Προς το περιεχόμενο

Guild Wars 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αντε ξεκινηστε να λετε εντυπωσεις οσοι παιζουν το expansion :)

εχει αγορασει κανεις το expansion ? 

προσπαθησα απο instantgaming και εφαγα ακυρο , μηπως ακομα δεν μπορουμε να κανουμε αγορες απο εξωτερικο ?

Παιδιά παίζει κανένας στο ring of fire; ψάχνω για ελληνικό guild. 

Οπως ειπες και εσυ τα post υπαρχουν με τις ημερομηνιες πρωτου γραψω εγω το οτιδηποτε. Εγω αυτο που εγραψα παντα με βαση το τι γραφτηκε εδω(και οχι οτι μου ηρθε απο το μυαλο μου)ειναι οτι δεν ειδα ουτε 1 ατομο να γραφει τις εντυπωσεις του για expansion παιχνιου ,οσο περναγαν οι μηνες επειδη στην παρουσα φαση και εμενα με εψηνε το expansion να το δοκιμασω(κυριω λογω της προσθηκης raid). Οταν λοιπον ολοι αυτοι που συμμετειχαν πριν βγει το expansion βλεπεις και εξαφανιζονται(οι περισσοτεροι βασικα)και δεν υπαρχει απαντηση ουτε σε σχολια ατομων που ψαχνουν για ατομα/guild τι ακριβως γνωμη μπορει καποιος να σχηματισει.

παλια ειχα αγορασει το guild wars 2 αλλα μετα απο μερικους μηνες σταματησα να παιζω. Τωρα σκεφτομαι να ξαναρχισω και να παρω το heart of thrones. καποιος που να το χει αγορασει να μου πει εντυπωσεις. αξιζει?

Και εγώ θα ήθελα να μάθω εντυπώσεις για το νέο expansion. Αποτι βλέπω όμως για να μην υπάρχει κίνηση στο thread δεν πρέπει να έχει μεγάλη επιτυχία.  

Αυτα ειναι σχολια που γραφτηκαν πριν γραψω εγω οπως λες για τα περι Wow. Εμπαινε κοσμος απο οταν βγηκε το expansion για να διαβασει/ρωτησει εντυπωσεις για αυτο και δεν επαιρνε απαντηση(σε θεμα που οπως ειπες και εσυ σε 240σελιδες) τι γνωμη να σχηματισει για αυτο.

To οτι δε μπαινουν να γραψουν τα παιδια για το expansion μπορει να σημαινει οτι δε τους μενει κ πολυς χρονος για αλλα πραγματα μετα απο τοσο καψιμο στο game...

Μετα απο 240 σελιδες εδω στο φορουμ γραφοντας για το gw2 δε 8α χαρακτηριζα το παιχνιδι "αψυχο"

Δημοσ.

Ρε fulgore, ειλικρινά ρε φίλε γιατί τέτοια πόρωση? Ήμαρτον δηλαδή, ούτε υπάλληλος της Blizzard να ήσουν.

1) Δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ ο αριθμός των παικτών ή των πωλήσεων με το αν ένα παιχνίδι είναι καλό ή καλύτερο από κάποιο άλλο. Το Age of Conan που είναι απο τα καλύτερα (για μένα το καλύτερο) MMORPG, δεν έχει ούτε μεγάλο αριθμό παικτών ούτε έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Και λοιπόν? Με το ίδιο σκεπτικό, η πατάτα που λέγεται Diablo 3 ειναι καλύτερο απο το Diablo 2 επειδή πούλησε περισσότερα αντίτυπα. Και όμως η Blizzard το τύλιξε σε ένα φανταχτερό περιτύλιγμα και πούλησε 60 ευρώ μια ψητή πατάτα για σολομό.

