Προς το περιεχόμενο

Guild Wars 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα παραπανω που λεει ο zoocra ειναι αυτα που προσωπικα δεν χωνευω καθολου και δεν το λεω για σενα το λεω γενικα

Δεν χρειαζεται δικτατορια για να λειτουργηοσυν τα πραγματα ,χρειαζονται ατομα συνειδητοποιημενα που καταλαβαινουν και αυτο το οριζει το καθε guild

Ναι λογικο ειναι να χρειαζονται μαστιγιο αμα μπαινει στο guild οποιος κ οποιος

Δεν παιζει να μου πει ποτε κανενας τωρα μιλαω μονο εγω κτλ ,γιατι πολυ απλα εγω δεν θα το εκανα ποτε κ εφοσον δεν θα το εκανα εγω δεν θα ηθελα κ να το ακουσω

Και μην ακουσω οτι την εχω δει casual η something like that

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Aν μιλάμε για ώριμους φυσιολογικούς ανθρώπους είναι θλιβερό να λέμε πως ένα guild χρειάζεται δικτατορία για να λειτουργήσει. Αν έχεις 100 random παιδάκια χαίρω πολύ συμφωνώ. Το να είσαι όμως 20-40 χρονών και να ανέχεσαι ένα γραφικό τύπο να σε προσβάλει και να σου μιλάει σαν να είσαι κατώτερος είναι αξιολύπητο.

Δημοσ.

Διδακτορία δέν χρειάζετε , απλά κάποια "ηγεσία" , προγραμματισμό και κάποιους κανόνες.

Αυτά τα π.χ μην πάς για κατούρημα εν ώρα raid ειναι ****κιες, σιγά μην κατουρηθώ στο pc κιόλας, ήμουν σε hardcore guild και δέν γίνονταν τέτοια.

Δημοσ.

Πάντως όταν έπαιζα WoW σε guild με Έλληνες, ο raid leader που είχε αναλάβει στην αρχή, αν έπαιζε δίπλα μου σε κανένα netcafe θα τον είχα αφήσει χωρίς δόντια.

Τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν έκανε οποιοσδήποτε άλλος λάθος, μόνο που δεν του έβριζε τη μάνα.

Raid leader και Guild leader σημαίνει πρωτίστως ψυχαριμία, ηρεμία, υπομονή, γνώση, στρατηγική και μετά έρχονται και τα skills.

Αν δεν μπορείς να είσαι ψύχραιμος και δεν έχεις υπομονή, άστο το γ@μημένο το άθλημα να το εξασκήσει κάποιος πιο νηφάλιος πάνω σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Aν μιλάμε για ώριμους φυσιολογικούς ανθρώπους είναι θλιβερό να λέμε πως ένα guild χρειάζεται δικτατορία για να λειτουργήσει. Αν έχεις 100 random παιδάκια χαίρω πολύ συμφωνώ. Το να είσαι όμως 20-40 χρονών και να ανέχεσαι ένα γραφικό τύπο να σε προσβάλει και να σου μιλάει σαν να είσαι κατώτερος είναι αξιολύπητο.

Εγώ δεν εννοώ να έχεις έναν leader που θα νομίζει ότι είναι αυτός και κανένας άλλος, όταν λέω δικτατορία εγώ εννοώ σε Raids/PVP να μην υπάρχουν 50 διαφορετικές απόψεις αλλά κάποιοι που θα έχουν γίνει assigned για να δίνουν τις κατευθύνσεις. Δεν χρειάζεται να είναι ο leader αυτός. Επίσης και για το loot assign

Διδακτορία δέν χρειάζετε , απλά κάποια "ηγεσία" , προγραμματισμό και κάποιους κανόνες.

Αυτά τα π.χ μην πάς για κατούρημα εν ώρα raid ειναι ****κιες, σιγά μην κατουρηθώ στο pc κιόλας, ήμουν σε hardcore guild και δέν γίνονταν τέτοια.

Είπαμε για οργάνωση όχι για στατοκαυλιλίκι του κάθε παπάρα. Αυτά που είπε ο φίλος για το Warhammer είναι βλακείες και συμβαίνουν όταν έχεις 15χρονα που δεν μπορούν να ακούσουν κάποια πράγματα και να συμφωνήσουν.

