panosvlass Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Ρε παιδια τι παιζει με αυτα τα προγραμματα? Πως ειμαστε σιγουροι για την ορθοτητα των θερμοκρασιων? Αυτο το λεω γιατι στο συστημα μου (Athlon 64 3000+,MSI k8n neo platinum) αναλογα ποιο προγραμμα χρησιμοποιω βλεπω και αναλογη θερμοκρασια. Τα προγραμματα speedfan + mbm5 δειχνουν θερμοκρασια CPU ~43οC Ενω τα coretemp + Sensorview pro δειχνουν ~22οC Στα υπολοιπα πραγματα ,system,hdd,case ειναι σχεδον ιδιες και στα 4 με διαφορες +-1oC. Ποια θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη?Μηπως να βγαλω μεσο ορο?!LOL!!!:razz: Απο την μια το 43οC μου φαινετε λιγο αυξημενη ενω το 22 πολυ χαμηλη! Ολες οι μετρησεις εγιναν με θερμοκρασια δωματιου 16-17οC και το κουτι ειναι ανοιχτο.Με μια ψυκτρα της zalman CNPS7000B.Η θερμοκρασιες ειναι σε idle mode! Ενω σε full load απο 43 παει 53-55 και αντιστοιχα απο 22 παει 30-31. Ποιο προγραμμα μπορω να εμπιστευτω πριν αρχισω το o/c?Και γενικα για την "συντηρηση" του υπολογιστη ποια ενδειξη ειναι σωστη?
netmask Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Εμένα το speedfan μου δείχνει cpu core -91 βαθμούς. lol Δοκίμασε και το Hardware sencors αλλά όσων αφορά το πιο είναι αξιόπιστο πιστεύω διαφέρει σε κάθε σύστημα τις περισσότερες φορές.
panosvlass Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Εβαλα και hardware sensors που λες και απο την μια καταλαβα τι παιζει αλλα και παλι μου δημιουργηθηκαν απορειες!!! Τελικα coretemp + Sensorview που ελεγα πριν μου βγαζουν την CPU Core Temperature ενω τα speedfan + mbm5 την CPU temperature. To hardware sensors μου τις βγαζει και τις δυο διπλα διπλα. Και ξανα ρωταω τωρα ποια η διαφορα των δυο? Ποια ειναι ποιο κρισιμη?Η cpu temp ή η cpu core temp? Και τελικα αν η cpu core temp αναφερεται στον πυρηνα του επεξεργαστη η cpu temp που αναφερεται?
netmask Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Στην diode η οποία είναι αν όχι πιο σημαντική είναι εξίσου σημαντική. Αλλά μην δένεις κόμπο αυτά που σου λέω και σε πάρω στο λαιμό μου. Πάρε ως μέτρο σύγκρισης τα BIOS. Δεν είναι δυνατόν και αυτά να κάνουν λάθος.
panosvlass Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Ολοι λενε μακρια απο τις μετρησεις των BIOS οποτε αφου ολος ο κοσμος το λεει κατι θα ξερει. Καποιος expert στον τομεα αυτον να μας δωσει τα φωτα του??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.