2) Το αν ένα παιχνίδι είναι δημοφιλές ή όχι εξαρτάται και απο το μάρκετινγκ της εταιρείας. Η Blizzard-Activision ειναι μια εταιρεία δισεκατομμυρίων που έχει απείρως μεγαλύτερες διαφημιστικές δυνατότητες απο μια εταιρεία μικρού βεληνεκούς. Τι σημαίνει αυτό? Περισσότεροι άνθρωποι ακούνε για το WOW απο ότι για το Guild Wars, Lineage, AoC, LotR Online δημιουργούνται περισσότερες fan bases, περισσότερες παρέες αφοσιωμένες στο WOW, περισσότεροι λογαριασμοί, ένας μεγαλύτερος και πιο συμπαγής πυρήνας οπαδών με λίγα λόγια και ένα γενικότερο σύστημα που κερδοσκοπεί γύρω απο τον τίτλο (internet cafe κτλ κτλ) και τον ανακυκλώνει για να επιβιώσει. Επίσης, η Blizzard έχει μια πολιτική με τους gamers την οποία θεωρώ εμετική: την δημιουργία fanboys που συμπεριφέρονται λες και το WOW το έφτιαξε ο πατέρας τους και πρέπει να το υπερασπιστούν μέχρι θανάτου. (στο σημείο να μου λένε ότι το Warhammer ειναι κόπια του Warcraft και το W40K του Starcraft . Ναι, μου το έχουν πει και αυτό.)

3) Η δημοφιλία ενός παιχνιδιού εξαρτάται επίσης απο την έμφυτη ανθρώπινη νοοτροπία της μίμησης και του κοπαδιού. Πχ, οι περισσότεροι φίλοι μου παίζουν Pro, άρα το Pro καλύτερο απο το Fifa. Οι περισσότεροι παίζουν counter strike, συνεπώς το cs ειναι καλύτερο απο τίτλους όπως το Tribes (που είναι ένα απίστευτο multiplayer fps). Οι περισσότεροι παίζουν Lol, άρα το Lol καλύτερο. Οι περισσότεροι παίζουν τη γελοιότητα που λέγεται Clash of Clans, άρα ειναι καλύτερο απο οποιοδήποτε mmorts. 

Σκέψου το λίγο λοιπόν και θα δεις πως τα πράγματα δεν ειναι ασπρόμαυρα. B)

• Like 1
Δημοσ.

Ρε fulgore, ειλικρινά ρε φίλε γιατί τέτοια πόρωση? Ήμαρτον δηλαδή, ούτε υπάλληλος της Blizzard να ήσουν.

1) Δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ ο αριθμός των παικτών ή των πωλήσεων με το αν ένα παιχνίδι είναι καλό ή καλύτερο από κάποιο άλλο. Το Age of Conan που είναι απο τα καλύτερα (για μένα το καλύτερο) MMORPG, δεν έχει ούτε μεγάλο αριθμό παικτών ούτε έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Και λοιπόν? Με το ίδιο σκεπτικό, η πατάτα που λέγεται Diablo 3 ειναι καλύτερο απο το Diablo 2 επειδή πούλησε περισσότερα αντίτυπα.

2) Το αν ένα παιχνίδι είναι δημοφιλές ή όχι εξαρτάται και απο το μάρκετινγκ της εταιρείας. Η Blizzard ειναι μια εταιρεία δισεκατομμυρίων που έχει απείρως μεγαλύτερες διαφημιστικές δυνατότητες απο μια εταιρεία μικρού βεληνεκούς. Τι σημαίνει αυτό? Περισσότεροι άνθρωποι ακούνε για το WOW απο ότι για το Guild Wars, Lineage, AoC, LotR Online δημιουργούνται περισσότερες fan bases, περισσότερες παρέες αφοσιωμένες στο WOW, περισσότεροι λογαριασμοί, ένας μεγαλύτερος και πιο συμπαγής πυρήνας οπαδών με λίγα λόγια και ένα γενικότερο σύστημα που κερδοσκοπεί γύρω απο τον τίτλο (internet cafe κτλ κτλ) και τον ανακυκλώνει για να επιβιώσει. Επίσης, η Blizzard έχει μια πολιτική με τους gamers την οποία θεωρώ εμετική: την δημιουργία fanboys που συμπεριφέρονται λες και το WOW το έφτιαξε ο πατέρας τους και πρέπει να το υπερασπιστούν μέχρι θανάτου. 