Τα παραπανω που λεει ο zoocra ειναι αυτα που προσωπικα δεν χωνευω καθολου και δεν το λεω για σενα το λεω γενικα

Δεν χρειαζεται δικτατορια για να λειτουργηοσυν τα πραγματα ,χρειαζονται ατομα συνειδητοποιημενα που καταλαβαινουν και αυτο το οριζει το καθε guild

Ναι λογικο ειναι να χρειαζονται μαστιγιο αμα μπαινει στο guild οποιος κ οποιος

Δεν παιζει να μου πει ποτε κανενας τωρα μιλαω μονο εγω κτλ ,γιατι πολυ απλα εγω δεν θα το εκανα ποτε κ εφοσον δεν θα το εκανα εγω δεν θα ηθελα κ να το ακουσω

Και μην ακουσω οτι την εχω δει casual η something like that

Χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο. Ούτε απόλυτη δημοκρατία, ούτε "λόχος παρουσιάσου".

Χρειάζονται κανόνες, όχι πολλοί για να μπορούν να ακολουθούνται και άτομα που δεν είναι ηλίθια. Δυστυχώς το αν κάποιος είναι ηλίθιος ή όχι δεν το καταλαβαίνεις στον πρώτο μήνα που θα μπει στο guild αλλά μετά από αυτόν γιατί μέχρι να συνηθίσεις τα άτομα του guild και να νιώσει άνετα, αναγκαστικά το παίζει καλός και χρυσός. Μόνο αφού νιώσει ότι πλέον είναι άνετα και είναι φίλος με τους άλλους θα δείξει κάποιος πόσο μαλάκας είναι. όταν θα σκάσει το πρώτο πρόβλημα, loot, reward κλπ κλπ. Εκεί βλέπεις την βλακεία του καθενός.

Δημοσ.

Πως ξέρουμε ότι δουλεύει στην πράξη αν δεν εφαρμόζεται ποτέ; Για μία περίοδο 2 μηνών σε ένα guild που ήμουν, το πηγαίναμε δημοκρατικά. Αποτέλεσμα; Ο καθένας να κάνει ότι θέλει γιατί κανένας δεν συμφωνούσε με άλλον. Με το που άρχισε η "δικτατορία" όλα έφτιαξαν.

Οι άνθρωποι είναι ζώα που θέλουν να έχουν έναν αρχηγό να τους λέει τι να κάνουν γιατί αλλιώς κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και δεν υπάρχει συνοχή.

Μα το να έχεις έναν αρχηγό ή έναν leader δεν είναι μη δημοκρατικό απαραίτητα όπως δεν είναι και δικτατορικό ούτε κατά διάνοια. έχουμε μπερδέψει τις έννοιες μου φαίνεται. O leader βγαίνει με ψήφους των μελών και φεύγει πάλι με ψήφους των μελών. Παίρνει μόνος του τις αποφάσεις που του έχουν εμπιστευτεί να πέρνει μόνος του τα μέλη ενώ τα άλλα τα περνάει απο διαβούλευση. Αν μιλάμε για ένα guild με πολλά άτομα, τα μέλη μπορούν να εκλέξουν και "οfficers" ώστε να έρχονται στη γενική συνέλευση μόνο τα πολύ σημαντικα΄. Την δημοκρατία την φτιάξαμε 2.5 χιλ. χρόνια πριν λες να μην έχει εφαρμοστεί ποτέ; ψάξε λίγο τί έκανε ο Γλέζος στην απείρανθο. Απλά αυτό που συμβαίνει είναι να έχουμε πολλές φορές δημοκρατία που δεν είναι δημοκρατία. Αυτή είναι που αποτυχαίνει.

Δημοσ.

