Προς το περιεχόμενο

Δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να βάλω...

EndlessNameless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
παρε την Χ1950pro , καντην ενα βαρβατο OC ( Moded Bios ) ωστε να πλησιασει την Χ1950ΧΤ και εισαι μια χαρα.

1) Η 1950 pro δεν έχει τα ίδια pixel processors με την xt 36<48 και γενικά "πετσοκομμένη" αρχιτεκτονική. Με το να φορτώσεις bios της xt δεν θα ξεκλειδωθούν τα pipelines (άλλο pcb) και μάλλον θα έχετε απρόβλεπτα αποτελέσματα. Οι εποχές 9500(απλής) και 6800gs περάσαν ανεπιστρεπτί και οι εταιρίες μάθαν από τα λάθη τους.

2)Τα περιθώρια με o/c είναι πολύ μικρά <50 MHz (core/memory). Το άσχημο είναι η δυσκολία εγκατάστασης after market λύσης λόγω της ειδικής ψύκτρας που απαιτείται για το chip κοντά στην τροφοδοσία. Π.χ. οι κορυφαίες zalman δεν κάνουν για αυτό το λόγο (παρόλο που οι τρύπες είναι οι ίδιες).Αν δεν βρει κάποιος πατέντα για αυτό ή δεν φτιάξει αυτοσχέδια θα έχει προβλήματα θερμοκρασίας. Αν θέλει κάποιος O/C η 7900gt είναι βασιλιάς-πάει σχετικά άνετα με after market στα επίπεδα της 7900 gtx.

Δημοσ.

Πήρα πρόσφατα Sapphire 1650X. Σε windows παίζει μια χαρά και παιχνίδια σε super ποιότητα.

Αλλά επειδή η ATI έχει ΧΑΛΙΑ υποστήριξη για Linux (που χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση, καθώς τα win τα έχω για παιχνιδομηχανή) ΔΕΝ ξαναπέρνω ATI!!!

Δημοσ.
[*]Να μην ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα.

Η 1950 pro είναι εξαιρετική για τα χρήματα της αλλά με την παραπάνω προυπόθεση νομίζω δεν συμβαδίζει εύκολα.(Διορθώστε με αν κάνω λάθος)

• Moderators
Δημοσ.

Ακριβως! Η X1950pro δεν εχει και το καλυτερο overclocking πια...

Α, και κατι άλλο.

Τα Pipelines παιζουν σημαντικο ρολο για τις επιδοσεις μιας καρτας, αλλα υπαρχουν πολλοι ακομα παραγοντες...

Π.χ. η Χ1800ΧΤ η δικια μου, εχει 16Pipelines, αλλά οι επιδοσεις τις συγκρινονται με τις 24 της Χ1950pro και τις 30κατι (ή 40κατι ηταν?) της 7800GT/GTX...

Δημοσ.

Μερικοι μαλλον δεν διαβαζουν απο την αρχη το θεμα...

Ο Φιλος εν ολιγοις δεν θελει να ξεπερασει τα 200ε ( και πολλα λεω ) για καρτα οποτε τη 8800 του λετε του παιδιου ?

Δημοσ.

φίλη ;)

Για του λόγου του αληθές πάντως έχω αρχίσει να κοιτάω την Albatron 8800GTS 320 MB. Εκατό ευρώ παραπάνω βέβαια από τη Sapphire x1950 512 ΜΒ αλλά χαζεύοντας τα παιχνίδια μου άνοιξε η όρεξη. Εντάξει θα πείτε βγαίνουν οι 8600, τα 320 MB δε θα φτάνουν σε λίγο καιρό κλπ κλπ...αλλά ρε παιδιά έτσι μπαίνουμε στο παιχνίδι των εταιριών και στο άγχος του να ακολουθούμε πάντα τις εξελίξεις. Έστω και περιμένουμε την επόμενη γενιά, πιστεύετε πραγματικά ότι θα είναι στο προσκήνιο για περισσότερους από 6 μήνες;

• Moderators
Δημοσ.

Α ρε Vagabond...

Η 8800GTS 320MB, EndlessNameless, ειναι αξιολογοτατη, και για εξτρα απαιτησεις μνημς υπαρχει και η εκδοση με τα 640ΜΒ.

Απλα σε αναλυσεις απο 1280 και κατω, η μνημη που χρησιμοποιειται στα games απο την VGA δεν περναει τα 320ΜΒ, γιαυτο και οι επιδοσεις ειναι σχεδον ισαξιες στα 2 μοντελα :)

Βεβαια η 8800GTS ειναι μια πολύ καλη καρτα και δεν θα το μετανιωσεις. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...