3) Η δημοφιλία ενός παιχνιδιού εξαρτάται επίσης απο την έμφυτη ανθρώπινη νοοτροπία της μίμησης και του κοπαδιού. Πχ, οι περισσότεροι φίλοι μου παίζουν Pro, άρα το Pro καλύτερο απο το Fifa. Οι περισσότεροι παίζουν counter strike, συνεπώς το cs ειναι καλύτερο απο τίτλους όπως το Tribes (που είναι ένα απίστευτο multiplayer fps). Οι περισσότεροι παίζουν Lol, άρα το Lol καλύτερο. Οι περισσότεροι παίζουν τη γελοιότητα που λέγεται Clash of Clans, άρα ειναι καλύτερο απο οποιοδήποτε mmorts. 

Λάβε αυτά λοιπόν υπόψιν σου και θα δεις πως τα πράγματα δεν ειναι ασπρόμαυρα.

Αφου τα σχολια πανε σε μενα να μην απαντησω?Επισης μου λες για οτι λεω για το Wow αφου εκτως των αλλων ειναι και το μονο mmo στο οποιο γινεται κουβεντα στο forum, για ποιο Mmo να πω για το Final Fantasy XV που δεν το παιζει κανεις και το θεμα του ειναι νεκρο απο περυσι?http://www.insomnia.gr/topic/477216-final-fantasy-xiv-a-realm-reborn/page-9

Δες ολως τυχαιως στα τελευταια σχολια παλι τι γραφονται που εγω ειμαι ο κακος της παρεας.

1)Ημουν συγκεκριμενος,ουτε μιλησα πουθενα για το αν το guild wars 2 ειναι καλο.Το εγραψα πολλες φορες δεν υπαρχει λογος να γραφω τα ιδια.

2)Ισχυει αυτο που λες αλλα οχι απολυτα. Καταρχας εχω βαρεθει να διαβαζω συνεχεια κοσμο να γραφει την λεξη marketing και να εννοει μονο την διαφημιση.Η διαφημιση ειναι μερος του marketing πολυ σημαντικη κιολας αλλα marketing δεν ειναι η διαφημιση.

Επισης για την Blizzard ενα πραγμα την εχει κρατησει στην θεση που ειναι και αυτο ειναι η υποστηριξη στα παιχνιδια της καλως ή κακως.

Να ρωτησω λοιπον το expansion του Guild wars 2 κλεινει σε λιγο καιρο 1χρονο απο οταν βγηκε.

Τι προσθηκες μπηκαν στο παιχνιδι μετα το expansion?Νεα raids,νεα dungeons,νεοι χαρτες pvp?

Επισης οπως γραφτηκε και στο θεμα των mmorpg αν σε οποιοδηποτε mmo δεν εχει καλη ιστορια και γενικα καλο pve κοσμο αλλιως δεν μπορει να κρατησει.

Οσο για το 3)εν μερη εκει ακριβως ηθελα να καταλληξω.Το προβλημα ακριβως οπως ανεφερες με το mobile παιχνιδι ειναι οτι εχει στραφει πλεον αλλου το ενδιαφερον του κοσμου. Ο μονος λογος που δινω στο Wow μπραβο ειναι που μας θυμιζει μια στο τοσο οτι υπαρχει και αυτη η κατηγορια των mmo σε σχεση με ολα τα αλλα generic παιχνιδια που κυκλοφορουν. Τα ειχαμε γραψει στο αντιστοιχο θεμα οτι το προβλημα δεν ειναι οτι ο κοσμος βαρεθηκε το Guild wars 2 και παιζουν ολοι Wow.