Επειδή χρησιμοποίησα την λέξη δικτατορία ίσως παρεξηγήθηκαν λίγο τα λεγόμενα μου αλλά nvm(πάντως θυμάμαι χαρακτηριστικά τον gl να λέει αρκετές φορές α ρε <όνομα hardcore gl> που θέλετε χαριτολογώντας) ..Μιλάμε για softcore guild απλά εσείς με συνδέσατε με hardcore εμπειρίες σας του παρελθόντος.Όταν λέω μιλάω μόνο εγώ, δεν το λέω αυταρχικά.Έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα απτην αρχή.Απτη στιγμή που κάνω leading δεν γίνετε να υπάρχουν 20 διαφορετικές απόψεις γιατί έχω ένα σχέδιο στο μυαλό μου.Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος μπορώ εύκολα να σου δώσω το leadership και εγώ να χαλαρώσω ακολουθώντας.Επίσης μπορώ να σε kickaro απτο raid απτη στιγμή που δεν συμφωνούν οι πράξεις σου με αυτά που έχουν συμφωνήσει οι υπόλοιποι μεστο raid.Δυστυχώς ή ευτυχώς στο mpvp έτσι είναι.Επίσης leader του raid δεν ήταν οπωσδήποτε o guild leader ή officer αλλά οποιοσδήποτε είχε την ικανότητα ή νόμιζε οτί την είχε.Τέλος, συνήθως το πρόβλημα του εγώ τα ξέρω όλα, δεν το χαν τα 15χρονα αλλά οι άνω των ..αντα.

Σε αυτό που ήθελα να καταλήξω πάντως είναι ότι το leading σε οργανωμένο massive pvp είναι εντελώς διαφορετικό απο οποιοδήποτε άλλο είδος leading(pve arena κτλ) και θέλει εμπειρία και συγκεκριμένους τρόπους.

Μιλάμε έτσι ώστε το party,raid,alliance να καταφέρει κάτι καλό παίζοντας σοβαρά,αλλιώς υπάρχει και η στρατηγική του follow the zerg (πράγμα που το κάναμε πολλές φορές όταν δεν υπήρχαν άτομα που μπορούσαν να leadaroun ή θελαμε ποιο χαλαρο τρόπο παιξίματος):P.:Έχω έναν οδηγό leading and organising που είχε φτιαξει το alliance τότε, όποιος θέλει μπορώ να του το δώσω.Μέρος αυτού είναι τα εξής:

Solo Domination

Now I know this sounds a bit odd but I will try to explain this with a little example:

"You are the CEO ( leader) of this company ( guild)and it is your duty to lead your employees ( party/warband). The company is having serious troubles getting the organization running and making profit. Once you, the CEO, is finally getting things back on trail the last thing you want to hear is the employees telling you what to do and how to do this".

I just thought of another bad example:

"You are in a row-boat on the middle of a large lake together with another partyleader. You see this badass lightning storm ( your opposite faction) rolling in fast and both of you start peddling in a different direction screaming at your fellow peddler that he's doing it wrong. You 2 are not going anywhere, you both are pretty much screwed."

TIP: Make sure everyone knows who is leading also note fellow players that you don't want to get undermined, they will have to listen even when they wipe time after time

Penalties

You are leading a warband trying to kick some ass in Praag until you press M ( map) and you see multiple people leeching BO's, slapping keep doors and drinking coffee in the warcamp.

If this does NOT bother you, please stop reading here.

Penalties are also part of your preparation, it is completely up to you what kind of penalties you rule for people that slack or aren't listening. It depends on how hardcore and serious you take your leading.

Here's an example, personally I do it like this:

• No Ventrilo = KICK

• Completely ignoring orders = KICK

• AFK = KICK

• slowpokes, slackers and leechers = 1 warning before KICK

Now 99% of my warband players praise this "harsh yet fair" policy because they know what they can expect from the warband and what I expect from them. Start it simple and relaxed but if you feel your fellow players want it more hardcore, adjust your rules and penalties and try raising the bar.

TIP: Before you start let people know what you expect from them and what they can expect from you, this way you avoid " Why did you kick me meanie?!" or related issues

και παράδειγμα leading του ατόμου που το έγραψε(ακούγετε η vt συνομιλία) είναι αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=MkqRvXCfWxQ

Εν τέλει ήταν το καλύτερο ελληνικό guild που είχα παίξει και που είχε αναγνωρισιμότητα και είχα περάσει καλύτερα και από παλιότερες εποχές hardcorilas σε wow κτλ.Το μόνο που χρειαζόταν τελικά ήταν οργάνωση και ξεκάθαρους κανόνες τους οποίους ψηφίζαμε όλοι στα guild meetings ;).Από τότε όποτε ακούω μακριά από greek guilds γιατί πλακώνονται,ο ένας γαμάει τον αλλο για loot κτλ γελάω .Και επειδή η προσπαθεια αυτή του ελληνικού alliance στο gw2 μου θυμίζει αυτή την οργάνωση πιστεύω θα τα πάτε καλά.

Δημοσ.

