναι 64bitοι; :confused:

[...] Freakster oso gia to thema epidoseon ta 64-bit einai to cpu x 2 se epidoseis (enow rithmoapodosi) [...]

Cpu x 2; Επιδόσεις x 2; Μήπως εννοείς απλώς bits x 2;

Φιλικά :D

Δημοσ.

και επειδη αναφερατε το linux.με εχει σωσει πολλες φορες απο μαμακιες τον xp.φυσικα και υπαρχουν linux 64 bit,οπως και παιχνιδια.δοκιμαστε καποια bootable εκδοση linux και θα δειτε ταχυτητες και γραφικα που μετα τα xp θα σας μοιαζουν με dos! ασε που ειναι οτι καλυτερο για σερφαρισμα στο νετ.και υποψιν μιλαω για bootable cd , που σημαινει οτι δουλευει μονο η φυσικη μνημη του pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...