Το προβλημα ειναι οτι γενικα εχουν αλλαξει τα ενδιαφεροντα του κοσμου και οτι γενικα τα mmo εχουν κορεστει υπερβολικα.Και το Wow τραβαει κοσμο λιγο καιρο πριν το επομενο expansion και στις αρχες του επομενου.Στα ενδιαμεσα και εκει το ενδιαφερον πεφτει πολυ.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν έχουν βάλει 2 raid wings και 1 new map απο όταν βγήκε το expansion και σε μια εβδομάδα θα βάλουν και άλλο map και ενα καινούργιο pvp map.

1) Δεν είπε κανείς ότι το gw2 είναι το τέλειο mmo, χωρίς προβλήματα κλπ αλλά ποίος ο λόγος να το συγκρίνεις με το WoW? Αφού παίζεις μόνο WoW και όχι gw2 για ποιό λόγο να μπείς στο topic του GW2 εξ'αρχής??? Κάτσε στο topic του WoW και αντάλλαξε απόψεις με τους άλλους συμφορουμίτες που παίζουν WoW. Το να μπείς σε "ξενο" τόπικ και να αρχίσεις το κράξιμο και τις συγκρίσεις είναι κλασσική συμπεριφορά fanboy και ένας απο τους λόγους που σιχαίνομαι πλέον την Blizzard ενω ήμουν φαν της απο όταν βγήκε το Lost Vikings στο SNES

2) Προφανώς και όλα τα Mmo περνάνε κρίση και λογικό είναι αλλά δεν είναι κριτήριο για το πόσος κόσμος παίζει το αν γράφουν στο insomnia.... Όποιος θέλει να δεί αν υπάρχει ακόμα κόσμος που παίζει δεν έχει παρα να κατεβάσει την f2p έκδοση του game και να κάνει κανα major event και θα δεί ότι σε κάποια overflows δεν θα μπορεί να μπεί καν γιατί είναι φούλ

• Like 2
Δημοσ.

Κατ'αρχήν έχουν βάλει 2 raid wings και 1 new map απο όταν βγήκε το expansion και σε μια εβδομάδα θα βάλουν και άλλο map και ενα καινούργιο pvp map.

1) Δεν είπε κανείς ότι το gw2 είναι το τέλειο mmo, χωρίς προβλήματα κλπ αλλά ποίος ο λόγος να το συγκρίνεις με το WoW? Αφού παίζεις μόνο WoW και όχι gw2 για ποιό λόγο να μπείς στο topic του GW2 εξ'αρχής??? Κάτσε στο topic του WoW και αντάλλαξε απόψεις με τους άλλους συμφορουμίτες που παίζουν WoW. 

Γιατι την περιοδο που εγραψα το πρωτο σχολιο ,ηθελα να δω το expansion του guild wars αν αξιζει μιας και το αρχικο παιχνιδι το ειχαν παρει πολλοι απο εδω και γιαυτο και φτασαμε τις 240σελιδες, αλλα δεν εβλεπα εντυπωσεις/αποψεις(το γραφανε και αλλα ατομα οπως εκανα link πιο πισω)και γιαυτο εγραψα οτι εγραψα που δεν ειναι αποψη fanboy αλλα γεγονοτα/πραγματικοτητα.Πουθενα δεν ειπα οτι το GW ειναι για τα σκουπιδια(το κατεβασα το παιχνιδι αλλα επειδη ειμαι περισσοτερο pve τυπος παρα pvp δεν επαιξα και πολυ αφου ειδα οτι δεν εχει ψωμι στο end game απο πλευρας pve,κατι που θα αλλαζε στο expansion).

Επισης για το Wow δεν φταιει η Blizzard που ειναι το παιχνιδι που συνδεθηκε το ονομα του με το ειδος αυτο,επειδη ακριβως μπορει να θεωρηθει σαν το πιο πληρες mmo που εχει βγει σαν συνολο(οχι καλυτερο γιατι ουτως ή αλλως αυτο ειναι κατι το προσωπικο του καθενος οπως καλη ωρα παραπανω για το conan που αναφερθηκε).

