Προς το περιεχόμενο

Αποριες για δισκακια dvd

mahair7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπά είναι πιό απλά τα πράγματα.Αρκεί να έχεις κάποιο εμπορικό πρόραμμα για την δουλειά αυτή όπως πχ το norton ghost. Το εγκαθιστάς και κάνεις ένας image του pc σου όπως είναι αυτή την στιγμή με τα προγράμματα του περασμένα κτλ. Όταν πάθει κάτι(χτύπα ξύλο) για να γλυτώσεις το φορμάτ, απλά επαναφέρεις με τη βοήθεια του προγράμματος αυτού και πάλι το image που είχες κάνει και εννοείται το είχες κρατημένο σε κανα dvd.Το δοκίμασα εγώ και όντως δουλεύει και είναι πολυ χρησιμο όταν έχεις περασμένα 100 προγράμματα στο pc αφού σε γλυτώνει απο την 1-1 εγκατάσταση των προγραμμάτων.

Δημοσ.
Θελω να ρωτησω:

1)Ποια η διαφορα μεταξυ dvd-r και dvd+r?(και ποια να προτιμω?)

2)Σε τι ταχυτητες να γραφω ωστε τα δισκακια να παιζουν "καλα" και να αντεχουν στη πολυκαιρια?

ευχαριστω εκ των προτερων

Mεγάλη ιστορία από παλιά:-P

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=103718

Προσωπικά -R για ταινίες και +R για δεδομένα,όταν είναι να τα δώσω και αλλού.Για δική μου χρήση με ΗΥ ότι έχω διαθέσιμο,ενώ για επιτραπέζιο DVD recorder βασικά -R γιατί μόνο σε -R υποστηρίζεται εγγραφή 16:9.

Επίσης η εγγραφή ταινίας σε DVD+R με συμβατότητα DVD-ROM καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από ότι σε DVD-R οπότε θέλει υπολογισμό διάρκειας (αν και τα περισσότερα προγράμματα τα κάνουν σχετικά αυτόματα) ειδικά αν θελεται να αντιγράψεται DVD-R σε DVD+R οn the fly.

Δημοσ.

Εγώ συνέχεια σε -R γράφω τις ταινείες μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Έχω την εντύπωση οτι τα -R είναι ένα κλικ πιο συμβατά με παλιότερες συσκευές. Οι σημερινές δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε format. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί λένε οτι πχ +R για ταινίες και -R για data, αφού και οι ταινίες στην ουσία data είναι.

Δημοσ.

Προσωπικά -R για ταινίες και +R για δεδομένα,όταν είναι να τα δώσω και αλλού.Για δική μου χρήση με ΗΥ ότι έχω διαθέσιμο,ενώ για επιτραπέζιο DVD recorder βασικά -R γιατί μόνο σε -R υποστηρίζεται εγγραφή 16:9.

Κατσε γιατι ψαρωσα τωρα λιγο... Τι εννοεις δεν υποστηρίζεται 16:9 σε -R??? Εννοεις να φτιάξεις εσυ widescreen video (πχ απο βιντεοκαμερα) ή ακόμα και οι εμπορικές ταινίες? Γιατί εγω εχω απειρες ταινιες τις οποίες βλέπω κανονικα σε 16:9 σε -R δισκάκια!

Please ανελυσε το λιγο να καταλαβω τί εννοεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...