Προς το περιεχόμενο

Δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να βάλω...

EndlessNameless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύντομα θα αγοράσω καινούριο υπολογιστή αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάρτα γραφικών και έχω αρχίσει να κουράζομαι. Θέλω μια κάρτα που:

• Nα τρέχει ΤΕΛΕΙΑ όλα τα προ του 2007 games.
  • Nα έχει όχι εξαιρετικές αλλά τουλάχιστον καλές/αρκετά καλές επιδόσεις στα New Games (π.χ. ας έχει γραφικά 7 στα 10 αλλά να μην κάνει lag).
  • Να μην ανεβάζει θερμοκρασία εύκολα.

///

Επίσης έχω κολλήσει ότι πρέπει να είναι στα 512. Ένας χρήστης μου έγραψε ότι βλέπεις 10% διαφορά σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Πρακτικά δεν μπορώ να το καταλάβω, υπάρχει κάποιο σάιτ με βίντεο από διάφορα παιχνίδια να τρέχουν με διαφορετικές κάρτες; :?

///

Επιπλέον, ενώ είχα καταλήξει σ'αυτήν: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=941972

διάβασα αυτό και έχω αμφιβολίες:

1950 pro ~ 190 euro >> >> τα ίδια περίπου αλλά με 36 pixel processors και εσωτερικό 512-bit bus (διαφορετική αρχιτεκτονική). Γενικότερα σε επιδόσεις είναι τα ίδια πάνω κάτω με την stock 7900 σε D3D, υπολείπεται κλασσικά όπως όλες οι ATI σε opengl αλλά σε IQ είναι αισθητά καλύτερη (υποστηρίζει HDR+AA σε αντίθεση με την 7900).Στα αρνητικά της - τα ακριβώς αντίθετα από την 7900 - λόγω του μεγάλου pcb και παρά την μικρότερη κλίμακα ολοκλήρωσης ανεβάζει σε full-load >80C με αποτέλεσμα να μην δίνει oc ενώ και δύσκολα θα βρείτε ψύκτρα να τις κολλάει λόγω του chip που πρέπει να ψύχεται κοντά στην τροφοδοσία. Επίσης απαιτήσεις (450W-30A 12V - έλεος αυτό σημαίνει ουσιαστικά 550W επώνυμο).

///

Και αν είναι δυνατόν η κάρτα να είναι διαθέσιμη στο Πλαίσιο μιας που μάλλον εκεί θα συναρμολογηθεί το PC και δεν ξέρω αν μπορώ να τους ζητήσω να βάλουν κάρτα που έχω αγοράσει απο αλλού...

*sigh*

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Opoiadipote apo aftes, se syndiasmo me cpu E4300/E6400 [analoga an tha ton overclockareis i oxi!] kai 2GB ram, tha se vgalei -kata tin ektimisi mou- mexri na perasoume ousiastika se DirectX10 :cry:

Otan erthei ekeini i ora, exetazeis pali an xreiazesai upgrade, pragma poly efkolo me PCI-X!

Tote tin psaxneis, an xreiazesai kainourgia, endexomenos kai cpu....

Kati tetoio omos, den paizei na ginei, para meta apo peripou 1,5 xrono :shock:

- - - - - - - - - - -

O logos pou tha pigaina stin MSI, einai [poly] aplos: mporo na "thysiaso" 4-5 fps se games, an einai na exo telika apolytos tin hsyxia mou, 24/7! Alloi endexomenos oxi :-)

Δημοσ.
MSI 7900GS 256MB (σ'ευχαριστώ Delirium!)

Sapphire X1950 Pro 256

Gecube X1950 Pro 256 MB

Πληρούν τα κριτήριά μου; :?

Αν η οθόνη σου δεν έχει μεγαλύτερη native ανάλυση από 1280*1024 μια χαρά θα σε βγάλουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω κάρτες (αν και η προσωπική μου ζυγαριά θα έτεινε περισσότερο προς την Χ1950).

Για μέγιστες ρυθμίσεις στα επερχόμενα παιχνίδια δεν το βλέπω μεν, αλλά θεωρώ ότι τοποθέτησες τις ανάγκες σου σε μια λογική βάση.

Δημοσ.

Sapphire X1950 Pro 256

Gecube X1950 Pro 256 MB

Πληρούν τα κριτήριά μου; :?

Δεν ξερω εαν πληρουν τα κριτηρια σου.Αλλα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αυτα τα χρηματα.Οποτε εαν δεν μπορεις να διαθεσεις τα παραπανω για μια 8800gts η να περιμενεις να δεις τι ψαρια θα πιανει η 8600gt/gts ουσιαστικα δεν εχεις αλλες επιλογες.

Δημοσ.
Πολυ σωστος ο ^^^^^^^^^!!!!!!

Παράθεση:

na "thysiaso" 4-5 fps se games,

Αυτο μονο δεν καταλαβαινω???

H 7900GS, einai ligo pio argi, apo tis X1950Pro.

"Xontrika", ypologizo oti einai 4-5 frames piso..!

H MSI anti gia 65fps se kapoio game na dinei 60.

Prosopika, tha mporousa na ziso me afto :razz:

Xalali tis, afou einai athoryvi/fanless vga :shock:

Δημοσ.

Μια και με "παρέθεσες" στο αρχικό σου post. Σε pci-x και <2007 games δύο είναι οι επιλογές σου. 7900gt~180 (skroutz - ΟΧΙ ΤΗΝ GS) ή 1950pro (υπάρχει bulk στο e-shop στα 160!).

1) Αν έχεις μικρό τροφοδοτικό <450W και θέλεις O/C (με after-market ψύκτρα->7900gtx) προτίμησε 7900gt.

2) Αν θέλεις λίγο καλύτερο IQ προτίμησε την 1950 pro.

3) Αν έχεις C2d/DDR2-800 δώσε κάτι παραπάνω και πάρε την 8800gts.

• Moderators
Δημοσ.

"Επίσης απαιτήσεις (450W-30A 12V - έλεος αυτό σημαίνει ουσιαστικά 550W επώνυμο). "

Πραγματικά δεν καταλαβαινω γιατι 30Α στην +12 σημαινει 550W επωνυμο τροφοδοτικο... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700731

Αυτο εινα 485 και δινει 32Α στην 12ρα γραμμη...

Δημοσ.
"Επίσης απαιτήσεις (450W-30A 12V - έλεος αυτό σημαίνει ουσιαστικά 550W επώνυμο). "

Πραγματικά δεν καταλαβαινω γιατι 30Α στην +12 σημαινει 550W επωνυμο τροφοδοτικο... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700731

Αυτο εινα 485 και δινει 32Α στην 12ρα γραμμη...

Τα Enermax,Seasonic,OCZ είναι SLI certified και δίνουν παραπάνω αμπέρ από τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους. Πάρε ένα chieftec ή thermaltake στα ίδια κυβικά και βάλε την σε φορτωμένο μηχάνημα και άρχισε μετά τις προσευχές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...