Μα το να έχεις έναν αρχηγό ή έναν leader δεν είναι μη δημοκρατικό απαραίτητα όπως δεν είναι και δικτατορικό ούτε κατά διάνοια. έχουμε μπερδέψει τις έννοιες μου φαίνεται. O leader βγαίνει με ψήφους των μελών και φεύγει πάλι με ψήφους των μελών. Παίρνει μόνος του τις αποφάσεις που του έχουν εμπιστευτεί να πέρνει μόνος του τα μέλη ενώ τα άλλα τα περνάει απο διαβούλευση. Αν μιλάμε για ένα guild με πολλά άτομα, τα μέλη μπορούν να εκλέξουν και "οfficers" ώστε να έρχονται στη γενική συνέλευση μόνο τα πολύ σημαντικα΄. Την δημοκρατία την φτιάξαμε 2.5 χιλ. χρόνια πριν λες να μην έχει εφαρμοστεί ποτέ; ψάξε λίγο τί έκανε ο Γλέζος στην απείρανθο. Απλά αυτό που συμβαίνει είναι να έχουμε πολλές φορές δημοκρατία που δεν είναι δημοκρατία. Αυτή είναι που αποτυχαίνει.

ναι βέβαια, έχουμε πήξει στα "δημοκρατικά" ελληνικά guild που "εκλέγουν" leader, το άλλο πως το πες,κάνουν και όλοι μαζί "διαβουλεύσεις" ,μιλάμε θα πέσω κάτω απ'τα γέλια, καραλολ και ροφλ μαζί, αυτά δεν τα πετάνε ούτε έλληνες πολιτικοί. Σιγά μην στήνετε και κάλπες. Πως γεννιέται 1 ελληνικό guild? 2 τινά συμβαίνουν. Μαζεύονται κάμποσα ανήλικα με όλα τα "καλά" που κουβαλάνε, που συνήθως γνωρίστηκαν σε κάποιο νετκαφέ (όπως είπε και 1 παλικάρι σε άλλο thread, άλλη μια στρέβλωση της ελληνικής mmo κατάστασης, που επειδή άργησε η φάση με τις dsl στη ελλάδα πολλοί ξεκίνησαν να ασχολούνται με mmo μέσω των νετκαφε και να σου οι πρώτες κλίκες), εκλέγουν με "δημοκρατικές" διαδικασίες τον gl και τους officers (δλδ τους εαυτούς τους) και από κει και πέρα ψάχνουν για "μέλη" για να συμπληρώνουν τα σποτ.

Το δεύτερο "δημοκρατικό" σκηνικό είναι να φτιάχνεται ο πυρήνας από γνωστούς μεταξύ τους από άλλα mmo, (συχνά πρόκειται για "παλαίμαχους", ξερόλες του είδους που δεν παίρνουν κουβέντα επ'ουδενί λόγω, ακόμη και αν πρόκειται για νέο game, αυτοί γεννήθηκαν με κληρονομικό χάρισμα σαν τον χορταρέα ένα πράγμα αλλά στα mmo) και σε συνέχεια της πρώτης περίπτωσης να βάζουν και τις γνωστές ταμπέλες στα διάφορα φορουμ "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" "εδώ το καλό το πράγμα, σπαρταράει λέμε" μπας και βρουν κανά κακομοίρη να συμπληρώσουν σποτ. Και στις 2 περιπτώσεις πάντως στις μπάλες τους οι υπόλοιποι, και αυτό φυσικά φαίνεται στα πρώτα δύσκολα, πχ σε loot της προκοπής, σε κανά τσακωμό με officer, σε ήττες στα bgs, όταν δεν λέει να πέσει το ρημαδοboss κλπ. Να είσαι πχ σε 25ρι raid σε guild με αξιοπρεπές progress και να το βλέπεις να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθει επειδή έπεσε το ring που ήθελαν και τα 2 τανκ. Θα μου πεις για το loot διαλύθηκε? Οχι αλλά ήταν η αφορμή να βγάλουν τα μαχαίρια οι κλίκες και να σφαχτούν. Σε ξένα guild δεν βλέπεις τέτοια? Ναι αλλά ούτε κατά διάνοια σε τέτοιο βαθμό, εδώ καταστρέφουν servers με το πέρασμα τους, βλέπε τι μπάχαλο άφησαν πίσω τους στους TH και genjuros. Θα μου πεις όλα τα ελληνικά gtp είναι? όχι, αλλά δυστυχώς πολλά είναι, αυτό μου έδειξε το οκταετές μου πέρασμα από ούτε που θυμάμαι πόσα ελληνικά guild σε διάφορα mmo. Μαγκιά κλανιά, και "ξες ποίος ειμαι γω ρα" και συχνά παικτικώς gtp. Σαν το επίπεδο που κουβαλάμε irl σαν λαός..

Δημοσ.

ναι βέβαια, έχουμε πήξει στα "δημοκρατικά" ελληνικά guild που "εκλέγουν" leader, το άλλο πως το πες,κάνουν και όλοι μαζί "διαβουλεύσεις" ,μιλάμε θα πέσω κάτω απ'τα γέλια, καραλολ και ροφλ μαζί, αυτά δεν τα πετάνε ούτε έλληνες πολιτικοί. Σιγά μην στήνετε και κάλπες. Πως γεννιέται 1 ελληνικό guild? 2 τινά συμβαίνουν. Μαζεύονται κάμποσα ανήλικα με όλα τα "καλά" που κουβαλάνε, που συνήθως γνωρίστηκαν σε κάποιο νετκαφέ (όπως είπε και 1 παλικάρι σε άλλο thread, άλλη μια στρέβλωση της ελληνικής mmo κατάστασης, που επειδή άργησε η φάση με τις dsl στη ελλάδα πολλοί ξεκίνησαν να ασχολούνται με mmo μέσω των νετκαφε και να σου οι πρώτες κλίκες), εκλέγουν με "δημοκρατικές" διαδικασίες τον gl και τους officers (δλδ τους εαυτούς τους) και από κει και πέρα ψάχνουν για "μέλη" για να συμπληρώνουν τα σποτ.

Τα καραλολ και ροφλ επιχειρήματα σκίζουν. το χεις.

Το ότι τις περισσότερες φορές τα guilds αντιστοιχούν στις δύο περιπτώσεις που είπες παρακάτω είναι άσχετο με αυτό που είπα εγώ. Εγώ έδωσα ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σωστά δημοκρατικό guild και με ιεραρχία, σε αντίθεση με τις άλλες λανθασμένες απόψεις (προσωπική άποψη αυτό) περί δημοκρατίας ή δικτατορίας. Και εσύ μπορεί να έχει λίγο στενό μυαλό σαν όλους τους έλληνες που τα χώνεις στο πόστ σου αλλά βρήκα σε international guilds τέτοιες περιπτώσεις. Η άμεση δημοκρατία δεν είναι κάτι δύσκολο.

Δημοσ.

ερωτηση σε οσους εχουν παιξει beta:

ειναι τοσο επικουρα οσο παρουσιαζεται στα trailers...?

Έχοντας υπόψιν τους σχεδόν απαράβατους κανόνες ότι τα trailer είναι: (α) εξ όρισμού επικά και ελκυστικά και (β) δείχνουν τις καλύτερες σκηνές της ταινίας, κράτα μικρό καλάθι. ^_^

Δεν λέω ότι το παιχνίδι ΔΕΝ είναι επικό. Είναι όμως καθαρά υποκειμενικό το πώς θα σε κάνει να νιώσεις. Είναι θεαματικό, όμορφο, περιστασιακά γρήγορο και έντονο. Το τρέϊλερ όμως είναι ... τρέϊλερ. Καλύτερη γνώμη θα σχηματίσεις από τα gameplay videos.

EDIT: θα συμφωνήσω, μερικώς, με τον A7X ως προς την... εμβέλεια της δημοκρατίας. Η δημοκρατία σταματάει στην καταμέτρηση των ψήφων. Μόλις βγουν οι αρχηγοί, αλλάζει και το πολίτευμα. Κατά τα λοιπά: ναι, κι εγώ πιστεύω ότι σε mass pvp και άλλες παρόμοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν χωρά δημοκρατία.

Δημοσ.

Βγηκε και αλλο update? γιατι χθες κατεβασα ενα που ηταν 1GB και κατι και τωρα μου κανει παλι update :S

Δημοσ.

Βγηκε και αλλο update? γιατι χθες κατεβασα ενα που ηταν 1GB και κατι και τωρα μου κανει παλι update :S

Ναι και εμένα μου έβγαλε ένα μικρό, 1400 files

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...