Προς το περιεχόμενο

Αγορά deskop pc ~ Τι προτείνετε;

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μια εβδομάδα με έχει ζαλίσει η ξαδέρφη μου λέγοντας μου συνεχώς να της βρώ ένα deskop pc να πάρει. Η χρήση που το θέλει είναι κυρίως για internet, word, κτλ. Όχι για τίποτα απαιτητικό δηλαδή. Δίνει πάνω κάτω 1200+ ευρώ.

Έχετε να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο; Με ενδιαφέρει να είναι κάποιας αξιόπιστης εταιρίας και όχι απο multirama, plaisio κτλ...

Ευχαριστώ εκτων προτέρων!

• Moderators
Δημοσ.

Με 1200Ε παιρνει PC που μπορει να παιζει και παιχνιδια.

Βεβαια πρεπει να διευκρινησεις εαν στα 1200Ε θα εχει και οθονη κτλ ή οχι, και επισης ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανει με το PC (γιατι αμα το θελει για ''ιντερνετ'', και παρει ενα αποκλειστικά για "ιντερνετ" και παει να παιξει εστω και ενα παιχνιδι δεν θα μπορει, οποτε....).

ΕΠισης, εαν ενδιαφερεστε για overclocking ή οχι.

Δημοσ.

Ναι, στα 1200 ευρώ είναι και η οθόνη, ηχεία, κτλ...

Το pc θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για πλοήγηση στο internet, επεξεργασία κειμένου, ότι θα έκανε δηλαδή μια τελείως αρχάρια... Μελλοντικά όμως μπορεί να θελήσει να παίξει κάποιο παιχνίδι ή να κάνει κάτι πιο απαιτητικό...

Όχι, δεν θα μας ενδιέφερε το overclocking.

Δημοσ.

Καλησπερα,CPU Intel core 2 duo,Motherboard με chipset 965,μνημη αυτες που δεχεται η M/B την maxιmum επιλογη [αν βαλει Vista 2x1],VGA προτιμησε nvidia αξιας ~200 Εuro,το κουτι ναχει τροφοδοτικο 450αρι και μπροστα θυρες για usb,αυτα για μενα,σε mnimum αξιολογηση,παντως να ξερεις πληροφοριακα στο γραφω,εως το τελους του χρονου ερχονται οι μνημες DDR3,και καπου κοντα ειναι και το sokced,δηλαδη αλλαζουν ολα.

Δημοσ.

Όταν λές να είναι αξιόπιστης μάρκας και αποκλείεις όλα τα ελληνικά μαγαζιά με service που δεν είναι ελεεινό, πιστεύω κάνεις μεγάλο λάθος. Πάρε καμία από τις έτοιμες συνθέσεις του πλαισίου και έχε το κεφάλι σου ήσυχο.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975827&product=874701&tab=specs

μιά χαρά.

Δημοσ.

Κοίταξε, η περιγραφή του συστήματος που θέλεις, καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είναι λίγο γενικός.

Η δική μου άποψη πάνω στη σύνθεση είναι: Ένας Core 2 duo μεσαίου κόστους(πχ ο 6300), η ανάλογη μεσαίου κόστους μητρική, 2*1GB μνήμη(εδώ έχει λογική η επένδυση γιατί λίγη παραπάνω μνήμη είναι πάντα χρήσιμη), κάρτα γραφικών μια 7600(ίσως GT που και τη βρίσκεις με 140? και παιχνίδια παίζει που θα ρωτούσε κάποιος αδαής), έναν μπόλικο σκληρό δίσκο(τζάμπα είναι), το κλασσικό τετρακοσοπεντακοσάρι τροφοδοτικό, ένα όμορφο κουτάκι μιας και πρόκειται για κοπέλα.

Και για το τέλος, μια 19άρα οθόνη και 5.1 ηχειάκια.

Περίπου στην τιμή που θέλεις και λίγο παρακάτω.

Και μόλις τα αποφασίσεις όλα...ξέχασε τα και πάρ' της ένα iMac!!! :-P:-P:-P Πλακά κάνω(μπορεί και όχι όμως)

Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλύτερα η λύση μιας onboard vga αφού δεν παίζει παιχνίδια; Άλλωστε ότ-αν αποφασίσει να το γυρίσει στο gaming θα μπορεί να προσθέσει μια έξτρα κάρτα.

Δημοσ.
Καλησπερα,CPU Intel core 2 duo,Motherboard με chipset 965,μνημη αυτες που δεχεται η M/B την maxιmum επιλογη [αν βαλει Vista 2x1],VGA προτιμησε nvidia αξιας ~200 Εuro,το κουτι ναχει τροφοδοτικο 450αρι και μπροστα θυρες για usb,αυτα για μενα,σε mnimum αξιολογηση,παντως να ξερεις πληροφοριακα στο γραφω,εως το τελους του χρονου ερχονται οι μνημες DDR3,και καπου κοντα ειναι και το sokced,δηλαδη αλλαζουν ολα.

Δεν διαφωνώ σε αυτο που λες αλλά δεν θα αλλάζουμε pc κάθε 6 μήνες...

Επίσης τα Vista τρώνε 512+++ Ram..

Δημοσ.

1200 ειναι πολλα για desktop γυναικας-κοριτσιου, που θελει μονο office-internet αντε και κανα απλο game.Προταση μου, μια καλη οθονη ως 300 ευρω, κουτι με 500ευρω και αν θελει τιποτα περιφεριακα οπως εκτυπωτη, συνδεση dsl, scanner,web camera κτλ. 2giga μνημη ειναι υπερβολη εκτος και αν της βαλεις vista ,πραγμα αχρηστο για εμενα...

Δημοσ.

Και το σύστημα που πρότεινα εγώ γύρω στο χιλιάρικο πρέπει να βγαίνει χοντρικά. Πλήρως Σύγχρονο σύστημα, μετρίου κόστους και που για τη χρήση που το θέλει, μπορεί να το κρατήσει για αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

και σταματήστε να κάνετε post στο section Εxtreme-PC για συστήματα για Internet και Office. υπάρχει και η γενική συζήτηση hardware για τέτοια topic.

Δημοσ.

@grigas: σωστά...

Και μιας και η συζήτηση συνεχίζεται στο παρόν thread, για το iMac είχα κάνει κι εγώ πρόταση μεταξύ σοβαρού και αστείου στο αρχικό μου μήνυμα. Είναι πιστεύω η καλύτερη επιλογή για τέτοια χρήση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...