Δημοσ.

Γιατι την περιοδο που εγραψα το πρωτο σχολιο ,ηθελα να δω το expansion του guild wars αν αξιζει μιας και το αρχικο παιχνιδι το ειχαν παρει πολλοι απο εδω και γιαυτο και φτασαμε τις 240σελιδες, αλλα δεν εβλεπα εντυπωσεις/αποψεις(το γραφανε και αλλα ατομα οπως εκανα link πιο πισω)και γιαυτο εγραψα οτι εγραψα που δεν ειναι αποψη fanboy αλλα γεγονοτα/πραγματικοτητα.Πουθενα δεν ειπα οτι το GW ειναι για τα σκουπιδια(το κατεβασα το παιχνιδι αλλα επειδη ειμαι περισσοτερο pve τυπος παρα pvp δεν επαιξα και πολυ αφου ειδα οτι δεν εχει ψωμι στο end game απο πλευρας pve,κατι που θα αλλαζε στο expansion).

Επισης για το Wow δεν φταιει η Blizzard που ειναι το παιχνιδι που συνδεθηκε το ονομα του με το ειδος αυτο,επειδη ακριβως μπορει να θεωρηθει σαν το πιο πληρες mmo που εχει βγει σαν συνολο(οχι καλυτερο γιατι ουτως ή αλλως αυτο ειναι κατι το προσωπικο του καθενος οπως καλη ωρα παραπανω για το conan που αναφερθηκε).

Από άποψη gear progression δεν έχει ψωμί το end game pve. Αν κάνεις end game pve για τον ίδο λόγο που έκανα και εγω στο WoW δλδ να έχεις το καλύτερο gear στο server, αυτο δεν στο προσφέρει το game. Yπάρχουν βέβαια skins και titles "κύρους" αλλά exotics μπορείς να αγοράσεις/κραφτάρεις χωρις να κάνεις dungeons και ascended χωρις θεωρητικά να κάνεις fractals/raids (αν και παίρνει λίγο χρόνο). To gw2 είναι fashion wars δλδ απο ενα σημείο και μετά φαρμάρεις skins. Δεν είναι όπως στο WoW (τουλαχιστον όταν έπαιζα εγω) που για να αποκτήσεις το επόμενο tier απο gear επρεπε να κάθαρίσεις το επόμενο raid. Θεωρητικά και στο gw2 μέσω raids πλεον θα μπορεις να κραφτάρεις το επόμενο tier απο armor δλδ legendary αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο καλό με ascended με τη μόνη διαφορά οτι μπορείς να αλλάζεις τα stats όποτε γουστάρεις.

Το end game pve του gw2 έχει ψωμί απο την άποψη ότι κάνεις επιτέλους ανταγωνιστικό content. Δλδ 1 χρόνο σχεδόν απο την κυκλοφορία του HoT και τα περισσότερα pugs δεν μπορουν ακόμα να φάνε το πρώτο raid boss. To ίδιο και με t4 fractals αν είσαι σε Pug που δεν έχουν εμπειρία ή αν δεν είσαι στη μέρα σου θα τρως wipes. 

Μην φανταστείς όμως ότι θα αγοράσεις το ΗοΤ και θα μπορείς κατευθείαν να κάνεις raids. Θα πρέπει πρώτα να αποκτήσεις αξιοπρεπές gear να μπείς σε ένα guild που κάνουν training raids (γιατί με pugs θα σιχαθείς τη ζωή σου) κλπ. Αυτό που ξεχωρίζει στο GW2 είναι ότι σου προσφέρει μια overall εμπειρία που τα περισσότερα mmo δεν προσφέρουν. Δλδ ας είσαι και pve παίκτης, όποτε γουστάρεις κάνεις pvp αφου το gear δεν έχει σημασία στο pvp και όποτε γουστάρεις μεγάλες μάχες μπαίνεις WvW ΕΒ κλπ. Αλλά το βασικότερο είναι ότι το game σε ωθεί να δοκιμάσεις όσα περισσότερα classes και builds μπορείς. Πχ εγώ έχω 18 alts 2 απο κάθε class. Σε κανενα άλλο mmo δεν είχα τόσα.

