Προς το περιεχόμενο

2 Δοκιμασμενες λυσεις ωστε να "μειωσετε" την θερμοκρασια του PC...

HellasVagabond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον προσφατα εβαλα σκοπο με λιγοτερο απο 100 ευρω να καταφερω να λυσω το προβλημα θερμοκρασιας στο PC μου.

Εφοσον ομως τα 80ευρω συνολικα ισως να ειναι πολλα για αρκετους θα αρκεστω στο να αναφερω 2 απο τις 3 λυσεις που η 3η λυση ηταν η αγορα του Scythe Infinity ( 55ευρω ) ωστε το κοστος να πεσει στα 25ευρω..

Λοιπον εχουμε και λεμε...

1) Με την αγορα ενος εξτρα FAN ( 12αρη ) και με την τοποθετηση του στο πανω μερος της ψυκτρας του CPU ( το μερος προς το τροφοδοτικο ) φυσικα με μοντα ( Εγω τον εδεσα πανω στην ψυκτρα με Cable Ties ).

H θερμοκρασια σε μενα απο 46 βαθμους σε stress load orthos επεσε στους 39...Το δε IDLE επεσε στους 20 βαθμους απο 31...

( Για μερικους ισως να μην λεει πολλα αλλα οταν το συστημα ειναι ενας Core 2 Duo 6600 συγχρονισμενος στα 3400mhz τοτε οι θερμοκρασιες αυτες ειναι ενα καλο επιτευγμα. )

2) Εδω περναμε στην καρτα γραφικων...Και δεν προκειται να χρειαστει μοντα :)

Εν ολιγοις για να μην ταλαιπωρησω κανεναν η λυση αν και δεν την ξερουν πολυ βρισκεται στο παρακατω link και μπορει να αγοραστει απο την MSYSTEMS ( http://www.msystems.gr ) στην τιμη των 15ευρω.

http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=75060

Το συγκεκριμενο προιον εχει σαν σκοπο να δινει φρεσκο αερα ( λιγοτερο ζεστο ) απο το εξωτερικο του κουτιου ακριβως πανω στον FAN της καρτας γραφικων. Εμενα η θερμοκρασια επεσε 5 βαθμους και οχι 15 που λεει το εν λογο προιον αλλα ισως φταιει το οτι η 8800GTS ειναι λιγακι πιο μακρια απο οτι ειχαν προβλεψει οι τεχνικοι της ANTEC και σαν αποτελεσμα ο Fan του Vcool δεν ειναι ακριβως απο κατω απο τον Fan της 8800GTS.

Ακομα εχει ενα φοβερο μπλε φωτισμο που δινει αλλη πνοη στο κουτι ( Ειδικα στο δικο μου που εχω ηδη μπλε φωτισμο AKASA και τωρα εγινε πιο εντονος. )

Λοιπον αυτα εχω να προτεινω και δεν νομιζω πως τα 25ευρω σαν κοστος ειναι κατι το εξωφρενικο προκειμενου να μειωσετε σχεδον κατα 10 βαθμους την θερμοκρασια του επεξεργαστη και κατα 5+ της καρτας γραφικων

Δημοσ.

HellasVagabond τον 12αρη τον έβαλες να τραβάει αερα από την ψύκτρα και να φυσάει προς τα πάνω, προς το τροφοδοτικό δηλαδή, κατάλαβα σωστά; Έτσι όμως δεν ζεσταίνεται πολύ το τροφοδοτικό; δεν θα ήταν καλύτερα να φυσάει τον αέρα προς αριστερά δηλαδή προς τον ανεμιστήρα του κουτιού;

Δημοσ.

Scythe Infinity παρήγγειλα κι εγώ για το 939. Ο ανεμιστήρας που έχει στη μια πλευρά, δεν κοιτάζει στο μπροστινό μέρος του κουτιού? Κάτω κοιτάζει? Έχει υποδοχές η ψύκτρα έτσι κι αλλιώς για 2ο ανεμιστήρα, ένας εισαγωγής κι ένας εξαγωγής. Το ζήτημα είναι το εξής:

Ο ανεμιστήρας της ψύκτρας παίρνει εντολή από τη μητρική και ανεβοκατεβάζει στροφές. Ο άλλος που δουλεύει σταθερά δεν επηρρεάζει τη λειτουργεία του πρώτου?

Δημοσ.

Η Infinity είναι ακόμα πιο φθηνή έχει 45? και στην συσκευασία έχει κλιψάκια μόνο για έναν ανεμιστήρα. Παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις και "άλλους" επάνω με δεματικά ή όπως αλλιώς βολεύει τον καθένα ή εάν πάρεις τα εξτρά κλιψάκια της Scythe.

Πάντως η συγκεκριμένη είναι από τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν για αέρα και με έναν ανεμιστήρα θα την κάνεις πολύ καλά την δουλειά σου. Αυτός που υπάρχει στην συσκευασία είναι και αθόρυβος οπότε δεν υπάρχει λόγος να του αυξομειώνεις τις στροφές. Βάζοντας δε και άλλον ένα σε διάταξη push & pull τότε γίνεται ακόμα καλύτερη.

Δημοσ.

EDIT : PUSH & PULL TESTED

H Θερμοκρασια ανεβηκε κατι λιγοτερο απο 2 βαθμους αποτι πριν...( Ωστοσο δεν το ξαναλαζω γιατι βαρεθηκα :P )

Περιμενω αυριο να ερθει ενας 12αρης FAN που θα τον βαλω να ριχνει κρυο αερα στο κουτι απο το αριστερο μερος.

pushpullmi5.jpg

Φωτογραφιες Εσωτερικου

image095dm7.jpg

image096lo9.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...