bal89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν αμφισβητει κανεις οτι το παιχνιδι εχει PvP , απλα αμφισβητουμε τον τροπο που λειτουργει αυτο.Και οταν σου μιλανε για World PVP , καταλαβαινεις αυτο που καταλαβαινουν ολοι ,δηλαδη ανοιχτο PVP σε καθε σημειο του χαρτη. Τωρα αρκετοι θα πουνε γιατι να εχω τον καθε μογλη πανω απο το κεφαλι μου να με σκοτωνει οταν κανω ενα Quest, ε αυτο λεγεται "ανταγωνισμος".Στα MMORPG υπαρχει αυτο το στοιχειο , αν καποιοι δεν το αντεχουν , υπαρχουν και τα RPG.
A7X. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν αμφισβητει κανεις οτι το παιχνιδι εχει PvP , απλα αμφισβητουμε τον τροπο που λειτουργει αυτο.Και οταν σου μιλανε για World PVP , καταλαβαινεις αυτο που καταλαβαινουν ολοι ,δηλαδη ανοιχτο PVP σε καθε σημειο του χαρτη. Τωρα αρκετοι θα πουνε γιατι να εχω τον καθε μογλη πανω απο το κεφαλι μου να με σκοτωνει οταν κανω ενα Quest, ε αυτο λεγεται "ανταγωνισμος".Στα MMORPG υπαρχει αυτο το στοιχειο , αν καποιοι δεν το αντεχουν , υπαρχουν και τα RPG. Την τελευταία πρόταση να μην έλεγες... Tα MMORPG έχουν ότι γουστάρουν και τα παίζουν όσοι γουστάρουν και όποια από αυτά γουστάρουν. Προτιμώ τον ανταγωνισμό σε balanced καταστάσεις παρά τον ανταγωνισμό του πιο καμμένου .
gchris7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ανταγωνιστικό είναι και το πινγκ πονγκ. Το θέμα είναι τι αρέσει σε εσένα. Εγώ πάντως δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που του αρέσει το PvP, να προτιμάει τα battlgrounds από το open world. Στα battlground θα πας να κατακτήσεις μια περιοχή χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, μονό και μόνο για να κερδίσεις το map και να μαζέψεις πόντους η κάτι ανάλογο. Στο open world θα πας να κατακτήσεις μια περιοχή έχοντας άμεσο όφελος επάνω σε αυτή. Είτε αυτό είναι για να χτίσεις την πόλη σου εκεί, είτε επειδή εκεί υπάρχει ένα boss το οποίο ρίχνει γ@μ@το gear, είτε επειδή δεν γουστάρεις το γειτονικό guild και θες να το διώξεις απο την περιοχή, κτλ. Ειλικρινά, υπάρχει λογικός PvPer που να βρίσκει πιο διασκεδαστικό το πρώτο από το δεύτερο? Τι να πω...
the_valliant Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 όπως είπε και ο Α7Χ, η τελευταία σου πρόταση με πέταξε από το "συμφωνούμε" στο "διαφωνώ πατόκορφα"! Αυτό που λες εσύ "ανταγωνισμό" εγώ το λέω "σπαζαρχιδισμό". Αν το GW ήταν φτιαγμένο για... μόγληδες και σπαζαρχίδες ασφαλώς και θα έπαιζα άλλο παιχνίδι. Μήπως λοιπόν να έστρεφες το ενδιαφέρον σου κάπου αλλού; Υ.Γ. Για να αποδώσω ωστόσο τα του καίσαρος, το L2 (παρότι δεν το έχω παίξει) έχει αντικειμενικά το καλύτερο σύστημα non-scripted PvP. Είτε μ'αρέσει αυτού του τύπου το ΡνΡ είτε όχι. Το να με αναγκάζεις να ΡνΡ-άρω είναι αυτό που δεν μ'αρέσει, καθώς και το να μένεις 'ατιμώρητος' που μου'σπασες τα νεύρα και μ'εκανες να χάσω την ώρα μου. Αυτό που λέει ο Α7Χ είναι σωστό: balanced καταστάσεις κι όχι του καμένου (βλέπε Αιον). Για να το πάω κάπου: αν το GW είχε ένα σύστημα 'ελεύθερου' ΡνΡ στο στυλ του L2, θα το σκεφτόμουν σοβαρά και μάλλον θα συνέχιζα να το υπερασπίζομαι. Όμως, όπως είπα και σε προγούμενο ποστ, λόγω των εξόδων που θα συνεπαγόταν η υποστήριξη τέτοιου είδους gameplay από την εταιρία, το αποκλείω το παιχνίδι να ήταν f2p. Μεταξύ των δύο... διαλέγω το GW όπως είναι τώρα @gchris: μ'αρέσει το πιγνκ-πονγκ
gchris7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ας μην μπλέκουμε το world PvP με τον τουμπανιασμένο nolifer που σκοτώνει νουμπακια. Δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο. ... Όμως, όπως είπα και σε προγούμενο ποστ, λόγω των εξόδων που θα συνεπαγόταν η υποστήριξη τέτοιου είδους gameplay από την εταιρία, το αποκλείω το παιχνίδι να ήταν f2p. Μεταξύ των δύο... διαλέγω το GW όπως είναι τώρα ... This. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Σαν value for money το guildwars 2 αξίζει... Και εμένα μου αρέσει το πινγκ πονγκ.