Δημοσ.

Τι να το κάνεις ρε συ Stathis85 το ανταγωνιστικό content αν δεν έχει gear progression? Θα πάω να φάω τα νιάτα μου σε raid για να έχω χρυσά μανικετόκουμπα στη κόκκινη πανοπλία μου και να σε κοροϊδεύω εσένα που δεν έχεις και φοράς τη πράσινη πανοπλία με τα ίδια stats?

Και στο pvp έχουν κάνει το ίδιο λάθος με το WoW που τα items δε παίζουν ρόλο. Δε θα τη καταλάβω ποτέ αυτή τη λογική. Τον Τσίπρα έχουν CEO? Δηλαδή, γιατί να μπω σε αυτό το clusterfuck που λέγεται pvp και στα 2 games με όλους να έχουν τα ίδια stats και να μη παίξω ένα overwatch ή ένα moba?

Anyway εγώ είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη "άψυχο" μερικές σελίδες πριν και αν θυμάμαι καλά είχα γράψει και γιατί και για μένα δεν αλλάζει αυτό και 240.000 σελίδες να φτάσει.

Δημοσ.

Τι να το κάνεις ρε συ Stathis85 το ανταγωνιστικό content αν δεν έχει gear progression? Θα πάω να φάω τα νιάτα μου σε raid για να έχω χρυσά μανικετόκουμπα στη κόκκινη πανοπλία μου και να σε κοροϊδεύω εσένα που δεν έχεις και φοράς τη πράσινη πανοπλία με τα ίδια stats?

Και στο pvp έχουν κάνει το ίδιο λάθος με το WoW που τα items δε παίζουν ρόλο. Δε θα τη καταλάβω ποτέ αυτή τη λογική. Τον Τσίπρα έχουν CEO? Δηλαδή, γιατί να μπω σε αυτό το clusterfuck που λέγεται pvp και στα 2 games με όλους να έχουν τα ίδια stats και να μη παίξω ένα overwatch ή ένα moba?

Anyway εγώ είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη "άψυχο" μερικές σελίδες πριν και αν θυμάμαι καλά είχα γράψει και γιατί και για μένα δεν αλλάζει αυτό και 240.000 σελίδες να φτάσει.

Και εγω τα ίδια πίστευα παλιότερα αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ καλύτερο το σύστημα του gw2 όπου το να αποκτήσεις το μεγαλύτερο tier gear είναι εφικτό απο όλους και όχι απο λίγα καήδια που απλά είχαν τον RNGesus με το μέρος τους.έτσι όλο το content είναι ανοιχτό προς όλους και σε συνδυασμό με το LFG tool του game μπορείς να βρείς group για οτιδήποτε ξέροντας οτι θα έχουν πάνω κάτω το gear που χρειάζεται. Το προτιμώ έτσι παρά να προσθέτουν 1εκατομύριο απο κάθε στατ σε κάθε xp ή να κάνουν πιο εύκολα τα encounters έτσι ώστε και τα noobidia να είναι ανταγωνιστικά. 

Και ειδικά με την κρίση που παιρνάνε τα mmo δεν είναι σε θέση να αποκλείουν κόσμο

Δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει στο WoW γιατί όπως είπα έχω να παίξω απο το vanilla αλλά τότε το gear μέτραγε στο pvp. Εγω προτιμώ να αντιμετωπίζω τον άλλον στα ίσια και να κερδίζει ο καλύτερος παρά να τον κάνω 1 hit επειδή είμαι τίγκα στα legendaries.
  • Like 1
Δημοσ.

Και εγω τα ίδια πίστευα παλιότερα αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ καλύτερο το σύστημα του gw2 όπου το να αποκτήσεις το μεγαλύτερο tier gear είναι εφικτό απο όλους και όχι απο λίγα καήδια που απλά είχαν τον RNGesus με το μέρος τους.έτσι όλο το content είναι ανοιχτό προς όλους και σε συνδυασμό με το LFG tool του game μπορείς να βρείς group για οτιδήποτε ξέροντας οτι θα έχουν πάνω κάτω το gear που χρειάζεται. Το προτιμώ έτσι παρά να προσθέτουν 1εκατομύριο απο κάθε στατ σε κάθε xp ή να κάνουν πιο εύκολα τα encounters έτσι ώστε και τα noobidia να είναι ανταγωνιστικά. 

Και ειδικά με την κρίση που παιρνάνε τα mmo δεν είναι σε θέση να αποκλείουν κόσμο

Κάπου εδώ είναι που χάνεται και η έννοια του RPG στοιχείου. Τα RPG σημαίνουν progress. Από τη φύση τους είναι παιχνίδια με πολύ μέτριο gameplay (εκτός και αν το 1-2-3-1-3-2 rotation θεωρείται fun mechanic) και ο λόγος που τα παίζει ο κόσμος είναι η αίσθηση του achievement όταν "γίνεσαι δυνατότερος".

Μπαίνεις σε ένα dungeon, τρως τα μούτρα σου ή το βγάζεις με απίστευτη δυσκολία, φαρμάρεις, ξαναμπαίνεις στο ίδιο dungeon και ξαφνικά όλα είναι πιο smooth.

Γιατί ακριβώς να μπω στο dungeon που λες αν δε προσδοκώ κάποιο potential reward που θα με κάνει "δυνατότερο"? Έτσι για την κάβλα μου? Αν αφαιρέσεις τα items και το progress από τα MMORPG αυτό που μένει στα dungeon και στα raids είναι ένα χοροπήδημα πάνω από φλόγες στο πάτωμα και ένα gameplay κατώτερο από crash bandicoot.

Δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει στο WoW γιατί όπως είπα έχω να παίξω απο το vanilla αλλά τότε το gear μέτραγε στο pvp. Εγω προτιμώ να αντιμετωπίζω τον άλλον στα ίσια και να κερδίζει ο καλύτερος παρά να τον κάνω 1 hit επειδή είμαι τίγκα στα legendaries.

Επίσης στο pvp ισχύουν εν μέρη τα παραπάνω. Το όλο θέμα με το pvp είναι να σε μονοχιτιάσει κάποιος, να φαρμάρεις και να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Γι'αυτό και ΟΛΑ τα RPG έχουν lvl, stat, item progression. Αλλιώς δεν είναι RPG. Είναι ένα κακό action game με πολύ μπλα μπλα.

Για να στο πω και με ένα παράδειγμα από Dragonball που λογικά θα "κατέχεις" γιατί είμαστε και ίδια γενιά. Φαντάζεσαι τον Krillin να σάπιζε τη Frieza? Ε, αυτό γίνεται στα τωρινά MMORPG και δεν έχει καμία λογική. Σαν να παίζει η Barcelona με τον Αετό Σκύδρας και όλοι της οι παίκτες να έχουν διάρροια για να είναι "δίκαιο".

• Like 2
Δημοσ.

Κάπου εδώ είναι που χάνεται και η έννοια του RPG στοιχείου. Τα RPG σημαίνουν progress. Από τη φύση τους είναι παιχνίδια με πολύ μέτριο gameplay (εκτός και αν το 1-2-3-1-3-2 rotation θεωρείται fun mechanic) και ο λόγος που τα παίζει ο κόσμος είναι η αίσθηση του achievement όταν "γίνεσαι δυνατότερος".

