Προς το περιεχόμενο

ταινίες 8mm!

zohios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά χρειάστηκα και εγώ κάτι ,και θέλω την βοήθειά σας!

Ήρθαν στην κατοχή μου ταινίες 8mm ,οι οποίες αποτελούν από ότι είδα ανεκτήμητο θησαυρό πληροφοριών για το πως ήταν ο τόπος μου και η ζωή πρίν από πολλά χρόνια.

Πως διάολο θα τα ψηφιοποιήσω;

Έχω σπάσει το κεφάλι μου ,ψάχνω πάρα πολύ καιρό!Αν έχει κάποιος κάποια ιδέα θα τον κάνω άγαλμα στην κεντρική πλατεία!!!

Δημοσ.

Μπορείς με μια καλή ψηφιακή κάμερα να τραβάς την ταινία καθώς την βλέπεις, χρησιμοποιώντας έναν τρίποδα για να είναι σταθερή στο σημείο που θέλεις. Εάν ο προτζεκτορας έχει και audio out μπορείς να το συνδέσεις στην κάμερα για να έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου.

Δημοσ.

"...Αντέγραψε τις σε κασσέτες VHS και μετά από το video μπορείς να τις περάσεις στο σκληρό και να κάνεις ότι θέλεις..."

Ναι αλλά με ποιόν τρόπο να τις περάσω σε VHS;

Δημοσ.

Δεν έχεις κάμερα που να παίζει 8άρες κασσέτες? Αν δεν έχεις σίγουρα θα βρεις κάπου, από κάποιο γνωστό, δεν είναι και τοσο παλιές.

Θα το βάλεις στο input του video και θα επιλέξεις να κάνει REC από εκεί.

Την καμερούλα δηλαδή και ένα καλωδιάκι scart θες.

Δημοσ.

Μάλλον silverthan έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι. Προφανώς οι ταινίες 8mm που λέει ο zohios είναι μπομπίνες και όχι κασέτες video ;)

Υπάρχουν κάποια καταστήματα video που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά να ξέρεις θα σου πάει ακριβά. Ίσως είναι καλύτερη λύση η προβολή σε πανί καλό και η ψηφιοποίηση με DV κάμερα...

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα ,η λύση της προβολής σε πανί και κατόπιν εγγραφή με dv camcorder είναι μονόδρομος.

Άντε τώρα να βρείς μηχανή προβολής!

Ευχαριστώ ρε παιδιά ,οτιδήποτε χρειάστηκα ,σε πάρα πολλά θέματα ,το βρήκα εδώ μέσα!

Νάστε καλά!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...