bal89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 και μενα μου αρεσει το πινγκ πονγκ παιζω αρκετες ωρες την μερα , ακομα και με Κορεατες αντιπαλους(καμμενους).
Hugo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ενα ωραια gameplay βίντεο με Charr warrior. Στο 8:00 ξεκινάει ουσιαστικά το game στο 15:30 του βίντεο αντιμετωπίζει το πρώτο boss. http://www.youtube.com/watch?v=4ttfOuxB6Gc Υπάρχει και 2ο part.
A7X. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Εμένα μ αρέσει και το PvE δεν λέω αλλά αυτό που με τραβάει σε ένα παιχνίδι είναι το PvP. Δεν ξέρω αν αυτό με κατατάσει στους "σοβαρούς pvp παίχτες" αλλά έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά παιχνίδια ακριβώς γι αυτό. Προτιμώ χιλιες φορές το scripted pvp του GW1 (και του 2 από ότι ακούω χωρίς να το δέσω κόμπο πριν το παίξω όμως) από το open world του WoW, του War, του Aion και διάφορων άλλων (darkfall πχ). Θεωρώ το scripted και τελείως balanced pvp το μόνο pvp που με ικανοποιεί και βγάζει ανταγωνιστικότητα. Εσύ φίλε προτιμάς κάτι διαφορετικό και καλό είναι να μην γενικέυεις. Το αστέιο έιναι όμως ότι εγώ κάνω την προτίμησή μου έχωντας παίξει τα παιχνίδια και από τις δύο πλευρές. Εσύ "έχασες" που δεν έπαιξες ποτέ το PvP του GW... ήταν το κάτι άλλο. True Skill. Φίλε Chris πες μου αν θές ποιά παιχνίδια έχεις παίξει με scripted και arena based αν θές PVP και δεν σου έκανε τόσο όσο το Open world κάποιου άλλου
filetos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Και ένα video με pvp ( engineer and the ranger class) http://www.youtube.com/watch?v=xvHV7HB2BDc&feature=relmfu
A7X. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μεγάλο παίδεμα με ποια κλάση θα ξεκινήσω επίσης, στο τελευταίο PC Gamer (.com) το έχει σαν κύριο θέμα ως το mmο του μέλλοντος
the_valliant Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν θα ξαναπώ το τετριμένο πια, αυτό είναι και σ'όποιον αρέσει, καθώς το θεωρώ αυτονόητο. (μάλλον το ξαναείπα ήδη όμως!) Πέρα από το πιγνκ-πονγκ που συμφωνήσαμε λοιπόν ότι μας αρέσει, να γυρίσουμε λίγο στο GW2 και σε τρέχοντα θέματα; Όπως αυτό που έθιξε ο Α7Χ πιο πάνω... Τα βιντεάκια τα έβλεπα, τυχαία, χτες. Εντάξει, το ΡνΕ μ'αρεσε καθώς έδειχνε αρκετά πράγματα: από character creation (άκου 15 βήματα!!!) μέχρι τον τρόπο που ξεκλείδωνες τα νέα σου skills (πρωτότυπο, αν μη τι άλλο...), το επιλεκτικό auto-attack (θες να φας μια πίτσα βρε αδερφέ! μη λαδώσεις όλο το πληκτρολόγιο ), κ.α. Το 2ο βίντεο με το ΡνΡ (αν και δηλώνω, σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, ότι είμαι 90% ΡνΕ και 10% ΡνΡ κι αυτό υπό όρους) μου άρεσε. Βέβαια θυμίζει περισσότερο ... Call of Duty με skills, όμως δείχνει γρήγορο και balanced -για να χρησιμοποιήσω ορολογία του Α7Χ. Ευθέως ανάλογο με το πόσο balanced θα είναι οι κλάσεις βέβαια Εκτιμώντας ότι η τελευταία κλάση (επάγγελμα) που θα αποκαλυφθεί θα είναι mesmer, έχω καταλήξει σε Ranger (που πάντα ήταν η αγάπη μου, ιδίως τώρα με το pet κάνει παπάδες). Στάνταρ θα δοκιμάσω Spy , για το εφέ των skill του, και Engineer που δείχνει ΤΡΟΜΕΡΑ εντυπωσιακός και ευέλικτος (δείτε το τελευταίο βιντεάκι). Εσείς; Καταλήξατε σε κλάσεις; Υ.Γ. Θέλω να ρωτήσω 1-2 πραγματάκια για το crafting του 1ου GW. Αν είναι κάποιος πρόθυμος να απαντήσει ας μου κάνει pm...
gchris7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλε Chris πες μου αν θές ποιά παιχνίδια έχεις παίξει με scripted και arena based αν θές PVP και δεν σου έκανε τόσο όσο το Open world κάποιου άλλου Εχω παιξει αρκετα mmorpgs. Σε αυτα που εχω αφιερώσει τον περισσότερο χρονο ειναι το wow και το Darkfall. Οπότε μπορείς να πεις ότι έχω παίξει τα δυο εντελώς αντίθετα mmo. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμα φορά οτι άλλο είναι το open world pk και άλλο είναι το open world pvp. Το wow δεν έχει open world pvp και πλέον ούτε open world pk (από BC expansion και μετά). Τις π@π@ριτσες στυλ wintergrasp δεν τις θεωρώ open world pvp. Ένα battleground είναι στην ουσία που απλά δεν είναι instanced. Το wow το έπαιζα για σχεδόν 3-4 χρόνια. Έχω παίξει και την vanilla version, τότε που υπήρχε open world pk όπως επίσης και την μετά vanilla version(bc, woltk) οπού τα flying mounts εξαφάνισαν το open world pk. Θεωρώ πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της blizzard ήταν τα flying mounts. Ενώ το καλύτερο pvp feature που έχει βάλει ήταν πιστεύω οι αρένες. Το wow όντας το πρώτο μου mmorpg που το pvp του βασίζεται σε battlegrounds, με είχε κάνει να "εθιστώ" για τα καλά. Έχω κάνει άπειρα battlegrounds και ενώ στην αρχή ήταν διασκεδαστικά πολύ γρήγορα καταντούσαν καταναγκαστικό έργο. Ο μόνος λόγος που έμπαινα από ένα σημείο και μετά ήταν για να ανεβάσω το ranking μου την εποχή του vanilla και για να μαζέψω πόντους για τα off-parts στην μετά vanilla εποχή. Οι αρένες από την άλλη, ήταν και είναι διασκεδαστικές. Δεν έχει script και απλά μπαίνεις μέσα και ξεδίνεις σφάζοντας ο ένας τον άλλο, οπότε δεν καταντάει κουραστικό και επαναλαμβανόμενο όπως τα battlegrounds. Φυσικά οι αρένες δεν είναι αρκετές για να πεις ότι ένα mmo έχει ωραίο PvP, θέλει και άλλα πράγματα. Πάμε τώρα σε ένα mmorpg με πραγματικό PvP. Τι να πρώτο πεις για το Darkfall? Για τις επικές μάχες με εκατοντάδες παίχτες για την κατάκτηση μιας Πόλης που θες να κάνεις το νέο σου σπίτι? Για τις επικές Ναυμαχίες με εκατοντάδες παίχτες να προσπαθούν να εισβάλουν και να κατακτήσουν το αντίπαλο πλοίο? Για τις οργανωμένες άμυνες που έπρεπε να φτιάξεις για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα αντίπαλα clan που θέλουν να σε διώξουν από το νησί? Για τις συμμαχίες, τους ρουφιάνους, τις προσωρινές συνθήκες ειρήνης μεταξύ clan για την αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού, τα political conflict(pos to lene sto ellinikos?) Τι να λέμε τώρα. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης τις ποιότητας του pvp που σου προσφέρει ένα τέτοιο στιλ mmorpg με ένα mmorpg με battlegrounds. Είναι ιεροσυλία και μόνο να το συζητάς. Όταν θα παίξεις ένα τέτοιο mmo θα το καταλάβεις και μόνος σου.
Atallos1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Κανενα παιχνιδι δεν θα φτασει το RvR του DaoC,ever... Οι περισσοτεροι αρχισαν να παιζουν MMORPG με πρωτο τους παιχνιδι να ειναι το WoW και pvp θεωρουν πως ειναι τα battlegrounds Οσον αφορα το GW2,υπαρχει ημερομηνια για beta?Θα γινει καθολου? Συγνωμη αν εχει απαντηθει ηδη
A7X. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για τίποτα δυστυχώς. Σαν φήμες λέγαν ότι θα γίνει open beta φέτος και θα κυκλοφορήσει του χρόνου αλλά έχουμε Σεπτέμβρη και δεν βλέπω τίπτοα Φίλε Chris στο ξαναλέω. Δεν έχεις παίξει GW. Εγώ έχω παίξει όλα αυτά που λές. Δεν έχει καμία σχέση του Pvp του με άλλα MMO. Με κανένα! Χάνεις που δεν το έχεις δοκιμάσει. Και ποιό πριν που είπες ότι απέφυγαν στο video να απαντήσουν αν θα μοιάζει με WoW battleground το World PVP... αμέσως μόλις κάνει την ερώτηση ο τύπος του απαντάει ότι Δεν θα μοιάζει καθόλου με WoWesque battleground Και συνεχίζει εξηγώντας του γιατί! Όσον αφορά τους χαρακτήρες... αν και έπαιζα με όλους στο GW1 ήμουν κατα βάση Assasin Caller σε Spikes (αχ θα μου λέιψει το 5-4-3-2-1 SPIKE αν δεν έχει αυτό το gameplay πια! ) . Γι αυτό ενδιαφέρθηκα για τον Thief αλλά δεν μοιάζει τόσο με τον sin... οπότε το σκέφτομαι. Όλες με τραβάνε πολύ!
the_valliant Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Χωρίς ιδιαίτερη ντροπή παραδέχομαι ότι δεν έχω παίξει κανένα από τα παιχνίδια που αναφέρει ο chris. Παραδέχομαι, επίσης χωρίς ντροπή, ότι μ'αρέσει αυτό που περιγράφει στο Darkfall με την κατάκτηση κλπ. Θα μ'άρεσε να υπήρχε κάτι τέτοιο στο GW2. Σίγουρα. Και πώς ξέρουμε ότι ΔΕΝ θα υπάρχει; Το μόνο open world pvp που έχουμε δει ως τώρα σ'αυτό είναι ΕΝΑΣ και μόνον χάρτης. Ο οποίος ήταν conquest, σαν open arena. Είχαν μιλήσει σε συνέντευξη ότι οι μάχες των 2 εβδομάδων θα είναι με primary & secondary goals, θα έχουν κάστρα για κατάκτηση κλπ. Δεν μίλησαν για τα rewards των κατακτητών. Διορθώστε με αν κάνω λάθος... Όμως πιστεύω ότι είναι βήματα προς την κατεύθυνση αυτού που περιγράφεις (chris). Έστω κι αν δεν το φτάνει (ακόμα?). Αλοίμονο εξάλλου αν τα δώσουν ΟΛΑ με το launch ... Αυτό που υπερμάχομαι και είναι αδιαπραγμάτευτο είναι το δικαίωμά μου να απολαμβάνω το παιχνίδι μου όπως μ'αρέσει χωρίς να μου το χαλάει κανείς και χωρίς να μου επιβάλλει κανείς το ΠΟΤΕ θα κάνω κάτι. π.χ. "τώρα θα κάνεις pvp γιατί στην πέφτει ο μόγλης και δεν έχεις επιλογή". Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ: δεν δέχομαι να μου επιβάλλουν το ΠΟΤΕ θα κάνω κάτι, όχι το ΠΩΣ. Θεωρώ απαραίτητη -και απαιτώ- την ύπαρξη κανόνων συμπεριφοράς (το ΠΩΣ δηλαδή). Αλλιώς έχεις αναρχία και δυσαρέσκεια απ' όλους, μακροπρόθεσμα. Μ'αρέσουν οι επιλογές, μ'αρέσουν οι κανόνες. Δε μ'αρέσει η αναρχία, δε μ'αρέσει ο φασισμός, σιχαίνομαι τους bullies. btw @A7X: είμαι σίγουρος ότι ο chris έχει καταλάβει ότι το pvp του GW(2) είναι διαφορετικό απ'ό,τι άλλο έχει δοκιμάσει. Δεν διαφωνεί μ'αυτό (πιστεύω). Διαφωνεί με το ότι το ΡνΡ που αρέσει σ' εκείνον δεν υπάρχει στο GW.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα