A7X. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Sorry αλλα δεν λέμε καθόλου τα ίδια. Άλλο mode το μεγάλο battleground όπου θα παίζουν οι σερβερ μεταξύ τους. Άλλο mode τα tournament που θα παίζεις 5vs5 με το guild σου με παγκόσμια κατάταξη που θα είναι και το e sport κομμάτι. Άλλο τα pick ups που θα είναι μεν καζουαλ αλλα θα δίνουν τίτλους, πόντους κτλ και θα είναι απο 1vs1 μέχρι 10vs10 , και ραντομ κ με ομάδες , κ σε πολλούς χάρτες κ άλλες τόσες επιλογές. Το μόνο που λείπει είναι ότι δεν θα μπορείς να βρεις κάποιον στον δρόμο στην τύχη κ να τον σκοτωσεις επειδή έτσι σου ρθε. Πράγμα που δεν θα μου λείψει καθόλου. Πολλές επιλογές για pvp λοιπόν. Λεπτομεριες στο τελευταίο άρθρο του www.guildwars2.com η στο guild wars 2 guru Φίλε άτομο όντως δεν το είχα καταλάβει καλα. Μάλλον περισσότερο επιθυμία μου ήταν :ρ Btw για πες guilds κτλ που περασες απο gw μπάς κ σε ξέρω!
gchris7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Είμαι 211,8% σίγουρος ότι δεν έχεις παίξει ποτέ το Guild Wars. Ναι δεν το έχω παίξει. Αυτο που περιγράφεις είναι PK και όχι PvP. Κοινώς, "άμα σε βρώ στην άναψα". Στον περισσότερο κόσμο, φήμες λένε, ότι δεν αρέσει το PK (πλέον). Σε μια άλλη μερίδα παιχτών, που έχει περάσει από το PK και το έχει βαρεθεί, τους αρέσουν οι πραγματικές προκλήσεις, δηλαδή μάχες με ισοδύναμους αντιπάλους όπου δυστυχώς μετράνε άλλα πράγματα και όχι ποιός έχει παίξει 3 μύρια ώρες και έχει καλύτερα AP/HP και εξοπλισμό. Εξ ού και μας προέκυψαν οι διάφορες μορφές δομημένου PvP. Διαφωνώ σε αυτό. Καταρχήν αυτό που λες ότι "πλέον" ο κόσμος δεν θέλει pk, δεν ισχύει γιατί πολύ απλά mmo με αξιόλογο pk έχουμε να δούμε από εποχές UO και L2 (με εξαίρεση το Darkfall, αλλά αυτό έχει αλλά προβλήματα). Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που διψάει για ένα καλό non-scripted pvp mmo. Το να κάνω queue σε μια αρένα η ένα battleground και να δίνω μάχες στιλ call of duty, σε πολλούς μπορεί να αρέσει, αλλά είναι πολύ αυτοί που το θεωρούν βαρετό και ανούσιο για ένα mmorpg. Το κακό με το open world PK είναι ότι πολύς κόσμος το έχει παρεξηγήσει. Με το που ακούει την λέξη pk του έρχεται στο μυαλό ένας max level τούμπανο χαρακτήρας ο οποίος πάει και σκοτώνει άμοιρα νουμπακια που κάνουν τα quest τους. Εκεί χάνουν και την ουσία. Δεν θεωρώ πρόκληση το να μπω σε ένα battlground map και να προσπαθώ να κερδίσω την αντίπαλη ομάδα με σκοπό να πάρω πόντους για να αγοράσω gear. Πρόκληση για εμένα είναι να πηγαίνω με το guild να σκοτώσω ένα world boss και να πρέπει να παλέψω με άλλα guild για το ποιος θα το πάρει. Πρόκληση για εμένα είναι να παλεύω με αντίπαλα guild για την κατάκτηση της περιοχής στην οποία θα χτίσω την πόλη μου. Πρόκληση για εμένα είναι να κάνω το pve μου έχοντας πάντα τον νου μου μην επιτεθούν. Γενικά διακρίνω ότι πολλοί τείνουν να παραβλέπουν ότι το όνομα του παιχνιδιού είναι GUILD WARS, δηλαδή αγώνες μεταξύ οργανωμένων ομάδων (guilds). [sarcasm]Άν θέλανε να απευθύνουν το παιχνίδι σε PKers, θα πρότεινα να τον λέγανε "Λαμόγια Wars"[/sarcasm] Αυτο με το όνομα του παιχνιδιού ποτέ δεν το κατάλαβα. Εγώ όταν πρώτο άκουσα guildwars στο μυαλό μου έρχονταν επικές μάχες. Δηλαδή το 5v5 σε ένα battleground θεωρείτε "Πόλεμος φυλών"? εν είναι free, είναι SUBSCRIPTION FREE. Βασικά είναι "Buy it once, play it for ever" (εχμ, μέχρι να κλείσουν τους servers) Ε εντάξει χωρίς subscription είναι, free mmo θεωρείτε. Για αυτό τον λόγο ίσως το αγοράσω και εγώ (όπως και πολύ άλλοι φαντάζομαι) Πληρώνεις μια φορά και παίζεις όποτε θες. Sorry αλλα δεν λέμε καθόλου τα ίδια. Άλλο mode το μεγάλο battleground όπου θα παίζουν οι σερβερ μεταξύ τους. Άλλο mode τα tournament που θα παίζεις 5vs5 με το guild σου με παγκόσμια κατάταξη που θα είναι και το e sport κομμάτι. Άλλο τα pick ups που θα είναι μεν καζουαλ αλλα θα δίνουν τίτλους, πόντους κτλ και θα είναι απο 1vs1 μέχρι 10vs10 , και ραντομ κ με ομάδες , κ σε πολλούς χάρτες κ άλλες τόσες επιλογές. Το μόνο που λείπει είναι ότι δεν θα μπορείς να βρεις κάποιον στον δρόμο στην τύχη κ να τον σκοτωσεις επειδή έτσι σου ρθε. Πράγμα που δεν θα μου λείψει καθόλου. Πολλές επιλογές για pvp λοιπόν. Φίλε μου το ίδιο λέμε. Δεν είπα ότι structured pvp είναι το ίδιο με το world pvp. Αυτο με το 1v1 που το είδες? Νομίζω κάνεις λάθος. Δώσε λινκ.
A7X. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Συνεχίζουμε να λέμε διαφορετικά πράγματα και πραγματικά δεν πρέπει ναδιαβαζεις τπτ απο αυτα που γράφω λολ. Τα μεγάλα battlegrounds που θα διαρκεί το καθένα δυο βδομάδες δεν είναι 5vs5 αλλα 100+vs 100+ παίχτες σε ειδικούς τεράστιους χάρτες με πολλά επίπεδα. Guild σημαίνει συντεχνία όχι φυλή. http://www.guildwars2.com/en/the-game/pvp/pvp-overview/ Από το iPhone μου
gchris7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Συνεχίζουμε να λέμε διαφορετικά πράγματα και πραγματικά δεν πρέπει ναδιαβαζεις τπτ απο αυτα που γράφω λολ. Τα μεγάλα battlegrounds που θα διαρκεί το καθένα δυο βδομάδες δεν είναι 5vs5 αλλα 100+vs 100+ παίχτες σε ειδικούς τεράστιους χάρτες με πολλά επίπεδα. Guild σημαίνει συντεχνία όχι φυλή. http://www.guildwars2.com/en/the-game/pvp/pvp-overview/ Από το iPhone μου Μα δεν λέμε κάτι διαφορετικό, λολ. Δεν είπα ποτέ ότι το world pvp θα είναι 5v5. Το ξέρω ότι θα έχει πολύ κόσμο εκεί. Για το 1v1 που το λέει? Δεν το βρίσκω.
A7X. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μα δεν λέμε κάτι διαφορετικό, λολ. Δεν είπα ποτέ ότι το world pvp θα είναι 5v5. Το ξέρω ότι θα έχει πολύ κόσμο εκεί. Για το 1v1 που το λέει? Δεν το βρίσκω. . Hot join PvP can be played from 1v1 all the way up to 10v10.
gchris7 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 . Hot join PvP can be played from 1v1 all the way up to 10v10. Ναι το είδα, sorry.
mythosss Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 [quote Άμα θέλεις συνεργασία και οργάνωση, να φτιάξεις/μπείς σε ένα Guild και να κατεβαίνετε ανά πενηντάδες στα DE και στα BF. Άν τυχόν φοβάσαι μήπως σου κλέψουν το πολύτιμο XP σου και τα ακόμα πιο πολύτιμα drops σου, τότε μάλλον πρέπει να διαβάσεις περισσότερα για το GW2. Τώρα αυτά τα σχόλια περί "χαρντκοράδων και νουμπάδων"... είναι απλά διασκεδαστικά Ποιο xp μωρέ να μου κλέψουν στο 50 lvl? Το θέμα είναι πως αν στο 10 lvl αντιμετωπίζω το ίδιο μομπ με τον 50άρη ποιο το νοήμα του leveling; Και ξαναλέω, το healing μου τη σπάει στα mmo διότι αργείς να λεβελάρεις (άρα και να δεις το raid content), δεν το γουστάρω γιατί πρέπει με το ζόρι να το βάλεις στον char μου. Πάντως εγώ νόμιζα πως mmo σημαίνει συνεργασία γιατί για να πέσει ένα boss χρειάζονται διαφορετικοί chars. Στο wow πχ δεν πα νας χες 40 tank. Δεν πήγαινες πουθενά. Τώρα όλοι θα κάνουμε λίγο απόλα. Λίγο healing, κανά spell, καμιά σπαθάρα αντε θα βγάζουμε και κανά τόξο. Και βέβαια όλοι οι καλοί χωράμε. Το κάθε boss δε θα χει συγκεκριμένες τακτικές (πως να χει βέβαια, διότι αλλού πήγαιναν οι ranged χαρακτήρες, αλλού το tank. Θυμάμαι μάχη που άλλους εχθρούς σκότωναν οι hunter, αλλους οι locks και άλλους oi mages. Η αλλη τακτικη ακολουθούσαμε οι dot locks και άλλοι οι demo. Πλουραλισμός. Θα χει τέτοια πράγματα; ) αλλά θα βαράμε όλοι αβέρτα. Μας διασκεδάζεις εσύ με τα σεντόνια σου, δε χρειάζεται.
A7X. Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Φίλε mythosss αυτά που λες είναι έξω απο το νόημα του παιχνιδιού. Φυσικά και το κάθε boss θα θέλει τακτική για να πέσει και αυτή η ποικιλία στο τροπο παιχνιδιού κάθε κλάσης είναι που θα σου δώσει την ευκαιρία να βρεις την τακτική... Παιδιά, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλα πριν αποκτήσετε τόσο δεδομένες αντιλήψεις για κάτι, διαβάστε τπτ παραπάνω... Μην αρκεστειτε στην ερμηνεία ενός video... Tο να καρηγορεις παιχνίδι guild wars για έλλειψη τακτικής και να φερνεις σαν παράδειγμα το wow είναι τουλάχιστον αστείο σε όσους έχουν παίξει και τα δυο
the_valliant Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Είστε σε διαφορετικά μήκη κύματος γι'αυτό δεν επικοινωνείτε... Μερικοί απαντούν χωρίς να διαβάζουν τι είπε ο προηγούμενος, απλά υποθέτοντας ότι είπε αυτό που θέλουν να πει για να επιβεβαιώσει τη θεωρία τους (... ότι δηλαδή είναι άσχετος) και να συνεχίσουν να του την λένε. Άλλοι δεν διαβάζουν τίποτα αλλά απαντούν από 'έντστικτο και εμπειρία'. Άλλοι πάλι χάνουν τον καιρό τους να απαντούν εμπεριστατωμένα στους παραπάνω. Το ΡΚ έχει εκλείψει, απ' ό,τι ακούω, και μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει γι'αυτό. Ίσως δεν είχε τόση πέραση? (δεν πούλαγε με άλλα λόγια). Το κακό με το open world PK είναι ότι πολύς κόσμος το έχει παρεξηγήσει. Με το που ακούει την λέξη pk του έρχεται στο μυαλό ένας max level τούμπανο χαρακτήρας ο οποίος πάει και σκοτώνει άμοιρα νουμπακια που κάνουν τα quest τους. Εκεί χάνουν και την ουσία. Μα πώς το κατάλαβες;;;; Ακριβώς αυτό έρχεται στο μυαλό μου, και το ίδιο ακριβώς σκέφτεται και ο πιτσιρικάς που βιάζεται να 50αρίσει για να την σπάει στα μικρά άμοιρα νουμπάκια (σαν εμένα) που αφελώς έως και βλακωδώς παίζω το παιχνίδι για να το χαρώ με άλλο τρόπο. Δεν θεωρώ πρόκληση το να μπω σε ένα battlground map και να προσπαθώ να κερδίσω την αντίπαλη ομάδα με σκοπό να πάρω πόντους για να αγοράσω gear. Όχι βέβαια! Πού την είδες την πρόκληση σ'αυτό; Είναι σαφώς μεγαλύτερη πρόκληση να καώ 2-3 μήνες για να τουμπανιάσω με ΡνΡ gear και να τριγυρίζω σαν overdosed πρεζόνι μαμώντας όποιον βρίσκω μπροστά μου. Έτσι, γιατί μπορώ. Πρόκληση για εμένα είναι να πηγαίνω με το guild να σκοτώσω ένα world boss και να πρέπει να παλέψω με άλλα guild για το ποιος θα το πάρει. Πρόκληση για εμένα είναι να παλεύω με αντίπαλα guild για την κατάκτηση της περιοχής στην οποία θα χτίσω την πόλη μου. Πρόκληση για εμένα είναι να κάνω το pve μου έχοντας πάντα τον νου μου μην επιτεθούν. Συμφωνώ στο πρώτο. Συμφωνώ και στο δεύτερο: γι'αυτό υπάρχουν τα battlegrounds που ανέφερε ο Α7Χ. Και μάλιστα σε κλίμακα, διάρκεια και δομή που δεν έχει ξαναϋπάρξει ως τώρα. Διαφωνώ στο τρίτο: θέλω να μπαίνω στο παιχνίδι και να ΧΡ-άρω, φαρμάρω, γκριντάρω ή ο,τιδήποτε άλλο γουστάρω στο ΡνΕ μου ξέροντας ότι κάνω ΡνΕ. Αν θέλω να ζήσω επικίνδυνα θα πάω στην Ομόνοια, όχι στο προάυλειο της εκκλησίας. Φυσικά, τα πάντα είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων. Όμως το GW2 κάνει αυτά που κάνει γιατί ξέρει ότι οι φαν του τα γουστάρουν και τα κάνει καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Για τους υπόλοιπους... υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που πρέπει να ζήσουν. Φίλε mythosss αυτά που λες είναι έξω απο το νόημα του παιχνιδιού. Φυσικά και το κάθε boss θα θέλει τακτική για να πέσει και αυτή η ποικιλία στο τροπο παιχνιδιού κάθε κλάσης είναι που θα σου δώσει την ευκαιρία να βρεις την τακτική... Παιδιά, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλα πριν αποκτήσετε τόσο δεδομένες αντιλήψεις για κάτι, διαβάστε τπτ παραπάνω... Μην αρκεστειτε στην ερμηνεία ενός video... Tο να καρηγορεις παιχνίδι guild wars για έλλειψη τακτικής και να φερνεις σαν παράδειγμα το wow είναι τουλάχιστον αστείο σε όσους έχουν παίξει και τα δυο +1 (και πάλι) Δεν ξέρω αν είδα διαφορετικό βίντεο... Αυτό που περιγράφει ο τύπος τη μάχη για να ρίξουν το δράκο το είδε κανείς; Ή ξέχασα τα Αγγλικά μου;;; Δεν απαιτεί συνεργασία αυτό; Ή επειδή δεν υπήρχαν healers να τρέχουν σαν τρελοί γύρω τριγύρω να μαζεύουν κομμάτια αυτό συνεπάγεται ότι ήταν χαώδης η κατάσταση και πανηγύρι; Το ότι κάθε κλάση μπορεί να είναι λίγο απ' όλα και self-dependant δεν ακριβώς έτσι όπως ακούγεται. Άλλο είναι να μπορείς να ΧΡ-άρεις μόνος σου ή έστω σε μικρές ομάδες χωρίς να ψάχνεις για tank-cleric (που είναι καλό και το επικροτώ) και άλλο είναι να λες "είμαστε 3 plate χαρακτήρες, εγώ θα heal-άρω, πάμε να ρίξουμε κανένα boss". Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει (δυστυχώς ή ευτυχώς...) ακόμα ο περιορισμός στο ποια skills μπορείς να πάρεις κάθε φορά. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία εξ' αρχής, το αποκλείω να μπορεί να πάει μακρυά οποιαδήποτε ομάδα με τυχαίο build χαρακτήρων. Το ότι κάθε χαρακτήρας μπορεί να heal-άρει τον εαυτό του και να κάνει support και να τανκάρει και να βγάλει και damage... Φυσικά δεν μπορεί να τα κάνει ΟΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
ggQQbb Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Πάντως το PK είναι πολύ καλό για μένα.Όχι να πας max level και να κοπανάς νουμπια αλλα το να παίζεις ξύλα σε ολο map και το βασικότερο,όταν έχεις ένα retard μέσα στο παρτυ σου να του καρφώνεις 2 hit και κάτω γιατι απλά δεν καταλαβαίνει
gchris7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Το ΡΚ έχει εκλείψει, απ' ό,τι ακούω, και μάλλον κάποιος λόγος θα υπάρχει γι'αυτό. Ίσως δεν είχε τόση πέραση? (δεν πούλαγε με άλλα λόγια). Τα pk mmorpgs έχουν εκλείψει γιατί πολύ απλά η εταιρίες δεν ρισκάρουν να χάσουν τους casual players που ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος. Οπότε φτιάχνουν κάτι πιο σίγουρο που θα προσελκύσει και τις δυο ομάδες, ασχέτως αν αυτοί που θέλουν ποιοτικότερο PVP μένουν παραπονεμένοι. Δες για παράδειγμα το wow... Μα πώς το κατάλαβες;;;; Ακριβώς αυτό έρχεται στο μυαλό μου, και το ίδιο ακριβώς σκέφτεται και ο πιτσιρικάς που βιάζεται να 50αρίσει για να την σπάει στα μικρά άμοιρα νουμπάκια (σαν εμένα) που αφελώς έως και βλακωδώς παίζω το παιχνίδι για να το χαρώ με άλλο τρόπο. Καλός η κακώς πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σκοτώνει noobs. Για αυτόν ακριβώς το λόγο συνήθως σε τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχουν και οι pve server. Πιο το πρόβλημα λοιπόν? Δεν καταλαβαίνω γιατί πιπιλάνε όλοι αυτήν την καραμέλα εφόσον για τους πιο casual παίχτες υπάρχουν οι pve server... Διαφωνώ στο τρίτο: θέλω να μπαίνω στο παιχνίδι και να ΧΡ-άρω, φαρμάρω, γκριντάρω ή ο,τιδήποτε άλλο γουστάρω στο ΡνΕ μου ξέροντας ότι κάνω ΡνΕ. Αν θέλω να ζήσω επικίνδυνα θα πάω στην Ομόνοια, όχι στο προάυλειο της εκκλησίας. Και πάλι, δεν σου λέει κάνεις να μπεις σε pvp server. Εφόσον δεν γουστάρεις το pvp μπες σε pve server και κανε μόνο battlegrounds... Εγώ που γουστάρω να παίζω με περισσότερο ρίσκο θα παίξω σε pvp server. Το guild wars θα πετύχει. Αυτό είναι σίγουρο. Είναι ένα ποιοτικό και καλοφτιαγμένο mmo με ωραία γραφικά, ωραίο design και φυσικά το μεγαλύτερο ατού είναι ότι δεν έχει monthly fee. Μόνο τα μικρά παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν κάθε μήνα να σκεφτείς ότι θα προσελκύσει, αρκεί. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις και τα αρνητικά. Πρόκειται για ένα mmo που ακολουθεί τον εύκολο δρόμο και δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα καινούριο η καινοτόμο...
the_valliant Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Συμφωνούμε στα περισσότερα λοιπόν... Το ΡΚ έχει εκλείψει γιατί δεν πουλάει, το ίδιο λέμε. Το παράπονό σου λοιπόν με το GW(2) είναι ότι δεν έχει (designated) PvP servers για να μπεις εσύ που θες ΡΚ και ό,τι συνεπάγεται αυτό, και απ'την άλλη να τον αποφύγω εγώ που είμαι κότας. Έτσι δεν είναι; Δεν θα διαφωνήσω, θα μπορούσε να το είχε κάνει. Όμως όταν έχεις PvP servers υπάρχουν πάντα πολλά disputes & petitions... κάτι που κοστίζει σε μία εταιρία. Δεν μπορείς να έχεις και subscription-free και τον GM stand-by, όπως απαιτείται σ'αυτές τις περιπτώσεις. Συμφωνώ ότι το GW ακολουθεί ένα πιο safe & mainstream μοντέλο. Κάτι για όλους, με συμβιβασμούς. Αυτό που προσφέρει όμως είναι άψογο και απόλυτα τίμιο, για τα λεφτά που (δεν) πληρώνεις. Έτσι δεν είναι;
At0m0 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 TEXT WALL WARNING Διαβάστε το με υπομονή και με ανοικτό μυαλό. (Ανοικτό μυαλο == To Guild Wars 2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ WoW !) Τα italics έχουν αντικαταστήσει "τα quotes" @A7X. Με ξέρεις, αλλά σίγουρα δεν με γνωρίζεις και ούτε πρόκειται να με γνωρίσεις gchris7 Ναι δεν το έχω παίξει. Κινδυνεύοντας να ακουστώ ώς funboy, ΧΑΝΕΙΣ που δεν το παίζεις. (όχι "έχασες που δεν το έπαιξες", γιατί ακόμα έχεις την ευκαιρία να το παίξεις και μάλιστα υπάρχουν λόγοι να το κάνεις αν σε ενδιαφέρει και το GW2) Διαφωνώ σε αυτό. Καταρχήν αυτό που λες ότι "πλέον" ο κόσμος δεν θέλει pk, δεν ισχύει γιατί πολύ απλά mmo με αξιόλογο pk έχουμε να δούμε από εποχές UO και L2 (με εξαίρεση το Darkfall, αλλά αυτό έχει αλλά προβλήματα). Με το παραπάνω συμφωνείς με αυτό που έγραψα. Αφού δεν έχει βγεί ΤΟΣΑ χρόνια καλό PK σημαίνει ότι είτε είναι προβληματικό το σύστημα ή δεν το πολυγουστάρουν οι παίχτες. Εγώ απλά πιστέυω ότι είναι το δεύτερο, και μάλιστα πιστεύω ότι φταίει η νοοτροπία (βλ. μαλ...κία) των ιδίων των παιχτών η οποία είναι αυτή που περιέγραψες παρακάτω. Και αυτή η νοοτροπία ΔΕΝ αλλάζει. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που διψάει για ένα καλό non-scripted pvp mmo. Το να κάνω queue σε μια αρένα η ένα battleground και να δίνω μάχες στιλ call of duty, σε πολλούς μπορεί να αρέσει, αλλά είναι πολύ αυτοί που το θεωρούν βαρετό και ανούσιο για ένα mmorpg. Κάπου εδώ σε έχασα. Τι σημαίνει για εσένα "scripted pvp"/"non-scripted pvp". Μήπως εννοείς structured/non-structured; Το κακό με το open world PK είναι ότι πολύς κόσμος το έχει παρεξηγήσει. Με το που ακούει την λέξη pk του έρ χεται στο μυαλό ένας max level τούμπανο χαρακτήρας ο οποίος πάει και σκοτώνει άμοιρα νουμπακια που κάνουν τα quest τους. Εκεί χάνουν και την ουσία. Κοίτα είναι γεγονός ότι το "ότι κάτσει PK" δεν τραβάει. Γι αυτό και οι εταιρείες βρίσκουν διάφορους τρόπους να το καλύψουν κάπως. Τρανό παράδειγμα πατάτας PK είναι το AION. Έχει PK αλλά μόνο όταν ανοίξουν τα rift από τα οποία επιτρέπουν να περάσει μόνο συγκεκριμένος αριθμός PKers (εχμ, εκτός και αν έχουν αλλάξει πράγματα εκεί γιατί το έχω παρατήσει εδώ και ΠΑΡΑ πολύ καιρό.) Ποιό ήταν το αποτέλεσμα ; Rift Camping aka η "έξοδος του Μεσσολογίου". Το άλλο αποτέλεσμα είναι το γνωστό. OPed PKers που την στείνουν στα farm locations και απλά "διώχνουν παίχτες απο το παιχνίδι". Τέλος έχει κακό αποτέλεσμα και στους ίδιους τους παίχτες που τους "αρέσει" το PK. Μετά από 3-6 μήνες βαριούνται που δεν βρίσκουν "θύματα" και παρατάνε το παιχνίδι με την αιτιολογία "δεν έχει καλό PvP/PK" Δεν θεωρώ πρόκληση το να μπω σε ένα battelground map και να προσπαθώ να κερδίσω την αντίπαλη ομάδα με σκοπό να πάρω πόντους για να αγοράσω gear. Στο Guildwars δεν ισχύει αυτό. Σε κανένα PvP δεν παίρνεις τέτοια rewards. Στο Guildwars 2 έχουμε δύο περιπτώσεις. α)Structured PvP στα οποία έχεις το κλασσικό reward "gg, lol, in yer face noob !!" και προφανώς την ανάδειξη σε κάποιο ladder. β)World PvP για το οποίο, προς το παρόν η μόνη πληροφορία που έχουμε για τα rewards είναι: "There are global and individual rewards available in World vs World combat." (πηγή). Άσε να μας πούνε περισσότερα και το ξανασυζητάμε. Πρόκληση για εμένα είναι να πηγαίνω με το guild να σκοτώσω ένα world boss και να πρέπει να παλέψω με άλλα guild για το ποιος θα το πάρει. Αυτό μπορείς με ασφάλεια να το ξεχάσεις στο GuildWars 2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τους χαλάσεις την ευχαρίστηση. (Είδες τελικά που είναι η νοοτροπία (μ...κία ) μερικών παιχτών που φταίει για την αποτυχία του PK ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κλέψεις το (άμοιρο) boss που βαράγανε επί μισή ώρα 10 ταλαίπωροι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους βοηθήσεις. Τα rewards που εν τέλει θα πάρεις απο το boss εξαρτώνται από το πόσο ενεργός ήσουν στην εξόντωση του boss. Πρόκληση για εμένα είναι να παλεύω με αντίπαλα guild για την κατάκτηση της περιοχής στην οποία θα χτίσω την πόλη μου. Ε τότε να παίζεις συνέχεια World PvP στο GuildWars 2 Είναι αυτό που ψάχνεις. Πρόκληση για εμένα είναι να κάνω το pve μου έχοντας πάντα τον νου μου μην επιτεθούν. Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Player vs Environment (PvE) !! Με βάση αυτό που γράφεις το ΑΙΟΝ θα σου άρεσε πάρα πολύ ! α) Μπαίνεις στο rift (και άμα δεν στην έχουν στήσει απέναντι) πάς και χαλάς το PvE της αντίπαλης φυλής και αντιστροφα. β) Μπαίνεις στην Abbyss και προστατεύεις/κατακτάς forts ή απλά κάνεις βόλτα και χαλάς το PvE κάποιου δυστυχισμένου που έχει quests εκεί. Αυτο με το όνομα του παιχνιδιού ποτέ δεν το κατάλαβα. Εγώ όταν πρώτο άκουσα guildwars στο μυαλό μου έρχονταν επικές μάχες. Δηλαδή το 5v5 σε ένα battleground θεωρείτε "Πόλεμος φυλών"? Εχμ, λίγο περίεργα τα βλέπεις τα πράγματα. α)GuildWars Guild = ομάδα παιχτών (max 100) από τους οποίους οκτώ "εκλεκτοί" - εκ των οποίων ένας πρέπει να είναι οπωσδήποτρε officer - μπαίνουνε σε GvG match με ένα άλλο Guild για να υπερασπιστούν την τιμή την φήμη και την θέση του Guild στο Guild Ladder (ελπίζω να ακούστηκε αρκετά epic ) β) GuildWars 2 5 vs 5 είναι τα structured PvP == arena και όχι "battleground". Όταν γράφεις "battleground" εγώ καταλαβαίνω World PvP και τίποτα άλλο. Στο World PvP (μας υπόσχονται ότι) απλά θα γίνεται τις KαΛομοίρας (no typο here) Ε εντάξει χωρίς