Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση από CRT σε ΤFT Wide - Απορίες

EndlessNameless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγκαταλείπω τη 17άρα Sony CRT και προσανατολίζομαι σε μια 19άρα TFT Wide. (Αυτή συγκεκριμένα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168513)

Αναρωτιέμαι:

• Αν αντιμετωπίσατε προβλήματα στην αρχή (π.χ. ζαλάδες).
  • Πώς φαίνονται οι σελίδες στο Firefox και σε άλλες εφαρμογές.
  • Πώς φαίνονται βίντεο ή τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν είναι 16:9.
  • Κάπου διάβασα ότι ή κάρτες γραφικών συνδέονται άμεσα με την οθόνη, μπορείτε να μου δώσετε παραπάνω πληροφορίες σε αυτό;
  • Πώς φαίνονται τα παλιά παιχνίδια. Για παράδειγμα:
    1. early 90s τύπου monkey island 1&2 και alone in the dark 1&2 κλπ
    2. mid/late 90s τύπου Age of Empires, Civilization, Fifa 98, Mortal Kombat κλπ
    3. 00s όπως Blood Omen, Warcraft, Hitman κλπ

Screenshots θα εκτιμηθούν.

Έχω ήδη διαβάσει εκείνο το θέμα όπου ο Patrinos (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα) είχε ανεβάσει μερικά screenshots.

Δημοσ.

Αν αντιμετωπίσατε προβλήματα στην αρχή (π.χ. ζαλάδες).

Δεν έχω ακούσει ποτέ από κανέναν τέτοιο πρόβλημα... Δε νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο, εκτός αν έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου (μυωπία or sthng)

Πώς φαίνονται οι σελίδες στο Firefox και σε άλλες εφαρμογές.

Όπως και στις άλλες οθόνες! Γιατί να διαφέρει? Απλά έχεις μεγαλύτερο πλάτος.

Πώς φαίνονται βίντεο ή τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν είναι 16:9.

Ή θα τους βλέπεις κοντόχοντρους και fullscreen, ή θα χάνεις ένα ποσοστό viewable...

Κάπου διάβασα ότι ή κάρτες γραφικών συνδέονται άμεσα με την οθόνη, μπορείτε να μου δώσετε παραπάνω πληροφορίες σε αυτό;

Αυτό είναι ψηφιακή και αναλογική σύνδεση (DVI-DSUB), δεν είναι θέμα αμεσότητας. Αλλά πρέπει να έχει και η οθόνη DVI, πράγμα που δεν το έχουν όλες...

Πώς φαίνονται τα παλιά παιχνίδια. Για παράδειγμα:

1. early 90s τύπου monkey island 1&2 και alone in the dark 1&2 κλπ

2. mid/late 90s τύπου Age of Empires, Civilization, Fifa 98, Mortal Kombat κλπ

3. 00s όπως Blood Omen, Warcraft, Hitman κλπ

Προφανώς και αυτά θα είναι μικρότερα σε πλάτος από την οθόνη σου, μιας και δε θα έχουν wide ρυθμίσεις στα μενού τους...

• Moderators
Δημοσ.

Για τις ζαλαδες, να αναφερω οτι απο την 15" CRT σε 17" TFT, δεν υπηρξε τπτ, αν και εχω μυωπια (και τα αντιστοιχα αντιμετρα -> βλ. γυαλια, φακους...).

Οσο για το 2, εγω προσωπικα καθομουν και χαζευα στην αρχη την κινηση του ποντικιου και κυριολεκτικά απολαμβανανα την εμφανιση των web σελιδων...

Ειχα μπει στον task manager, τον ειχα "μεγιστοποιησει" και ειχα κανει διπλο κλικ στην χρηση του επεξεργαστη, ωστε το διαγραμμα να καταλαμβανει ολη τη σελιδα... εκει ηταν η πωρωση!! το ειχα και το περιεργαζομουν υπο διαφορες γωνιες κτλ για καμια ωρα....

Δημοσ.

Αν αντιμετωπίσατε προβλήματα στην αρχή (π.χ. ζαλάδες).

καμμια ζαλαδα,απλα θελει λιγο χρονο να συνηθισεις

Πώς φαίνονται οι σελίδες στο Firefox και σε άλλες εφαρμογές.
δες....
Πώς φαίνονται βίντεο ή τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν είναι 16:9.

οι οθονες των υπολογιστων δεν ειναι 16:9 ΑΛΛΑ 16:10
Έχω ήδη διαβάσει εκείνο το θέμα όπου ο Patrinos (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα) είχε ανεβάσει μερικά screenshots.
ευχαριστω....:-P

οσο για την οθονη που σκεφτεσαι,εχω την ιδια αλλα σε black edition.τρομερη οθονη....

Δημοσ.

Νομιζω οτι οι 16:10 ειναι πιο πολυγια Dvd και για καινουρια games που το υποστηριζουν, δηλαδη εκει φαινεται η διαφορα σε αυτο που σου δινουν.Απ'οσο εχωδουλεψει office cad δεν μου εδινε κατι παραπανω,μαλλον μου εκοβε γιατι αν εχεις συνηθισει απο τα 12σου με τετραγωνη...anyway αν μπορουσες EndlessNameless να βρεις μια να δουλεψεις για μια μερα να εβλεπες, πιστευω οτι ειναι θεμα χρησης

Δημοσ.
καμμια ζαλαδα,απλα θελει λιγο χρονο να συνηθισεις

δες....

οι οθονες των υπολογιστων δεν ειναι 16:9 ΑΛΛΑ 16:10

ευχαριστω....:-P

οσο για την οθονη που σκεφτεσαι,εχω την ιδια αλλα σε black edition.τρομερη οθονη....

Έχει ζήτηση η άτιμη όμως φαίνεται και είναι out of stock συνέχεια...Και βλέπω μάλιστα και διακύμανση στην τιμή ανάλογα με το μαγαζί: από 208 μέχρι 254! Πάντως μετά από αρκετό ψάξιμο νομίζω ότι είναι η καλύτερη οθόνη γι'αυτά τα λεφτά και η εγγύηση της LG είναι πάντα ένα συν.

Σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση και για το λινκ στο ποστ σου!

Anyway αν μπορουσες EndlessNameless να βρεις μια να δουλεψεις για μια μερα να εβλεπες, πιστευω οτι ειναι θεμα χρησης

Πήγα σε δυο μαγαζιά και έριξα μια ματιά σε 19άρες TFT wide και έπαθα την πλάκα μου. Θυμάστε τις οθόνες (τηλεόρασεις) που είχανε στη δεκαετία του 60; Δεν αναρωτιέστε πώς μπορούσαν και έβλεπαν οι άνθρωποι μέσα από αυτές; E τώρα το ίδιο απαρχαιωμένη μου φαίνεται η τηλεόραση του σπιτιού και η οθόνη του υπολογιστή! :P

Υπολογίζω ότι δε θα έχω πρόβλημα με ζαλάδες αν κάθομαι σε κάποια απόσταση βέβαια. Το μόνο που με απασχολεί είναι το stretching στα παλιά παιχνίδια τα οποία σκοπεύω να τιμήσω δεόντως αλλά νομίζω ότι η κάρτα γραφικών παρέχει ρυθμίσεις που μετριάζουν το πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...