Μπαίνεις σε ένα dungeon, τρως τα μούτρα σου ή το βγάζεις με απίστευτη δυσκολία, φαρμάρεις, ξαναμπαίνεις στο ίδιο dungeon και ξαφνικά όλα είναι πιο smooth.

RPG σημαίνει role playing game. 

Επειδή τα κλασσικά RPG τυχαίνει να πατάνε σε συγκεκριμένα pen & paper RPG που έχουν συστήματα με stats, δεν σημαίνει ότι αυτό έχει να κάνει με την φύση του RP. Το role playing είναι κάτι που υπάρχει αιώνες, δεν γεννήθηκε με το DnD. Απλά από ένα σημείο και έπειτα καθιερώθηκε το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και μεταφέρθηκε στα PC games. Από κει και πέρα δεν είναι υποχρεωτικό ένα game να ακολουθεί την συγκεκριμένη συνταγή.

Το λέω απλά για να μην μπερδεύουμε την ουσία του τι είναι RP με πράγματα που απλά συνηθίζεται να το συνοδεύουν στον χώρο του gaming.

Όχι μόνο αυτό αλλά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η συγκεκριμένη λογική στα ΜΜΟ τα απομακρύνει από το RP στοιχείο. To RP σημαίνει ζω και απολαμβάνω την εμπειρία του χαρακτήρα μου στον κόσμο του παιχνιδιού, όχι "φαρμάρω" ένα dungeon 432144 φορές. Απλά αυτή η συνταγή έχει καθιερωθεί γιατί είναι εθιστική και σε βάζει σε ένα ατελείωτο κύκλο του φαρμάρω dungeon για να πάρω gear - παίρνω gear για να φαρμάρω dungeon κλπ κλπ, το οποίο εν τέλη σε κάνει να κολλάς και σε κρατά απασχολημένο για άπειρο χρόνο να τα σκας σε μια εταιρία. Δεν είναι τυχαίο που το WoW είναι μανούλα σε αυτό, που είναι παιχνίδι με συνδρομή.

Ναι, δίνει κάποιο κίνητρο να βάζεις ένα κερασάκι στο τέλος κάποιου δύσκολου επιτεύγματος, αλλά δεν είναι το παν και δεν έχει να κάνει με το RP strictly speaking.

• Like 3
Δημοσ.

Σαν να παίζει η Barcelona με τον Αετό Σκύδρας και όλοι της οι παίκτες να έχουν διάρροια για να είναι "δίκαιο".

Ακριβώς στα λόγια μου έρχεσαι!!! η Μπάρτσα νικάει επειδή οι παίκτες της ξέρουν ΠΟΛΥ καλύτερη μπάλα και όχι επειδή οι παίκτες του Αετού Σκύνδρας είναι σε αναπηρικά καροτσάκια. Έτσι και στο gw2 κερδίζει αυτός που ξέρει να παίζει καλύτερα . Αν εσύ θες σώνει και καλά να παίζεις κόντρα σε ανάπηρους... μαγκιά σου...

ΥΓ. ευχαριστώ για το παράδειγμα ήταν ακριβώς ότι ήθελα.

Δημοσ.

Βασικά η barcelona νικάει επειδή έχει καλύτερους παίκτες (stats) τους οποίους απέκτησε με πολύ κόπο (grind). Άγνωστο πως το παρερμήνευσες τόσο πολύ.

Δημοσ.

Ρε παιδια εσεις ολοι που σας αρεσει το WoW γτ δε μας αφηνετε στην υσηχια μας και δε πατε να παιξετε τη παιχνιδαρα σας?

Αφηστε μας να παιξουμε το παλιοπαιχνιδο μας και να γραψουμε για αυτο

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια εσεις ολοι που σας αρεσει το WoW γτ δε μας αφηνετε στην υσηχια μας και δε πατε να παιξετε τη παιχνιδαρα σας?

Αφηστε μας να παιξουμε το παλιοπαιχνιδο μας και να γραψουμε για αυτο

Ο πληθυντικος μαρεσει παντως  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...