Composer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Γεια σας! Έχω ένα πρόβλημα με τη θερμοκρασία του cpu. Μετά από αλλαγή του motherboard από ASUS σε Asrock ConroexFire-eSata2 (λόγω προβλημάτων), η θερμοκρασία του cpu σταθεροποιείται στους 65 βαθμούς C. Μου άλλαξαν ανεμιστηράκι και τώρα μετά από βδομάσες πάλι βλέπω ότι φτάνει τους 65, και μου είπαν, ότι μάλλον αυτή τη θερμοκρασία αναγνωρίζει το motherboard. Επεξεργαστή έχω Intel Pentium DualCore στα 3,2GHz και μνήμη 3 GHz. Τι ζημιά μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα η υψηλή θερμοκρασία; Τον υπολογιστή τον αφήνω συνέχεια ανοιχτό, τουλάχιστον 5 μέρες συνεχόμενες!
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Καλημερα! 65 βαθμους οταν παιζεις παιχνιδια(full load)η οταν απλα ειναι ανοιχτος? Μια πρωτη ιδεα ειναι πως δεν εχει"κατσει"το ανεμιστηρακι σωστα πανω στον επεξεργαστη.Τι κουτι εχεις?Ποσους ανεμιστηρες εχει μεσα?(Η μνημη σου εννοεις πως ειναι 3gb φανταζομαι).
kostassid Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Πρεπει να κοιταξεις για σωστη ροη αερα στο κουτι σου μεσα, εχεις βαλει θερμοαγωγιμη παστα μεταξυ ψυκτρας και cpu? μηπως εχει χαλασει η δεν δουλευει το θερμομετρο της μητρικης σου (δοκιμασε το με το να αφησεις το pc σου κλειστο για καμια ωρα και με το που θα το ανοιξεις δες τη θερμοκρασια του)
Lorea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Τσεκαρε επισης εαν εχεις καποιο bay το οποιο σου δειχνει τις θερμοκρασιες του συστηματος εαν παταει καλα. Ειχα το ιδιο προβλημα και μου ανεβαινε η θερμοκρασια στο θεο και μολις εβγαλα το bay επεσε στα κανονικα επιπεδα.
megas-ARIS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 file pote min koitazeis tin thermokrasia tis cpu apo to bios tis kathe board...kathe marka board tha sou bgazei diaforetiko apotelesma...to kalitero pou exeis na kaneis mia kai exeis cpu intel einai na katebaseis to programma tis intel (intel thermal analysis tool)..dokimase to kai meta pes mas tis thermokrasies sou..
MrSeanKon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Εχει δικιο ο megas-ARIS βεβαια ειναι κι Intel διπυρηνος επομενως αναμενεται να εχει υψηλες (σχετικα με τους AMD) θερμοκρασιες. Ομως και τα υπολοιπα που ανεφεραν οι αλλοι χρηστες καλο ειναι να ελεγχθουν. Composer grab here Throttle Watch για να δεις αν αναβει.
pcos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Empeirika kai mono piase tin psiktra me to xeri na deis an kaiei.Me 65C 8a prepei na zestainetai poli...Isos ta metritika software na min einai a3iopista
zvarthangalos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Εγω ρε παιδια εχω Intel Pentium 4 540, 3200 MHz (16 x 200). Motherboard ID ASUSTeK Thermaltake TMG i2 Eιναι δυνατων να ρυθμιζω τo φαν απο τα BIOS και να το κατεβαζω στροφες απο 90% σε 80% δηλ. 2600 RPM στα 2400 περιπου και να πεφτει η θερμοκρασια 3 με 4 βαθμους στην cpu ? ειναι λογικο?
Composer Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά είμαι άσχετος από κουτιά ,ψύχτρες και τέτοια και δεν ανοίγω ποτέ το κουτί γιατί φοβάμαι μην κάνω τίποτα λάθος. Πάντως όταν έκανα επανεκκίνηση τον υπολογιστή μετά από 10 λεπτά λειτουργίας, και αφού είχα 2 μέρες να τον ανοίξω, ξεκίνησε από τους 59 βαθμούς και ανέβαινε σιγά σιγά. Παιχνίδια δεν παίζω, απλώς χρησιμοποιώ software και sample libraries για μουσική σύνθεση που απαιτούν πολύ δυνατό υπολογιστή και μεγάλη μνήμη (Γι'αυτό και τα 3Gb μνήμης που έχω). Αλλά η θερμοκρασία είναι υψηλά ακόμα και αν δεν κάνω τίποτα, και έχω απλώς το pc ανοιχτό να κατεβάζεi από το internet. Το intel thermal analysis tool μου βγάζει invalisd processor και τερματίζεται. Υπάρχει κάποιο άλλο software για να ελέγξω τη θερμοκρασία; Το throttle watch δεν κατάλαβα τι κάνει. Όσο για την πάστα, υπάρχει. Γι'αυτό αλλάξαμε κιόλας εξαρχής το ανεμιστηράκι, γιατί έιχε φθαρεί η πάστα από το μπάσε-βγάλε (που συνεχώς παρουσίαζε προβλήματα το pc) και μου έβαλαν υποτίθεται καινούργια. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από την υψηλή θερμοκρασία στο μέλλον; Ως τώρα δε φαίνεται να έχω κάποιο πρόβλημα (εδώ και 2 μήνες δηλαδή). Τσεκαρε επισης εαν εχεις καποιο bay το οποιο σου δειχνει τις θερμοκρασιες του συστηματος εαν παταει καλα. Ειχα το ιδιο προβλημα και μου ανεβαινε η θερμοκρασια στο θεο και μολις εβγαλα το bay επεσε στα κανονικα επιπεδα. A,τι είναι το bay;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.