Προς το περιεχόμενο

Που πανε τα χρηματα μας?

islas canarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβαζοντας ολα αυτα η απορια μου γινετε μεγαλυτερη ακομα. Ειναι δυνατον να μην ξερουμε επισημα που πανε τα χρηματα μας ρε γαμωτο? ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ!!!!

Δημοσ.

Η νοοτροπία που έχουμε, καλώς, κακώς αυτή είναι. Αυτό όμως το εκμεταλεύονται 300 καραγκιοζάκια που είναι μέσα στη Βουλή και το παίζουν Θεοί και βάλε... Και όταν λέω 300, το εννοώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα πολιτικός και αθώος ταυτόχρονα. Μας δουλεύουν όλη μέρα και γελάνε κιόλας.

Μου έχει τύχει περίπτωση να μιλάω με φίλο μου ΟΧΙ από την Αθήνα αλλά από την επαρχία και να μου λέει οτι πήρανε ένα έργο (τεχνική απατεωνοεταιρία έχει) και οτι είναι 6 υπεργολαβία. Ξέρετε τι είναι αυτό? Απλό:

Έχω εγώ τις κατάλληλες σχέσεις στη βουλή και τσιμπάω με απ'ευθείας ανάθεση ένα έργο κόστους 1000 ευρώ, με 10000 ευρώ. Δίνω τη μίζα στον φίλο μου τον βουλευτή, 2000 ευρώ, και δίνω υπεργολαβία στον φίλο μου τον xnoudas_ το έργο για 4000 ευρώ γιατί εγώ έχω τεχνική εταιρία μόνο στα χαρτιά και όχι στην ουσία! Και πάει λέγοντας... Το έργο λοιπόν, καταλήγει σε έναν πραγματικό εργολάβο ο οποίος αναγκάζεται να το πάρει με 700 ευρώ γιατί πολύ απλά αυτό του δίνουν! Πως λοιπόν να το κάνει σωστό όταν το κόστος είναι 1000? Άρα το κάνει με 500 και του μένουν 200. Ποιος θα του κάνει παράπονα από τους παραπάνω και με τι μούτρα??? Κανένας...

Δημοσ.

φίλε kostasSTi μη τα συζητάς είναι τα πράγματα...

Α! Ευχαριστώ για την υπεργολαβία :D

Θα πάρω ένα τηλέφωνο να σου κρατήσω οικοπεδάκι στην Χαλκιδική από τις περσινές πυρκαγιές του καλοκαιριού... (Για να δεις ότι δεν είμαι γύφτος) :P

Δημοσ.
Με συχγωρείτε πολύ αλλά διαφωνώ κάθετα.

Τι θα πεί "όλοι ίδιοι είμαστε"??? Το οτι κάποιος κοιτάει να πάρει μια άδεια παραπάνω από το στρατό, όπως λέει ο φίλος, ισοδυναμεί με 100.000 ευρώ μίζα για ένα έργο που κάνει 50.000??? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα παιδιά... Το γ@μημέν@ το μετρό στην Αθήνα μας κόστισε 2πλάσια από το Ισπανικό το οποίο έχει πενταπλάσιο μήκος...

Κρέμασμα θέλουν τα καθίκια...Άσε ρε...

Φαντάζομαι και στην Ισπανία στην οδό Universidad είχε αρχαία πηγάδια και βρήκαν την Ακαδημία του Maimonides όταν έσκαβαν;

Δημοσ.

Εγω πιστεύω ότι μας τα παίρνουν και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.

Πχ έρχεται ο Αμερικάνος ή ο Ρώσος και σου λέει πάρε αυτά τα όπλα... τα αεροπλάνα κλπ. Ερχεται ο Ισπανός λέει να σου κανω εγώ μια στεγη ψαροκόκαλο για το σταδιο, το κατι αλλο (οι Γερμανοί θυμαμαι ζητουσαν πολύ λιγότερα) Ερχεται ο αλλος λεει να σου δωσω το σι φορ αι για τους Ολυμπιακούς... Ε δεν προλαβα, θα στο δώσω τώρα, 2007, no problem από τους μιζαδόχους(!). Ερχεται ο Γερμανος να σου κανει αεροδρομιο κλπ Ερχεται ο Γαλλος να κανει ενυδρειο στην κρήτη κοκ. Δηλαδή τι βγαζουν τα πανεπιστήμια μας; Δεν υπαρχουν μηχανικοί να φτιάξουν μονοι τους ενα εργο;

Δηλαδή εκεί που θα είχαμε διπλάσιο μισθό πληρώνουμε όλους αυτούς.

Δημοσ.
Φίλε μου χαίρομαι που ταυτιζόμαστε εδώ.

Πρέπει να ξυπνήσει ο λαός,είναι πλέον καιρός να'ρχισουμε να κλωτσάμε κάποιους κόλους.

Είχαν άδικο που εκτελέσαν τους τσάρους στην Σ.Ε. ?

Είχαν άδικο που αποκεφάλισαν το Λουδοβίκο στην Γαλλία?

Μήπως πρέπει να πάρουμε παράδειγμα...?

Ναι, και μετά έβαλαν στη θέση τους πιο άξιους φονιάδες!!!

Σιγά επαναστάτες μου, ένας - ένας, να πάρετε τις μερτσεντές να βγείτε στα βουνά, που έλεγε κάποτε και ο Χάρρυ Κλιν :-P

Δημοσ.
Φαντάζομαι και στην Ισπανία στην οδό Universidad είχε αρχαία πηγάδια και βρήκαν την Ακαδημία του Maimonides όταν έσκαβαν;

μη χάσεις εσύ και υποστηρίξεις τους εκάστοτε κυβερνώντες.Η Εστία σήμερα είχε για Γάλλους, Φινλανδούς ποσοστό δωροδοκίας 1-2 % για εμάς 17%.σκίσαμε πάλι τα άτομα.

Είχαν άδικο που εκτελέσαν τους τσάρους στην Σ.Ε. ?

Είχαν άδικο που αποκεφάλισαν το Λουδοβίκο στην Γαλλία?

1.Οχι αλλά χειρότερα τα έκαναν.Είχαν μέχρι και κοινές τουαλέτες στις πολυκατοικίες.2Οχι αλλά έφεραν την αστική τάξη στο προσκήνιο.Είχαν άδικο οι φοιτητές που συγκρούστηκαν με τους κρατικούς μισθοφόρους;Οχι αλλά οι νοικοκυραίοι φοβήθηκαν ότι θα είχαμε Δεκεμβριανά πάλι.Και με το δίκιο τους πιστεύω

συφωνώ με τον sl

Δημοσ.

5000 ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 201.000,000

ελπιζω να σε καλυψα σε καποιο ποσοστο που πανε τα περισσότερα!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το είδα στο δρόμο και θυμήθηκα αυτό το post...

Στη Θεσσαλονίκη μπροστα στο κτελ Χαλκιδικής, λέει ανάπλαση του χώρου, (πάρκο είναι όσο 2-3 τετράγωνα, θα βαλουν λίγες πρασινάδες, πλακακια και καμμια λάμπα νομίζω - ας με διαψεύσει κανείς αν κάνω λάθος) γραφει προυπολογισμός 600.000?

Σε μια άλλη περιοχή, σε 40μέτρα περίπου x 10 μέτρα βαλανε πλακακια, 2 παρτέρια, και 3-4 γλόμπους μόνο 36.000? (πολλά δεν είναι; - για το πρώτο δεν το συζητάω).

Στην παραλία: Για 500 μέτρα (πάλι τα ίδια πλακακια κλπ) δουλεύουν από πέρυσι και ακόμα να τελειώσουν... Προφανώς πληρώνονται κανονικά και κάθονται.

Δημοσ.

Τα περισσότερα από τα έσοδα πάνε για εξόφληση τόκων παλιών δανείων.

Μετά αν μένουν τίποτα ψιλά, πάνε σε μισθούς-συντάξεις, στρατό, παιδεία, υγεία, υποδομές, κλπ.

Με νέους δανεισμούς ζει το κράτος και έκδοση ομολόγων. Ενίοτε ξεπουλάμε και κανένα ασημικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...