subscription είναι, free mmo θεωρείτε. Για αυτό τον λόγο ίσως το αγοράσω και εγώ (όπως και πολύ άλλοι φαντάζομαι) Πληρώνεις μια φορά και παίζεις όποτε θες. Δεν θέλω να σε επηρρεάσω αλλά μάλλον δεν πρέπει να παίξεις Guild Wars 2. Δεν θέλω να σε επηρρεάσω, αλλά αν σε επηρρέασα, μάλλον θα χάσεις άν δεν παίξεις Guild Wars 2. @mythosss Ποιο xp μωρέ να μου κλέψουν στο 50 lvl? Το θέμα είναι πως αν στο 10 lvl αντιμετωπίζω το ίδιο μομπ με τον 50άρη ποιο το νοήμα του leveling; Εχμ, μάλλον θα πρέπει να ξεριζώσεις το WoW και τα λοιπά mmo από το μυαλό σου για να παίξεις GuildWars 2. H δυσκολία των bosses είναι "auto scaled" με βάση τους παίχτες που έχει τριγύρω του. Με άλλα λόγια, άν πάει ένας lvl50 παρέα με έναν lvl10 σε μια περιοχή με ένα lvl 15 boss με σκοπό ο lvl50 να δείξει πόσο εύκολα τα super duper lvl 50 skills του θα καθαρίσουν το lvl 15 boss, ΤΟΤΕ θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Και ξαναλέω, το healing μου τη σπάει στα mmo διότι αργείς να λεβελάρεις (άρα και να δεις το raid content), δεν το γουστάρω γιατί πρέπει με το ζόρι να το βάλεις στον char μου. Εχμ, είμαι 223% σίγουρος ότι δεν έχετε διαβάσει σχεδόν τίποτα για το GuildWars 2 ! To leveling στο GuildWars 2 (μας υποσχέθηκαν) ότι δεν θα είναι "a pain in the arse" !!! Όσον αφορά το "healing skill slot" απλά θα πώ ότι για αυτό φταίνε όλοι οι #*%($@%^#$-ες που διαμαρτύρονταν ότι ο dedicated healer τους χαλάει την διασκέσαση. Αυτούς άκουσε και η ArenaNet και τον έσφαξε τον Monk (εκτός και αν μας κάνει εκπληξη και τον αναστήσει στο αναμενόμενο όγδο proffession reveal) Πάντως εγώ νόμιζα πως mmo σημαίνει συνεργασία γιατί για να πέσει ένα boss χρειάζονται διαφορετικοί chars. Στο wow πχ δεν πα νας χες 40 tank. Δεν πήγαινες πουθενά. Τώρα όλοι θα κάνουμε λίγο απόλα. Λίγο healing, κανά spell, καμιά σπαθάρα αντε θα βγάζουμε και κανά τόξο. Και βέβαια όλοι οι καλοί χωράμε. Το κάθε boss δε θα χει συγκεκριμένες τακτικές (πως να χει βέβαια, διότι αλλού πήγαιναν οι ranged χαρακτήρες, αλλού το tank. Θυμάμαι μάχη που άλλους εχθρούς σκότωναν οι hunter, αλλους οι locks και άλλους oi mages. Η αλλη τακτικη ακολουθούσαμε οι dot locks και άλλοι οι demo. Πλουραλισμός. Θα χει τέτοια πράγματα; ) αλλά θα βαράμε όλοι αβέρτα. Φτού πάλι τα μυαλά στα WoW-κάγκελα. Το λίγο από όλα είναι καλό. Απλά πρέπει να ξεκολήσετε από τα ... WoW-κάγκελα. Μας διασκεδάζεις εσύ με τα σεντόνια σου, δε χρειάζεται. Δεν θέλεις να διασκεδάζεις; Ενδιαφέρον ! (emo;)
A7X. Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Νομίζω ότι είδα κάποιον να λέει ότι το gw2 δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινοτόμο! Είδα κάποιον να λέει ότι το gw2 δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινοτόμο! Νομίζω ότι δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σε αυτήν την κουβέντα! Ρε Άτομο τόσο διάσημος ήσουν που σε ξέρουμε σίγουρα αλλα δεν σε γνωρίζουμε; Ψψψ ρε φίλε μεραβο!
the_valliant Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 lol Απλά. Χαρά στο κουράγιο σου. Ελπίζω να μην επαληθευτεί η 4η γραμμή του πρότελευταίου ποστ μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα